Anlayışsız Komsu

Maalesef insanlar empati kurma yeteneğinden yoksun. 2 çocuğa akşama kadar ne kadar sessiz olun denenebilir, ve seni ne kadar dinleyip ankar

Burada empati kurması gereken kişi rahatsız eden taraf olmalıdır..
"Evet sesimiz çok oluyor,rahatsız olabilir komşum haklı" diyerek mesela..

2 küçük çocuğu olanlar benim yazdığımı anlayacaklardır.

O halde şöyle diyeyim, umarım hiçbir zaman apartmanda üst katımda 2 küçük çocuğu ve 2 küçük çocuğum var bahanesinin arkasına saklanarak rahat davranan, benden anlayış ve empati bekleyen kimse olmaz...

Komşunuz haklı kimse sizin sesinizle rahatsız olmak zorunda değil. Geçici ve Ender olan sesler dışında. 2 küçük bebeğim var geceleri eşim eğitim veriyor ve ders çalışıyorum aynı zamanda evin tüm işleri bende. Evimde asla sabah 9 akşam 6 dan sonra ses olmaz. Oturur çocuklarla oyun oynar kitap okur etkinlik yaparız.

Zaten insanların hayatı çok zor maddi manevi yıpranmış boyuttalar. Bin türlü borç harçla aldıkları evlerinde sessizlik ve huzur istiyorlar doğal olarak.

Töbeee kimseye pis muamelesi yapmıyorum :) evet öyle yapıyorum canım balkona silkeliyorum, hem yasak, hem komşu hakkı idare ediyoruz balkonlara silkeleyerek :)

Pike silkeleyemezsiniz o konuda haksızsınız.
Evde çocuk varsa illaki ses olur anlayışlı olmak lazım. Ama bazı anne babalar çocuklarına asla dur demiyorlar. Öyle bi durum varsa bilemeyeceğim.
Kapıyı açıp açmamak ise tamamen benim keyfime kalmış bişey. İsterse kapının önünde yatsın canım istemezse açmam.

Cocuk sesi de nasil bir ses????
Ufacık insan yere birsey atip ciddi ses cikarmadikca nasil rahatsiz olacak insanlar demekki bu tarz birsey var.
Annemlerde de yukarıda ki cocuk mutemadiyen ağlıyor ama birsey demiyoruz ,agzini kapat diyemeyiz bebek cnku normal.
Ayrıca yapilan yorumlara katılıyorum , yukarıdan birsey silkelemek de ayni derece görgusuzluk kadina kızmayın bosuna.

Zile basınca açmazsa yöneticiye koşmuyorum ancak diğer saydıklarınızı bende yapıyorum.
Sonuç olarak toplu halde yaşıyoruz. Ve buna uygun davranmalıyız.
Gece 12ye kadar gürültü için beklerim. 12den sonra tepkimi gösteririm.
Sabahları 10dan önce gürültü olursa (pazar günü) yine tepkimi gösteririm.
Ben balkonda kahve sigara yapmayı severim. Ve komşum genelde üstüme herşeyini silkeler. Halbuki bunu yapmak için arka bahçeye bakan kör bir balkon var ama o ısrarla caddeyi gören ön balkondan silkeler. Tepki gösteririm.
Kapısını çalsam açmazsa aman banane der geri dönerim.
Özgürlük başkasınınkini kısıtlayana kadardır malesef.

Kafamdan bir şey sirkeleyen komşuya tahamülüm olmaz o yüzden de çocugun sesi batar normal şartlarda çocuk sesini çocugumda olduğu için kabul görürürüm ama Silkeleme işi istediği kadar temiz olsun onun ipliği var tozu var zaten temiz olsa sirkelemezsiniz ben de olay cıkarırım

Beni de sizin gibi komşular sinir ediyor.
Çocuk elbette ses yapar ama belli bir saatten sonra çocuğuna sessiz ol insanları rahatsız etme demek zor değil.
Hele pike / halı konusunda tamamen haksızsınız.
Alt katınızdakilerin camı penceresi açıkken bir şey sirkelemek komşunun evine girmesine neden oluyor. Sen evini temizleyeceksin diye komşunun evini kirletemezsin.
Hele bir de gece yarısı çamaşır makinesi açan model var. O kazan döndükçe evin yıkılması hali yok mu? Katlanılmaz. Böyle düşüncesiz insanı şikayet edeceğim bir yöneticim olmasını dilerdim.

Cocuk sesi biyere kadar cekilir ama eski evimde salonumu kullanamaz hale gelmistim 2 cocuk ve gece 12bucuga kadar tepiniyorlardi... Ustumden ben isteyken zaten silkeleniyordu ama bigun ben ev temizlerken mutfagimin kapisi acikti ve gorundugu halde bakmadan silkelendi orada da hadi neyse dedim ama sonrasinda devam eden olaylar sonucu küs ayrildik...

Camdan balkondan bişeyler silkelemek ne kadar ilkel bir davranış

Ben de tam bunu yazacaktim. Insanlar silkelemezse olecek hastaligina yakalanmis gibi.

Valla alt komşum istediği kadar yurtınabilir çocuk bu tabiki ses yapacak en üst kattan ev alsaydı madem çok hassastı bu konularda

Keske sizin gibiler tespit edilip apartmanda yasamalari yasaklansa. Veya bi egitim verilse sehirde apartmanda diger insanlarla yasamak uzerine.

Bizim üstteki de kadın da tv yi son ses açtığında ya da seri halde evi tepemize indirdiğinde tavana vurmaya başladım , rahatsız olup oğluna şikayet ediyor , elime geçse bi kaşık suda boğacağım az kaldı

Cam açık yada kapalı silkeleyemezsin...

Ben komsunuzu biraz daha hakli buldum. Pile silkeleme isine deginmiyorum bile yuzde yuz haksizsiniz. Cocuklar icin de. Bilemezsiniz belki onun da kendine gore sesi kaldiramayacak sorunlari vardir. Bence en mantiklisi bir gun dostane asagiya inin. Anlatin durumunuzu cocuklar cok kucuk deyin. Kadinin oturma odasi ve yatak odasinin oldugu tarafi ogrenin ve cocuklarinizla o odalar uzerinde aksam saatlerinde ve sabahin erken saatlerinde dolasmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…