Anlayışsız Komsu

ah kuzum kiyamam ben ona
o zaman bigun kapilarini calip kibarca anlat derdini , insallah laftan anlayan tiplerdir

yazmadan duramadim afedersiniz.

Neden şikayet etmiyorsunuz? Elbette hepimizin evinde ses gürültü olur ara ara. Ama herkesin kendine ait yaşam alanı var sonuçta. Hep bağırış çağırış çekilmez ki. Yaptığınız sabır ya da saygı değil malesef

Çocuk bu ağlar da ses de yapar. Ama gece geç saatte hoplayıp zıplayıp ses yapıyorlarsa ve bu arada sırada değil de sürekli oluyorsa komşun haklı. Onun dışında gün içinde çocukların çıkardığı sesler normal. Veya geç de olsa çocuğun ağlaması normal. Komşun sadece bunlardan ötürü şikayet ediyorsa sen haklısın. Ama pike silkeleme konusunda sen haksızsın. Ne olursa olsun birşey silkelememen gerek. Temizdir belki birşey yoktur ama komşun bunu nerden bilsin. Halı kilim silkeleyip temiz bu bunda birşey yok diyen oluyor

Inan ki ne uğraşmak nede muhattap olmak istemiyorum. Anlayışlı olmaya çalışıyorum sadece . annemin evinde kalıyorum şuan. Ve insallah önümüzdeki ay annemin evini tasicaz. Bu yüzden huzursuzluk çıksın istemiyorum. Ama şu da var. Ben ses etmiyor olabilirim ama kapıları oyle geceler çalıyor ve birden evi bi sessizlik alıyor :) sanırım yan tarafta oturan yaşlı çift el atıyor

Son düzenleme:

He gitmenin verdiği umursamazlık

Valla kesinlikle çocuklu ailelere hak veriyorum ben çalıştığım zamanlarda komşumun çoçuğu ev bisikleti ne biner koridorda sürerdi gece uyutamazlardı diğer türlü çoçuğu yorulur uyurdu kadın utanır çekinirdi çocuksuz olmamıza rağmen abla çocuk bu napıcaksın derdim oda sağolsun gece işten geldiğimde süpürge actığımda bişey demezdi anlayış çok önemli .

Bir ara böyle bir konu arasında kaldım artık dayanamayıp arkadaşımın komşusuna çoçuğumu bağlayalım çoçuk bu ya dedim deliriyorum şöyle insanlara .

Canim Daha yasina yeni girmis cocuga ne kadar anlatabilirsn komsunun rahatsiz okdugunu? Senin kiz konustuguna Gore buyuk. Kiyaslamayalim lutfen.

Camdan pike silkelemek konusunda hatalısınız ama bebeklerle ilgili kimse bir şey diyemez. Bebeklerinizin yaşı küçükmüş ne laftan anlarlar ne dur sus demekten...

Valla ben oklavayla vuruyorum artik benim icin son care oldu. Ust katimiza yeni tanisanan kiracinin 3 cocugu var tahminimce 3-7-10 yaslarinda cocuklar 2 erkek bir tane kiz.

Ben yok hali silkelemis yok pike silkelemis derdinde degilim. Evin icinde abartmiyorum sanki at kosturuyorlar. Hafta ici okuldan gelmeleriyle gece saat 10-11'e kadar suruyor bu.
Hafta sonu ise tam bir kaos basliyolar sabah 9'dan ta ki gece yatana kadar. 2 kez ciktim uyardim guzelce kadini tamam kusura bakmayin dedi. Ama yok nafile. Bir oldu iki oldu uc bes.... vs
Bugun yine basima agrilar girdi. Abarttigimi dusunmesin kimse. Eve gelen herkes seslerden rahatsiz oluyor.

Eski kiracilarla boyle sorun yasamiyorduk.
Aliyorum bende oklavayi elime, vuruyorum tavana ama yok anacim bana misin demiyorlar. Esim bir gun esiyle gorusecek adami bulursa. Polisi de aradim da ilgilenmediler. He he dediler gelmediler bile.
Yapacak bisi yok oyle sese boyle oklava.

Bizde halı silkmek yasak çoğu apartmanda da yasaktır ya da belli zamanı vardır.
Bu yazdıklarınıza bakarsak benim çoktan şikayetçi olmam gerekirdi.
Yan komşumun bebeği var 2 yaşına girecek geçen gece 3te uyanmış sanırım karı koca çocuğu oyalayıp sohbet ediyorlardı ikisi de çalışıyor sabah 8de evden çıkıyorlar. Hiç rahatsız olmadım hatta çok hoşuma bile gitti ileride ben de mi böyle olacağım eşim ve çocuğuma diye düşündüm neticede çocuktur zorla susturamazsınız o açıdan şikayeti varsa gelir söyler siz de elinizden geleni yaparsınız. Ama çocuktur yani yapacak bir şey yok.
Üst katıma yeni bir aile taşındı daha ilk taşındıkları gün gece 12ye kadar eşya yerleştirdiler gıcır gıcır sesler geliyor eşyaları sürüdükleri için. Zaten zor uyurum neyse dedim yeni taşındılar. Ertesi haftasonu bir sesle uyandım sabah 10:30 falandı sanırım. Kadın halı silkeliyor. Üstelik ben yılda iki kez anca cam silerim ki aslında silemem de mecburen silmeye çalışıyorum. Ayrıca insan her gün mü temizlik yapar hep tak tak sesler gelir, eşya yeri mi değiştiriyorlar nedir devamlı ses! Bir gün çıkıp şikayete gidecektim adamla asansörde karşılastık dedim ses geliyor irkiliyorum gece saatlerinde yalnız kalıyorum çünkü. Adam korkmayın yukarıda biz varız dedi pişkince! Açıkçası oklava mantıklı bir çözüm yolu da ben kendime yakıştırmam.
Kısaca, toplum olarak toplu yaşamda nasıl davranılır bilmiyoruz. Apartmanda ortak sınırlara riayet ettikten sonra evinizde istediğinizi yapın ama başka insanları rahatsız etmeyecek şekilde olsun bir zahmet! Çocuk konusunda dediğim gibi eşya fırlatmıyor ya da camı çerçeveyi indirmiyorsa seslerini kontrol etmek zor idare edilebilir. Yapacak bir şey yok çünkü.

Bizim ust komsuda 2 cocuk var. Piuvvv oyle boyle kosmuyorlar.cok mutlu oluyorum.kosup oynayip mutlu olduklari icin. Ama mesela gecen pazar saat 9 da supurgeye giristi. Ona kizdim. Gittim rica ettim. Pazat dinlenebildigimiz tek gun sabah bu saatte supurge sesi hos olmadi diye. Bu hafta cuma yapti supurgeyi mesela. Iletisim önemli. Komsunuz neden size ulasamayinca yoneticiye gidiyor onu anlamadim.
Birde camdan birseyler silkmeyin. Hos degil.

Bizim durumumuzun yakin uzaktan alakasi yok yalniz anlattigini durumla.

Bizim durumumuzun yakin uzaktan alakasi yok yalniz anlattigini durumla.
Sizin durumunuza yeterince yorum yapilmis aslinda. Pike silkelemeniz vs dolap kapaklarina kadar. Cocuk aglamasina yapilabilecek hic bisey yok gayet anlayisla karsilanabilir.
Diger soyledikleriniz tedbir alinarak en aza indirilmeli. Hani oklavayla tavama vuranlarin hepsi sizin komsunuz gibi keyfinden yapmiyor hak eden de var.

Valla asıl bizide sizler delirtiyorsunuz.
Kadının camına pike,sofrabezi,kilim vs silkele.
2 çocuğun saatlerce tepinsin bağırsın elinde ne bulsa yere atsın,sürtsün.
Ama insanlar canından bezdimi onlar canavar siz masum melek.
Bir insanı o raddeye getirmişsen otur önce ne yapıyorum diye elini vicdanına koy düşün.
Bir dünya derdini yazmışsın,rahatsız ettiğin insanların senden daha zor dertlerinin olacağını hiç düşünmemişsin.
Tek sizde dert var,tek siz idare edilip hoş görülün,millet sizi çeksin.
Cidden çok şaşıyorum sizin gibilere,bencil ve egoist üst kat komşu modelisiniz.

Ağlamaya birsey diyemem ama dolap kapak cekmece kapama sesleri gec saatte ses olur
Ve her odayı gezmek istiyor demişssiniz
İnsanların yattıgı odaya götürmeyin engelleyin cocugunuzu
Ağlama sesine kimse birsey demez ama siz de biraz altta insan yasıyor diye cocuklarınızı bu sekilde yetisştirebilirsiniz
Cocuk bu yapar diye birsey yok

Kusura bakma da ne yazdigin yorumun benle yakindan uzaktann alakasi var ne de bahsettigin cocuklarin cocuklarimla. Net. Sen algilayamamissin tam konuyu tatlim Daha dune kadar asil alt komsum olan kadin hic sesi gelmiyo cocuklarin masallah var derdi sorun bu kadin.

Ya zaten iki dakka gidip geliyoruz oraya tum gun mutfakta ve salonda mekik dokuyoruz ki hergun illa ki disari cikartiriz zaten enerjisini atsin diye soguk havada bile burelenip cikariz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…