Anlayışsız mıyım?

gerçekten kayınvalidemi de suçluyorum, insan biraz düşünür ya. şahsen ben o yaşta olsam asla bu kadar rahat bu kadar süre kalamam. sevgi saygı ayrı bir şey, rahatlık ayrı.
Gelince destek oluyor mu sana ne bileyim yemek yapıyor mu
Temiz bir kadın mı öyleyse sorun etme
Ama koltukta tüm gün oturuyorsa ben kıl olurum

Anlayışsız değilsin çok zor bir şey yatılı misafir ama bunu söyleyince anlayışsız olursun. Eğer kötü biri değilse ben sessiz kalıp zor da olsa gelmesini kabul ederdim

Yani babasını yıllardır görmüyor mu?
Anne yılda birkez geliyor görüşüyorlar peki baba?
Böyle evlatlık olmaz yalnız, 60 yaşını aşmış anne anca ayağına gelecekte gelin hanım kabul edecekte evladını görecek
Bayramlarda da mı gitmiyorsunuz insanlara
gidiyoruz elbette izinlerde birkaç gün ama şu an ev kredisi ödediğimiz için yoğun çalışmak durumundayız, zaten 3 yıllık evliyiz.

Büyük bir şehirde yaşasanız, köyde yaşayan (uzaklık anlaşılsın diye köy olarak belirttim) kayınvalideniz senede 1,5-2 ay sizde kalmaya gelse ne hissederdiniz? Kayınvalidenizle iyi anlaşıyorsunuz (kayınpeder köyde hayvan bakımı olduğundan dolayı gelmiyor) senede 1,5-2 ay sizinle yaşaması normal midir? Hiçbir şeye karışmayan 65 yaşında bir kadın. Ben anlayışsız bir insan mıyım? Eşimi bu konuda darlıyorum istemeden.. Kendi annemden bile rahatsız olan bir insanım elimde değil... Bu 2 ay dışında hiç görüşemiyoruz, eşim de bırak da 2 ay göreyim annem diyor haklı mı?
Bin de bir olsa hadi neyse de sistematik ve düzenli bir hal alacaksa baştan kabul etme ...

Kayınpeder ne yapıyor orada hem iş hem ev yazık değil mi adama yahu?

Kocasını bırakıp da 2 ay çocuğuna yatılı gelen kadın aşırı rahattır bana göre.Ve bu rahatlığı her haline tavrına yansıyordur. Yalnız yaşasa neyse, özlem falan her şeyi anlayabilirim ama kesintisiz 2 ay çok.
İyiyken kötü eder insanı.
8 saat bana göre çok değil mesela. Biz de yıllarca git gel yaptık memlekete aynı 8 saat sürer, ben alışkınımdır belki.
Siz, özellikle eşiniz ayarlamalı senede en az 3 kez gitmelisiniz, bayramda falan. Otobüsle 8st süren yer araçla 2 saat daha az sürer.
1 yıl içinde görüşme süreleri sadece size geldiği 2 ay olmamalıydı. Bu mantıkla babasını görmemiş oluyor.
Eşiniz için kuaför dediniz, hele bir de erkek kuaförü ise eve de geç geliyordur. Annesiyle ne ara ne paylaşıyor?Sıkılmıyor mu kadın da.
Bilemedim.
Başka alternatifler yoksa, çok iyi biriyse sorun yaşamıyorsak seviyorsak birbirimizi ben sabredebilirdim. Ama öncelikle görüşme şekilleri türetmeye çalışır bu alışkanlığı değiştirmek isterdim.

Büyük bir şehirde yaşasanız, köyde yaşayan (uzaklık anlaşılsın diye köy olarak belirttim) kayınvalideniz senede 1,5-2 ay sizde kalmaya gelse ne hissederdiniz? Kayınvalidenizle iyi anlaşıyorsunuz (kayınpeder köyde hayvan bakımı olduğundan dolayı gelmiyor) senede 1,5-2 ay sizinle yaşaması normal midir? Hiçbir şeye karışmayan 65 yaşında bir kadın. Ben anlayışsız bir insan mıyım? Eşimi bu konuda darlıyorum istemeden.. Kendi annemden bile rahatsız olan bir insanım elimde değil... Bu 2 ay dışında hiç görüşemiyoruz, eşim de bırak da 2 ay göreyim annem diyor haklı mı?
Yani ağzı var dili yok. bir insan da.olsa haliyle rahatsiz olunur evde istediğin gibi uzanıp.kalkamaz insan kocasına yanasamaz istediği zaman yatıp kalkamaz birçok şey bilemedim

Bence idare edilebilir. Ağzı var dili yok diyorsunuz. Temizlik ve yemek yapıyormuş.

Yani kayinpeder gelmiyor kvde senede bir geliyor ve zararsiz birisi ozaman gelsin ne varki bunda? Siz normal hayatiniza devam edin abartmayin bu idare edilebilir evliliginizde esinizden memnunsaniz onun hatiri icin

Bu kadar uzun süre kalimlara misafir gözüyle bakamayiz. Senenin belli dönemleri beraber yaşıyoruz demek daha doğru.

Misafir olunca insan ekstra özen ve ağırlamaya girişiyor. İki ay boyunca sürekli onu memnun etmeye yönelik şeyler yapmak yorucu olur.

Bir işin ucundan muhakkak tutmali. Siz yine kendi eviniz ve rahatınız şeklinde yasayabilmelisiniz.

Bu şartlar sağlanıyorsa, huzur kaçırma oğlunu kıskanma gibi misyonları da yoksa anadır diyip hoş görülebilir.

Bu kadar uzun süre kalimlara misafir gözüyle bakamayiz. Senenin belli dönemleri beraber yaşıyoruz demek daha doğru.

Misafir olunca insan ekstra özen ve ağırlamaya girişiyor. İki ay boyunca sürekli onu memnun etmeye yönelik şeyler yapmak yorucu olur.

Bir işin ucundan muhakkak tutmali. Siz yine kendi eviniz ve rahatınız şeklinde yasayabilmelisiniz.

Bu şartlar sağlanıyorsa, huzur kaçırma oğlunu kıskanma gibi misyonları da yoksa anadır diyip hoş görülebilir.
aynen ben de tam bu beraber yaşamak resmen deyip rahatsız oluyorum. hiç huzur kaçırma, kıskançlık vs kesinlikle yok. ama ister istemez eşimle olan yakınlaşmamı bile etkiliyor vs. ben işteyken her işin ucundan tutar sağ olsun ama yine de tek başımıza gibi konforlu olamıyorum...2-3 hafta olsa mızmızlanacak bir insan değilim.

Kocasını bırakıp da 2 ay çocuğuna yatılı gelen kadın aşırı rahattır bana göre.Ve bu rahatlığı her haline tavrına yansıyordur. Yalnız yaşasa neyse, özlem falan her şeyi anlayabilirim ama kesintisiz 2 ay çok.
İyiyken kötü eder insanı.
8 saat bana göre çok değil mesela. Biz de yıllarca git gel yaptık memlekete aynı 8 saat sürer, ben alışkınımdır belki.
Siz, özellikle eşiniz ayarlamalı senede en az 3 kez gitmelisiniz, bayramda falan. Otobüsle 8st süren yer araçla 2 saat daha az sürer.
1 yıl içinde görüşme süreleri sadece size geldiği 2 ay olmamalıydı. Bu mantıkla babasını görmemiş oluyor.
Eşiniz için kuaför dediniz, hele bir de erkek kuaförü ise eve de geç geliyordur. Annesiyle ne ara ne paylaşıyor?Sıkılmıyor mu kadın da.
Bilemedim.
Başka alternatifler yoksa, çok iyi biriyse sorun yaşamıyorsak seviyorsak birbirimizi ben sabredebilirdim. Ama öncelikle görüşme şekilleri türetmeye çalışır bu alışkanlığı değiştirmek isterdim.
ben de onu anlamıyorum, ben vardiyalı çalışıyorum eşim geç gidip geç geliyor. bütün gün tek başına yemek temizlik. acaba bize faydası olduğunu düşündüğü için mi kalıyor böyle, hani bana ihtiyaçları var gibisinden..

Yatılı misafiri bende sevmiom. Düzen bozuldugu için. Ama ana oğul mevzusu var. Kadında çirkef değil
Kocam için katlanırdım. Kayınbabada gelmiyo sonuçta. Rahatsın

Sizin anneniz kalsa esiniz tepkisi ne olur onu dusunun sizde ona gore davranin belki empati ise yarar

Sizin anneniz kalsa esiniz tepkisi ne olur onu dusunun sizde ona gore davranin belki empati ise yarar
annem kalsa asla ses çıkarmaz annemle arası çok iyi ve çok değer verir aileye. anneme de bu konuyu açtığımda benim anlayışsız olduğumu söyledi. bize bu kadar iyi davranıyor sen de idare etmelisin gibi..kayınvalidem gerçekten iyi bir insan hak yiyemem.

annem kalsa asla ses çıkarmaz annemle arası çok iyi ve çok değer verir aileye. anneme de bu konuyu açtığımda benim anlayışsız olduğumu söyledi. bize bu kadar iyi davranıyor sen de idare etmelisin gibi..kayınvalidem gerçekten iyi bir insan hak yiyemem.
Bakın o kadar olumlu şeyler yazıyorsunuz eşiniz ve annesi hakkında. Bence anlayışlı bir tavrı hakediyorlar. Kadıncağız yardımcı da oluyormuş ne güzel zaten yaşlı insanlar. Yaşlanınca anne baba ozlemi, evlat özlemi farkli oluyor. Kaç sene daha yaşarlar belli değil eşiniz annesiyle vakit geçirsin. 65 yaşında insan sık sık 8 saat yol çekemez. Ben bu yaşımda zorlaniyordum. Rahatınız 2 ay bozuluyor ama sonra tüm aylar sizin. Şimdi laf etseniz belki tümden bozulcak. Eşiniz alınacak falan. Idare edin bence.

Back
X