onun sonradan eklemeli dediği şudur... büyük bir kısmı farsçadan türeyen bir dil olduğu. 10 bin kelime vardır Türkçemizde farsçadan geçen.. sonradan kelimeler eklenebilir Türkçeye ama uydurma kelimelerden oluşmaz bu... ve wikipediyadaki her bilgide doğru değildir onuda belirteyim.
tabiki olabilir bende öyle düşünüyorum. işsizlik zor 33 yaşında bi adam için. ama o kadar bezdim ki şurada. ilk sorum bu sitede bişi bilmiyorum nerden kime cevap vericem nerden görücem onu da bilmiyorum. başıma ağrılar girdi. evliyim kocam var çocuğum var şükür diye mutluluktan hallenen insanlarla sorumdaki yardım çağrımın ucundan kenarından alakalı olmayan bişiyi tartışıyorum kaç dakikadır.
Yaa..Bi atar yüzünden konu nerelere geldi dimi.
Şimdi laf mı soktun anlamadım ben ?.
Evet evli kocalı çocuklu mutlu olanlardanım da ona göre yanıt vericem bi laf sokma durumu varsa.
Uykum geliyo dolayısıyla jeton köşeliye döndü...
Yok şekerim ben vermiyorum.. Ama yanıldığın bir noktayı belirtmeden geçemeyeceğim...Bu tuhaf kelimenin dilimizin sondan eklemeli bir dil olmasıyla değil, argoyla ilgisi vardır...
Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur..
Vallahi ben hiç görmedim, ne zaman geldin bu konuya sen
Kalk gidelim
Senin yüzünden banlanırsam atlet don neyim getir bana :26:
Malum mapus şartları zor bekleyenin olmazsa
Atla arkama gidelim ban gelecek şimdi
Türkçe sonradan eklemeli bir dil değildir.. atar kelimeside atarlanmaktan gelmez ayrıca atarlanmak nedir? Atar yapmak karşı çıkmanın argosu manasında kullanılan bir kelimedir. Sizin dediğiniz gibi kökten falan türeyen birşey değil.
Tünel kazar kaçarız:26:
Atarlanmadan önce ya düzgün yazın ya da atarın argo olup olmadığını öğrenerek gelip sataşın.
Birincisi birleşik yazdığınız bağlaç olan 'de' ayrı yazılır. 'birşey' yazdığınız sözcüğün doğrusu da 'bir şey'dir.
İkincisi atar kelimesi argo değildir. TDK'dan alıntı:
atar:
Cesaret, cüret, kudret.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
Linki kopyalanmıyor, resme bakarak görebilirsiniz. Argo değil, Türkiye Türkçesi Ağızları içinde tanımlanan bir sözcük:
Eki Görüntüle 560007
Bilip bilmeden ona buna sataşmayın. Ayrıca atarın anlamını da doğru bilmiyorsunuz. Bir şeye cesaret etmek için 'karşı çıkmak' gerekmez. Yani dediğiniz gibi karşı çıkmak anlamını karşılamıyor.
Atarlanmadan önce ya düzgün yazın ya da atarın argo olup olmadığını öğrenerek gelip sataşın.
Birincisi birleşik yazdığınız bağlaç olan 'de' ayrı yazılır. 'birşey' yazdığınız sözcüğün doğrusu da 'bir şey'dir.
İkincisi atar kelimesi argo değildir. TDK'dan alıntı:
atar:
Cesaret, cüret, kudret.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
Linki kopyalanmıyor, resme bakarak görebilirsiniz. Argo değil, Türkiye Türkçesi Ağızları içinde tanımlanan bir sözcük:
Eki Görüntüle 560007
Bilip bilmeden ona buna sataşmayın. Ayrıca atarın anlamını da doğru bilmiyorsunuz. Bir şeye cesaret etmek için 'karşı çıkmak' gerekmez. Yani dediğiniz gibi karşı çıkmak anlamını karşılamıyor.
arkadaşlar benim bir sevgilim var benden uzakta. bir defa evelnip boşanmış. onu çok seviyorum. o kadar ki 2 aydır öle sadığım ki ona. hatta kocaman bir resim yaptım hediye. çocuğuu verdim ona bir nevi..ama şimdi o bunalımda ve işsiz parasız. tiyatroyla ilgileniyor.uzağız birbirimize. akrep burcu. ben ikizler =( nasıl anltacağımı da bilmiyorum. o 33 yaşında ben 23. facede şu durumları paylaşmış.1)Ağlamak ruhu temizler....2)Çok sevme !! kimse şaşırmasın...3)Hayat aldıklarına karşılık verme ... Ama alma yeter artık..... bunun yanında yüyüüşe çıkıcam deyip çevirim dışı olduktan sonra şu şiiiri payşamış YILMAZ ERDOĞAN BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI - YouTube sizce sevdiği unutamadığı biri mi var kızlar =( ben atar bile yapamıyorum ki bunu hiç soraamam. bir de 2 ay su gibi akıp geçti ben hiç böyle bağlanmadım =(
Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur ve "atar yapmak, atar vermek, atar koymak" argo kullanımlardır...
Kimse "atar" kelimesi yoktur, varsa bile argodur demedi..
Siz de doğru düzgün okuyup anladıktan sonra gelip burada atar yapın millete.
Bakınız o linktede benim dediğimi diyor.. de ve da bağlacını gayette iyi bilirim konumuz bu değil öğretmenize gerek yoktu. Lakin dikkat etmişseniz ben orada sadece atar kelimesi için yorumlar yaptım siz bunu neden böyle bir vazife edinipte zahmet ettiniz? Sataştığım falanda yoktu.. Hadi ben bilmiyorum kabul ediyorum. peki bir eğitimcinin bu bilgiyi bize sizin gibi TDKdan değide wikipediayadan vermesi ne kadar etik? saygılarımla... Bilginiz içinde teşekkür ederim...
Konunun dışına çıktığımız için belkide ceza alacağız ama forum kuralları gayet açıktır düzgün ve anlaşılır Türkçe kullanınız.
Belki benim görevim değil müdahale etmek ama gördüğüm yanlışı gösterdim... Bunun adı sataşma olmuyor.
Bu 3 cümleyi aynı temada nasıl kullandınız inanın anlayamadım.
Birincisi 2 ay sadık olmanız aklımda koccaman bir soru işareti, bunu ne maksatla söylediniz???
İkincisi resim ve çocuk yapmak arasındaki ilişkiyi kuramadım, açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üçüncüsü ise bunalımda işsizliği yüzünden demişsiniz, unutamadığı bir eski sevgili mevzusu nereden çıktı???
Bu 3 cümleyi aynı temada nasıl kullandınız inanın anlayamadım.
Birincisi 2 ay sadık olmanız aklımda koccaman bir soru işareti, bunu ne maksatla söylediniz???
İkincisi resim ve çocuk yapmak arasındaki ilişkiyi kuramadım, açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üçüncüsü ise bunalımda işsizliği yüzünden demişsiniz, unutamadığı bir eski sevgili mevzusu nereden çıktı???
sitede yeni olduğumdan nasıl cevap vereceğimi bilemedim. şöyle açıklıyım ben hiç bir ilişkimde çok ciddi yaşamadım 2 defa aldatıldığım için bağlanma gibi bir becerimi kaybettim sanıyorken 2 ayın su gibi aktığını gördüm.
ikinci olarak resim yapıyorum ve her çalışmam özgün olduğundan benim çocuğum gibi. çalışmalarımı satmam. sevdiğim nadir insanlara armağan ederim. sevgilimde onlardan biri oldu kısa bir sürede.
facedeki paylaştığı durumlardan =( bakar mısınız ne demiş çok sevme! kimse şaşırmasın. ne demek ki inanın anlayamıyorum =( yaşı büyük olduğundan mı ne. anlamakta gerekten güçlük çekiyorum
Hah şimdi biraz biraz kafamda şablon oluşmaya başladı.
İlişkiniz iki aydır, o sebeple o cümledeki vurgu.
Sanatla uğraşıyorsunuz dolayısıyla kendi emeğiniz ve göz nurunuzu hayatınızdaki bu adama vermeniz sizin için en en büyük adımlardan biri.
Öbürü de paylaşımda bulunduğu şarkı içeriği sebebiyle unutamadığı biri olduğunu düşündünüz.
Dediğiniz gibi bunalımdaysa böyle şarkılar paylaşması normal, hatta olmasa bile normal.
En mutlu anlarda bile insanın içine işleyen şarkıları dinlemek zevk verebilir, keza zaten ruh hali çok iyi değilse tek yapacağı bu olur.
Ben sizin gibi düşünmedim ya da şöyle söyleyeyim, sadece bir paylaşımından ötürü kimsenin hayatında unutumadığı biri olduğu çıkarımında bulunamam.
Biraz daha bekleyin, kafanızı buna çok yormayın derim.
Zamanla her şey çözülecektir zaten, ruhani olarak zayıflamış bir insana da bu tarz sorular sormak ancak size kaybettirir.
Evet anlayamadım çok istedim ama anlayamadım derdinin ne olduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?