Anlaşmalı boşanma kararının kesinleştirilmesi hakkında

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
36
İstanbul
Merhaba,
Geçen hafta anlaşmalı boşanma mahkememiz vardı ve boşanma kararı verildi. Bize 1 hafta sonra kararın kesinleştirilmesi için imza atmak üzere tekrar gelmemiz gerektiği söylendi. Bu noktada bir sorum olacak; ben imza atmak için gitmesem de karar kesinleştirilir mi? Yasal olarak ben gitmeden yapılamayacağı söylendi ancak benim bu konuda kafam karışık. Hakimin bu konuda insiyatif kullanması söz konusu olabilir mi? Eşim kararın kesinleşmesi için bir şey yapabilir mi? Muhtemelen benim rahatsız olduğumu ya da şehir dışında olduğumu söyleyecek. Ben boşanmak istemiyorum.

Merhaba;
Siz gitmezseniz karar sizin adresinize tebliğ edilir. Karar size tebliğ edildiği tarihten (Süre elinize geçtiği veya bağlı bulunduğunuz muhtara bırakıldığı güne göre hesaplanır) 15 içerisinde kararı temyiz etme hakkınız var. Süresinde temyiz etmezseniz karar kesinleşir. Kararı temyiz etmeniz durumunda da Yargıtay temyiz talebiniz kabul etmezse karar yine kesinleşir. Yargıtay ın kararı bozması durumunda ise mahkeme davayı çekişmeli olarak görür. Eğer boşanmanız gerektiğine kanaat getirirse sizi boşar. Kısacası zaman kazanmış olursunuz.Olacaklar özetle bu şekilde.
İyi günler dilerim.

Merhaba,

Kararın kesinleşmesi için imza atmaya davacı taraf gitmezse ne olur? Yani her iki taraf da gitmezse yine karar kesinleşir mi?

Back
X