Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

aynen bende de kist vardi sol yumurtalikta, ucuncu ayina kadar gecer demisti doktorum ve oylede oldu, onun icin ilac vermemisti, arada benimde hafif agrim oluyordu, ama cok sukur atlattim o gunleri, suan 29 haftalik hamileyim, umarim sende bi an once atlatirsin canim :teselli:

bende 5. haftamdayım elevit ve progestan kullanıyorum eleviti kahvaltıdan 1-2 saat sonra alıyorum progestanı sabah 1 akşam 2 tane olmak üzere 3toplamda 3 tane kullanıyorum.

24. haftamdayım...
ilk 4 ay folik asit+elevit
sonrasında sadece ELEVİT
demir hapı balık hapı söyledim ama vermedi,bi dahaki ay veririz dedi...
kramplarım olduğunu söyleyince de içinde hem magnezyum hep kalsiyum olan OSTEOCARE verdi...günde 2 tane içi dedi sabah akşam....ama ben zaten zar zor içiyorum..saatleri de düzenli değil..kimi zaman öğlen kimi zaman yatmadan önce...önemli olan günlük miktarı almak bence bide içeriğinde demir olan ilaçlarla süt-çay gibi gıdaları bieraber yada ardadrda almamak...2-3 saat olmalı arada diye biliyorum....

canım biraz vitamin takviyesi alsan iyi olur doktorunla onuş tabi bu durumu ben kimi duysam elevit kullanıyor zaten elevitte folik asitte var günlük ihtiyacın kadarohaoldumsmile

ilginiz için teşekkür ederim a.s.
bu hafta gideceğim doktora inşallah.
o zman verir.

11.haftadayım sadece folicplus kullanıyorum haftaya kontrole gidecem bakalım başka ilaç verecekmi doktorum??

22 haftalık hamileyim 20. haftama kadar folbiol ve aşırı bulantım ve kusmam olduğu için bulantı hapı aldım dramamine şuan elevit ve demir şurubu alıyorum maltofer çok şükür Allahıma kusmalarım yeni geçti bir daha yaşamam....

hamileliğimin 12.haftasındayım bugüne kadar folic asit plus içtim dün doktora gittim bu ilacı kesti şimdi sadece aç karnına megadyn kullanacağım her doktor ayrı şeyler önerebiliyor bir de verilen ilaçlar kişiye göre de değişiyor bu yüzden doktorunuza güvendikten sonra kafanızı başka şeyler karıştırmasın:1rolleyes:

hipotiroid oldugum için her sabah aç karınla levatiron içiyorum...bu haftadan itibaren sat 10 gibi aç karınlada feramat demir ilaçı ve tok karınlada megadyn vitamin mineral komplexi...hepsi ayrı zamanlarda.çünkü demir tiroid ilaçımın emilimini engelliyor

Merhabalar kızlar,

ben de 4+3 günlük hamileyim. Ben kafama göre mayıs ayında demir ,folik asit hapına başlamıştım. Gyno ferro sanol sabah aç 1 tane,f olik asit GNC 'nin sabah aç 1 tane (800 mikrogram).
Fakat şimdi ek olarak Benexol B12 aç 1 tane kullanıyorum ve balık (konserve ya da taze) yemediğim günlerde GNC'nin balık yağından 1 tane alıyorum. Doktora sordum tamam devam et dedi, aksi birşey demedi, ben de yine kafama göre devam ediyorum.

Ayrıca günde 2 bardak süt içiyorum,1 adet yumurta yiyorum ve 1 avuç ceviz yiyorum kayısı kurusu ya da hurma ile birlikte.(Tabi bunları ara öğün olarak yemeye çalışıyorum.)

Çok mu abartmışım acaba?!!! kafamçokkarıştı

asos cum bana biraz öyle geldi bu arada herkese söylemek istiyorum a vitaini içeren vitaminleri kullanırken dikkat edilmeliymiş birikim olabiliyormuş allah korusun tabi böyle bi durumdanda aklınızda bulunsun bu arada asoscum ben bukadar hapın yerine elevit kullanıyorum doktoruna sor istersen ve şu anda zaten balık yağını almana gerek olmadığını söylüyorlar 3. aydan sonra kullanıyor arkadaşlar benim gördüğüm kadarıyla şuda var okadar hububat ve süt içiyorsan bu vitaminlerin bir çoğunu alıyorsaundur fazlalığı kilo almana sebebp olabilir çünkü bebek daha çok küçük nekadarını yicek onlarınkaydirigubbakcemile3:CüvCüvhaoldumsmile

ben 21 haftalık hamişim:)doktorum ilk 1 - 1,5 ay folik asit verdi,sonra kestik ve muultivitamin ve demir hapı verdi yalnız demir hapı midemi rahatsız etti bu yüzden sadece multivitamin kullanıyorum oda Elevit.

Seydunacım,
Daha doktor tam bişey söylemiyor ben de fetus büyüyünce benden kullanmasın diye depoluyorum özellikle de kalsiyumu.Onun için yani... Bu arada yarın doktora gideceğim bakalım ne olacak keseği görecek miyiz vs.? (Bizimkisi mikrobebek de..) Bir de takipler için bi doktor araştıracağım ve ona başlayacağım. Arkadaşlar bildiğiniz ve güvendiğiniz İstanbul (avrupa )yakasında gebelik takibi yaptırabileceğim bi doktor var mı? CADIARZU

ben ilk 4 ay folik asit haricindede birşey kullanmadım şuan 22 haftalık hamileyim ve multivitamin(megadyn),demir(ferrum fort),kalsiyum(calcimax) ve bi de magnezyum (magnesium diasporal) kullanıyorm ama aslında hiçbirini kullanmak istemiyorum mecburluktan alıyorum hepsini çünkü midem yeterli beslenmeme izin vermiyor:1no2:

bende ilk 3 ay sadece folik asit kullandım.3. aydan sonrada elevit ve ferrum fort günde 1er tane içiyorum akşamları.başka da bişi vermedi doktorum.1 ay kadar önce ellerimde ağrı vardı kalsiyum istedim onu bile vermedi gerek yok hamilelikte olur böle şeyler dedi.CADIARZU

merhaba arkadaşlar. şimdiden hepinize güzel bir hamilelik ve güzel bir doğum diliyorum. ben de 36 haftalık hamileyim. doktorum midemi gereğinden fazla yormama gerek olamdığını söyledi. ilk 16 hafta sadece günde 1 tane folik asit(folik plus) alıyordum. 16. hafta ile 24. hafta arasında ise bir akşam elevit bir akşam ferro senol kullandım dönüşümlü olarak. 24. haftadan itibaren ise elevit ve ferro senolu her gün kullanıyorum. bir de gün aşırı kalsiyum alıyorum. haftada yaklaşık 2 kere balık yiyorum hem de uzun yıllardır bu yüzden sanırım doktor balık yağını gerek görmedi. her gün süt, yumurta ve meyve mutlaka tüketiyorum ve akşamları ise yürüyüşe çıkıyorum. hamileliğim sırasınca (sadece ilk üç aylık dönemde çok bulantım vardı) çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. herkese böyle bir hamilelik dilerim... hayırlısıyla iyi bir doğum yaşarız ve bebeklerimizi kucağımıza alsak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…