Rabbim şifa versin canım bu mübarek günler hürmetine inşallah....Bende uyumuyorum sahur için uyumadıkça da kuruyorum da kuruyorum ağlama krizine titreme krizine giriyorum az önce yine oldu ilaçlarım da Ramazan’dan dolayı saatini değiştirdim ilacı içtim sakinim biraz şimdi ya çok zor ya allahım yardım etsin hepimize beynim o kadar dolu ki ağırlığını hissediyorum resmen
Dediklerine noktasına kadar katılıyorum ama bazen öyle bir hale geliyor ki ilaçsız olmuyor böyle durumlarda cevren ve yakınların çok önemli kafanı dağıtacak sana destek olacak ama onlarda uzaktaBizim gibi atak yaşayan anksiyete nöbeti geçiren insanlar duygusal düşünceli kırıp incitmekten korkan hassas iyi niyetli allah korkusu olan vicdanli merhameti yuksek şefkatli insanlar olduğu için hemen herseyden etkileniyor. Bizler o kadar temiz kalpliyizki diğerleri gibi vurdumduymaz gamsız olamıyoruz aslında. Aglayana içimiz gider üzülürüz. Birinin başına kötü bisey gelse üzülürüz. Ama tam karsimizdaki insanları hatta en yakınımızı bile bazen bazi konularda gamsiz kedersiz hic takmayan ınsanlar olarak gördüğümüzde bu bizim için bir bakıma travma yaratır ve kendimize ben neden bu kadar takıyorum ve üzülüyorum sorusunu sordurur da yine de güzel kalbimiz yumusakligindan ödün vermez. Işte bizim huyumuz suyumuz bu olduğundan belki de allahın en sevdiği kullarindaniz ve bizi kötü yollardan insanlardan korumak için bu şekilde bi rahatsızlıkla bizi sınıyor. Aslında atak geldiginde durup bi şöyle geriden kendinize bakın ve şunu soyleyin: bu sadece bir atak ve beynin sana oyun oynuyor sakin ol kendine yenilme. Sonunda olmeyeceksin hasta da değilsin sadece beynin seninle oyun oynuyor. Bunu farkedin. Kalbiniz olsa kalp krizi gecirseniz öyle mi olur yığılır kalırsınız nefesiniz kesilir kalp ağrısından. Oysa sen hala nefes aliyorsun ve ayaktasın. Ayrıca kalp krizinin ağrısı göğsün en içinden vurur memen ağrımaz. Kaburganın altından şiddetli vurur. Sen kalp hastası değilsin beynin vücudunla bir olmus sana oyun oynuyo. Bunun farkında ol arkadasm. Unutmaya çalış o anı. Beynine de ki: sen oyununa devam et ama benim umrumda değilsin. O senin içini daha da sıkıştıracak aglatma devresine getirecek hemen ac komik şeyler izle ama içini dinleme. Beynin seni icini dinle diyecek sen kahkaha atacaksin onu umursamayacksn işte bak o zaman atak diye birşey kalıyormu. Ben böyle böyle atlattim arkadsm sen de güçlüsün biliyorm sende atlatacaksin
Ben de size katılıyorum:)burda eşimle bir basimizayiz.tabiki en büyük destekçim o ama memleketimizi öyle özledikki 10 ay oldu gitmeyeli nerdeyse 1 yıl olacak.Doktor yolculuga izin vermedigi icin gidemedim 15 tatilde.Ara sıra ailemiz geliyor ama burası öyle bir yerki sürekli kışDediklerine noktasına kadar katılıyorum ama bazen öyle bir hale geliyor ki ilaçsız olmuyor böyle durumlarda cevren ve yakınların çok önemli kafanı dağıtacak sana destek olacak ama onlarda uzakta
Aynen insan kendini memleketinde güvende sanıyor her yeri bildiği için birde dost akraba arkadaş eğer iyi ve samimilerse onları özlüyor ne. Bilim ben şahsen memleketimde olsam canım sıkkın dediğimde ya kolumda tutup dışarı çıkaracak insan yada evime gelip kafa dağıtacak insanlar olduğu için yanlizlik çekiyorumBen de size katılıyorum:)burda eşimle bir basimizayiz.tabiki en büyük destekçim o ama memleketimizi öyle özledikki 10 ay oldu gitmeyeli nerdeyse 1 yıl olacak.Doktor yolculuga izin vermedigi icin gidemedim 15 tatilde.Ara sıra ailemiz geliyor ama burası öyle bir yerki sürekli kışinsanları havasına keza.
3 hafta sonra kısmetse gidecegiz memlekete şu an belki de oyuzden kendimi daha hissediyorum.Bizim gibi anksiyete depresyon vb.rahatsızlıklara sahip kişilerin akan suyun yanında vakit geçirmeleri önemliymiş gider gitmez deniz kenarina gideceğim o kokuyu öyle ozledimki
Aynı beni anlatmışsın iyi olacağım diyorum kendime bikaç saat iyi oluyorum sonra yine puff Dr a gittim dün kontrole hemen etki etmez dedi ilaçlar ben de hastalıktan çok yorgunum hasta olmayan insanlara imreniyorum bugünler hürmetine şifa versin Rabbim hepimizeAminn canım inşallah
Bende 5. Ayımdayım hastalıkta aşırı Yorgunum iyi olacağım diye kafaya takıyorum mesela iyi olmak için ne okusam ya da dr ne söylese uyguluyorum ama o yaptıklarım günün bi kaç saatini iyi geçiriyor bana sonra yine aynıyım
Dr diyor mutlu olduğun şeyler nelerdi seni mutlu eden şeyleri yazalım dedi bi tane birşey aklıma gelmedi söyleyemedim beni mutlu eden tek bişey yok demek ki püfffff
Önceden bende de geceleri oluyordu akşam hava kararmaya başlayınca korkuyordum yatağa girince gece korkuyordum şimdi de tam tersi gündüz kötüyümArkadaşlar merhaba. Mübarek Ramazan geldi malum sahura kalkıyoruz gece 3te. Uyuyup uyanınca sıkıntı basıyor beni. Mesela şuanda sahurumu yaptım, içim sıkılıyor. Daha önce de yazmıştım, Anksiyete gibi demiştiniz.. Bir şeyleri unutma korkusu oluyor bende. Sorguluyorum kendimi unutmamışım... Boşu boşuna kendimi yoruyorum. Gündüz çok iyiyim Rabbime şükürler olsun. En çok gece uykumdan uyandığımda yakalıyor beni bu durum.
Ben de efexor 150 alıyorum siz 12 yıldır mı efexor kullanıyorsunuz bne de yaşamaktan bişeyler yapmaktan zevk almıyorum hani hayatıma biri girse iyileşirim krşsn diyorsun da o insan da üzdü mü işte hastalık böyle ilerliyor zor bir hastalık güzel günler gelip de biz de iyileşecek miyiz acaba çevremde iyileşen bazı insanları görünce umutlanıyorum geleceğe dair ümitlerim var ama korkularım da çok ya daha kötü olursam diyeOo neler konuşmuşsunuz.Ben sıkıntılarımı konuşmayı sevmiyorum arttırıyor gibi geliyor ama ben de depresyon muptelasiyim rahat 12 yıl var.Ef..r150 kullanıyorum.Ilac içmeden uyuamıyorum to..n30mg uyumak için.Anksiyete olduğunda da dideral.En büyük derdim yaşamaktan zevk almamak ilaçsız uyuyamamak ve insan içine çıkmak ve insanlarla konuşmak istememek.ihmalkarlik.Is harici herşey zor geliyor.Iste el mahkum.Calismasam daha iyi diyorum ben çoğu zaman nadiren çalışmak kafa dağıtıyor diyorum.
.Istisnasiz her günüm böyle.Alistim böyle rezil yaşamaya.Bazen bir tik daha iyi oluyorum.Ama genel böyle.Iyi olduğum çok azdır.Cogu zaman içimde bir acı var.Ama benim hayatım da normal gitmedi.Aile sorunları ayrılıklar da tuzu biberi oldu.Suan da canımın çok sıkıldığı bir konu var.Cok sıkıştığında zikir çekiyorum.Yunus as duası gibi dualar okuyorum Çok bunalırsam namaz kılıyorum namazı düzenli kılsam eminim çok fayda goirecem hatta iyileşecek ondan da eminim.Ama ihmalkarlık bir diğer sorun da.O da depresyon isleri.Allah bize yardım etsin.Caresi zor hastalıklar bunlar.Dr dr gez sen ilaç denesen de..Allahım düşürmesin buna.Bizi de çıkarsın hepimizi.Yeterince çektik.Bir değil iki değil 12yildir kolay geçmedi.
Sevdigim.biriyle olmak bana çok iyi gelecek aslında.Uzun zamandır yalnizim.Ama herkes de bu şerefe nail olamıyor tabi.Opecektim lan seni prens yapacaktım diyorum.Benim bedenim benim kararım diyor:)
Hani bişeyler yapsam okusam diyoruz ya acaba ilaçların etkisiyle mi öyle bir iştah geliyor sonra ertesi gün yine yatak modu vallahi yine aynı beni anlatmışsın bi tanıdığım var bu ilaçlar bağımlı yapıyor dedi iyi olayım da ilacı içmeye razıyım ben bağımlı yaparsa yapar nabayım senelerce kullananlar var sırf kötü olmamak için bırakmıyorlarGüzel dualarınıza hepinize aminnn diyorum öncelikle tek tek alıntı yapmıyım dedim.
Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz aynı olayları yaşıyoruz aşanlara aşabilenlere ne mutlu darısı bize artık. Bi gün öyle bir güç geliyor ki ben iyi olcam diyip tüm gün ne yapsam da oyalansam ne okusam da denesem diye uğraşıyorum ama diğer gün de tüm gün yataktan çıkasım gelmiyor kolumu kaldıracak hali bulamıyorum kendim de. İlaçsız asla uyuyamıyorum asla sakin olamıyorum bende. İlaçlar elim kolum yani.
Bu his iyi olacağına işaret önce 1 gün iyi oluyon sonra 2 3... Artıyor düzene giriyor. Yorulmaya bak uyumak için ilk hamileliğim de 9 ay hiç uyumadım uykum normalde de İlaçla oluyordu şuan 1 oğlum var ve gerçekten çok yoruyor bana ilaç gibi geliyor uyuyorum şükür hamilelikte oldugu kadar. Tabi gündüz ilaca devam ben ilaçsız yaşayamam o gücü artık bulamıyorum kendimde. İnsanlara açıklama yapmamak için bıraktım cok tan diyorum aman yaşamayan ne anlar Bi de onların çenesini çekemem.Güzel dualarınıza hepinize aminnn diyorum öncelikle tek tek alıntı yapmıyım dedim.
Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz aynı olayları yaşıyoruz aşanlara aşabilenlere ne mutlu darısı bize artık. Bi gün öyle bir güç geliyor ki ben iyi olcam diyip tüm gün ne yapsam da oyalansam ne okusam da denesem diye uğraşıyorum ama diğer gün de tüm gün yataktan çıkasım gelmiyor kolumu kaldıracak hali bulamıyorum kendim de. İlaçsız asla uyuyamıyorum asla sakin olamıyorum bende. İlaçlar elim kolum yani.
Zaten kime içini açıdan herkes bir piskolog bir piskiyatri uzmanı en iyisi boşverBu his iyi olacağına işaret önce 1 gün iyi oluyon sonra 2 3... Artıyor düzene giriyor. Yorulmaya bak uyumak için ilk hamileliğim de 9 ay hiç uyumadım uykum normalde de İlaçla oluyordu şuan 1 oğlum var ve gerçekten çok yoruyor bana ilaç gibi geliyor uyuyorum şükür hamilelikte oldugu kadar. Tabi gündüz ilaca devam ben ilaçsız yaşayamam o gücü artık bulamıyorum kendimde. İnsanlara açıklama yapmamak için bıraktım cok tan diyorum aman yaşamayan ne anlar Bi de onların çenesini çekemem.
Valla aynen öyle diplomasız psikologlar yoruyor insanı. Oyüzden ne gerek varr hiç açıklama yapmıyorum artık kimseyeZaten kime içini açıdan herkes bir piskolog bir piskiyatri uzmanı en iyisi boşver
En son dr gittiğimde bende sordum bunu doktoruma bağımlılk yapıyor mu dedim hayır yapmaz dedi ama bence de yapıyor bende 5. Ayımdayım ilaçsız yaşayamam diyorum bi tık da olsa işe yarıyor ilaçlar sonuçta.Hani bişeyler yapsam okusam diyoruz ya acaba ilaçların etkisiyle mi öyle bir iştah geliyor sonra ertesi gün yine yatak modu vallahi yine aynı beni anlatmışsın bi tanıdığım var bu ilaçlar bağımlı yapıyor dedi iyi olayım da ilacı içmeye razıyım ben bağımlı yaparsa yapar nabayım senelerce kullananlar var sırf kötü olmamak için bırakmıyorlar
Tabiki olmak ben de dahil herkesin isteği ama iyi olmak için de çabalamak lazım bu süreç aşırı zor zaten hayırlısı Allah’tan vardır rabbimin bir bildiği. Çevremde ne kadar bana olumsuz şeyler yaşatan insan varsa sildim valla şu süreçte tavsiye ederim silin geçin .Bu his iyi olacağına işaret önce 1 gün iyi oluyon sonra 2 3... Artıyor düzene giriyor. Yorulmaya bak uyumak için ilk hamileliğim de 9 ay hiç uyumadım uykum normalde de İlaçla oluyordu şuan 1 oğlum var ve gerçekten çok yoruyor bana ilaç gibi geliyor uyuyorum şükür hamilelikte oldugu kadar. Tabi gündüz ilaca devam ben ilaçsız yaşayamam o gücü artık bulamıyorum kendimde. İnsanlara açıklama yapmamak için bıraktım cok tan diyorum aman yaşamayan ne anlar Bi de onların çenesini çekemem.
Ben silmeye başladıktan sonra iyi oldum inan bana canımı sıkan kim varsa ötemde tutuyorum.En son dr gittiğimde bende sordum bunu doktoruma bağımlılk yapıyor mu dedim hayır yapmaz dedi ama bence de yapıyor bende 5. Ayımdayım ilaçsız yaşayamam diyorum bi tık da olsa işe yarıyor ilaçlar sonuçta.
Tabiki olmak ben de dahil herkesin isteği ama iyi olmak için de çabalamak lazım bu süreç aşırı zor zaten hayırlısı Allah’tan vardır rabbimin bir bildiği. Çevremde ne kadar bana olumsuz şeyler yaşatan insan varsa sildim valla şu süreçte tavsiye ederim silin geçin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?