Anksitiye panik atak depresyon yaşayanlar dertleşelim

anksiyete tanılı biri olarak şunu söyleyebilirim;kafeinden uzak dur,sebze/meyve ağırlıklı beslen
mümkünse açık havada düzenli yürüyüş yap

Disleksi hastaligi nasıl birsey bu arada tedavisi neymis cok gecmis olsun
allah razı olsun tatlım aslında hastalık değil ve herkesde görünen genetik bir şey nasıl anlatayım mesela Ebru Cündübeyoğlunu bilirsin çok tatlııı çok minnoş bayılıyorum.. bu kadıncağız 40 yaşında öğrenmiş disleksi olduğunu..
hatta burda da çok tatlı anlatıyor.. disleksi kısaca özel öğrenim bozukluğu ve bir takım işleri mesafe,çarpım tab,sağ-sol karıştırma, yazarken güçlük gibi bir çok belirtileri var bunların hepsi sizde görülmesede olur biri ya da ikisi oluncada disleksinin diğer bölümü oluyor yani biz beynimizin galiba sol tarafını fazla kullanamıyoruz.. ve okulda özellikle ilkokul,orta okul,lise,üni hep kendimi gerizekalı gibi hissetim diğer arkadaslarımıda çok zekisiniz diyordum ama aslında zeki değillermiş onlar normalmiş.. özel olan benmişim çünkü bu tarz hastalığı olanlar ya sanata,ya bilimde başarılı olan insanlarmış.. ben küçüklüğümden beri hep oyunculuk yaptım aileme çocuktum 3-4 yaşlarında bir şeyler giyinirdim birinin taklidi bu sevdam hep köreltildi ailem beni bir yere göndermedi tiyatroya göndermedi ilk tiyatro izlemeye 2.sınıfa gittim ve ben orda olmalıyım dedim.. ama kimsenin umrunda olmadı bu isteğim.. şu an dahi dublaj yeteneğim vardır çevremdeki arkadaşlarım eğitim almamı söyler...bu arada bunu okuyan disleksi anneler varsa lütfen yalvarırım çocuğa gerizekalı gibi davranmayın bizde özeliz sadece beynimiz farklı çalışıyor ve elimizde değil albert einstein da disleksiydi... biz özeliz bizim alanımız farklı..

aynısı işte.. bu hastalığımızın adı taşikardi.. ve bunu beyin yapıyor. sen galiba çok ama çok ince düşünen bir insansın en fikir alınmazın bile fikrini düşünüyorsun gibi geldi bana çünkü bende öyleyim.. bende ince düşüne düşüne bu hale geldim.. ne yapsak bilinmez bununla yaşıyorum. en çok korkuttan evlilik,hamilelik.. bir şeylerle oyalanınca sanki azalıyor gibi. bu arada keşke çok paramız olsada gerçek bir psikologa görünsek.. ticarete bağlamayan bu işin ehli olan birine..

Aa bilmiordum hastakik zannettim aman bisey olmasinda halaaa du haplara takintiliyim yaaa off

yeni nesil SSRI lar ile hem güzel sonuçlar alınıyor hem de yan etkileri oldukça az
hekim tavsiyesi ile ilaç tedavisi+doğru beslenme+spor

Aa bilmiordum hastakik zannettim aman bisey olmasinda halaaa du haplara takintiliyim yaaa off
canım ben yavaş yavaş bıraktım d.. ve s.. kullanıyordum ilaç adı versem mi bilemedm ama bazı insanlar doktora gitmeden koşup alıyorlar ki bunlar reçetesiz verilmiyor ama olsun.. işte yavaş yavaş bıraktım bu tür haplar bağımlılık yapıyor bir de..

yeşil/kırmızı reçete ile verilenler hariç herhangi bir bağımlılık olmaz.Ama neden hekim kontrolünde kullanılmalı;çünkü beyin kimyasını doğrudan etkilediği için doz değişikliği veya aniden kesmek bireyde farklı reaksiyonlara yol açabilir.Örneğin başdönmesi,öfke ya da depresyonun artması gibi ilaçtan ilaca ve kişiden kişiye değişen farklılıklar görülebilir

yeni nesil SSRI lar ile hem güzel sonuçlar alınıyor hem de yan etkileri oldukça az
hekim tavsiyesi ile ilaç tedavisi+doğru beslenme+spor
Evet ben citoles kulllaniorm 5mg ama. Durup dururken girmese atak iyi olcak tamam suan olmuyor ama hap kullanmasam olck bence

Ben citoles kullaniorm zaten 5mg kullanirom yarim hap yani burakmak istiorm onuda yavaş yavas nasil birakilir peki nebilm ztn yarım iciorm ya iki gunde bir mi icicez azaltarak birakmak icin 3 gunde bir die devam mi edicek yoksa ceyrek mi aticam yarim kullaniordm onuda mi bolucem

Sonrra birakinca ta yine atak girerse birden oluo ve durup dururken sacma yani insan korkunca atak olur sinirlenince olur durup dururken girmek neymiş anlam veremedm

Bıraktım 3 ay sonra şiddetli geldi depresyonda ekledi şimdide tekrar başladım ilaca alışma bitirdi beni

4 yıl yönce ben de aynı durumdaydım. Hatırladıkça bile ürperiyorum. En kötüsü hiç düzelmicek endişesiydi sanırım. Hep böyle mi yaşıcam fikri... ama geçti benim. 1 sene ilaç kullandım. En önemlisi bunu bir hastalık gibi degerlendirebilmek. Yani kötü hissettiğimde ya da nasıl ifade etsem bana bir şeyler mi oluyor diye kaygılandıgımda şuan atak geçiriyorsun hiç bir şeyin yok diyebiliyordum. Zamanla zamanla buna tamamen inandım. İlaçla da birlikte atlattım. Kendinize inanın. Hastalık oldugunu kabullenin. Geçicek endişelenmeyin

5 yıldır geçmedi bende anlsitiye cabası

Kizlar hapi azaltarak nasil birakilir hapin yarisini ictm hep bugune kadar en düşük do kullaniorm zaten ama onu da birakmak istiorm nasil yapicm bunu iki gunde bir 3 gun 4 gunde bir ice ice mi birakicam?? Yoksa o yarimida mi bolucem oda nasil boluncek blmiorm

aslında sen öyle diyince haplarla çözülmeyecek gibi geliyor ama doktor kontrolünde allahtan bir şey olmazsa düzelirsiniz,düzeliriz inşllh hanımlar allah hepimize şifamızı versin... herkes çok ince düşünüyorum yazmış bende öyle... şöyle bir bakıyorumda hepimiz ince düşünen hatta nasıl gamsız olunur diye googleda aratmışızdır kesin...

Aynen oyle cok haklisin hehe iyi doktora dorayim bende su hapi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…