Anlayışsız Komsu

Evet çocuk söz konusu ise belli bir yaşta ise istediği kadar parçalayabilir kendini alır cevabı oturur aşağı asla taviz vermem

Ama öyle şey olmaz ki İnsanlar işe gidiyor,çocukları okula gidiyor,hastası olan var, sıkıntısı olan var,çocuklar idare edilir ama anne babalar umursamaz davranamaz,bizler kocaman insanlarız
Çocuğum evinde oynayamayacaksa şehir şartlarında sokağa çıkamıyorlar doğru düzgün çocuğumu kısıtlayamam tabiki oynayacak zıplayacak zincire vuramazsınız çocuk bu sabahın köründe alt komşumun çpcuğu okula giderken çığlık çığlığa bizi uyandırıyor hasta olduğumuzda oluyor işe gideceğimiz zamanda uyanıyıruz erkenden ama çocuk yani ağzına tıpa mı tıpasın kadın bir kere bile ağzımı açıp laf etmedim büyüdükçe azaldı zaten kadını neden strese sokayım madem yüz yüze bakıyoruz evde parti yapmadıkları sürece herşeyi idare ederim ettim de aynı anlayışı karşı taraftan da beklerim çoookk basit yani

Aynı şeyden bahsediyoruz,sadece anlayışsız insanların var olduğundan bahsediyorum

Ah evet, terbiye vermek zor geliyor.
İnsanlar çok tuhaflaşmış...
Size katılıyorum.
Tabi ses yapmama oynamama terbiyesi verelim çocuklarımıza oturup kıpırdamasınlar hatta koltuğa oturtup bağlayalım yeterki komşular çocuk sesinden rahatsız olmasın mağazallah

Tabi ses yapmama oynamama terbiyesi verelim çocuklarımıza oturup kıpırdamasınlar hatta koltuğa oturtup bağlayalım yeterki komşular çocuk sesinden rahatsız olmasın mağazallah

Umarım sizin çocuklarınızdan dah azgın çocukları olan komşularınız olur da biraz empati yapmayı öğrenirsiniz. Bunun kıpırdamamakla alakası yok ama sizin bahsettiğiniz gibi evde maç yapılması görmemişlik ve terbiyesizlik.
Hasta olduğunuzda, çocuklarınız hasta olduğunda tepenizde maç yapılsın da görün. Kesin gidip çığlık çığlığa bağırırsınız komşuya. Çünkü hep siz haklısınız belli ki.

Tamam.. anlaşıldı kadın tüp bebekle bebek olunca tabi... tartışmaya gerek yokmuş keske daha önce baksaymışım konu geçmişine.

Olmadığını kim söyledi?

siz hangi dünyada yaşıyorsunuz,aynı bu şartları taşıyıp tepki alan biri olduğunuz kesin.

Yurtdışında yaşıyorum burada çocuk sesine ve gürültüsüne sonsuz tahammül var.Gece saat 00.00 a kadar çocuklar koşturup dursa da bağırıp çağırsa da komşular asla şikayete gelmez.Aynı anlayışı bir kutlamaya ya da kurutucunun gürültüsüne dahi asla göstermezler. Ancak bu tahammülün olması,anne baba olarak bizim çocuk ses yaparken bir köşe de oturup tınlamadığımızı düşündürmesin.Evet çocuklar gürültü yapar evet ağzını kapatacak halimiz yok ama herşey karşılıklıdır, sen çocuğuna durma noktasını anlatıp öğretmezsen o çocuk zaten hiçbir yerde neresinin durma noktası olduğunu bilemez.Kişinin özgürlüğü bir başkasınınkinin başladığı yerde biter.Hastalık gibi durumlarda zaten yapacak hiçbir şey yok.
Bir de bu birşeyleri silkeleme olayını gerçekten katlanılmaz buluyorum.Benim TR deki üst komşum bunu yapıyordu , daha yeni temizletmişim evi, balkondan kıl, saç topluyordum bu ne terbiyesizliktir yani nasıl bir düşüncesizlik.Bunu kim yaparsa yapsın direkt şikayet ederim ettim de.

Görgüsüzlük diz boyu.
Valla sizin yaptığınız mı görgüsüzlük,komşunuzun yaptığı mı tartışılır.
Çocuklarınız küçük,gürültü olabilir ama her gün o gürültüye maruz kalmak insanı çileden çıkarıyor.
Bizim de üst katımızda üç çocuklu komşumuz var.Çocuklar boy boy...
Sabahın 7 sinden gecenin 12 sine kadar üstümüzde sürekli bağırıp çığlık atan bir at sürüsü tepişiyor sanki.Bu durum istisnasız her gün böyle.Cinnetin eşiğindeyiz.
Çalışan insanlarız.Eve gidip biraz kafa dinleyelim diyoruz ne mümkün!!!
Apartman adabı denen bir şey var.Toplu halde yaşıyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım.
Pencereden pike vs çırpmak ise başlı başına görgüsüzlük zaten.Çırp balkonun bir köşesine sonra süpür veya yıka.
Kimse sizin pisliğinizi temizlemek zorunda değil!!!

Konu nereden nerelere gidiyor anlamis degilim. Kimsenin tup bebegi kimseyi ilgilendirmez. Burdan kimse kimseyi vuramaz. Karsi taraf zor cocuk sahibi olmus olabilir ama bu demek degil ki saldim cayira mevlam kayira. Herkes saygili olmayi bilmek zorunda.
Kimse apartman dairesinde at kosturamaz. Cok istiyorsa evde mac yapmayi,basket atmayi mustakil eve ciksin.
Uzun zamandir bende cocuk sahibi olabilmek icin ugrasiyorum belki bende tup bebekle sahip olacagim.
Ama bu yuzden evde mac yapip, basket atmayacagiz. Saygiyi da, edebi de, durma noktasinida ogretecegim.

Bu nedemek oluyor şimdi?? Umarım sizinde tüp bebek ile olur bu bel altı çalışmanıza pişman olursunuz.
Belati bir durum yok insanlar sizin görgüsüz olduğunuzu düşünüyor. Buna bende dahilim. Bunun nedenine bakmak için profilinde gezdim. Zorla elde edilen her şey çok kıymetlidir. Bu da sizin neden basket oynamak istediğinizin göstergesi.
Siz insanları rahatsız etmekten hoşlanıyor, beddua falan da ediyorsunuz. Bence psikolog yardımı almanızda fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…