- 10 Nisan 2009
- 9.012
- 4.487
- 773
- 36
- Konu Sahibi Pamuk Prensesiniz
-
dün bitti bugün oldu saymadığınız laf kalmamış kadına yıllardır onu siz çekmişsiniz gibi.Kusura bakma da ne yazdigin yorumun benle yakindan uzaktann alakasi var ne de bahsettigin cocuklarin cocuklarimla. Net. Sen algilayamamissin tam konuyu tatlim Daha dune kadar asil alt komsum olan kadin hic sesi gelmiyo cocuklarin masallah var derdi sorun bu kadin.
Altta kalanin cani ciksin.dün bitti bugün oldu saymadığınız laf kalmamış kadına yıllardır onu siz çekmişsiniz gibi.
Sizin yazdıklarınızı şu platformda benim gibi çeken kaç kişi var ve haklı görülecek yanınızı göremedinim.
Ben alt komşunuzuda sizide tanımam,ancak bu filmi hergün izlyorum.
Apartmanda yaşamayı bilmeyen tek toplum malesef biziz.
Ben nasıl istersem yaparım,altta kalanın canı çıksın bu mantıkta insanlarımız.
Okadında demek sabretmiş sabretmiş taşmış artık,bir bardak dolar dolar onu sadece küçük bir damla taşırır. Buda böyle olmuş.
Tanimam diyosun ama fazlasiyla tanir kadar yorum yapiyosun. Allah Allah kadin Daha geleli yeni oldu diyorum sandigin gibi sabretcegi bi zaman dilimi olamadi yani Daha.dün bitti bugün oldu saymadığınız laf kalmamış kadına yıllardır onu siz çekmişsiniz gibi.
Sizin yazdıklarınızı şu platformda benim gibi çeken kaç kişi var ve haklı görülecek yanınızı göremedinim.
Ben alt komşunuzuda sizide tanımam,ancak bu filmi hergün izlyorum.
Apartmanda yaşamayı bilmeyen tek toplum malesef biziz.
Ben nasıl istersem yaparım,altta kalanın canı çıksın bu mantıkta insanlarımız.
Okadında demek sabretmiş sabretmiş taşmış artık,bir bardak dolar dolar onu sadece küçük bir damla taşırır. Buda böyle olmuş.
Kadinla acik acik konustunuz mu? Yani derdiniz sorununuz nedir neyimden bu kadar rahatsiz oldunuz diye. Yapmadiysaniz alin karsiniza acikca sikayetlerinizi dile getirin ve buldugunuz cozumlere harfiyen uyun. Acik olmak iyidir. Bende sizden rahatsiz oldum diyiverin icinizde kalmasin.Tanimam diyosun ama fazlasiyla tanir kadar yorum yapiyosun. Allah Allah kadin Daha geleli yeni oldu diyorum sandigin gibi sabretcegi bi zaman dilimi olamadi yani Daha.
Kadını tanımam,ama çektiği şeyleri aynen çekiyorum.Tanimam diyosun ama fazlasiyla tanir kadar yorum yapiyosun. Allah Allah kadin Daha geleli yeni oldu diyorum sandigin gibi sabretcegi bi zaman dilimi olamadi yani Daha.
Konu sahibi çok güzel kıvırıyor.Sanki alt komşu manyak,psikopat ve durduk yere tavana vuruyor,yine durduk yere yöneticiye şikayet ediyor(!)
Rahatsız edilmiş olmasa kimse bunları yapmaz. Diyor ki konu sahibi; komşumun annesi ya da kayınvalidesi bunları yapan. Belki alt komşu şimdiye kadar sabretti eve annesi gelince de ona attı topu,kendi yüzü tutmadı belki de.
Hem rahatsız edip hem de bu kadar müdanasız olmak saygısızlıktan başka bişey değil.. Alt komşu bebeğin ağlamasına birşey demiyor anladığım kadarıyla,çocuğun gece yarılarına kadar odadan odaya dolaşıp, dolap kapaklarıyla oynayıp gürültü yapmasından ve buna engel olunmamasindan şikayetçi.
Neden kimseyi rahatsız etmemeleri gerektiğini anlamıyor şu çocuklu aileler. Çocuğun ağlaması tamam ona kimse birşey diyemez,diyen de vicdansızdır zaten ama çocuk oynayacak,keyfi bozulmayacak diye kimseden de anlayış beklenemez.
Çocuklu aileler toplumun ayrıcalıklı kesimi değildir. Otobüste,restoranda,kafede vb.yerlerde çocuklu aileler öyle bir mantığa bürünmüş ki; "buralar bizim, siz de katlanacaksınız,beğenmiyorsan git." Yok öyle bir dünya,kimse onların kahrını çekmek zorunda değil,hadlerini bilecekler.Net!
bir çocuğun gece 12'de uyumamış olması normal mi konu sahibi? gece 12'de ayakta çocuk mu olur yahu? uyku saatlerini ne yapın edin ayarlayın, 12'den önce uyumuş olsun. çocuğun sağlığını hiç mi düşünmüyorsunuz? çocuğu alın gezdirin, parka bahçeye falan çıkarın da enerjisini orada atsınlar. bu şehir hayatı, yeni nesil aileler ne fena ya... çocuğu eve hapsediyorlar ondan sonra çocuk enerjisini evin içinde atıyor, bam güm yani. bence bu çok yanlış.
genelleme yapmak gibi olmasın ama nedense çocuklu aileler bencil bence. yaşadıkları yerde, girdikleri çıktıkları her ortamda çocukları zaptedemeyince "çocuk bu canım, ne yapalım! siz de anlayış gösterin" (ki burada demek istedikleri şey aslında çekmek zorundasınız lafıdır genelde) falan diye kıvırırlar. en basitinden avmler... ya şu avm'lere işim düşse yemin ediyorum çoluk çocuk gürültüsü yüzünden hayattan soğuyorum. bir insan çocuğunu neden avm'de gezdirir? avm kadar sağlıksız başka bir yer var mı çocuklar için? sadece bu da değil. çocuklu ailelerden kaçmanın yolu yok neredeyse :) her yerdeler. bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz, yan masada sürekli bağıran, zırlayan bir çocuk. zaptedemiyorsan neden doğurdun? ara sıra yaramazlık huysuzluk olur anlarım da bu kastettiğim durum tamamen ilgisizlikten. çocuğunu bir sustur, bişey yap di mi... neymiş, ağlar ağlar susarmış... yemek yemeye devam ederler. nefret ediyorum öylelerinden ya. bir de kalabalık ortamda çocuğun eline telefon falan verip susturmaya kalkanlar var ki o da facia. geçen gün metroda kadının biri çocuğa vermiş telefonu, çocuk da sesli (ama yüksek sesli) bir oyun açmış, oynuyor. kafam şişti başka yere gittim, yanlarından kalktım. kimse de uyarmıyor böyle durumlarda, neden? çünkü karşı taraf anlamayacak. "çocuk bu, ne olacak canım" diyenlerden çekiniyor insanlar ya da anne babanın saçma sapan tepkisinden. bunun adı bencillik yani. yok ya, bizden gerçekten adam olmaz bence. sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere.
neymiş efendim, gece 12'de dolap kapağı vuruyormuş. yahu sizin bir anne olarak çocuğun uyku saatlerini düzeltmeniz lazım önce. benim de tepemde 12'de dolap kapağı vurulsa ben de anlayış falan göstermem. ama her şeyi geçtim, çocuk dediğin 12'lere kadar ayakta kalmaz, bu kadar basit!
bir çocuğun gece 12'de uyumamış olması normal mi konu sahibi? gece 12'de ayakta çocuk mu olur yahu? uyku saatlerini ne yapın edin ayarlayın, 12'den önce uyumuş olsun. çocuğun sağlığını hiç mi düşünmüyorsunuz? çocuğu alın gezdirin, parka bahçeye falan çıkarın da enerjisini orada atsınlar. bu şehir hayatı, yeni nesil aileler ne fena ya... çocuğu eve hapsediyorlar ondan sonra çocuk enerjisini evin içinde atıyor, bam güm yani. bence bu çok yanlış.
genelleme yapmak gibi olmasın ama nedense çocuklu aileler bencil bence. yaşadıkları yerde, girdikleri çıktıkları her ortamda çocukları zaptedemeyince "çocuk bu canım, ne yapalım! siz de anlayış gösterin" (ki burada demek istedikleri şey aslında çekmek zorundasınız lafıdır genelde) falan diye kıvırırlar. en basitinden avmler... ya şu avm'lere işim düşse yemin ediyorum çoluk çocuk gürültüsü yüzünden hayattan soğuyorum. bir insan çocuğunu neden avm'de gezdirir? avm kadar sağlıksız başka bir yer var mı çocuklar için? sadece bu da değil. çocuklu ailelerden kaçmanın yolu yok neredeyse :) her yerdeler. bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz, yan masada sürekli bağıran, zırlayan bir çocuk. zaptedemiyorsan neden doğurdun? ara sıra yaramazlık huysuzluk olur anlarım da bu kastettiğim durum tamamen ilgisizlikten. çocuğunu bir sustur, bişey yap di mi... neymiş, ağlar ağlar susarmış... yemek yemeye devam ederler. nefret ediyorum öylelerinden ya. bir de kalabalık ortamda çocuğun eline telefon falan verip susturmaya kalkanlar var ki o da facia. geçen gün metroda kadının biri çocuğa vermiş telefonu, çocuk da sesli (ama yüksek sesli) bir oyun açmış, oynuyor. kafam şişti başka yere gittim, yanlarından kalktım. kimse de uyarmıyor böyle durumlarda, neden? çünkü karşı taraf anlamayacak. "çocuk bu, ne olacak canım" diyenlerden çekiniyor insanlar ya da anne babanın saçma sapan tepkisinden. bunun adı bencillik yani. yok ya, bizden gerçekten adam olmaz bence. sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere.
neymiş efendim, gece 12'de dolap kapağı vuruyormuş. yahu sizin bir anne olarak çocuğun uyku saatlerini düzeltmeniz lazım önce. benim de tepemde 12'de dolap kapağı vurulsa ben de anlayış falan göstermem. ama her şeyi geçtim, çocuk dediğin 12'lere kadar ayakta kalmaz, bu kadar basit!
pike silkme olayına bende karşıyım ama ses var diye oklava ile vurmak nedir ya. hayvanmı kışkışlıyorsun bu büyük saygısızlık. çıkarsın kapıya uyarırsın kişinin makul bir gerekçesi varsa anlayışlı olmak gerekir yöneticeye gitmek nedir ya. apartmanda yaşamayı bilmiyorsa kendine mustakil bir ev alsın. çıt çıkmıycak idye birşey olabilir mi ki birde bebek bu sustan anlayacakmıymış. bir daha kapınıza gelirse sizi bu şekilde rahatsız ettiği için siz sikayetçi olun ondan... insanların huzrunu bozmak neymiş anlasın.Kızlar sızın alt komsunuz da bebeklerınız ses yapıyo diye aksam oklavayla vuruyor mu? Ya da camdan pike sılkeledınız diye hemen yöneticiye koşuyor mu? Kapıyı zıl çalar çalmaz acmadınz diye yöneticinın zılıne basmaya geçiyor mu? Sabah sabah sınırlerımı zıplattı terbiyesiz ya. Allah tan ağzının payını verdim de rahatladım. İnsanlar da hıc anlayış düşünce denen bisey kalmamış. Zaten 2bebekle canım çıkıyor ki onun dışında da streslı bı hayatım var zaten, ( su an memurun ama yerinde kalabilmek için tekrardan üni sınavını kazanmam gerekıyo,bunun için de oturup ders çalışmam gerekıyo ama bu çok zira 2kucuk bebegım var ilgi bekleyen =[ kocam zaten tamamen skntı eski konumdan bılen bilir) bı de böyle insanları gördüm mu cıldırasım geliyor. ben gibi sakın kızı da delırttıya valla helal olsun.
pike silkme olayına bende karşıyım ama ses var diye oklava ile vurmak nedir ya. hayvanmı kışkışlıyorsun bu büyük saygısızlık. çıkarsın kapıya uyarırsın kişinin makul bir gerekçesi varsa anlayışlı olmak gerekir yöneticeye gitmek nedir ya. apartmanda yaşamayı bilmiyorsa kendine mustakil bir ev alsın. çıt çıkmıycak idye birşey olabilir mi ki birde bebek bu sustan anlayacakmıymış. bir daha kapınıza gelirse sizi bu şekilde rahatsız ettiği için siz sikayetçi olun ondan... insanların huzrunu bozmak neymiş anlasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?