Anne, benim kızın!

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.120
598
''Anne, benim kızın!
Can Sızın, cansızın cılızın, büyümeyenin, tahtını yapıp da bahtına el süremediğin.
Büyüdüm bak, Kocaman kadın oldum. Kendi yuvamı kuralı çok uzun yıllar geçti. Alıştım mı diye sorarsan bana, Sabahları erken kalkmaya alıştım mesela. Çocukları okula göndermeye, çamaşırları ters çevirip makinaya atmaya, pilav yapmaya..Biliyor musun bu yıl salatalık turşumu bile kendim kurdum. Güzel oldu mu dersen, ne bileyim be anne. İtiraf etmek gerekirse seninkiler kadar güzel olmadı, sirkeyi biraz fazla kaçırdım sanırım. Beni bilirsin, elimin ayarı olmadı hiç, yüreğim gibi..
Bazen mutfağa çekilip bi kahve yapıyorum kendime. Yüzümde hüzün, şuramda, ta derinlerde bi yerde iflah olmaz bir yalnızlık. Boğazımı sıkıyor içimdeki balıkçı yaka hissi. Keşke diyorum bu kadar uzak oturmasaydım sana.
Yüreğim anne! Yüreğim öyle sıkışıyor ki bazen, ne yalan söyleyeyim çok korkuyorum ölmekten. Çocuklar anne, çocuklarım. Ne yapar bensiz. O kadar küçükler ki daha. Ben bile bu yaşta hala muhtaçken sevgine ve sana. Onlar nasıl başa çıkar diyorum hayatla.
Biliyorum anne, biliyorum. Ölüm bile eskiyor zamanla. Evler eskiyor, Anılar eskiyor. Ve unutuluyor verdiğin emekler. Bırakıyor herkes bir gün bedenini toprağa... Ne olur anne, kendine iyi bak. İlaçlarını ihmal etme, doğru beslen, yürüyüşe çık, bitki çayı iç falan.
Ne kadar uzak olursan ol, Güneş olmadan da uzanır bana gölgen. Yeter ki diyorum yeter ki, nefesin çekilmesin ensemden...''
İnan Durak Taş

Yeter ki sesin gitmesin kulaklarımdan..
Yeter ki sımsıkı sarıl yine bana..
Duyayım sıcaklığını eskisi gibi..
Güçsüzlüğümü korkmadan sereyim önüne..
Ben tek harf diyeyim sen tüm alfabemi anla..
Yeter ki uzak durma bana..
Yeter ki..
Çok özledim seni.. Kızım da oldu sevdim sevildim anne oldum sen gibi.. Ama kimse sen gibi olmadı bana.. Seni çok özledim..

Yazinizi okurken, aglamamak icin kendimi zor tuttum. Yanimda oglum olmasa hungur hungur agliyordum simdi annemi topraga vereli 14ay oldu. Daha annem 45 yasindaydi. Adini bile soylemek istemedigim o illet hastalik annemi bizden kopardi. Yarin bayrammis ama benim icin artik hic bi bayramin onemi yok. Ve ailemede cok uzaktayim. Babami ablami ve kardesimide goremeyecegim nurlar icinde yatsinlar...

Ç
Cok duygulandim insALLAH anneniz yasiyordur .. annem hayatta olmasina ragmen hergün aklima kaybetme korkusu var simdiden onsuz gececek günlerin üzüntüsünü yasiyorum ..
Çok şükür annem yaşıyor. Allah uzun huzurlu ömür versin tüm annelere♡

Ç

Çok şükür annem yaşıyor. Allah uzun huzurlu ömür versin tüm annelere♡
Senin adina cok sevindim. Annesizliko kadar zorki. Resmen hayatin ortasinda yapayalniz kaliyosun. Cunku annen kadar seni kimse dusunmuyo ve onemsemiyo bile. Hala hergun aklimda annem. Neler yasadiklarimiz, hastalik sureci, en acisida olumu... bazen annem ne olur gelsende bi sarilsam kokunu icime hapsetsem diye agliyorum ama gelmiyo, gelemiyo... allah butun annelere guzel ve uzun omurler versin. Hic bi cocugu annesiz birakmasin..

Annen öldü sandım yaşiyormuş
Allah korusun senin mi bir ölumcul hastaligin var ?
Yoksa annenden uzakta oturuyosun diye mi sey ettin

Annen öldü sandım yaşiyormuş
Allah korusun senin mi bir ölumcul hastaligin var ?
Yoksa annenden uzakta oturuyosun diye mi sey ettin
Annemle çok zorlu sıkıntılı bi süreç geçirdik. Bunun sonucu araya duvarlar örüldü gibi oldu. Yanındayım ama uzağındaymışım gibi hissediyorum. Durum bu.

Allah sana da bol bol sabirlar versin arkadasim dualarini eksik etme

Cnm arkadaşım inan ki annen duvar olduğunun bile hiç farkında değildir çünkü anneler çocuklarının mutluluğuyla mutlu olurlar. Bunu bir annenin çocuğuyla geçirmiş olduğu zor bir dönemin birebir şahidi olarak ve o annenin her gözyaşını gören, benim duymadığımı sanıp ta hıçkıra hıçkıra ağladığını duyan biri olarak söylüyorum. Ne olur mümkünse git anacığının elini öp ve ona kocaman sarıl lütfen ama lütfen bunu yap. Bari o annenin kalbi soğusun.

Her yaşta, her zamanda muhtacız onlara.
Allah başımızdan eksik etmesin.
En büyük korkum annemi kaybetmek, Rabbim göstermesin.

Yarin git ve annene sikica saril... onu cok sevdigini bi kez daha soyle... eminim annenizdende karsiliginizi alirsiniz. Allah basinizdan eksik etmesin

Allah kimseyi annesinden ayirmasin.. ben annemin sesini bile hatirlamiyorum.. daha 6 yasindayken kaybettim.. hayat hep imtihanlarla dolu, sukur yine de guzel bir aileye sahibimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…