Anlayışsız anne miyim

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.221
14.140
408
İstanbul
Merhabalar..Sanırım kızım ergenlik döneminde bu kez sorunlarım çalışmadığım yerden. 6. Sınıfa geçti. İlkokul arkadaşları ile ayda bir avmde buluşurlar izin veririm babası bırakır babası alır. Benim telefonum üzerinden arkadaşları ile iletişimi devam eder. (Arkadaşlarının telefonu var ben 8. Sınıf sonuna kadar almayı düşünmüyorum aynı okuldayız zaten. Yüzmeye de biz götürür getiririz telefona ihtiyacı yok.) ama dün akşam arkadaşımın evine gidebilir miyim dedi haftasonu için. İzin vermedim çünkü kızın anne babasını tanımıyorum evde bir arkadaşları daha olacakmış. Ama kızın abisi olacak mı o da meçhul. Avm de buluşun dedim yok kız partisi yapacağız dedi. Her gün orda burda neler duyuyor neler görüyoruz ben nasıl izin veririm hiç tanımadığım insanların evine gitmesine? Bir sürü laf etti ben kötü anneymişim 🤬 ay nasıl önünü alacağım bu konunun onu da bilmiyorum. Ergenlik hiç çalışmadığım bölümmüş resmen tıkandım kaldım bana bir yol gösterin
Not: mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yaptığımın doğru olduğunun farkındayım fakat bunu ona nasıl anlatacağım kendimi 11-12 yaşındaki çocuğa nasıl ifade edeceğim onu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Tabii ki kötü anne değilsiniz olması gerekeni yapmışsınız. Daha dün bir üvey baba pedofili olduğunu açıklayan bir video çekip yükledi. Üvey kızına neler ettiğini anlatan. (Merak edenler için duvarimda linki var.). Ergenlikte çocuklar benzer şeyler söyler, düşünür. Geçecek zamanla.

Hayır lütfen öyle düşünmeyin bu kötü anne olduğunuzu göstermez.Benim de 12 yaşında kızım var 7. sınıfa gecti dediğiniz gibi AVM ye giderler kahve içmeye ama ev kesinlikle benim de kabul edeceğim birşey değil isterse kendisini yerlere atsın konusurum anlatırım sebeplerini kabul etmiyorsa da yapacağım birşey yok.
Şimdi istediği olmadığı için size böyle soylesede inanin en doğrusunu yapıyorsunuz daha dün bir pisliğin videosu düştü utanmadan üvey kızına parktaki küçücük o kızlara neler yaptığını anlatmış bir de ahlaksız elim ayağım titredi dondum kaldım böyle bir ortamda eve gitmeleri doğru değil üzülmeyin

Kötü bir anne değilsiniz tabi ki olmasi gerektiği gibi davranıyorsunuz. Benimde 11 yaşında 6.sinifa geçen oğlum var. Bir arkadaşı var o bize gelir oğlum gider ama ben gönderirken annesinin evde olup olmadığına bakarım. Biz tanıyoruz aileyi ama göndermek istemem evde anne olmadan. Genelde bize çağırırım. Mesela anne çalışıyor yazın çocuk evde yalniz ,bana söyledi annesi gelsin bizde otururlar bende söyledim ben yalnız olmalarini doğru bulmuyorum ben evdeyim bize gelsinler dedim. Kadın haklısın dedi. Kız kiza oturmayı sizin evde yapabilirsiniz. Benim oğlum var ama bende evde baba- erkek kardeş olursa göndermem.

Merhabalar..Sanırım kızım ergenlik döneminde bu kez sorunlarım çalışmadığım yerden. 6. Sınıfa geçti. İlkokul arkadaşları ile ayda bir avmde buluşurlar izin veririm babası bırakır babası alır. Benim telefonum üzerinden arkadaşları ile iletişimi devam eder. (Arkadaşlarının telefonu var ben 8. Sınıf sonuna kadar almayı düşünmüyorum aynı okuldayız zaten. Yüzmeye de biz götürür getiririz telefona ihtiyacı yok.) ama dün akşam arkadaşımın evine gidebilir miyim dedi haftasonu için. İzin vermedim çünkü kızın anne babasını tanımıyorum evde bir arkadaşları daha olacakmış. Ama kızın abisi olacak mı o da meçhul. Avm de buluşun dedim yok kız partisi yapacağız dedi. Her gün orda burda neler duyuyor neler görüyoruz ben nasıl izin veririm hiç tanımadığım insanların evine gitmesine? Bir sürü laf etti ben kötü anneymişim 🤬 ay nasıl önünü alacağım bu konunun onu da bilmiyorum. Ergenlik hiç çalışmadığım bölümmüş resmen tıkandım kaldım bana bir yol gösterin
Ben küçükken (20 sene önce) ailem gündüz bile her arkadaşımın evine gitmeme izin vermezdi. İzin verilmemesine gıcık olur, üzülürdüm. Ama biraz büyüyüp 3. sayfa haberlerini gördükçe " en iyisini yapmışlar" diyorum.

Bu arada böyle durumlarda ailem " sen onlara gitme, arkadaşın bize gelsin " derlerdi. Siz de bunu diyebilirsiniz.

Kızım 6. sınıfa geçti. Gündüz dahi bilmediğim etmediğim ailesini tanımadığım insana asla göndermem.Kimseninde çocuğunu ailesini tanımadan etmeden davet etmem.Evde yalnız bile olsalar eve herkes gelebilir baba, abi, kuzen artık kimse. Cep telefonu var kızımın , haziran ayında aldık.Yazın kurslara gitti, etüde gitti ben işteyim, onu almam getirmem götürmem gerekti. Organize olmak için mecburduk. Ama kontrolüm altında herşey, babasının onayı olmadan yükleme yapamıyor hepimiz ios kullanıyoruz. Whatsapp kontrolümde, youtube kısıtlı, başka da bir uygulaması yok. Kötü anne değilsiniz, olması gerektiği gibisiniz. Normal olan sizsiniz onunda sizi zorlaması doğası gereği. Geçireceğiz bu günleri inşaallah.

O yaşlarda ben de aynısını düşünürdüm başkalarının annesi babası ne kadar iyi derdim. Ağlar zırlardım. Şimdi bu yaşa gelince size hak veriyorum. Evde başına ne geleceğini bilemezsiniz, ilerde anlar boşverin

Kızlarımız aynı yaşta , bende asla aileyi tanımadığım kişinin evine göndermem.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Telefon da şart gibi ama bir şey olsa nasıl ulaşacaksınız

Aynı yaşta kızım var. Telefonu yok. Gerekte yok yaşı uygun değil.

Asla başkasının evinde kalamaz, bizim evde de kimse kalamaz. Arkadaş oturmasına gittiği oldu, gelen arkadaşları da oldu. Ama abileri yok. Ergen bir gencin olduğu eve kızımı yollamam.

Sınırlarımız çok net. Benim gözümün görmediği yer tehlikeli. Şu an yaş itirabiyle eşim arkadaşlarının gelmesini istemiyor. Annesi olmayan kimseyi eve alma, kızıda sen yoksan bir yere yollama dedi. Haklı. Ama anlatıyorum, çok konuşuyorum. Kuralların onu korumak için olduğunu biliyor.

Ayrıca henüz arkadaşları ile AVM ye gitmedi. Benim çevremde buna izin verecek anne yok. Anca beraber gideriz,onlar ayrı gezer.

Şunu da söylemek isterim, bazı 11 yaş çocuklar daha ergen ve genç kız gibi oluyor. Benim kızım hala çocuk. Yakın arkadaşıda öyle. Belki de bu yüzden bana tehlikelere daha açık geliyor. Birde müthiş sosyal bir çocuktur. Kotü niyetlidir birisi kolay kandırabilir.

Cep telefonu android ise googlein cocuklarin kullandigi telefonlar icin cok guzel ucretsiz bir cozumu var. Butun kontrolu aileye veriyor.
Kac saat kullanicak, hangi uygulamalar. Play storedan uygulama indirme, mesajlar, arayacaklar arayabilecekleri vs vs.
Kizimin 3 yildir telefonu var. Ve sadece gunde 4 saat kullanabilir onda da sadece yarim saat. Hic bir sekilde babasinin onay vermedigi bir uygulama kuramaz. Web sayfasini acamaz. Play storedan uygulama kurmak istediginde babasina onay izni yollamak zorunda onay vermezse kurulmaz.

doğru olanı yaptığınızı bilmiyormuş gibi neden kendinizi suçlu hissediyorsunuz ki?
Hiçte suçlu hissetmem, partine başlarım senin diye de haşlarım avzffa anasını satım biz mi ebeveyniz onlar mi bizim ebeveynimiz şaştı iyice bu is

Çok iyi yapmışsınız hiç suçluluk hissetmeyin . Allah korusun kızı gönderip başına iş gelse herkes size tanımadığı ailenin yanında ne işi var der . Yaş çok küçük, katiyyen gitmemeli

Ben de izin vermezdim. Aileyi çok çok iyi tanımam lazım.
Kızınıza makul bir dille anlatın umuyorum ki anlayacaktır.

Back
X