anlayamıyorum arkadaşlar =( çok anlamak istiyorum ama yapamıyorum =(

Konu sahibi arkadaşım şahşen ben senin sevgiline pek güvenmedim ilk eşi maddi sorunlardan terk etti diyorsun yanıma gelecek yol parası yok diyorsun bu işte başka birşeyler var arkadaşım bu adam hiç mi bir işte çalışmamış yani tamam ekonomik kriz her anlamda var yok degil ama sonuçta insanlar çalışmak için elinden geleni yapıyorlar bu adam daha sonra senin yanına gelmek için yol parası falan da ister sen yinede bu kişiye fazla kendini kaptırma derim

kesinlikle:) ben çok ergen türkçesi de kullanmam ama neden bu kadar anlaşılamadım ki :) ilginç
ayrıca kadesa teşekkür ederim katkıların için :)

Türkçenin ergen,orta yaş, menopoz dönemi türleri yokturki. Bu sebepledirki yanlış anlaşıldınız hatta anlaşılmadınız..

anlamlandıramadıysanız sorumu cevap vermek külfetine katlanmayın :) muhakkak anlayan birileri çıkacak.

Türkçenin ergen,orta yaş, menopoz dönemi türleri yokturki. Bu sebepledirki yanlış anlaşıldınız hatta anlaşılmadınız..

kesinlikle vardır :) stajer öğretmen olduğum için bunu yaşıyorum. öğrencilerin ağzı 15 18 yaş aralığı hakkaten çok farklı. benim kullandığım atar kelimesini bile anlamayan zihin kendisinden uzak olmayan bir sonraki nesilden hakkaten kopacak.

O değil de bugün neredeyse tüm konularda herkes atarlı

Konu sahibi, size verilen cevaplar genel olarak, kendinizi bu kadar kaptırmamanız, zamanla daha iyi tanımaya yönelik çaba içerisine girmeniz ve özellikle paylaşımları kötüye yormamanız şeklinde özetlenebilir.

Son düzenleme:
anlamlandıramadıysanız sorumu cevap vermek külfetine katlanmayın :) muhakkak anlayan birileri çıkacak.

Evet kadesa anladı ve anlattı mesela.Örnek örenci.kadesa

Konu sahibi ilk mesajın ve ardından gelen çok karışıktı ondan anlayamadım bende.
Çocuk yazmışsın ya tamam adamın çcuğu var dedim içimden.
Ama çocuk dediğin yaptığın resimmiş meğersem :44:

köşeye sıkışmak demek değil ki sizin durum, kusura bakma canım da seninki çok çocukça..facede paylaşılan paylaşımları ciddiye alarak ilişkisine yön veren bir nesil şimdiki egen kesimdir...bilmiyorum yaşın kaç ama, belli olgunluğa gelmiş biri böyle saçma paylaşımları ciddiye almaz..nedir yani face, anlık paylaşımlar...
bu arada face iletişim için doğrudur son derece sosyal bi ortam, ama farkındaysan İLETİŞİM için...manalar çıkarmak, ithafen yorumları üzerine alınmak gibi çocukça paylaşımlara kulak asıp KENDİNİ KÖŞEYE SIKIŞMIŞ HİSSETMEMEKTİR...
ben senin açtığın konuda bir KÖŞEYE SIKIŞMIŞLIK hissedemedim açıkçası...bizler yabani değiliz elbet sıkıntısı olana tacrübemiz fikrimiz çerçevesinde yardımcı olur fikirler verir, nasihatler ederiz...
farkındaysan burda kimse sana mantıklı bişey söyleyemedi...çünkü gerçekten konunda bi ciddiyet göremedim ben...
haa yanlış anlama, belki yüzeysel geçtiğin için, detaysız olduğu için bişey anlamadık ve komik geldi bize....
belkide önemli bişeydir yaşadığın ama asıl sana izah etmek istediğimiz bu zaten, düzenli cümlelerle detaylı ve açıklayıcı anlatmazsan, burdan mantıklı ve tavsiyevari cevaplar alamazsın...bunu anla...KİMSE SENİ ANLAMADI.....

Ben günlük hayatımda özellikle arkadaş yani rahat ortamımda sıklıkla kullanıyorum, hatta tam kalıbı ise 'atara bağlamak'.
:44:
Kendimden şüphe edeceğim şimdi, aman genellemelere dikkat.

Genelde genellemelere çok dikkat ederim..."Kolay kolay kullanmaz" derken, pek tabi kullananlar da çıkabilir demek istedim..Hatta bakın siz de rahat ortamlarınızda kullanıyormuşsunuz, böyle genel ortamlarda değil :)

Benim şimdiye kadar bu sitede "bu konu sahte, bu üye erkek" diye hiç bir mesajım olmamıştır..Ama o cümleyi okuyunca birden böyle bir şey hissettim...Yanıldıysam affola

evet. düşüncemi açıklamamı isteyen bir arkadaşıma açıkladım orada kastettiğimin ne olduğunu. kendi çalışmalarıma çocuğum dediğimi sevgilimin çocuğu olmadığını.

böyle bir soruyu bir erkeğin sormasındaki amaç ne olabilir ki :) herneyse...atar sık olmasa da atarlanmak sinir atmak gibi kökünden çok da uzaklaşmayan bir kelime. türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için daha çok kelimemiz türeyecek :)

kızlar konu sahibi AZAR mı demek istiyor acaba :)
azarlamak azarlanmak falan gibi...

anlamayanlar soruyor :) bende cevap veriyorum. tabiki bu eleştirel bir dille değil. eleştirmek çok kolay çünkü.

eleştiresim varda keyif mi yapıyoruz burda...sen düzgün anlatamadığın için komediye dönüştü mesele...
düzgünce izah etseydin başlangıçta, şimdiye kadar sekiz sayfa olmuş, çoktan cevabını tavsiyelerini alırdın...
sen anlatamadım diye kabulleneceğin yerde hala savunucu davranıyorsun...
stajyer bir öğretmene üslubu biz öğretmeyelim istersen...keşke şu sonlarda kullandığın üslubu, girişte kullansaydın, saygıyla tavsiyeleri eder geçerdik arkadaşım..kendin getirdin buduruma...

Türkçe sonradan eklemeli bir dil değildir.. atar kelimeside atarlanmaktan gelmez ayrıca atarlanmak nedir? Atar yapmak karşı çıkmanın argosu manasında kullanılan bir kelimedir. Sizin dediğiniz gibi kökten falan türeyen birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…