Anksiyete Bozukluğu ve Erkek Fobisi!

civcivgagasi

Açıyorum çiçek miçek
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
528
965
628
Herkese merhaba,
29 yaşındayım. Bir buçuk yıldır anksiyete bozukluğu tedavisi için psikiyatristimin yazdığı Selectra adlı ilacı kullanıyorum. Gözle görülür bir iyileşme var. Ancak bundan 7 yıl önce duygularına karşılık vermediğim normal bir erkek arkadaşım tarafından ölümle ve intiharla tehdit edildiğimden beri erkeklerden çok korkuyorum. Özellikle son zamanlarda kadına şiddetin patlama yapması nedeniyle de bir erkeğin en ufak ilgisinden aşırı rahatsız olup, onu potansiyel tehlike olarak görüyorum ve bu nedenle hayatımda kimse yok.

Mesele ölüm korkusu değil. Hepimiz bir gün öleceğiz. Ancak doktora yapıyorum şu an ve ülkeme, milletime hizmet etmeden; serseri mayın gibi dolaşan bir manyağın hedefi olmak istemiyorum. Bir erkekten hoşlansam bile yeşil ışık yakamıyorum. Selectra evet pek çok konuda yardımcı oldu fakat erkeklerden aşırı korkma konusunda ne yapabileceğimi bilmiyorum. Sadece kardeş saydığım, düğünlerine dahi gittiğim, çocuklarının doğumunda yanlarında olduğum sosyal erkek arkadaşlarım var. Bir tek onlardan korkmuyorum. Ancak duygusal boyutta bir şeyler yaşayabileceğim tüm erkekler bana üstünde "Ölüm tehlikesi" yazan bir kurukafadan farksız görünüyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Birkaç yıl önce ben de böyle tehditlere maruz kaldım. Benim de böyle korkularım oldu fakat sonrasında düşündüm. Aslında ilişkinin başlarında nasıl saplantılı ve şiddete meyilli biri olduğunu anlayabilirmişim. Sonrasında hayatıma birini alırken hep mantığımla duygularımı dengede tuttum. Her davranışını analiz ettim. Öfke kontrol problemi var mı? Bana saplantılı mı yoksa beni seviyor mu? Nasıl bir aileden geliyor? Ailesinde şiddet geçmişi var mı? Başka insanlara davranış şekli nasıl? Ciddi bir psikolojik rahatsızlığı var mı? Hep bu tarz soruların cevabını aradım ve buldum. İçime sindiği için devam ettim. Siz de aynı şekilde temkinli yaklaşıp her detaya dikkat ederseniz korkunuzu yenebilirsiz

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bunları ben de düşünüyorum ama tanımaya fırsat verdiğim an malum mavi boncuk dağıtmış gibi algılanıp "Kesin bende gönlü var" diye düşünüp yapışırsa diye de korkuyorum. Yani yine bir tanıma süreci geçmesi gerektiği için ayağımı köpekbalıklarıyla dolu bir denize sokuyormuşum gibi geliyor. O yüzden tüm kapıları kapatıyorum. İşin kötüsü, etrafımda herkes niye evlenmiyor diye düşünüyor.

Bu korku az yada çok bütün kadınlarda vardır diye düşünüyorum.
Eşimden olumsuz bir davranış görmemiş olmama rağmen tartıştığımız günlerde aynı yatakta yatarken "acaba birşey yapar mı, sabaha sağ çıkarmıyım" fikri aklıma geliyor maalesef

Of Allahım, yalnız değilmişim. Yani aynı fikirde olduğum, çocuklara ve hayvanlara karşı merhametli olan bir erkekle karşılaşıp yuva yursam bile sanırım korku içinde yaşarım.

Bu gerçekten Türk kadınlarının kanayan yarası. Çözümünün ne olduğunu düşünmekten başıma ağrılar giriyor.

Kadın cinayetlerinin bu kadar fazla olması zaten bizi bu düşünceye sevk ediyor.
Ben çözümü kaderci düşüncede buldum.
Aksi takdirde hayatı kendime zehir edebilirdim.
Birde haberlere bakmamaya çalışıyorum
Her duyduğum kadına şiddet ve kadın cinayeti haberinde hiç suçu olmadığı halde eşime cephe alabiliyorum maalesef...

Boyle dusunceler kafaniza üsüstügünde kendi kendinize karsi argumanlar uretebilirsiniz. Sakinlesmenizi saglar.

Soyle dusunebilirsiniz kotu bir deneyim yasadiniz ama genellemek dogru mu ? Tek bir erkegin kotu olmasi otomatikman digerlerini de kotu mu yapar?

Yasadiginiz iyi deneyimleri erkeklerden yardim aldiginiz durumlari pozitif anlarinizi dusunun. Tedavinin yararina ianiyorum ama kendi kendini telkin de etkili oluyor.

Ben de 22 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı .Zaten sosyal bir insan sayılmam ve televizyonda her gün cinayet haberlerini gördükçe daha da içime kapanıyorum . Bazen haberleri gördükçe keşke lezbiyen olsaydım,kadınlar en azından insanca ayrılıyor diye düşünüyorum. Siz gerçekten bir travma yaşamışsınız, korkmanız normal.

Son düzenleme:
Erkeksiz hayat çok daha güzel onlardan korkmak çokta sıkıntı olmaz

Aa ama bu çok rahatsız edici. Böyle yaşanmaz. Tartışmalarda haklı olsanız bile pasif kalırsınız bu korku yüzünden.

Tövbe bismillah

Aa ama bu çok rahatsız edici. Böyle yaşanmaz. Tartışmalarda haklı olsanız bile pasif kalırsınız bu korku yüzünden.
Yok ayol ne pasifliği

Aksine aşırı baskınım

Sonucunun kötü olacağını bilsem bile hakkımı sonuna kadar savurunurum

o kadar da değil bence ya.

ulkemizde ya benimsin ya topragın gibi sapkın bir anlayış oldugu icin korkmanıza hak veriyorum, eskiden ben de biriyle tanısınca ya da konusmaya basladıgımda falan direkt ailesi kim annesi babası kim nereli bunlar diye arastırırdım hep. en azından ailesinin duzgun ve tanınan insanlar olması guvence verirdi ama yine de cem garipoglu olayı var mesela allah korusun.
3 sene once benim de basıma gelmisti takıntılı bir sapık ustelik beni trafikte görmus begenmis takip etmis kafasına takmıstı. tanımadıgım etmedigim evli barklı cocuklu koca adamdı. cıkmaz sokakta sıkıstırmıstı beni. plakamı almıs kim oldugumu bulmus takip etmis bilmem ne telefon numarama kadar bulmustu. o olaydan sonra uzun sure kendi arabamla cıkmadım dısarı iki sefer cıktım birincisinde kaza yapmıstım araba az hasar aldı, ikincisinde de cıktıgımda kaza yaptım ve arabam pert oldu. bir ay icinde oldu butun bu olaylar. sonra bir seneye yakın yeni arabamla bile semt dısına cıkamadım asla. allah kimsenin basına vermesin o yuzden ben cok korkuyorum asla instagramda ne hesabımı acarım ne profil resmi koyarım ne de tanımadıgımı kabul ederim, cok sıkıntılı durumlar cok kötu bir zamanda yasıyoruz gercekten cok dikkatli olmamız lazım.
allah insallah karsınıza guvenebileceginiz, psikolojisi duzgun insanlar cıkarır. her insan aynı degil her iliski de aynı degil, karsınıza cıkan ve sizin cok etkilendiginiz sevebildiginiz birinin sizi eski tecrubelerine göre değerlendirmesini yargılamasını istemezsiniz mesela, öyle dusunun

Bu biraz fazla değil mi eşiniz bilse böyle düşündüğünüzü çok kırılır sanıyorum.

Terapi alıyor musunuz bilmiyorum ama bu dusunceler pek de sağlıklı gelmiyor bana .Zaten kendiniz de farkinda oldugunuzu soylemissiniz .Onerilerim arasinda Cevrenizi degistirin .Daha dikkatli olun ve bi ilişkiye başlarken iyice tanıyın. Ama önyargılı olmaya da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…