Anlayışsız Komsu

Kimse başkasının gürültüsünü pisliğini çekmek zorunda değil ki. Yöneticiye koşması da sizin bunu önceden düşünmeniz ama uymadığınızdan kaynaklanıyordur belki? Bu yönden düşünün bir de.

2 küçük çocuğu olanlar benim yazdığımı anlayacaklardır.
benim 2 kucuk coxugum var ve sizi anlamiyorum
gunduz cocuga hakim olamamayi anlarim ama gece en gec 9 da o cocuklar yatar , yatmiyorsa da gurultu yapamazlar , cocuklara bunu ogretmek sizin goreviniz
her cocuk ogrenir yeter ki siz ogretmeyi isteyin

Milana22 benimde 2 tane suan ikiside uyuyor...cunku boyle bir duzen kurdum bastan.sabahtan sadece kitaplar ve peluslar oglen muzukli oyuncaklar aksam resim yapmaca oyun hamuru vs...cekmeceleri vuriyor bantliyorum kapilarin arkasina 4 er tane stoper koydum duvara vurmasin diye .ama suan alt kattaki adam cocugu icin havliyor bagiriyor ve kosturuyor nereye vurursam vurayim kar edermi.yan komsunun oglu gece 10 da cizgi film acip 1 e kadar izliyor yuksek sesle.yeni tasindim gidememde muhatap olmakta istemiyorum bigun patlarim sanirim

tasindin mi manapcim ? hayirli olsun yeni evin , yonetici falan varsa onunla gorus , bence muhatap olma komsularla
ben daha komigini soyliyim , mustakil evde yasiyorum buna ragmen 9 dan sonra kimse gurultu yapmaz , izin vermem
cocuklari ozellikle boyle yetistiriyorum cunku ileride apartmanda yasayabilirler ve simdiden ogrensinler diye :)
allah herkesin karsisina kendi anlayisinda ve hassasiyetindeki komsulari cikarsa keske , hayat ne kadar guzel olurdu

benim 2 kucuk coxugum var ve sizi anlamiyorum
gunduz cocuga hakim olamamayi anlarim ama gece en gec 9 da o cocuklar yatar , yatmiyorsa da gurultu yapamazlar , cocuklara bunu ogretmek sizin goreviniz
her cocuk ogrenir yeter ki siz ogretmeyi isteyin
Katılıyorum size, maalesef sizin gibi düşüncali insanlar pek nadir...

Her türlü gelir, tozun kılın. Ayrıca dağda yaşamıyorsun ok...
Toplum kurallarına uymak zorundasın...

Son düzenleme:
Tasindim kuzucum yaaa..tesekkur ederim.evet toplumda yasamayi ogrenmeliler ama ayni saygiyi gorememek sinir bozucu.buyuk kizim dedi mesela anne ben sepetle oynarken yere dusunce komsular rahatsiz olabilir farkli sekilde oyna dedin ben her gece uyaniyorum bu seslere dedi.ne diyecegimi bilemedim.yoneticide yok.yandik.can havliyle attik kendimizi buraya ama mutsuzum

Bebek konusunda kısmen haklısınız. Ağlayıp duruyorsa nasıl sussun. Ama iki tane küçük bebeğim var diyip de bencillik yapanlara deli oluyorum. Çekmecelerin arasına bı şey yapistirabilirsiniz daha az ses çıkar, oyunlarini kat kat battaniye üstüne serebilirsiniz. Bana biraz umursamaz geldiniz. Kimse sizi çekmek zorunda ve sese tahammül etmek zorunda değil. Mahcup olmak yerine üste çıkmak yeni moda sanırım

Hayırlı olsun sanırım eski konunuza yorum yapmıştım,ev sahibiniz evini satacaktı değil mi sizede çıkın demişti.

Surekli tepiniyo diye bi tabir mi kullandm? Sadece yururken geziniyo orda onun disinda salon be mutfak arasindayiz, ki oyuncaklaryla da oynar fazlasiyla. Zaten esim sehir disinda oldugu icin su an yatak odasinda isimiz yok annem var yanmda ki 2ses oldu diye din de anneme yatak odasini degistirin bu kadar day mudahale olmaz, ki yatak odasinda takilmiyoruz zaten.

Evet oyleydi...satmayacakmis onu ogrendik...daha yuksege kiraya verecekmis tadilat yaptirip
Ne kadar kötü bir durum madem kiraya verecekti size teklif edebilirdi belki siz de kabul edecektiniz tadilat yaptırmayı açık açık konuşmak varken niye konuşmuyor ki öğrenmiyeceğinizi düşündü galiba sizin içinde zor olmuştur eminim havalar soğuk,anında ev bulma iki çocuk insallah ileride kendi evinizi almak nasib olur.

Silkeleme konusunda haksızsınız. Kimsenin mermerini kirletmeye hakkınız yok. Ortak oturma alanlarında pencereden balkondan silkeleme yapmak yasak zaten. Kat kanuna göre de yasak. Banyoya küvetin içine ya da balkonun içine silkeleyin. Bir su dökersiniz gider. Silkelendiginde pencere açık olunca hep içeri doluyor çünkü. Tiksindim milletin kılını,tırnağını, çöpünü penceremde balkonumda görmekten. Siz diyorsunuz gelip bana söyleseydi diye ama ben söyledim dehşet tepki verdi. Bundan sonra ben de direkt yönetime şikayetimi yapacağım artık.

Çocuklar konusunda haklisiniz ne diyeyim. İkisi de çok küçük. Anaokulu cağında olsa anlar derim ama anlayacak durumda değiller. Allah kolaylıklar versin. Büyüğü gündüz çok uyutmayin. Akşam erkene çekin uyku saatini. Küçük de ortam sessiz oldukça o da erken yatmaya alışacak zamanla. Verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Ben sizi biraz sorumsuz gördüm açıkçası.
Hepimiz biliyoruz ki ağlayan bebek sesini kimse şikayet etnez, etse de kimse ciddiye almaz. Bunu bir geçelim öncelikle. Sorun sizin apartman görgü kurallarına uymadan yaşamanız. Bu yüzden şikayet ediliyorsunuz. Kimsenin tepesinden bir şeyler silkeleyemezsiniz. Çocuklarınız istediği kadar hareketli olsun, ki hareketsiz 1 yaş çocuğu yok zaten dünyada. Çocuğunuza sahip çıkmak, gürültüyü minimuma indirmek sizin göreviniz. O kapak seviyor, kapı çekmece açıp kapatmayı seviyor deyip geçtiğiniz aktivitelerin komşulara ne kadar gürültü olarak döndüğünden haberiniz var mı mesela? Gece yapılacak aktivite farklıdır, gündüz yapılacak aktivite farklıdır. Kimse çocuğu bağlayın demiyor. Sessiz şeylerle kandırın çocuğunuzu geceleri bari. Yere kalın halı, battaniye filan serin, vs. Merak etmeyin, gece gürültü yapamadı diye psikolojisi bozulan, çocukluğunu yaşamamış olan çocuk yok.

Minik bir bebeğin ya da tatlı bir çocuğun sesi kimi rahatsız etmez biliyor musunuz?
SADECE KENDİ ANNE BABASINI
o tatlı çocuğun üst katta at koşturuyormuş gibi ses çıkardığını eşyaları çekmeceleri baaam baaam diye oraya buraya attığını kabul etmek istemeyen anneler aynı şey üst katlarındayken buna tahammül edemiyor değil mi?
sizin çocuklarınıza komşuların tahammül etmesi gerektiği fikrine nasıl kapılıyorsunuz ve buna mazruz kalan komşu nasıl anlayışsız oluyor?
Lütfen çocuklarınızı daha erken uyutmaya çalışın, zemine ses geçirmeyecek şeyler serin çözüm üretmeye çalışın. saat 8deki normal bir ağlama için şikayet eden komşu varsa onu şikayet edin kızalım.

Amin arkadasim.simdi soyle oldu biz 2 yildir oturuyorduk.ve muhite gore ev uygundu fiyat olarak .bakimsizdi sadece birden bire sagimiza solumuza binalar dikildi muhit kiymete bindi biz 400 e oturuyorduk ama herkes 600 700 diyordu ayni evlere.adamda bu kadar fiyat yukseltmesini kabul etmeyecegimizi bildiginden boyle bir terbiyesizlik yapti.zaten devletini dolandiran vergi vermemek icin sozlesme yapmaktan kacan bir polis memuru.yani hem devletten maas aliyor hemde vergi kaciriyor mahkemeye verelim cikmayalim dedim ama esim ugrasmak istemedi.malim oz babalar cocuklarini olduruyor kizim okula gidiyor dusman edinmek istemedi zaar.ben vekillerin vekiline en buyuk vekile havale ettim bildigi gibi verson cezasini

Komşu derdini çok okuyoruz burda bu aralar.

Bizim üst komsular var. İnanılmaz derece de gece saatlerinde koca koca adamlar kadinlar ya kavga ediyorlar ,ya kahkaha atarak sesli bi şekilde konuşuyorlar yada gece gece pat küt sesler. Bi odadan diğerine bagirismalar. Gece biter gün içinde genç kızları da son ses müzik açıp bağıra cagira şarkı söyler. Bizde gençtik olur öyle seyler dedik :) Bide küçük çocuk var evde ona lafım yok çünkü öyle bi ortamda çocuk ne yapsın ki. Ama bi gece de oklavayla vurmadim tavana.

Evet çıldırıyorum . evet tam uyucakken rahatsız ediyorlar ama hepimiz in evinde bazen bu durumlar olabiliyor. Bizim komsularda gun aşırı oluyor ama ben yinede yapmıyorum.

Biraz sabırlı ve saygılı olmakta yarar var.

Annemin ustundede 3 ve 5 yaşlarında 2 erkek cocuk vardi sabah 7 buçukta başlayıp gece 12ye kadar süren bir kosturma yerlere biseyler vurarak atarak oynama halindeydiler ben artik cinnet geciriyordum bağırıp cagirip tavana vuruyordum kadinin kapisina cikip güzellikle kac kere soyledik hatırlamıyorum bile ama kadinin dedigi tek sey napiyim onlar cocuk. Çocuklarına sifir ilgili bir kadindi ne oynatirdi ne kapinin onune indirirdi cocuklar varsa yoksa kosarlardi evin içinde o iskence gunlerini hatirladim konuyu okuyunca

Ben de tam bunu yazacaktim. Insanlar silkelemezse olecek hastaligina yakalanmis gibi.

Keske sizin gibiler tespit edilip apartmanda yasamalari yasaklansa. Veya bi egitim verilse sehirde apartmanda diger insanlarla yasamak uzerine.

Altına imzamı atıyorum bu yorumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…