Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

12. haftanın sonuna kadar folic plus .... 12 haftadan itibaren günde 1 gyno ferro sanol, 1 elevit ve 1 tane seven seas pulse balık yağı hapı alıyorum...

Arkadaşlar kan haplarına 12.haftada mı başladınız?
Dr bana vermedi,sadece elevit içiyorum

canım ben 16. haftada filan başladımm
benim değerlerde normaldi doktor gerek görmedi.
merak etme sana da verir ama daha erken yerimseniben

13. haftaya kadar günde 3adet folikasit kullandım
dünden beri günde bir adet elevit kullanıyorum doğuma kadar devam edecekmişim

bende hamilelikten yaklasik 1 ay öncesinden itibaren elevit iciyorum,günde 1 tane kahvaltiyla yada sonrasinda.Gecen hafta yorgun hissettigimi söyledim doktoruma kan hapi verecekti sonrasinda vazgecti,elevit icindeki yeterli dedi ve doguma kadar devam etmeliymisim.Karnimdaki kasilmalara karsida magnezyum+kalsiyum toz seklinde olandan günde 1 tane iciyorum.

Ilk cocugumda daha farkliydi kullandigim ilaclar,doktorumda farkliydi.Her doktorun tutumu farkli sanirim.Ben et yemiyorum,balikta dahil.Doktorum meyve sebze yiyorsan bir fark yok dedi ama sizlerin yazdiklarinizi okuyunca sasiriyorum,omega haplari falan.Acaba Türk doktorlari daha mi cok önemsiyorlar hamileligi?

cnm zamanlarını da yazarmısın herkes farklı zamanlarda içiyor herhaldee

ben pek saatle içmiyorum ... kahvaltıdan sonra elevit, akşamları gyno uyumadan öncede balık yağını içiyorum.. ama doktorum bana saatleriyle ilgili bişey demedi ben biraz kafama göre içiyorum.. aklıma takıldı bak şimdikCADIARZU

kızlar selam
dün randevum vardı.
resmen 1 ay boyunca eleviti boşu boşuna almışım ya
doktor da kızdı.sakın kahvaltıyla birlikte almayın kızlar
ben kahvaltıyla birlikte alıyordum,süt,peynir vs.elevitteki demiri tutuyormuş
elevitte demir olduğunu da geçen hafta öğrendim :gitme:
bilsem alırmıyım
doktorum bir dilim ekmeğe bal yada reçel sür.
eleviti arkasından al,kahvaltıyıda 40-45 dakika sonra yap dedi
aç karna da almamalıymışım,mideyi yakarmış

cok haklisin dirim.Mesela ben eleviti kahvaltiyla almiyorum her ne kadar öyle tavsiye edilsede,cünkü midem de yanma oluyor.Kahvaltidan yaklasik 1 saat sonra aliyorum o zaman sorun olmuyor.Yoksa hem bosuna almis oluyorum hemde gün boyu mide yanmasiyla ugrasiyorum.

canım zaten doktor bana kahvaltıyla alma demişti,peynir felan yiyoruz ya
kızarmış ekmeğe bal sür,aç alırsan miden yanar demişti,
bende salak gibi 1 ay sütle aldım:))
portakal suyuyla alabilirsin ama,demirin emilimini artırıyor.
taktım bu demire ya bende:))),
seninkide olur kahvaltıdan 1 saat sonra felan
en azından miden boşta olmaz

cnm benim dr bu omegalara takıntılı zaten zorla içiriyo desem yerisırnaşık şey

evet cnm ben biliodum bak bunu o yüzden ya kahvaltıdan 1-2saat önce yada kahvaltıdan 2 saat snra demir hapını içiyrm.

slm kızlar ne çok ilaç alıyorsunuz benim doktorum hala folik asite devam diyor 2 hafta sonra demir ve vitamine başlıcam ilginç vallahi......

slm kızlar ne çok ilaç alıyorsunuz benim doktorum hala folik asite devam diyor 2 hafta sonra demir ve vitamine başlıcam ilginç vallahi......

elifcim galiba mide bulantından dolayı vermio daha ilaç...demir hapı da vitamin hapı da mide bulantısını tetikliyorr.boşver vermesin daha iyi bıktım ben ya

Hamileligimden once 2 ay folik asit kullandim 3. kutuya basladim ve bulantilarimdan birakmak zorunda kaldim.. Simdi 17. haftam bitmek uzere gaviscon(mide surubu) dan baska ilac icmedim.

bende 3. kutuya başlıcam aslında faydası olmaz deniyo ama bebeğin beyin gelişimine yardımcı oluyormuş evet midem bulantım hala devam ediyor ama ilacı bırakıcaz artık napıcaz bakalım.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…