- Konu Sahibi pembesalyangoz2
Adım atın da edemediği hakaret tatmin edemediği kompleksi varsa onları da çıkarsın aradan...
Çok açık yazacağım, açtığı konuda gerçekleri duyunca rengi değişen kullanıcılardansanız sohbetimiz devam eder... Yeter ki kendi mutluluğunu, öz saygısını çiğneyip başkasının gözüne girebileceğini, bir birliktelik yaşamanın bir erkeğin hegemonyasında hakaretleri dahil onun her şeyine katlanmak, her emrine uymak olduğunu zanneden kadın kalmasın...
"Mutlu olabilmek için her şeyi yaptım" diyorsunuz, şu cümlenizi derinlemesine düşünseniz tüm düğüm çözülecek aslında... Mutlu olabilmek için bir erkeğin egemenliğine girip yasaklarına riayet edip kıyafetlerinizi baştan aşağı değiştirip gözünüze kalem çekmekten bile vazgeçip selam verdiğiniz insanlarla selamı sabahı kesip onları hayatınızdan çıkarmanız mı gerekiyor? Eğer bunlar mutluluk için yetseydi şeriat rejimiyle yönetilen ülkelerdeki kadınlar çok mutlu olurdu ki onlar bile bunu tek bir erkek için değil memleketlerinde hayatlarına devam edebilmek için razı oluyorlar...
Bu mantaliteyle, kırk yıllık evli beş çocuklu bir kadın gibi erkeğin her dediğine boyun eğmekle mutlu da olamazsınız ilişki de yaşayamazsınız... Hiçbir erkek duruşu olmayan her dediğine eyvallah diyen bir kadını sevmez, en fazla egosunu tatmin etmek kendini daha fazla erkek hissetmek, sinir anlarında stres atmak için yanında tutar, zamanla bunu yapmaktan bile sıkılır ve ağza burna çakmaya yeltenir... Bununla da kalmaz sizin yaşadığınız gibi hakaret eden aşağılayan kendisi olduğu halde "köpek gibi yalvar belki affederim o zaman bile iyi niyetle yaklaşmam sana" der...
Tüm bu yaşananların üstüne "İlk adımı ben mi atayım beklesem o adım atar mı" diye sormanız da onun size neden saygısının kalmadığı nasıl bu kadar rahat davranabildiğini açıklıyor... Ortada hiçbir resmiyet yokken -ki resmiyet olsa dahi sizi küçük düşürmesine sessiz kalmamalısınız- bu denli ağız kokusunu çektiği bir adamla evlenen evlense de mutlu olan görmedim, yoktur... Vazgeçilmez, ne yaparsa yapsın ardından ayrılınamayan, hakaret etse de kendisinden kopulamayan bir erkek olduğunun ispatıdır bu, adam haklı... Ne adar çirkin... Adam kişilik haklarınızın üstünde tepinmiş, size saygı duymadığını, kaybetmekten korkmadığını, sizi kafasına göre giydirip kiminle görüşeceğinize karar verip, hayatınızın tapusunu almakla kalmayıp sinirlendiğinde nazını çekeceğinizi ve ne söylerse söylesin köpek gibi yalvaracağınızı düşündüğünü söylemiş, daha ne yapsın?![]()
yazdıklarınızın hepsine sonuna kadar katılıyorum . çok doğru söylemişsimiz .
butür ilişkilere dışardan bakınca bende böyle yorumlar yapıyorum ama söz konusu kendi ilişkim olunca aynı şeyleri düşünmeme rağmen duygularım ağır basıyo . mantığımı bir türlü devreye sokamıyorum .
onunla son bi konuşma yapmak istiyorum . okkalı laflar edip aklının başına gelmesi için ( bi ümit ) . kendi hatalarını fark etmesi için.beni ne kdar çok kırdığını bilmesini istiyorum . sizce nasıl bi konuşma yapayım ? etkilenmesini istiyorum konuşmamdan ama ne yazıkki çok süslü cümleler kurabilen biri değilim =(