Anlayışsız Komsu

Bence insanların tepesine pike silkelemeyin. İnsanlara kendi tozunuzu kırıntınızı döküp buna katlanmalarını istemek biraz bencilce bir davranış. Bir de tepede çocuk sesi rahatsız edici tabi ama ona yapacak bir şeyiniz yok. Çocuk sonuçta gürültü yapacak tabi.

Benim komaum geceleri ev süpürür sabahın kör vaktinde çamaşır makinası çalıştırır, evini en erken aksam 10 da süpürür en gece 4 de :)

Sonra sabahın körğ gecenin bu saati demez tak tük tadilat yapar gerçekten komsulukta bi yere kadar ya

Bana göre sizin bebeklerinizin sesi hiç biieu yani haklısınjz

Aslında müzik sesi konusunda haklısınız ama ben çocukların dur sus yapma sessiz ol diye robot gibi yetiştirilmesine de karşıyım. Bir çocuğun kolup oynaması şarkı söylemesi en doğal hakkı. O zaman kafeye oturmasınlar dersenizde o aileye haksızlık. Belki çocuklar konusunda daha toleranslı olmalıyız. Ben koşan oynayan gülen eğlenen çocuk görünce çok mutlu oluyorum. Tablet karşısında oturan zombiler görünce çok üzülüyorum.

+1

Silkeleme konusunda haklısınız ama çocuk bu yatağa bağlayamazsınız şu saatte kalk desenizde dinlemez zaten 5 yaşındaki çocuğu anca bağlamanız lazım koşturmamak için
Çocuklar konusunda kesinlikle gürültü konusunda sizinle hemfikir değilim özgürce oynamalılar
Benimde çocuğum olacak Allah kısmet ederse biri kapıma dikilirse çocuk ses yapıyor diye fena paylarım asla tavizim yoktur ben şimdiye kadar komşularıma çocuğu için asla laf etmedim bana da edemezler

Çocuklara dur,sus,yapma demek robot gibi yetiştirmek değil, çocuğa sınırı öğretmek,çevresindekilere saygılı olmayı ögretmektir. Ağaç yaşken eğilir sonuçta.. Çocuk parkta,oyun alanında özgürce koşup oynar ve buralarda dur,sus,koşma denirse çocuğa haksızlık ve saygısızlık yapılmış olur. Toplu ortamlarda nasıl davranılması gerektiği çocuğa çok rahat öğretilir,öğretmenim ve çocukların laftan anladığını,böyle şeyleri kolay öğrendiğini çok iyi biliyorum,sadece bu konuda ailenin özverili olması lazım,toplumdakilerden özveri beklemek sadece bencillik..

Aynen oyle.. "Ama napiyim zapt edemiyorum" deyip anlayis beklemek hic dogru degil.. "Dolap, cekmece acip kapatmayi" cok seviyor nasil bi bahanedir? Aglamasi, bagirmasi haydi engellemiyor diyelim, bi oyun bi aktivite bi sey bulmak durumundasin oyalamak icin..
O insanlar da hasta mi yorgun mu argin mi, kafasi kaldiriyor mu kaldirmiyor mu, bilmiyoruz..

+1
Anlayis gosterilse guzel ama kimse buna mecbur degil.. Ayrica kime ve neye anlayis? Normal cocuk eylemlerine mi, anne babasinin resmen sınırları yiktirdigi hareketlere mi?

Ayrica,
Esinle olan sıkıntıları belirtmissin ama bunun komsunun tepkisiyle ne alakasi var?
Hem biliyor musun o insanlar ne yasiyor? Belki en az senin kadar stresli bi hayatlari var?
Ama ama ama diyerek surekli anlayis bekleyen taraf olma konu sahibi..
Birazcik empati..

sizin çocuklarınıza komşuların tahammül etmesi gerektiği fikrine nasıl kapılıyorsunuz

Cocugum cok tatli sendromu

Konu sahibi çok güzel kıvırıyor.Sanki alt komşu manyak,psikopat ve durduk yere tavana vuruyor,yine durduk yere yöneticiye şikayet ediyor(!)

Anlattigindan dahasi var bence. Kimbilir neler olmus da kadin cildirmis.

Balkondan camdan bişey silkelemeyi anlamıyorum başkasının evinin tozu pisi neden benim camıma balkonuma gelsin bu konuda hatalısınız.
Çocuk sesi her evde olur belirli bir saate kadar gece 12 den sonra olan sesler hastalık yoksa normal kabul edilemez.
Bunun için ses yapan siz olduğunuz için kimde ne hak ararsınız bilemiyorum.
En iyisi alt komşunuzla kibar bir dille konuşup halletmeye çalışmanız.

Bende ankarada bir apartmanda büyüdüm babam kızlar alt karafakileri rahatsız etmeyin diye bir kez söyledi. Üstelik 5 ya da 6 yaşındaydım. Laftan anladım. Sizin şımarık çocuk yetiştirmek istemeniz komşunuzun bunu istememesini anlıyorum tabi

+++++

Konu sahibesinin yüzsüzce "ayy dolapları kapatmayı çok sever" yazdığını görünce, elimde tornavidayla gidip bütün dolap kapaklarını sökmek istedim.

Bebekler için bir şey denmez tabiki ama lütfen camlardan bir şey silkelemeyin balkonunuza silkelemeyi tercih edebilirsiniz böylece komşunun da bahanesi kalmaz

Çocuk benim istediğim gibi yetiştiririm duvara kale koyup futbol oynıycak benim oğlum babasıyla keyif bizim değil mi kime de basket potası da koyucam bi odaya dilediği gibi tepinsin yavrucuğumm

Maalesef bazı insanlar bencil... yapacak birşey yok gibi laftan da anlamazlar ricadan da...
Sizin uslubunuz yanlış, siz dediniz ki (komşum isterse kendini yırtsın) bu anlayışsızlık ve sagısızlık...
Dünya sizin etrafınızda dönmüyor herkes saygı çerçevesinde davranmalı ok iyi günler.

Çocuk benim istediğim gibi yetiştiririm duvara kale koyup futbol oynıycak benim oğlum babasıyla keyif bizim değil mi kime de basket potası da koyucam bi odaya dilediği gibi tepinsin yavrucuğumm
Ama öyle şey olmaz ki İnsanlar işe gidiyor,çocukları okula gidiyor,hastası olan var, sıkıntısı olan var,çocuklar idare edilir ama anne babalar umursamaz davranamaz,bizler kocaman insanlarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…