- 3 Ocak 2018
- 518
- 673
- 23
- 39
- Konu Sahibi Pamuk Prensesiniz
-
Benim komaum geceleri ev süpürür sabahın kör vaktinde çamaşır makinası çalıştırır, evini en erken aksam 10 da süpürür en gece 4 de :)Kızlar sızın alt komsunuz da bebeklerınız ses yapıyo diye aksam oklavayla vuruyor mu? Ya da camdan pike sılkeledınız diye hemen yöneticiye koşuyor mu? Kapıyı zıl çalar çalmaz acmadınz diye yöneticinın zılıne basmaya geçiyor mu? Sabah sabah sınırlerımı zıplattı terbiyesiz ya. Allah tan ağzının payını verdim de rahatladım. İnsanlar da hıc anlayış düşünce denen bisey kalmamış. Zaten 2bebekle canım çıkıyor ki onun dışında da streslı bı hayatım var zaten, ( su an memurun ama yerinde kalabilmek için tekrardan üni sınavını kazanmam gerekıyo,bunun için de oturup ders çalışmam gerekıyo ama bu çok zira 2kucuk bebegım var ilgi bekleyen =[ kocam zaten tamamen skntı eski konumdan bılen bilir) bı de böyle insanları gördüm mu cıldırasım geliyor. ben gibi sakın kızı da delırttıya valla helal olsun.
Aslında müzik sesi konusunda haklısınız ama ben çocukların dur sus yapma sessiz ol diye robot gibi yetiştirilmesine de karşıyım. Bir çocuğun kolup oynaması şarkı söylemesi en doğal hakkı. O zaman kafeye oturmasınlar dersenizde o aileye haksızlık. Belki çocuklar konusunda daha toleranslı olmalıyız. Ben koşan oynayan gülen eğlenen çocuk görünce çok mutlu oluyorum. Tablet karşısında oturan zombiler görünce çok üzülüyorum.Hele restoranda, cafede çocukların rahatsız etmelerine hiç tahammülüm yok. Geçen gün bir yere yemeğe gittik eşimle, yan masadaki çocuk koşturuyor,bağırıyor,şarkı söylüyor ama çocuğa otur diyen yok.Sonunda video aç bana dedi annesine, oh dedim susacak. Video açıldı ve son ses müzikli video izliyor çocuk ve eşlik ediyor. Annesine kibar bir şekilde;rica etsem sesi biraz kısar mısınız" dedim kadın sadece yüzüme baktı ve yemeğine devam etti bi de çocuğunu öptü. O insana ne desen boş.. Kendisi gibi bencil,saygısız bir birey yetişecek ona üzülüyorum ben..Ve bu modellerden o kadar çok var ki..
Ben mi gürültü yapıyorum da ben laftan anlamıyorum çocuk olmadınızmı hiç???Sizin gibiler maalesef kavga sebebi çünkü laftan anlamıyorsunuz...
+1Pike silkelemeniz yanlış. Bizim apartmanda da yasak. Banyo içinde silkeleyin gerekiyorsa.
Bebekler ağlıyor diye oklavayla vuruyorsa hatalı. Kaç yaşındalar, ses sorunu nedir bilmiyorum ama mesela yere topla vuruyorlarsa, uygun olmayan saatlerde koşuyorlarsa vs. o zaman haklı. Gerekli önlemleri almanız lazım.
Sıkıntılı olabilir hayatınız. Komşunuz bilir bilmez, çekmek zorunda değil.
Belki de gereksiz sorun yaratıyordur komşu. Ayrıntı vermediğiniz için ihtimaller üzerinden yazıyorum.
Silkeleme konusunda haklısınız ama çocuk bu yatağa bağlayamazsınız şu saatte kalk desenizde dinlemez zaten 5 yaşındaki çocuğu anca bağlamanız lazım koşturmamak için2017 yılında apartman camından bir şey silkelemeyeceginizi bilmiyor musunuz? Bizim üst kat komşu bi kendini silkelemedi ordan.. kazak battaniye yorgan hali... ah bi de 5 yaşında kızı var 8 de ayakta koştur koştur geziyor. Kimse altta insan var demiyor... anlatabiliyor muyum?
Aslında müzik sesi konusunda haklısınız ama ben çocukların dur sus yapma sessiz ol diye robot gibi yetiştirilmesine de karşıyım. Bir çocuğun kolup oynaması şarkı söylemesi en doğal hakkı. O zaman kafeye oturmasınlar dersenizde o aileye haksızlık. Belki çocuklar konusunda daha toleranslı olmalıyız. Ben koşan oynayan gülen eğlenen çocuk görünce çok mutlu oluyorum. Tablet karşısında oturan zombiler görünce çok üzülüyorum.
Aynen oyle.. "Ama napiyim zapt edemiyorum" deyip anlayis beklemek hic dogru degil.. "Dolap, cekmece acip kapatmayi" cok seviyor nasil bi bahanedir? Aglamasi, bagirmasi haydi engellemiyor diyelim, bi oyun bi aktivite bi sey bulmak durumundasin oyalamak icin..herkes yazmis zaten silkelemek pislik yapmaktan baska birsey degil
ses konusunda ise , bebek bagirmasina aglamasina kimse birsey diyemez ama gece 12 de dolap kapagi carpan bebegin annesini bende sikayet ederim , insanlarin dinlenip uyuyacagi saatte oyle bir gurultu yapilmaz , cocuga bunu yaptirmayacaksiniz
+1Çocuklara dur,sus,yapma demek robot gibi yetiştirmek değil, çocuğa sınırı öğretmek,çevresindekilere saygılı olmayı ögretmektir. Ağaç yaşken eğilir sonuçta.. Çocuk parkta,oyun alanında özgürce koşup oynar ve buralarda dur,sus,koşma denirse çocuğa haksızlık ve saygısızlık yapılmış olur. Toplu ortamlarda nasıl davranılması gerektiği çocuğa çok rahat öğretilir,öğretmenim ve çocukların laftan anladığını,böyle şeyleri kolay öğrendiğini çok iyi biliyorum,sadece bu konuda ailenin özverili olması lazım,toplumdakilerden özveri beklemek sadece bencillik..
Ayrica,Kızlar sızın alt komsunuz da bebeklerınız ses yapıyo diye aksam oklavayla vuruyor mu? Ya da camdan pike sılkeledınız diye hemen yöneticiye koşuyor mu? Kapıyı zıl çalar çalmaz acmadınz diye yöneticinın zılıne basmaya geçiyor mu? Sabah sabah sınırlerımı zıplattı terbiyesiz ya. Allah tan ağzının payını verdim de rahatladım. İnsanlar da hıc anlayış düşünce denen bisey kalmamış. Zaten 2bebekle canım çıkıyor ki onun dışında da streslı bı hayatım var zaten, ( su an memurun ama yerinde kalabilmek için tekrardan üni sınavını kazanmam gerekıyo,bunun için de oturup ders çalışmam gerekıyo ama bu çok zira 2kucuk bebegım var ilgi bekleyen =[ kocam zaten tamamen skntı eski konumdan bılen bilir) bı de böyle insanları gördüm mu cıldırasım geliyor. ben gibi sakın kızı da delırttıya valla helal olsun.
sizin çocuklarınıza komşuların tahammül etmesi gerektiği fikrine nasıl kapılıyorsunuz
Konu sahibi çok güzel kıvırıyor.Sanki alt komşu manyak,psikopat ve durduk yere tavana vuruyor,yine durduk yere yöneticiye şikayet ediyor(!)
Bende ankarada bir apartmanda büyüdüm babam kızlar alt karafakileri rahatsız etmeyin diye bir kez söyledi. Üstelik 5 ya da 6 yaşındaydım. Laftan anladım. Sizin şımarık çocuk yetiştirmek istemeniz komşunuzun bunu istememesini anlıyorum tabiSilkeleme konusunda haklısınız ama çocuk bu yatağa bağlayamazsınız şu saatte kalk desenizde dinlemez zaten 5 yaşındaki çocuğu anca bağlamanız lazım koşturmamak için
Çocuklar konusunda kesinlikle gürültü konusunda sizinle hemfikir değilim özgürce oynamalılar
Benimde çocuğum olacak Allah kısmet ederse biri kapıma dikilirse çocuk ses yapıyor diye fena paylarım asla tavizim yoktur ben şimdiye kadar komşularıma çocuğu için asla laf etmedim bana da edemezler
Aynen oyle.. "Ama napiyim zapt edemiyorum" deyip anlayis beklemek hic dogru degil.. "Dolap, cekmece acip kapatmayi" cok seviyor nasil bi bahanedir? Aglamasi, bagirmasi haydi engellemiyor diyelim, bi oyun bi aktivite bi sey bulmak durumundasin oyalamak icin..
O insanlar da hasta mi yorgun mu argin mi, kafasi kaldiriyor mu kaldirmiyor mu, bilmiyoruz..
Bebekler için bir şey denmez tabiki ama lütfen camlardan bir şey silkelemeyin balkonunuza silkelemeyi tercih edebilirsiniz böylece komşunun da bahanesi kalmazKızlar sızın alt komsunuz da bebeklerınız ses yapıyo diye aksam oklavayla vuruyor mu? Ya da camdan pike sılkeledınız diye hemen yöneticiye koşuyor mu? Kapıyı zıl çalar çalmaz acmadınz diye yöneticinın zılıne basmaya geçiyor mu? Sabah sabah sınırlerımı zıplattı terbiyesiz ya. Allah tan ağzının payını verdim de rahatladım. İnsanlar da hıc anlayış düşünce denen bisey kalmamış. Zaten 2bebekle canım çıkıyor ki onun dışında da streslı bı hayatım var zaten, ( su an memurun ama yerinde kalabilmek için tekrardan üni sınavını kazanmam gerekıyo,bunun için de oturup ders çalışmam gerekıyo ama bu çok zira 2kucuk bebegım var ilgi bekleyen =[ kocam zaten tamamen skntı eski konumdan bılen bilir) bı de böyle insanları gördüm mu cıldırasım geliyor. ben gibi sakın kızı da delırttıya valla helal olsun.
Çocuk benim istediğim gibi yetiştiririm duvara kale koyup futbol oynıycak benim oğlum babasıyla keyif bizim değil mi kime de basket potası da koyucam bi odaya dilediği gibi tepinsin yavrucuğummBende ankarada bir apartmanda büyüdüm babam kızlar alt karafakileri rahatsız etmeyin diye bir kez söyledi. Üstelik 5 ya da 6 yaşındaydım. Laftan anladım. Sizin şımarık çocuk yetiştirmek istemeniz komşunuzun bunu istememesini anlıyorum tabi
Maalesef bazı insanlar bencil... yapacak birşey yok gibi laftan da anlamazlar ricadan da...Gerçekten çok samimiyetle soruyorum.Hem rahatsız edip hem de nasıl bu kadar duyarsız olunabilinir?
Siz de rahatsız edip rahatsız ettiğinin farkında olmayıp ya da umursamayıp, farkına vardırıldığında üste çıkanlardan mısınız?
Sizin uslubunuz yanlış, siz dediniz ki (komşum isterse kendini yırtsın) bu anlayışsızlık ve sagısızlık...Ben mi gürültü yapıyorum da ben laftan anlamıyorum çocuk olmadınızmı hiç???
Sizin gibi anlayışsızlar yüzünden çocuklar dilediği gibi oymayamıyor kendi evinde bile komşuluk demek anlayış demektir
Ama öyle şey olmaz kiÇocuk benim istediğim gibi yetiştiririm duvara kale koyup futbol oynıycak benim oğlum babasıyla keyif bizim değil mi kime de basket potası da koyucam bi odaya dilediği gibi tepinsin yavrucuğumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?