- 3 Ekim 2007
- 14.619
- 36.515
- 1.123
- 39
Çok teşekkür ederim, gerçekten aydınlatıcı oldu fikirleriniz. Bahsettiğiniz şekilde kendime telkinler veriyorum. ‘ Evet şu an kaygı hissi geliyor biliyorum, bu hissi tanıyorum ve geçeceğini de biliyorum ‘ gibi gibi. Doktorun önerdiği kitapta da buna benzer çalışmalar var.Geçmiş olsun. Bence tedavi süresinde başarılması gereken en önemli şey kaygıdan korkmamayı öğrenebilmek. Bakın kaygı hissi geliyor, o geldikçe biz o hissi hissettikçe ondan da kaygılanıyoruz böyle böyle gerilimi tırmandırıp panik atak ya da kaygı atağı geçiriyoruz. Kaygıyı normalleştirince zaten eskisi kadar yoğun vurmamaya başlıyor. Stresli bir şey yaşadığınızda ortaya çıkabiliyor ama siz zaten o hisse çok tanıdık olduğunuz için “kendimi kötü hissediyorum, moralim bozuk” gibi bir düşüncede oluyorsunuz “kendimi kaygılı hissediyorum, geçer” şeklinde. O yüzden de hastalık olmaktan çıkıyor. Yaşam süresince tekrar edebilir mi bence edebilir. Tekrar ilaca başlamak istediğim dönemler oldu varsın olsun tedavisi olan şeylere üzülmeye gerek yok gerekirse tekrar ilaç kullanılır
Bu arada ben de kaygı bozukluğu hastasıyım 5 sene önce ilaç kullandım yaklaşık 1-1.5 sene. İlk başladığım ilaç benim sorunumu çözmemişti başka bir ilaca geçmiştik 1-2 ayda toparlanmaya başlamıştım. Ama bir anda olmuyor. Bazı günlerin bazı saatleri iyi hissetmeye başlıyorsunuz sonra tekrar kötü hissediyorsunuz sonra iyilik haliniz uzuyor ve bir bakmışsınız düzelmişsiniz. Ben öyle bir düzelmiştim ki böyle bir hastalık yaşadığım aklıma bile gelmiyordu öyle söyleyeyim.
Ama benim bir hatam sanırım şu oldu, dr 3 hafta sonra ilaç etkilerini göstermeye başlayacak deyince ben sanırım kesin bir iyileşme bekledim. İlk defa antidepresan kullanıyorum. Dün yine aynı şeyleri yaşayınca biraz panikledim hayır böyle olmamalıydı niye yine aynı şeyler oluyor gibi.