Anlam veremediğim tartışmalar

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki eşinize de çok kızmayın.Anlayamiyorlar neden bu kadar kendimizi misafir için yordugumuzu,telaşa soktugumuzu.Ayni şekilde eşim de suratsizlik yaptığımı dusunurdu.Stres yaptığından kaynakliydi bu.Ona da bu şekilde yansıyordu.Bence sizin suratsız olduğunuzla alakalı bir durum değil, hiç bunu alinmayin üzerinize.Stresinizden öyle olduğunuzu düşünüyordur
Bilmiyorum ya, ama öyle demesi beni çok üzdü. Yani onun için mutlu olması için gerçekten çok çabaladığımı düşünüyorum. Ama karşılığı sen hep suratsızsın hep negatifsin oluyor. Şöyle bir şey de var, biraz anksiyete sıkıntım var bide stres olunca geriliyorum bunu da negatiflik olarak yorumluyor sanırım

Benim çok ciddiye aldığım bir şey bu. Şakayla hizmetçi denmesi nasıl kabul edilir? Gülmüyor, sarılıp söylemiyor, ciddi ciddi söylüyor. Zaten özür bile dilemezmiş.
Ya şahsen ben "hizmetçi miyim" sorusuna evet cevabı alsam çokta iplemem yani. Ne bilim gamsızım bu konularda. Sonuçta karşı tarafın demesiyle öyle olmuyorum. Sinir olup kendimi yıpratmam yani. O yüzden ciddiye almazdım 🤷🏻‍♀️

Ya şahsen ben "hizmetçi miyim" sorusuna evet cevabı alsam çokta iplemem yani. Ne bilim gamsızım bu konularda. Sonuçta karşı tarafın demesiyle öyle olmuyorum. Sinir olup kendimi yıpratmam yani. O yüzden ciddiye almazdım 🤷🏻‍♀️
Tebrik ederim sizi. Tabii ki öyle olmuyorsunuz ama onun gözündeki yerinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Bunu vazifeniz görüyor. Değer vermediğini de gösteriyor. Benim kızdığım şey bunlar.

Bilmiyorum ben ciddiye alıyorum böyle şeyleri, çabuk da kırılırım küserim bu huyumu düzeltmeye çalışıyorum ama ne bileyim bugünkü biraz fazla oldu gibime geldi

Ufak tefek şaka mı?

Kadına değer verilmeyen bir ülkede yaşamanın bir sonucu olarak düşünüyorum bu umursamazlığınızı.
Eşinin sadece bu yönünden dolayı şikayet ettiği için normal geldi bana. Boşanılacak veya büyütülecek bir konu göremedim ortada. Değer verip verilmemesiyle alakası yok zaten eşi ufak tefek yardım etmiş kendisine. Muhtemelen konu sahibinin gerginliğini azaltmak için espri yaptı ama olay büyümüş.

Valla 7 yillik evliyim kocam evet hizmetcisin diyecek n🅰️H yaparim onun akrabalarina hazirlik alsin pastaneden yesinler

Tebrik ederim sizi. Tabii ki öyle olmuyorsunuz ama onun gözündeki yerinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Bunu vazifeniz görüyor. Değer vermediğini de gösteriyor. Benim kızdığım şey bunlar.
İşte öyle olduğumu düşünmüyorum onun gözünde de. Çünkü bende sinirlenince saçma sapan şeyler söyleyebilirim hele bir de kırılmışsam karşı tarafa ohooo. Ama asla o şekilde gördüğüm için değil. Yani onun gözünde hizmetçi olsam ne olmasam ne. Tekrar aynı yere çıkıyor. Ben kendimi hizmetçi gibi görmediğim sürece karşı tarafın ne düşündüğü pek umrumda olmuyor. Bir kaç gün iş yapmadım mı anlar o zaman kim olduğumu. O yüzden takılmıyorum.
Bu bendeki de biraz fazla gamsızlık sanırım. Şu an dank etti:KK64:

Eşinin sadece bu yönünden dolayı şikayet ettiği için normal geldi bana. Boşanılacak veya büyütülecek bir konu göremedim ortada. Değer verip verilmemesiyle alakası yok zaten eşi ufak tefek yardım etmiş kendisine. Muhtemelen konu sahibinin gerginliğini azaltmak için espri yaptı ama olay büyümüş.
Konuyu okumadiniz herhalde. 5 gün iyiysek 2 gün kötüyüz, özür dilemez, tartışırken ağzından neler çıktığını bilmez diyor.

İşte öyle olduğumu düşünmüyorum onun gözünde de. Çünkü bende sinirlenince saçma sapan şeyler söyleyebilirim hele bir de kırılmışsam karşı tarafa ohooo. Ama asla o şekilde gördüğüm için değil. Yani onun gözünde hizmetçi olsam ne olmasam ne. Tekrar aynı yere çıkıyor. Ben kendimi hizmetçi gibi görmediğim sürece karşı tarafın ne düşündüğü pek umrumda olmuyor. Bir kaç gün iş yapmadım mı anlar o zaman kim olduğumu. O yüzden takılmıyorum.
Bu bendeki de biraz fazla gamsızlık sanırım. Şu an dank etti:KK64:
Ben tartışırken de ölçülüyüm. Ne dedigimi bilmez bir hale girmem. Belki de bu sebeple özen bekliyorumdur.

Bilmiyorum ben ciddiye alıyorum böyle şeyleri, çabuk da kırılırım küserim bu huyumu düzeltmeye çalışıyorum ama ne bileyim bugünkü biraz fazla oldu gibime geldi
Doğrudur tabi. Ben konuyu kendi düşüncelerimle ele aldığım için bu kadar sinir, üzüntü boşa geliyor. Değer mi yani kendini yıpratmaya?
Hizmetçi olmadığını biliyorsun nasılsa. Onun gözünde öyle olmadığını da biliyorsundur eminim. Ee neden üzüceksin ki kendini? :KK24:

Konuyu okumadiniz herhalde. 5 gün iyiysek 2 gün kötüyüz, özür dilemez, tartışırken ağzından neler çıktığını bilmez diyor.
Ya şöyle, iki gün kötüysek benden dolayı kötü olduğumuz da oluyor. Bende çok dengesizlikler yaptım eşimi yordum, anlayış gösteriyor olabildiğince. Kibar biridir normalde, ev işlerine yardım eder özen gösterir. Özür dilemez fakat şakalarla, sarılmalarla falan gönül almaya çalışır. Onu kastetmiştim. Tek sıkıntısı böyle sinirlendiğinde bazen ne dediğini bilmiyor kalp kırıyor.

Ben tartışırken de ölçülüyüm. Ne dedigimi bilmez bir hale girmem. Belki de bu sebeple özen bekliyorumdur.
Hah işte sebep tam da bu bence. Ben çok öfkeliysem ölçüyü kaçırabiliyorum. Ya bu şey gibi biraz. Saçma bir örnek olcak ama hani umumi WC lerde yazar ya "nasıl görmek istiyorsan öyle bırak" diye :D bizim ki o hesap. Ben öfkeliyken ölçüyü kaçırıyorsam karşıdaki de kaçırabilir. Sen ölçülüsün karşındaki de öyle olmalı.

Doğrudur tabi. Ben konuyu kendi düşüncelerimle ele aldığım için bu kadar sinir, üzüntü boşa geliyor. Değer mi yani kendini yıpratmaya?
Hizmetçi olmadığını biliyorsun nasılsa. Onun gözünde öyle olmadığını da biliyorsundur eminim. Ee neden üzüceksin ki kendini? :KK24:
Yani haklısınız ama bilmiyorum kırıldım öyle demesine. Konu da yanlış anlaşılıyor sanırm bir taraftan :) iki gün kötüysek benden dolayı kötü olduğumuz da oluyor. Yeri geldi bende çok dengesizlikler yaptım eşimi yordum, anlayış gösteriyor olabildiğince. Kibar biridir normalde, ev işlerine yardım eder özen gösterir. Özür dilemez fakat şakalarla, sarılmalarla falan gönül almaya çalışır. Onu kastetmiştim. Tek sıkıntısı böyle sinirlendiğinde bazen ne dediğini bilmiyor kalp kırıyor.

Yani haklısınız ama bilmiyorum kırıldım öyle demesine. Konu da yanlış anlaşılıyor sanırm bir taraftan :) iki gün kötüysek benden dolayı kötü olduğumuz da oluyor. Yeri geldi bende çok dengesizlikler yaptım eşimi yordum, anlayış gösteriyor olabildiğince. Kibar biridir normalde, ev işlerine yardım eder özen gösterir. Özür dilemez fakat şakalarla, sarılmalarla falan gönül almaya çalışır. Onu kastetmiştim. Tek sıkıntısı böyle sinirlendiğinde bazen ne dediğini bilmiyor kalp kırıyor.
Bende sinirlenince kalp kırabildiğim için çok takılma diyorum. Bak nihayetinde gelip gönül alıyormuş. Özür dilerim lafı da çok gerekli değil. Hatasını anlayıp geliyorsa bu yeter bence💁🏻‍♀️

Bende sinirlenince kalp kırabildiğim için çok takılma diyorum. Bak nihayetinde gelip gönül alıyormuş. Özür dilerim lafı da çok gerekli değil. Hatasını anlayıp geliyorsa bu yeter bence💁🏻‍♀️
Yani haklısınız ama o an bende çok kırılıyorum, üzülüyorum surat asıyorum. Eşimse hemen düzelmemi bekliyor hatta hiç surat asmamamı. Bense bunu yapamıyorum

Oda aynı şekilde seninle uğraşıyorum espiri yapıyorum ama anlamıyorsun dedi fakat o an gayet ciddiydi espiri yapar gibi değildi. Normalde şakacı biridir sürekli uğraşır benle ama bugün bence şaka değildi

İyi akşamlar diliyorum hepinize. Gerçekten yine işin içinden çıkamadığım, kimin haklı kimin haksız olduğunu çözemediğim bir durumun içindeyim.

Daha yeni evliyim. Eşimle haftanın beş günü aramız iyiyse kalan iki günde tartışıyoruz. Evlenmeden önce uzun yıllar beraberdik, hiç böyle sık tartışmıyorduk. Ayda yılda bir küçük mevzulardan tartışıp geri barışırdık gün içinde. Neyse, en son bugün ben ev işi yapıyordum, yorulmuştum. Zaten misafir de gelecekti ve stresliydim. Ve daha yeni evliyim ev düzenine, evimde misafir ağırlamaya daha alışamadım. İşler yetişmeyecek diye gerildim, eşim ise koltukta telefonuyla uğraşıyordu. Bende eşime dönüp "neyim ben burada hizmetçi miyim" diye yükseldim. Eşim de "evet" dedi. O an deliye döndüm. Neyse peki öyle olsun dedim işime devam ettim ama sinirden gözlerim dolmuştu. Daha sonra eşim gönlümü almaya çalıştı, şaklabanlıklar yaptı ama ben bir özür bile dilememiş olmasına takıldım, surat astım ve eşim arada bir şeyler sorunca kısa kısa cevaplar verdim. Neyse misafirler gelip gitti. Sonra stresim de geçmişti haliyle, eşimle az buçuk konuşmaya başladım, bu kez o bana saçma sapan suratlar yapmaya başladı. Yok zaten gün içinde bana azıcık da olsa yardım etmiş (gerçekten bir tık etti), yok işte zaten yardım edecekmiş ama o an daha erkenmiş yoksa yaptığımız ikramlıklar misafir gelene kadar soğurmuş falan filan dedi. Bir de benim sürekli negatif ve suratsız olduğumdan bahsetti. Şok oldum.

Şöyle bir huyu var, kızdığı zaman ağzından çıkanları kulağı duymuyor, daha sonra ise özür dilemez fakat pişman olup gelip gönlümü almaya, şakalar yapmaya çalışır. Yapı olarak öyle sadece bana karşı değil. Ben ise o an hala kırgın oluyorum ona karşı, ve gülmek/onunla konuşmak içinden gelmiyor. Bir diğer ikincisi de; idrak edemiyorum yani bana kötü sözler sarf ederken benim hiçbir şey olmamış gibi ona gülümsememi bekliyor herhalde. Surat asmam çok doğal değil mi? Ağzından çıkanlara dikkat et diye kaç kez uyardım. Aynı zamanda bizi çok yakından tanıyan, ev halimizi sık sık gören birine konuyu anlattım. "Çok fazlaca abartıyor her zaman suratsız değilsin tabiki, ki insanlık hali bazen insanın modu düşebilir. ara sıra buna ne oluyor saçma sapan konuları büyütüp abartıyor böyle" dedi. Ki gerçekten düşünüyorum da eşim sabah işe gidince erkenden kalkıp onunla ilgileniyorum, akşam güler yüzle kapıyı açıyorum. Güzel yemekler yapmaya çalışıyorum, sohbet etmeye çalışıyorum. Sadece bana böyle saçma davrandığında haliyle modum düşüyor. Şu an hala konuşmuyoruz. Ne zaman böyle olsa uzamasın diye ilk adımı atarım fakat artık buna alıştı sanırım ve benden bekliyor. Artık bende yoruldum.
Siz is yaparken, eşiniz koltukta uzanır vaziyette ve siz durduk yere neyim ben hizmetçi miyim diye sormanız ve onun evet demesi . Siz keşke işlerinizi yaparken ona hiç bisey demeseymissiniz çünkü yukarıda da yazdığınız gibi zaten gün içinde yardımcı olmuş
Böyle küçük sebeplerden küsmek konuşmamak ergen sevgililer gibi çok saçma değil mi sizcede ? Bence eşinizle karşılıklı konuşun rahatsız olduğunuz konuları söyleyin o da söylesin, çözmeye bakın. Çünkü zamanla birbirinize tahammülünüz çok azalacak ve soguyacaksiniz .

Siz is yaparken, eşiniz koltukta uzanır vaziyette ve siz durduk yere neyim ben hizmetçi miyim diye sormanız ve onun evet demesi . Siz keşke işlerinizi yaparken ona hiç bisey demeseymissiniz çünkü yukarıda da yazdığınız gibi zaten gün içinde yardımcı olmuş
Böyle küçük sebeplerden küsmek konuşmamak ergen sevgililer gibi çok saçma değil mi sizcede ? Bence eşinizle karşılıklı konuşun rahatsız olduğunuz konuları söyleyin o da söylesin, çözmeye bakın. Çünkü zamanla birbirinize tahammülünüz çok azalacak ve soguyacaksiniz .
Aslında konuşuyoruz, o benim suratsız olmamdan ve küsme huyumdan rahatsız. Tamam küsme huyum kötü kabul ediyorum düzeltmeye çalışıyorum. Ama suratsız dediği kısıma katılmıyorum. Çünkü durduk yere suratsızlık yapmıyorum, onun fevri çıkışlarından dolayı tavır alıp surat yapıyorum. Bende onun bu fevri çıkışlarondan rahatsızım. Kaç defa uyardım bak dikkat et sinirlenince saçmalıyorsun kalp kırıyorsun bende surat asıyorum haliyle diyorum ama yok. Değişmiyor. Annesine karşı bile böyle, annesi de aman kızım bende çok uyardım ama huy edinmiş bana da öyle yapıyor ama sonra hemen siniri geçip sırnaşır diyor. Ben alışamadım ama

Ufak tefek şaka mı?

Kadına değer verilmeyen bir ülkede yaşamanın bir sonucu olarak düşünüyorum bu umursamazlığınızı.

++++++
Çok sayıda kadınlara saygısız erkek var ülkede.
Hayır yani saygısızsan bile açıkça söyleme, o kadarcık saygıyı göster ama o da yok yani Allahın ayısı

Back
X