Anlayışsız Komsu

Cocuklarina bi rutin olusturmalisin uyku saatlerini erkene al . Kimse istemez aglayan bebege kizilnaz cocuk bu gazi olur disi olur hasta olur ama sen gec uyutup tepin tepin geziniyisaniz olmaz yani niye ceksin yada bi odada yapin gurultunuzu cocuklar kucuk zapdedemiyirum diyip anlasin onlarda o odada yatmasin. Silkeleme konusuna inanamiyorum pikenizi niye silkeliyisunuz ckarin ve oldugu yere silkeleyip ykayin sulurun kimse sizin pisliginizi caminda balkonunda istemez. Ve zil sesi ust komsumun her calisinda kizim biri geldi sanip yarim saat kapiyi ac diye agliyi zilinde sesi kisilabilir yani siz duysaniz kafi herkes duymasin. Siz sitrssli kosturmacali iki kucuk bebeli bi hayat yasiyisunuz diye komsunuzda yasamak zorunda degil bu acidan bakin. Allah yardimciniz olsun bolll uykusu olsun bebisleri cok zor valla

dün bitti bugün oldu saymadığınız laf kalmamış kadına yıllardır onu siz çekmişsiniz gibi.
Sizin yazdıklarınızı şu platformda benim gibi çeken kaç kişi var ve haklı görülecek yanınızı göremedinim.
Ben alt komşunuzuda sizide tanımam,ancak bu filmi hergün izlyorum.
Apartmanda yaşamayı bilmeyen tek toplum malesef biziz.
Ben nasıl istersem yaparım,altta kalanın canı çıksın bu mantıkta insanlarımız.
Okadında demek sabretmiş sabretmiş taşmış artık,bir bardak dolar dolar onu sadece küçük bir damla taşırır. Buda böyle olmuş.

Altta kalanin cani ciksin. Kucukken oynardik keske kucuklugumuzde kalsaymis. Ne edek anacim bazilarimizin ruhu cocuk buyumuyor zaar

Tanimam diyosun ama fazlasiyla tanir kadar yorum yapiyosun. Allah Allah kadin Daha geleli yeni oldu diyorum sandigin gibi sabretcegi bi zaman dilimi olamadi yani Daha.

Tanimam diyosun ama fazlasiyla tanir kadar yorum yapiyosun. Allah Allah kadin Daha geleli yeni oldu diyorum sandigin gibi sabretcegi bi zaman dilimi olamadi yani Daha.
Kadinla acik acik konustunuz mu? Yani derdiniz sorununuz nedir neyimden bu kadar rahatsiz oldunuz diye. Yapmadiysaniz alin karsiniza acikca sikayetlerinizi dile getirin ve buldugunuz cozumlere harfiyen uyun. Acik olmak iyidir. Bende sizden rahatsiz oldum diyiverin icinizde kalmasin.

Kadını tanımam,ama çektiği şeyleri aynen çekiyorum.
Önce açtığın konuyu oku,ne terbiyesizliğini bırakmışsın kadının ne etmediğin hakaret kalmış.
Üstelik bunlara tek sebep sizken,söz sahibine yakışır diye boşuna söylememiş atalarımız.Açtığınız konu yazısında bunu gayet belli etmişsiniz.
Senin pikendeki ölü hücreyi, saç kılını, vücut kılını millet evine soksun,hem gürültünle kirlet ortalığı hem pikenle,onunla bununla yinede haksızlığa uğrayan terbiyesiz olsun,siz terbiye abidesi.
Cidden üst katta oksijen daha fazla olması gerekirken,bu kadar oksijene ulaşamamış beyinler neden var anlamıyorum.

Çok şükür ki alt katım evlendigimden beri boş ve bence cennetlik üst komşuya sahibim.
Gece gündüz demeden böğüre böğüre aglayan, bir saniye yerinde durmayan ve 12 den önce yatmayan 1.5 yasindaki oğluma, kucakta olmadığı heran ağlayan 3 aylik bebegime ve ancak gece 2 den sonra iş yapan bir kadına tahammül ediyorlar, daha ne şikayet ne de vurma olayı yaşamadık.
Allah bin kere razı olsun, anlayislari karşısında biz utanıyoruz.
Asansörde karşılaşınca pas vermiyorlar ama hakkıdır yani o kadar da olur.

Anlayış karşılıklı olur.

Alt komşum kalabalık bir aile.
Biz iki kişiyiz çalışan insanlarız evde yokuz tüm gün.

Duvarlar kağıt gibi her ses benim evimde kapılar pat küt.
Misafir yolcu ederken o kadar yüksek sesli konuşuyorlar ki tüm apartmanda yankılanıyor ses.
Torunu haftanın yarısı burada apartmanda ağlamalar çıkarır dinleriz.
Kızı müzik okuyor, sabahtan akşama konser veriyor evde.
En başında kusura bakma bizim kız biraz başınızı şişirebilir demişti ama.
Önemli değil x abla dedim geçtim.
Ben silkelemek için hangi camı kullanabilirim diye sordum.
Şu camı kullanabilirsin dedi ona uyuyorum.
Ama bana silkeleme deseydi.
Ben de şarkı türkü istemiyorum bütün gün dinleyemem derdim doğrusu.

Bu kadar şeye rağmen bir gün bir rahatsızlığımı dile getirmedim.
Bir silkeleme konusunu da o idare ediversin bir zahmet diye de düşünüyorum açıkçası..
Ediyor da sağolsun.

Geçinip gidiyoruz böylece mutlu mesut.

2017 yılında apartman camından bir şey silkelemeyeceginizi bilmiyor musunuz? Bizim üst kat komşu bi kendini silkelemedi ordan.. kazak battaniye yorgan hali... ah bi de 5 yaşında kızı var 8 de ayakta koştur koştur geziyor. Kimse altta insan var demiyor... anlatabiliyor muyum?

Konu sahibi çok güzel kıvırıyor.Sanki alt komşu manyak,psikopat ve durduk yere tavana vuruyor,yine durduk yere yöneticiye şikayet ediyor(!)
Rahatsız edilmiş olmasa kimse bunları yapmaz. Diyor ki konu sahibi; komşumun annesi ya da kayınvalidesi bunları yapan. Belki alt komşu şimdiye kadar sabretti eve annesi gelince de ona attı topu,kendi yüzü tutmadı belki de.
Hem rahatsız edip hem de bu kadar müdanasız olmak saygısızlıktan başka bişey değil.. Alt komşu bebeğin ağlamasına birşey demiyor anladığım kadarıyla,çocuğun gece yarılarına kadar odadan odaya dolaşıp, dolap kapaklarıyla oynayıp gürültü yapmasından ve buna engel olunmamasindan şikayetçi.
Neden kimseyi rahatsız etmemeleri gerektiğini anlamıyor şu çocuklu aileler. Çocuğun ağlaması tamam ona kimse birşey diyemez,diyen de vicdansızdır zaten ama çocuk oynayacak,keyfi bozulmayacak diye kimseden de anlayış beklenemez.
Çocuklu aileler toplumun ayrıcalıklı kesimi değildir. Otobüste,restoranda,kafede vb.yerlerde çocuklu aileler öyle bir mantığa bürünmüş ki; "buralar bizim, siz de katlanacaksınız,beğenmiyorsan git." Yok öyle bir dünya,kimse onların kahrını çekmek zorunda değil,hadlerini bilecekler.Net!

Katılıyorum.
Bir de şu "çocuktur anlamaz ki" kafasına hastayım. Çocuk anlamaz da den necisin orada ebeveyn diye? Hayır bunu diyenler çocuğu kaynar çaydanlığa yaklaşınca, yolda yürürken araba dolu caddeye adım atmak isteyince de "ama çocuuuk, yapma tehlikelidir desem anlamaz kiii" deyip çocuğu kendi haline bırakıyorlar mı acaba? Hayır yani, başkasını evinde rahatsız edecek kadar olan gürültülü oyuncağı, kapı baca çarpmalarını nasıl engelleyemiyorlar?
Hep derim. Çocuk yetiştirmek sanattır, ve hatta sanatların en büyüğüdür. Öyle anneler var ki bacak kadar çocuklarını izlersin de büyümüş de küçülmüş bu çocuk dersin. Öyle eğitir annesi çünkü çocuğu, boş büyütmez. Ben ne çocuklar gördüm... Bizim milletin çoğu annesi "çocuktur anlamaz ki, çocuktur dinlemez ki" kafasında olduğu için toplum medeniyetten uzak gidiyor işte böyle. Daha apartmada toplu halde yaşamayı bile beceremiyor çoğu insan, bir de gürültüsünü çekemeyen müstakil eve gitsin diye kovuyorlar hatta. Hey Allahım.

bir çocuğun gece 12'de uyumamış olması normal mi konu sahibi? gece 12'de ayakta çocuk mu olur yahu? uyku saatlerini ne yapın edin ayarlayın, 12'den önce uyumuş olsun. çocuğun sağlığını hiç mi düşünmüyorsunuz? çocuğu alın gezdirin, parka bahçeye falan çıkarın da enerjisini orada atsınlar. bu şehir hayatı, yeni nesil aileler ne fena ya... çocuğu eve hapsediyorlar ondan sonra çocuk enerjisini evin içinde atıyor, bam güm yani. bence bu çok yanlış.

genelleme yapmak gibi olmasın ama nedense çocuklu aileler bencil bence. yaşadıkları yerde, girdikleri çıktıkları her ortamda çocukları zaptedemeyince "çocuk bu canım, ne yapalım! siz de anlayış gösterin" (ki burada demek istedikleri şey aslında çekmek zorundasınız lafıdır genelde) falan diye kıvırırlar. en basitinden avmler... ya şu avm'lere işim düşse yemin ediyorum çoluk çocuk gürültüsü yüzünden hayattan soğuyorum. bir insan çocuğunu neden avm'de gezdirir? avm kadar sağlıksız başka bir yer var mı çocuklar için? sadece bu da değil. çocuklu ailelerden kaçmanın yolu yok neredeyse :) her yerdeler. bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz, yan masada sürekli bağıran, zırlayan bir çocuk. zaptedemiyorsan neden doğurdun? ara sıra yaramazlık huysuzluk olur anlarım da bu kastettiğim durum tamamen ilgisizlikten. çocuğunu bir sustur, bişey yap di mi... neymiş, ağlar ağlar susarmış... yemek yemeye devam ederler. nefret ediyorum öylelerinden ya. bir de kalabalık ortamda çocuğun eline telefon falan verip susturmaya kalkanlar var ki o da facia. geçen gün metroda kadının biri çocuğa vermiş telefonu, çocuk da sesli (ama yüksek sesli) bir oyun açmış, oynuyor. kafam şişti başka yere gittim, yanlarından kalktım. kimse de uyarmıyor böyle durumlarda, neden? çünkü karşı taraf anlamayacak. "çocuk bu, ne olacak canım" diyenlerden çekiniyor insanlar ya da anne babanın saçma sapan tepkisinden. bunun adı bencillik yani. yok ya, bizden gerçekten adam olmaz bence. sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere.

neymiş efendim, gece 12'de dolap kapağı vuruyormuş. yahu sizin bir anne olarak çocuğun uyku saatlerini düzeltmeniz lazım önce. benim de tepemde 12'de dolap kapağı vurulsa ben de anlayış falan göstermem. ama her şeyi geçtim, çocuk dediğin 12'lere kadar ayakta kalmaz, bu kadar basit!

duygularıma tercüman oldunuz. Avm deki bebek arabalarından yürüyemez olduk..

Hele restoranda, cafede çocukların rahatsız etmelerine hiç tahammülüm yok. Geçen gün bir yere yemeğe gittik eşimle, yan masadaki çocuk koşturuyor,bağırıyor,şarkı söylüyor ama çocuğa otur diyen yok.Sonunda video aç bana dedi annesine, oh dedim susacak. Video açıldı ve son ses müzikli video izliyor çocuk ve eşlik ediyor. Annesine kibar bir şekilde;rica etsem sesi biraz kısar mısınız" dedim kadın sadece yüzüme baktı ve yemeğine devam etti bi de çocuğunu öptü. O insana ne desen boş.. Kendisi gibi bencil,saygısız bir birey yetişecek ona üzülüyorum ben..Ve bu modellerden o kadar çok var ki..

pike silkme olayına bende karşıyım ama ses var diye oklava ile vurmak nedir ya. hayvanmı kışkışlıyorsun bu büyük saygısızlık. çıkarsın kapıya uyarırsın kişinin makul bir gerekçesi varsa anlayışlı olmak gerekir yöneticeye gitmek nedir ya. apartmanda yaşamayı bilmiyorsa kendine mustakil bir ev alsın. çıt çıkmıycak idye birşey olabilir mi ki birde bebek bu sustan anlayacakmıymış. bir daha kapınıza gelirse sizi bu şekilde rahatsız ettiği için siz sikayetçi olun ondan... insanların huzrunu bozmak neymiş anlasın.

çocuk tabii ses yapacak,çocuga ses yapma kipirdama demek kuşa uçma demek kadar saçma sen takma onlari acma bundan sonra komsularina kapiyi

Gerçekten çok samimiyetle soruyorum.Hem rahatsız edip hem de nasıl bu kadar duyarsız olunabilinir?
Siz de rahatsız edip rahatsız ettiğinin farkında olmayıp ya da umursamayıp, farkına vardırıldığında üste çıkanlardan mısınız?

Benim dikkatimi tamamen profılınızdekı söz çekti:
Kadının kariyeri cenneti ayaklarının altına almasıdır. Yani doğurmak.. annelik? Doğuramayan? Çocugu olmayan kadınlar ne oluyor? Ya da sadece doğurmakla bir halt oldum sananlar? Hiç bir şeyi takmayın kafaya komsuymus unıversıte sınavıymıs işmiş meslekmiş.. siz karıyerınızı yasıyorsunuz ıkı bebekle :) ne sacma söz Allahım boyle sacmalık duymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…