- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet bazen şükrediyorum yanlış yollara, yanlış kişilere sapmadığım için. Sevgi konusunda göstermezler iki ebeveynim de sevgisini. Yani ne bana ne kardeşlerime. Belki de olmadığı içindir bilmiyorum. Çocuklarını sorumluluktan önce evlat olarak görmeleri gerekirdi. Teşekkürler cevabınız içinBen insanları anlamıyorum, evlat ayrımı asla yapılmamalı. Ancak illa bir ayrım yapılacaksa da asıl kız evlatlar el üstünde tutulmalı. Meslek edindirip ilgi ve sevgi göstermeli ki ilerde ayakları üstünde durabilsin, hiç bir erkekten evde göremediği ilgiyi alakayı görebilmek için sevgi dilenmesin. En ufak ilgiyi görünce kapılmasın inanmasın karşısındakine. Bunları düşünmek için de belki belli bir kapasite lazım. Çoğu aile de eski kafa maalesef, kız gidici oğlan bize kalacak gelinleri hizmetçi olarak alacağız diye düşünüyorlar. Üzülmekte haklısın ama ailene söyle bunları içinde tutma. İlerde hep kafanda döner durur yoksa. Birde sevgi olarak farklı davrandıklarını hissediyor musun önemli olan o aslında.Arabaya ismimi yazmadınız, beni eve çıkartmadınız kardeşim eve çıktı. Ben kızım güvenli olur yurt diye düşünüyorsanız o zaman maddi olarak rahat ettirirdiniz onda da idare et dediniz. Ben devlette o özelde okudu,benim acil bilgisayar ihtiyacım varken kardeşime sırf oyun için bilgisayar aldınız. bütün hepsi birleşince kıymetliniz oğullarınız gibi duruyor. İlerde de benden değil onlardan beklentiniz olsun diye söylemek lazım bence. Çünkü bu tarz durumlarda ilerde oğullar hayırsız oluyor, sonra her şey kızlardan bekleniyor çok gördük .
Aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Şu virüs bitsin mezun olmuş olurum ve başka bi şehre gidip yada okuduğum şehre düzenimi kurmayı düşünüyorum. Diğer sorunuza gelecek olursam ailem çok küçük bi şehirde yaşıyo ve bahçemiz ( sebze-meyveyi ve süt ürünlerini burdan karşılıyorlar) var bu yüzden diğer büyük şehirlere oranla daha rahat geçinebiliyorlar. Bir de babam burda tanınan bi öğretmen ve çok fazla özel ders veriyor. Teşekkür ederim yorumunuz içinBariz bir ayrım var.
Sırf kız erkek diye çocuklarını ayıracak insanlar keşke hiç çocuk sahibi olmasalar..
Çocuklarının ruhunda geri dönüşü olmayan yaralar açıyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam okulumu bitirip ise girene kadar sabrederim. Tartışmam münakaşa etmem. Sonra da ev tutup ailemden ayrılırım. Ve ileriki hayatımda mesafeli olurum. Ve ayrım yapıldığını da söylerim. Ama ayrı eve çıkıp ekonomik özgürlüğüm olduktan sonra..
Bir de bir şey ilgimi çekti. Babanız öğretmen anneniz ev hanımı demissiniz. 3 çocuk. Bunların ikisi ayrı yerde üniversite okuyor. Sadece kardeşinizin ev kirası 1100. Bir öğretmen maaşı ile bu kadar masraf nasıl karşılanıyor Öğretmenler 4200 net 1000 lira ek ders desek 5200 tl aliyor.. 3 çocuk 5 kişi yaşanıyor bu paraya. Bir de kardeşinize 1100 lira kira. Daha bunun gida masrafi da vardır. Çok sasirdim. Gerçekten meraktan soruyorum..
Ben bu devirde tek çocuk masrafından bile korkan biri olarak soruyorum..![]()
Düşüncesizlik etmişler, düşünüp kendinizi üzmeyin derim. Son sınıfsınız, iş bulunca ferahlarsınız inşallahÖncelikle merhaba herkese, yeni üyeyim bu yüzden sistemle alakalı bir hatam olursa özür diliyorum şimdiden. Arkadaşlar fikrinizi almak istiyorum zor durumdayım ve doğru karar veremiyorum. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum. Konuya gelecek olursam 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum. Diğer iki kardeşim erkek ve ben bu yaşıma kadar sürekli onlarla alakalı bir ayrımcılığa uğradığımı düşünüyorum ve bu yeni dank etti kafama. Ben şuan ailemden farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve son sınıfım, büyük kardeşim de farklı bir şehirde üniversite okuyor. Şuan beşinci senem ve bu zamana kadar hep kyk yani devlet yurdunda kaldım, ailemden yurt ücretim dışında para talep etmedim devletten burs alıyorum 500 lira civarı her ay bu arada yurt ücretim de bu sene 300 lira oldu. Kardeşim ise tek başına evde kalıyo, babamın kredi kartının biri onda ve gerçekten savurgan biri. Örnek vermem gerekirse ben evin en büyük çocuğu olduğum için yoklukları daha çok ben hissettim kardeşlerime göre doğal olarak ben daha tutumluyum ama o da her ay hiç düşünmeden üzerine 200 liralık gömlek yada öbür ay 300 liralık ceket gibi alışverişler yapar. Babam da öğretmen ve annem de ev hanımı bu arada. Bu örnekte mesela ben aileme eve çıkmak istediğimi söylediğimde bana dedikleri şey sen ablasın idare et kardeşin diş okuyo yurtta arkadaşları rahatsız oluyo o dişlerden o yüzden çıktı vb. Oysaki çıktığı ev karadenizin küçük bi şehri ve kirası 1100 harcadıkları falan derken onu daha mütevazi bi eve çıkarıp benim de arkadaşlarımla kalacağım eve hayır dediler. Ben de şimdiye kadar olduğu gibi idare ettim bu zamana kadar ama artık haksızlığa dayanamıyorum. Küçükken onu özel okula gönderdiler mesela ben devlet okuluna gittim. Babam arabanın arkasına isim etiketleri almıştı kardeşlerimin ikisinin de vardı yapıştırmıştı ama benim ismim yoktu. Bunlar birikti gerçekten çok doldum arkadaşlar ben mi büyütüyorum bilmiyorum. Karantinada düşünmeye çok vaktim oldu. Sizler neler düşünüyosunuz ben mi çok kötü düşünüyorum merak ediyorum
Evet insan asla unutamıyo yaşadığı haksızlığı. Okulumu bitirip işimi elime almama ramak kaldı. Bu saatten sonra da dediğiniz gibi kimseyi hayatımla ilgili hiçbir şeye müdahale ettirmeme kararı aldım. Teşekkür ederim yorumunuz için..Evet resmen erkek evlat diye kayırmışlar onu belli siz küçükken farkında olmadığınız zamanlarda bile eminim onu öle yetiştirmişlerdir erkeksin sen herşeyi yaparsın kafasıyla ne kadar yanlış birşey evlat ayırmak kendimi yerinize koyuyorum tahammül edemezdim 3 kız kardeşiz erkek kardeş olsa böle müsamalı olsa delirirdim heralde ki bazı durumlarda kız kardeşlerimle benim farklı muamele hissettiğim bile oluyorken ortancayım ben bu arada neyse kesinlikle haklısın bencede az kalmış okul bitirmene mesleğini eline al ve kimseyi hayatına asla müdahale ettirme bence yeterince sana çifte standart uygulamış ailen bunlar hiç bi zaman unutulmayacak insan unutamıyor Haklarını yemem ailemin herzaman yanımdalar allah razı olsun onlardan çok seviyorum ama benimde var ufak tefek yaşadıklarım oldu çocuklukta bak 33 yaşında evli ve 4 yaşında bi oğlu olan bir anne olmama rağmen asla unutmuyorum hiç bi zamanda uğradığım farklı muamelelerin hissiyatını unutmayacağım
Az kalmış okulunu bitirmene sen mesleğini eline al kendi hayatını kur yaşa ve kimseyi asla müdahale ettirme bu ayrımı sana yaşattıkları için sana müdahale de edemezler bence![]()
Umarım.. teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinDüşüncesizlik etmişler, düşünüp kendinizi üzmeyin derim. Son sınıfsınız, iş bulunca ferahlarsınız inşallah
Evet sanırım bana da en çok o araba mevzusu dokundu. Ben de eczacılık okuyorum çok zorlanıyorum yurtta kütüphanede çakışmak sorumda kalıyodum aslında.hangi bölümde okuyorsunuz? yanlış anlamayın bazı bölümler tıp, diş, hukuk ya da bazı mühendislikler zorluyor okul aşamasında. yurtta çalışacak oda bulmak gürültüsüz yer bulmak zor oluyor, acaba o yüzden ailen izin vermiş olabilir mi?
çok saçma gelecek de şu saydıklarınızın içinde ben olsam en çok araba arkasında adımın olmamasına üzülürdüm. sanki sen bizim evladımız değilsin der gibi gelirdi bana :)
Aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum benim tarzım d
Aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Şu virüs bitsin mezun olmuş olurum ve başka bi şehre gidip yada okuduğum şehre düzenimi kurmayı düşünüyorum. Diğer sorunuza gelecek olursam ailem çok küçük bi şehirde yaşıyo ve bahçemiz ( sebze-meyveyi ve süt ürünlerini burdan karşılıyorlar) var bu yüzden diğer büyük şehirlere oranla daha rahat geçinebiliyorlar. Bir de babam burda tanınan bi öğretmen ve çok fazla özel ders veriyor. Teşekkür ederim yorumunuz için
Teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz içinBen Istanbul'da yaşıyorum.
Bu pahalılıkta 3 çocuk 5 kişilik ailenin 5200 tl ile geçinmesi çok zor. Hele ki 2 çocuk üniversitede okuyacak. Şok olmuştum. Benim çoğu toplam10 bin üstü kazanan memur tanıdıklarımın 1 çocuğu var. Korkudan 2. Çocuğu bile yapmıyorlar. Çocuk yetiştirmek çok pahalı. Meyveler bile olmuş dünya para..
Kendi hayatınızı kurun. Bu arada size nacizane bir tavsiye. Başkalarının düşüncelerini değiştiremezsiniz. Sadece kendi düşüncelerinize hükmedebilirsiniz. O yüzden kendinize odaklanin. Tepkilerinizi yönetin. Bu günlerde geçecek. Unutmayın size öldürmeyen şey güçlendirir.
Güçlü kalın..![]()
+1İliğine kadar anneyi ve babayı sömüren ,eziyet eden ve ayaklarının üzerinde duramayan evlat çoğu zaman daha kıymetli oluyor.Denendi onaylandı.
MaalesefKesinlikle kiz erkek ayrimi var. Bunu ben de yasadim cocukken. Erkek kucukse o kucuk deniyor, buyukse o senin abin deniyor. Buyuyunce de, her ihtiyaclarina kizlari kostugunda da zihniyet degismiyor. Her zaman kiz cocuk is yapan, kendi basinin caresine bakan kisi oluyor. Erkek cocuk almaya kiz cocuk vermeye alistiriliyor.
Nefret ediyorum şu erkek evlatlarını kayıran zihniyetten. Bir oğlum bir kizim var. Kizim henüz 4.5 aylık. Ben kizim dünyaya geldikten sonra anneliği çok farklı bir boyutta yaşadım. Her iki çocuğumuda eşit seviyorum ama kiz çocuğunu daha çok koruyup kollayası geliyor insanın. Ona bakinca içim titriyor. Kızımın sevgisi kalbime yüreğime bu kadar işlemisken ilerde nasil ikinci sınıf muamelesi yapabilirim ben ona. Kız çocuğu olan anne babalar nasıl yapabiliyor bunu aklım almıyor. Üzgünüm ama sen henüz bekarken onlarin himayesindeyken böyle yapıyorlarsa evlenince yüzüne bakmazlar. Bu yuzden çok beklentin olmasın onlardan oku mezun ol hayatını kur. Kendini üzme. Anne babada olsa böyle bir tutum sergiliyorlarsa kendini üzmeye değmez inan bana.