Anksiyete bozukluğu

damla8806

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2019
277
410
23
37
Daha önce benzer bir konu açmıştım
Kardeşimde bu rahatsızlık var 23 yaşında üniversiteye gidiyor anne babamla yaşıyor asla tedaviye yanaşmıyor, daha önce tedaviyi yarım bıraktı
Bugün annemi aradım anladım bir terslikler var napıyprsun dedim çay içiyorum dedi sen oruç değil misin dedim bozdum dedi neden dedim ağladı kapattı
Sürekli sürekli aradım en son markete çıkmış erkek kardeşim sürekli kavga tartışma çıkarıyor oraya buraya eşyalara yumruk atıyor anneme gece gündüz hesap soruyor bu yemek ne neden öyle baktın. Neden böyle dedin
Ben günlerce konuştum yalvardım bazen kavga ettim tedavi için gitmedi annem babamda aynu şekilde olmadı olmuyor
Halam psikolog anlattım durumu lütfen dedim bize yardım et lütfen bir konuştu bidaha ilgilenmedi
Aile büyüklerinin kendilerine hayırları yok
İçim parça parça babam yeni kanseri atlattı sayılır
Annem çok eziyet çekiyor bir günü güzel geçmiyor
Ne yapabilirim diye düşünüyorum hiçbirşey
Sanki ciğerimde var acı mutlu olamıyorum
Hastaneye gitmesi gerek çözüm bu nasıl ikna edicez ne yapıcaz

Bu durumda ki hastaların kendi iradelerine bırakılmamalı evlatsa evlat yine onun iyiliği için yapılmalı bu duygusal davranmayın o bu ne der demeyin zorla da olsa yatırın hastaneye dışarda birine sataşsa anne babamız gibi karşılanmıyacak en azından önleminizi alın Allah yardımcınız olsun ailenizi ikna edin bu şekilde kalması kötülük kardeşiniz için

Bu anlattıklarınız OKB ye girmiyor bence .
Emin misiniz siz kaygı bozukluğu olduğuna ?
Çok daha vahim bir durum gibi geldi bana.
Anksiyete bozukluğu olan bir kişiyle uzun süre yaşadım çünkü. Alakası yoktu bu dediklerinizle .

Anksiyete bozukluğu olan bir kişiyle uzun süre yaşadım çünkü. Alakası yoktu bu dediklerinizle .
En son sadece okb vardı şuan başka bildiğim birşey yok çünkü doktorada gitmiyor 😢

En son sadece okb vardı şuan başka bildiğim birşey yok çünkü doktorada gitmiyor 😢
Okb vardır evet ama bence başka şeylerde var. Saldırgan tavrı hiç normal gelmedi. Acaba bir psikolog ile anlaşıp arkadaşımız diye eve getirip, terapi mi yapsanız ?

Bu durumda ki hastaların kendi iradelerine bırakılmamalı evlatsa evlat yine onun iyiliği için yapılmalı bu duygusal davranmayın o bu ne der demeyin zorla da olsa yatırın hastaneye dışarda birine sataşsa anne babamız gibi karşılanmıyacak en azından önleminizi alın Allah yardımcınız olsun ailenizi ikna edin bu şekilde kalması kötülük kardeşiniz için
Dışarıda süt dökmüş kedi gibi
Zorla yatıırlmasını bende anneme çok söyledim neden bilmiyorım yanaşmıyorlar
İnanın annemin acısını içimde hissediyorum geceleri kabus görüyorum, arkadaşlarımla otururken bile arayıp sesini kontrol ediyorum
Dedim böyle hayat geçmez ama ne yapayım ben diyor

Okb vardır evet ama bence başka şeylerde var. Saldırgan tavrı hiç normal gelmedi. Acaba bir psikolog ile anlaşıp arkadaşımız diye eve getirip, terapi mi yapsanız ?
Onun müsadesi olmadan birşey yapılınca evi yıkar geçer
10 gün yıllık iznimde gittim sabahlara kadar uyutmadı annemle babamla kavga etti
Ağladım konuştım bazen kavga ettim benimde üstüme yürüdü
Yanlarına gitmeye bile korkar haldeyim

Dışarıda süt dökmüş kedi gibi
Zorla yatıırlmasını bende anneme çok söyledim neden bilmiyorım yanaşmıyorlar
İnanın annemin acısını içimde hissediyorum geceleri kabus görüyorum, arkadaşlarımla otururken bile arayıp sesini kontrol ediyorum
Dedim böyle hayat geçmez ama ne yapayım ben diyor
Ama yarın öbür gün ya geri dönülmeyecek bişi yaparsa bu öfkeyle zor bi durum ama anksiyete falan değil bu aslında kötülük ediyorlar kendi kendine geçecek bildirim değil ki nasıl ki bacağı kırılsa hastaneye yatması gerek buda onun gibi inşallah durumun vahim olduğunu anlarlar

Geçmiş olsun. Bence de kardeşiniz OKB gibi durmuyor. Tedavi dediğiniz neydi? Yani ilaç tedavisi mi? Yoksa sadece psikoterapi mi?

Ama yarın öbür gün ya geri dönülmeyecek bişi yaparsa bu öfkeyle zor bi durum ama anksiyete falan değil bu aslında kötülük ediyorlar kendi kendine geçecek bildirim değil ki nasıl ki bacağı kırılsa hastaneye yatması gerek buda onun gibi inşallah durumun vahim olduğunu anlarlar
Umarım anlarlar hastaneye yatacaksa yatsın ne iyi gelecekse o yapılsın ama annemle babamın gözü birşey görmüyor başları eğik sürekli üzüntüden ve mantıklı düşünemiyorlar
Ne yapsam ne etsem ikna edemiyorum
Çok çaresiz hissediyorum
Elimden birşey gelse son damla gücüme kadar yapacağım ama gelmiyor

Onun müsadesi olmadan birşey yapılınca evi yıkar geçer
10 gün yıllık iznimde gittim sabahlara kadar uyutmadı annemle babamla kavga etti
Ağladım konuştım bazen kavga ettim benimde üstüme yürüdü
Yanlarına gitmeye bile korkar haldeyim
İnşallah bu yoğun öfkesi, ailenin canını yakmaya kadar gitmez

Şuan telefonlara bakmıyorlar uzakta bu acıyla baş etmek çok zor ben ne yapacağımı şaşırdım

Bu anksiyete değil. Anksiyete dediğimiz şey kaygı bozukluğu. Evet takıntılar vs. bir miktar sinir yapıyor ama bu derece değil. Mesela bir şeyi erteledigim için üzülürüm ve kendime çok kızarım. Bazen de çevremde yansır sinirim. Ama öyle huzursuzluk çıkarmak falan, bunlar başka bir şey. Daha mühim bir sorun var bence. Kliniğe yatması şart gibi.

Bir çaresi yok mu bunun annemi babamı göz göre göre hasta edecek

Umarım anlarlar hastaneye yatacaksa yatsın ne iyi gelecekse o yapılsın ama annemle babamın gözü birşey görmüyor başları eğik sürekli üzüntüden ve mantıklı düşünemiyorlar
Ne yapsam ne etsem ikna edemiyorum
Çok çaresiz hissediyorum
Elimden birşey gelse son damla gücüme kadar yapacağım ama gelmiyor
Huzursuzluk tüm aileyi etki altına almış sağlıklı düşünemiyorlar bişi yapmaya güçleri kalmamış anladığım kadarıyla kendilerini acımaktan başka aslında çok yakınınız bu konuyla ilgili tekrar ondan mı yardım isteseniz acaba zorla götürülse bu seferde anne babanızın size kızma ihtimali var yine de bunu göze almaya değer halanızla bu konuyu bir daha görüşün derim

Okb ve anksiyete farklı

Teşhisi koyan hekim devlet hastanesinde ise, ilaç yazmak için bir hastalık yazmış olabilir
Anksiyete denilmiştir.

Aile üyeleri bu konuda yardımcı olamaz,

Bütün kan değerlerine bakıldı mı acaba?
Bazı değerlerin farklı olması asabiyete sebep oluyor

Huzursuzluk tüm aileyi etki altına almış sağlıklı düşünemiyorlar bişi yapmaya güçleri kalmamış anladığım kadarıyla kendilerini acımaktan başka aslında çok yakınınız bu konuyla ilgili tekrar ondan mı yardım isteseniz acaba zorla götürülse bu seferde anne babanızın size kızma ihtimali var yine de bunu göze almaya değer halanızla bu konuyu bir daha görüşün derim
Aslında daha öncede demiştim yüzüm kalmadı demeye yarın birdaha diyeceğim ama sanmıyorum ki birşey yapsın
Tam dediğiniz gbi kimse sağlıklı düşünemiyor sadece acı içindeler
Şu mübarek günlerde bayramda tatilde hiçbir zaman annemle babamın yüzünü güldürmüyor

İlaç tedavisi ilacı doktora danışmadan bıraktı ve daha kötü hale geldi
Anladım. Anlattıklarınıza göre zaten, psikoterapi, en azından şu haldeyken, işe yaramazdı zaten. Kardeşinizle ilgilenebilecek uzman, bir psikolog değil, bir psikiyatrist. Ve farmakolojik yanı güçlü bir psikiyatrist gerektiğini düşünüyorum. Yani doğru teşhis konulduktan sonra doğru ilaç verilmesi çok önemli.

Bir arkadaşımın erkek kardeşi de sorunluydu. Kendisini zorla (galiba polis ve tıbbi ekip) evden alıp hastaneye götürmüşlerdi. Sanırım sizin de böyle yapmaktan başka çareniz yok. Anneniz ve babanızdan onay almadan siz kendi başınıza bunu yapamaz mısınız?

Evet, ilaçlarını almaması en büyük dert. Hastaneye yatsa da 15-20 gün sonra çıkacak. Belki hayat boyu ilaç kullanması gerekecek ve bunu nasıl garantileyeceksiniz...Ancak yemeğine filan karıştırmak olabilir..

Anlattıklarınız beni ürpertti. Anne babanıza bilmeden-istemeden fiziksel zarar vermese bari. Hastane meselesini organize etmeye çalışın bence.

Okb ve anksiyete farklı

Teşhisi koyan hekim devlet hastanesinde ise, ilaç yazmak için bir hastalık yazmış olabilir
Anksiyete denilmiştir.

Aile üyeleri bu konuda yardımcı olamaz,

Bütün kan değerlerine bakıldı mı acaba?
Bazı değerlerin farklı olması asabiyete sebep oluyor
Tam hatırlayamamakla birlikte ikisi de var demişlerdi sanırım devlet değil özel hastaneye gitmişti
Sinirden birgün bayıldı o gün bakıldı sara dediler sara ilacı verdiler sonra sara olmadığı ortaya çıktı bidaha asla içmeyeceğim ilaç dedi

Back
X