Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Ankilozan spondilit...Paylaşım alanı

çisemcim AS'de istirahatle ağrı artar,mesela ben uzun süre hareketsiz duramam,ama RA'da istirahat ettiğinde ağrı azalır

canım benim biliyorum ama benimki gerçektn belli olmuyor yada ben anlayamıyorum henüz yeni olduğu için bugün sabah kalktığımda tabanlerımda ve ayak bileklerimde fazla ağrı yoktu sonra tabanlarım ve ayak bileklerim ağrımaya başladı el bileklerim ağrıyo sonra dışarı çıktım biraz komşumla dolşmaya biraz yürüdükten sonra ağrım hafifledi ama ilaçlarımı ve ağrı kesiciyi almıştım gerçi bazen ağrı kesicide alsam hiç geçmiyor.bende geçen tahlilde hla b17 çıktı dr bu yüzden ankilozon spondilitten şüphelendi mr istedi oda ta 10.aya randevu verdiler bakalım napıcaz başka bi dr yollarsa dışarda çektireceğiz ama bilemiyorum..

anladım canım,geçmiş olsun,inş ağrılarımız biran önce diner

anladım canım,geçmiş olsun,inş ağrılarımız biran önce diner

inş.bitanem rabbim herkesi sağlığına kavuştursun inş.hamile kalmakta istiyorum ama bazen diyorum kendimi zor taşıyorken bebeği nasıl taşırım diye. el bileklerim parmaklarımda ağrımaya başladı şişlikler var ayaklarımdaki şişlikler indi ağrılarım devam ediyo rabbim büyük geçicek hepsi inş.bitkisel ilaç kullanıyorum 3.ayım bide buradaki bi arkadaş yazmış bitkisel bi ilaç onuda deneyeceğim inş. faydasını görürüm kendine iyi bak canım..

Arkadaşlar merhaba, bende seronegatif spondoliartrit hastasıyım.İstanbulda oturuyorum,İzmirde oturan arkadaşlara dr ismi vereyim,manisada da olabilir dr Tuncay Duruöz.Ayrıca Ashad diye anklozan spondoliartrit hastalarının internet sitesi var.

slm arkadaşlar ben ist.oturuyorum cerrahpaşaya gidiyorum ama ist.başka bildiğiniz iyi bir dr.varsa romotolok bana isim yazarsanız çok memnun olurum ben ücretli gidiyorum sigortam var ama ilaçlarımıda ücretli alıyorum raporum olmasına rağmen çünkü gittiğim dr.raporuma eklemedi yazdığı ilaçları buda bizi çok etkiliyo anlarsınızya madden çökertiyo insanı.birde ilaçlar karaciğer değerlerimi yükseltmiş acile gittim geceyi orada geçirdim ordaki dahiliye dr.da ilaçları kesmemi söyledi bende mecburen bıraktım napıcam bilmem.sizler böyle bi sorun yaşadınızmı ilaçların yan etkileri oldumu?

çok geçmiş olsun çisemciğim,başka ilaç denesen.Yan etkiler malesef oluyor

herkese merhaba,sırt ağrılarımdan uyuyamıyorum,umarım sizler iyisinizdir

Merhaba arkadaşlar bende AS hastasıyım 3 sene önce teşhis kondu ama benim önce crohn başlamışdı gastro'daki doktorum çok iyi AS olduğumu o keşfetti ve beni romatolojiye yönlendirdi. 9 ay kortizon ve bir sürü ilaç kullandım daha sonra anti tnf lere başladık 1 sene serum olarak aldım fayda göremeyince cilt altı iğneye başladım şimdi daha iyiyim 14 günde bir iğne yapıyorum ama hastanelere bir girdinmi çıkamıyorsun başka bir sürü şey çıkıyor anti tnf ler tehlikeli ilaçlar onun için sürekli araştırıyorlar araştırıncada muhakkak bir şey buluyorlar. şu ara bende beyin tümörü aranıyor mr sonucu bekliyorum allah hepimize şifalar versin.

evet canım o ilaçlar ne yazık ki iyi değil ama kullanıyoruz mecburen.Çok geçmiş olsun canım,inşallah MR sonucun iyi çıkar ama niye böyle bir şeyden şüphelendiler ki?

iki aydır adet görmedim ben menapozdan şüphelendim prolaktinim yükselmiş rahim temiz çıkınca beyinden şüphelendiler prolaktin genelde hamilelikte ve kadın doğumla ilgili şeylerle yükseliyormuş yada beyin tümöründe neyse bekleyip görücez canım iyi dileklerin için teşekkür ederim allah hepimize sağlık versin.

bu arada sırt ağrıların ne durumda benimde çok ağrıyor dr um havalardan dedi nemli hava bize yaramazmış. bana crohn dan dolayı ağrı kesicide yasak ne yapacağımı şaşırıyorum.

amin canım,sağlıktan önemlisi yok zaten.Sırt ağrılarım tam gaz devam ediyor,uyutmuyor beni.

geçmiş olsun canım ya rabbim hepimize şifa versin inş.

tekrar merhaba arkadaşlar beyin mr'ımda hipofizde 1 cm'lik bir kitle bulundu şu an müdahele etmeyi düşünmüyorlar sadece prolaktinimi düşürmek için ilaç verdiler ama gastrodaki dr'um kullanmama izin vermedi endokrine yönlendirdi ve yeni tahliller yapıldı hipotiroid+haşimato da çıktı şimdilik beklemedeyim

arkadaslar bu hastalıkta belli aralıklarla doktora gıtmek gerekio mu?kuzenımınde ara sıra agrıları oluo da.sızden bı ogrenıyım dedım

tabiki arkadaşım düzenli kontrollere gitmek lazım problem olduğundada ekstradan gidiyoruz ben eskiden ayda bir gidiyordum sonra 3 aya çıktı şu an problemlerim olduğu için nerdeyse her hafta doktordayım.

cok cok gec,mis olsun ..allah sifa versin..

benimde esim as li bu foruma daha once yazmistim,barsaklarindan da zaman zaman degisik sikayetleri oluyordu netten arastiriken bazi barsak hastaliklari ile as nin alakali oldugu kesfettik..sizinde rahatsizliginiz olan crohn ve onun bir baska cesidi olan ulseratif kolit diye ama doktorlar birsey bulamadi,belkide zman zaman alevlenmeler oldugu icin ..

as ilginc bir hastalik,hergun yeni birsey ogreniyoruz netten,vucudun kendi urettigi bir hastalik ..insallah kesin tedavisini bulurlar..bu aralar esim iyi cun ku havalar guzel,ama kisin cogu sabah sirt ve bel agrisi ile uyaniyo..benim reglimin birinci gunu belim cok agrir ne gicik bir agri ki agri kesiceiler falan zor dayaniyorum ..as liler hemen hemen hergun cekiyo bu agriyi..allah hepnizide en kisa zamanda sifa versin..

crohn canım çok geçmiş olsun,inşallah müdahaleye gerek kalmadan atlatırsın,dualarım seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…