anlayamiyoruum ; (

braindamage

Bayan Beyin
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
6.232
15.039
498
Selam kizlar, yaklasik 20 gun sonra yuksek lisans icin ingilizce sinavina girecegim. Bugun de bayagi bir kaynak edindim kendime ama degil cumle daha kelimelerin bilr anlamlarini anlayamiyorum
Halbuki lisede ne iyiydi İngilizcem. 20 gunde halledebilir miyim sinavi gecdcek gececek kadar calissm yeter suan, zaten kursa gidicem ama sinavi gecemezsem bosuna uzayacak donem Cok mu gozumde buyuttum anlamiyorum, cunku dizileri altyazisiz izleyebiliyorum. Teste gelince oyle kalakaliyorum. Cevap anahtarina bakinca aaa oyleydi diyorum. Temelim var aslinda ama neden boyle oluyor bilmiyorum. Yardim edebilecek biri cikarsa cok mutlu olurum..

Nasıl bir sınav?
Ne tip yani? Okumalı, dinlemeli falansa 20 gün az gibi,
YDS tipiyse çok sıkı çalışılarak olur gibi.
Geçmiş yılların sorularını bulma ihtimaliniz varsa daha kolay gibi.

Nasıl bir sınav?
Ne tip yani? Okumalı, dinlemeli falansa 20 gün az gibi,
YDS tipiyse çok sıkı çalışılarak olur gibi.
Geçmiş yılların sorularını bulma ihtimaliniz varsa daha kolay gibi.

Yds mi bu sınav?
Yok yds degil okullarin kendi yaptigi sinavlardan, zor degil aslinda
ilk kisimda yakin anlamli cumle bulma ve paragraftan cikam sorular
ikinci kisimda da essay yazma ve listening
Essay icin kaliplar varmis, ilk bolum de anlama ile ilgili ben direk pes ediyorum anlamiyorum diye birakiyorum.
YDS kadar zor degil, kelime sorulari falan yok mesela

Okuldan okula da değişir zorluğu bunların, hazırlık muafiyet sınavlarına benziyorsa geçmiş sorulara bakabilirsiniz.
Yds zor değil zaten, dediğiniz gibiyse daha zor, paragraf tekniklerine falan da çalışın hangisi hangisidir diye
örnek essay yazın mutlaka, ana cümle yan cümle vs. komposizyon yazıp puan beklemeyin o bölümden. ne diyorsa o argumentative ise onu istiyordur, comparative ise onu istiyordur başka bir şeye uygun yazarsanız çizik alırsınız sadece o bölümden.

Yds bana cok zor geliyordu, cok fazla kelime sorusu oldugundan. Bu paragraf sorularinda az cok anliyorum ama tek bir kelimeden ya da baglactan gidiyo hersey.
Essay i en cok kafamda buyutuyorum aldigim notlarda var birsuru kaliplar ama onlari bilsem de yazamiycam diye dusunuyorum 20 gun bana cok fazla aslinda cunku tamamen bosum hic bir isim yok ama bir guven gelmiyor nedense kelime ezberlemek isteyemiyorum bir turlu ezberlemeli miyim peki yoksa paragraf tercume ede ede mi gelisir daha fazla?

Sakin ol, panik yapma. Zaten temelin var, şu an stres ve panikden dolayı bunları bildiğini hatırlayamıyorsun. Derin bir nefes al ve başaracağına inan. Çok zor bir sınav değil, üstesinden geleceksin.

Tercümenin pek yararı olmaz bence, herkesin çalışma stili farklı tabi ama kelime ezberlemekle uğraşacağınıza sesli essay okuyun kulağınız alışsın kalıplara, değişik konularda ufak ufak paragraflar yazın az çok birbirine benzer zaten konular. Dizi izlemeyin haber izleyin listening kısmında sorulan kelimeler nadir kullanılan şeylerden çıkar bir "labour" kelimesine dizide rastlayamazsınız ama haberde daha rahat bulursunuz.

Sakin ol, panik yapma. Zaten temelin var, şu an stres ve panikden dolayı bunları bildiğini hatırlayamıyorsun. Derin bir nefes al ve başaracağına inan. Çok zor bir sınav değil, üstesinden geleceksin.
cok tesekkur ederim, evet temelim var aslinda, sadece unutmusum ve sartliyorum sanki kendimi veremiyorum tam olarak.. Düzenli calismaya gececegum bugunden itibaren..
Dizi film izlerken rahat anliyorum ama yazilislarini bilmediğim icin kelimelerin anca sozlukten bakinca aa dizide vardi hatirladim diyorum haber de izleyeyim o zaman bundan sonra 20 gunum kaldi zaten insallah kazanirim, dediginizi de yapacagim paragraf yazmaya baslayacagim cok tesekur ettim

Kafanda ki tüm negatif düşünceleri çıkart ve Safkelebek arkadaşımızın tavsiyelerine uy, çok güzel özetlemiş.

Hangi üniversitenin sınavı olduğuna göre değişir. Biliyorum ama sınavda yapamıyorum diyorsanız bol bol deneme yapacaksınız. Test türündeyse eski kpds leri yds leri çözün, listening writing gibi bölümleri varsa toefl denemeleri çözebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…