Anlasmali bosanmada dugunde takilan takilar

giraphhe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
46
37
3
35
Merhaba , onumuzdeki ay basina kadar anlasmali bosanmaya karar verdik aldatmaya meyilli olmasina ragmen anlasmali bosanacaktik. Es kisisi evden gitti bana aldigi esyalari gelip alacagini soyledi issizim ve gelirim yok . Dugundeki altinlarida kendisi issiz oldugu icin bozdurduk. Ben protokolde dugunde takilan altinlari talep edebilir miyim?

Anlaşmalı boşanma demek, her şartta anlaştık demek ve tek celsede boşanmak demek. Eşin boşanacağınız güne kadar sana altınlarını geri versin yada parasını geri versin, sen de protokole ziynet eşyalarımı da aldım diye madde eklersin ancak. Eğer eşin altınları vermeye yanaşmıyorsa anlaşmalı boşanamazsın, çekişmeli dava olaca.

Anlaşmalı boşanmada onun vermediği birşeyi talep edemezsin. Adı üstünde "anlaşmalı". Antınları almak için çekişmeli açmalısın.

Peki nafaka talep edebilir miyim anlasmalida

Önce eşinle konuşacaksın, ben bu kadar nafaka istiyorum, ben altınlarımı istiyorum diye, eşin tamam derse, altınlarını verirse, nafaka vermeyi de kabul ederse, anlaşmalı boşanma protokolüne yazarsınız, şu kadar nafaka alıcam aylık diye ve ziynet eşyalarımı aldım diye. Ama eşin bu konularda anlaşmıyorsa , vermiyorsa anlaşmalı boşanamazsın zaten. Çekişmeli dava açıp hepsini talep edebilirsin.

Eğer karşı tarafla konuşup anlaşırsan evet sözleşmeye ekleyebilirsiniz. Ama tek taraflı bir talep ya da beyan eklenemez. Dediğim gibi adı üstünde. Üzerinde anlaşmadığınız, karara bağlamadığınız hiçbir şey anlaşmalı boşanmaya dahil edilemez.

Anlaşmalıda takı talep edemiyorsunuz anlaşmalı bu
Bence çekişmeli boşanın

Anlasmali bosanmada iki taraf bosanirjen ortak karar verir kim neyi alacak diye. Eger o takilari vermeyi kabul ederse tabi ki talep edebilirsin. Ancak kabul etmezse cekismeli dava acarak takilarini oyle talep edebilirsin. Umarim gaklarindan feragat etmezsin.

Kaç yıllık evlisiniz ? Altınları bozdurduk demişsiniz. Birlikte harcanmış yani. Üstelik o takılar sadece sizin değil. İkinizin. Tamamını geri istemeniz adil değil. Rızanızla bozulmuş. Aldatmaya meyilli demişsiniz. Tek celsede kurtulun pislikten...

Konu hakkında pek bilgim yok fakat ben şu “eş kişisi” ne takıldım. Acaba Türkçede yeni bir kelimemi bu ?

Nafaka davasını evliyken dahi boşanma davası açmadan açabilirsiniz diye biliyorum, tabi hukuk dünyasından olanlar daha doğru bilgi verecektir, ben amatör boşanan olarak kendimce araştırdım haha
Ziynet için de anlaşmalı protokolde aksi bir madde olmadığı sürece belirli bir süre içinde dava açılabiliyor diye biliyorum.

Uzun işler tabi. Direkt eşinizle konuşup ekletin bu maddeleri, uğraşmayın.

Neyse hic bisey istemedim dava acildi durusma gunu bekliyoruz

Düğünde takılan takılar kıza aittir.

Takılan takılar ortak değildir. Bölüşülmez. Size aittir. Avukatınızla görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…