• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne çocuklarını ayırım yapabilir mi

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
aman aman siz ablanızı çağırmayın çocuk bakmaya falan
gerçekten psikolojisi bozuktur ablanızın
Ablam evlenmediği ve işi bıraktığı için bunalımda. O annemin eşi ama şimdi kendi halinde bi adam oldu,sadece işe yaramıyor köşe yastığı gibi oturuyor

Ablam evlenmediği ve işi bıraktığı için bunalımda. O annemin eşi ama şimdi kendi halinde bi adam oldu,sadece işe yaramıyor köşe yastığı gibi oturuyor

aman diyim, kaç yıl olursa olsun
anneniz gelince o da gelir falan
çocuk bi yaramazlık yapar.................
yok yok siz başkasından yardım isteyin
olmadı gerçekten kv'nin fizik tedavisini erteleyin

Sanırım siz yaralı parmağa işemeyenlerdensiniz.. yardımlaşmak güzel şey siz de deneyin,kalbiniz yumuşar.. çocuk sahibi misiniz bilmiyorum, her zaman her şey kolay olmuyor.. kv kendisi yanımızda olmak istiyor,biz de ona bakıyoruz
Insan ister istemwz yakinlarindan ozellikle de annesinden yana beklentiye giriyor. Bu baskqsina guvenip cocuk yapmak değil. Her yerde yazıyor cocugu tek başına buyutmek yeni nesil annelerin imtihani diye. Eskiden genis ailelerde kv cocuga bakarken gelin is yaparmis. Boylece kimse bunalmazmış. Annenizden beklentiye girmeniz cok normal ama ortada ayrim gormedim ben. Ablanizi arayıp kendiniz cagirin belki yardımcı olmak ister.

Ben 6 ay esim olmadan cocuklarla kaldim.
Oyle agir hasta oldum ki o 6 ay icinde.
Ben iyilesim cocuklar hasta oldu oyle bi dongu.
Annem ve kayinvalide bikere kapi calmadi.
Annem gitti kardesimin evinde 4 ay oturdu, hala da orda ama buraya gelemezmis kocasini ozlermis..
Kv calisiyor, izin alamadim dedi ama seneye 1 ay izin alip cocuklarimla tatile gitmeye hazirlaniyor.
Ben gik cikarmadim ama bagimi kopardim gitti.
Kv nin dogum gunuydu aramadim dun, esime de dedim bnm cocuklarim odunc yumurta degil kimseye 1 ayligina vermem silsin bunu kafasindan.
Annemde arar yazarsa kisa konusup kapatiyorum, arayip sormuyorum.
Kimseye guvenerek cocuk yapmadim, zaten 5 yildir gurbette kendim kimsesiz buyutuyorum ama insan zor gununde yaninda birini gormek istiyor.
yani 3 gun gelmemisler sorun degil, inanin beterin beteri var.

Allah yardımcınız olsun. Eşiniz yardımcı olsun bu konuda.
Böyle durumlarda bence aile yakınları yardım etmeli ya. Bakıcı çocuğa bakmış olsa bile işi çıkıp, hasta olup izin alabilir bi kaç gün. 3 gün komşu komşunun çocuğuna bakar.
Bence bi bakıcı bulmaya çalışın. Zor durumda kaldığınızda kayınvalidenizden yardım alın. Büyük konuşmayım ama ben böyle anneyle, ablayla görüşmem herhalde. Hele hele zamanında bana böyle tramva yaşatan birileriyle.

Merhaba kk. 4 yıllık evliyim,2 yaşında kızıl var hem okuyup hem çalışıyorM.bir ablam var bi de işe yaramaz kocası ile annem
Bebeğim henüz küçük biraz da zor bir çocuk old için bakıcıya güvenemedim,kv geldi o bakıyor ama kadın yaşlı ve sağlık sıkıntıları var gene de elinden geleni yapıyor. Fizik tedaviye gitmesi gerekiyordu ve benim okulun sınavlar vardı anne 3 gün sen gelsen dedim ben gelemem bir sürü işim var bakıcı bulun dedi. Sadece 3 gün yaa.. ablam gelsin dedim kendisi şuan çalışmıyor annemle birlikte.. yok orda bunayıyor, grip zaten... evlenemediği için hep depresyonda ve hep anlayış ğöstermek zorundayım..
Çok yorUldum annemi ve ablamı anlamaya onlara hak vermeye çalışmaktan.. 3 gün gelip de idare edemediler.. ben mi bencilce düşünüyorum onlar mı bencil lütfen bi yol gösterin
başkalarına güvenip cocuk yapmamak lazım ve sanki anneler torunlara mecburmuş bakmaya gibi bir tavır valla bırakın teyzeleri bir emekli edin ya

Bencilce dusunuyorsunuz evet.
Ayrica ablam evlenemedi psikolojisi bozuk gibi konusmanizda hatali bence.
Birilerine güvenerek cocuk yapmak zaten en buyuk yanlis.anneniz sizi büyütmüş simdi dinlenecegi zamanda neden torun baksin ki.
Ya çalışmayıp kendiniz bakin ya bakici tutun elbette bunu planlamadan cocuk sahibi olmadiniz.

hayır ben öyle birisi değilim
tek yorumumla bunuda nerden cıkardınız ? görebildiniz hayret ettim dogrusu
benim demek istediğim kimseye güvenerek cocuk yapılmamalı daha sonra annem gelmedi kv bakmadı vs gibi olumsuzluklar olunca insan üzülüyor. beklentiler daima yaralar.
annenizin ablanızın gelip idare etmemesi size göre yanlış ve yaralayıcı anlıyorum fakat dediğim gibi kimse bakmak idare etmek zorunda değil sizi..
ben bu hayatta yaşaya yaşaya ögrendim biliyormusunuz kimseden birşey beklememeyi kendi annen dahi olsa beklemeyeceksiniz.. çünkü cok yıpratıyorlar insanı benim yaşadıklarımı bir bilseniz..
benim bebegimede annem bakıyor örnegin.. ben sadece size tecrübelerimden örnek vermek istedim.
birde kv niz zaten hastaymış hasta bir insan cocukla ne derece ilgilenebilir ki
onun yerine iyi güvenilir temiz bir bakıcı daha iyi ilgilenir ve gelişimine destek olur bence tabi siz bilirsiniz
illa ki kv baksın istiyorsanız oda istiyorsa bakmaya devam etsin..
diğer kalan günler içinde farklı çözüm yollarına gidin o halde diğer akrabalarınızdan rica edin madem ama ben olsam direk bakıcı ayarlardım kafamıda agrıtmazdım
sıfır beklenti sonsuz mutluluk kimse kimsenin hayatının yükünü çekmek zorunda değil

Anneniz evlat ayrimi olmasin diye birinizin isini digerinize kitlemiyor.

3 gunu birakin 1 gun de olsa bakmak zorunda degil.
Yardimlasma guzeldir ama gonulden geljp yardim eli uzatmayan insana is kitlemek hos bir sey degil.

Son sorunuza da cevap vereyim; siz bencilce dusunuyorsunuz. Cunku sizin isiniz okulunuz cocugunuz var. Onun ugrastigi hic bir sey yok bostaysa benim isimi gorsun diye bakiyorsunuz. Ama dunya sizin etrafinizda donmuyor. Depresyondaki bir kadinin ic bunalimi muhtemelen sizin yukunuzu bir kac kat katlar.

Ablanız depresyondaymış kadın da yanında olmak istiyor. Geldiği zaman kötü olucak diye ablanıza git demiyordur.
Çocuk bakmaya gelince çocuğa bakabilmeniz gerekiyor başkalarına güvenerek yapmamışsınızdır çocuğu dimi?
Ben şahsen bebeğim doğduğu zaman bitek ilk 15 gün Annem yanımda dursa bana yeterli diğer kalan zamanlar bebeğimle tek başıma ilgilenmek istiyorum kimseye güvenip de bebeğime bakmama yardımcı olsunlar diye beklemem.

başkalarına güvenip cocuk yapmamak lazım ve sanki anneler torunlara mecburmuş bakmaya gibi bir tavır valla bırakın teyzeleri bir emekli edin ya
Çocuğunuz var mı? Varsa ona kim bakıyor?

Anneniz evlat ayrimi olmasin diye birinizin isini digerinize kitlemiyor.

3 gunu birakin 1 gun de olsa bakmak zorunda degil.
Yardimlasma guzeldir ama gonulden geljp yardim eli uzatmayan insana is kitlemek hos bir sey degil.

Son sorunuza da cevap vereyim; siz bencilce dusunuyorsunuz. Cunku sizin isiniz okulunuz cocugunuz var. Onun ugrastigi hic bir sey yok bostaysa benim isimi gorsun diye bakiyorsunuz. Ama dunya sizin etrafinizda donmuyor. Depresyondaki bir kadinin ic bunalimi muhtemelen sizin yukunuzu bir kac kat katlar.
Sanırım siz de bekarsınız

Ablanız depresyondaymış kadın da yanında olmak istiyor. Geldiği zaman kötü olucak diye ablanıza git demiyordur.
Çocuk bakmaya gelince çocuğa bakabilmeniz gerekiyor başkalarına güvenerek yapmamışsınızdır çocuğu dimi?
Ben şahsen bebeğim doğduğu zaman bitek ilk 15 gün Annem yanımda dursa bana yeterli diğer kalan zamanlar bebeğimle tek başıma ilgilenmek istiyorum kimseye güvenip de bebeğime bakmama yardımcı olsunlar diye beklemem.
Bi de olunca konuşalım

Bencilce dusunuyorsunuz evet.
Ayrica ablam evlenemedi psikolojisi bozuk gibi konusmanizda hatali bence.
Birilerine güvenerek cocuk yapmak zaten en buyuk yanlis.anneniz sizi büyütmüş simdi dinlenecegi zamanda neden torun baksin ki.
Ya çalışmayıp kendiniz bakin ya bakici tutun elbette bunu planlamadan cocuk sahibi olmadiniz.
İyi o zaman aile hiç destek olmasın 3 gün bile.. bana çok uzak bir algı

Sanırım siz de bekarsınız

Hayir. Evliyim cocugum da var. Okulum da devam ediyor. Calisiyorum da.

Ve hala dunyanin benim etrafimda dondugunu dusunmuyorum.
Kimseye yuk olmayi sevmem. Cocuguma annem bakiyor. Ama para karsiliginda. Isinden sıkılmıstı. Benim de bakici bulmam lazimdi.

o ne biçim anne ve abla öyle, aile dediğin birbirinin zor zamanında yanında olmayacaksa ne zaman olacak
3 hafta değil 3 ay değil,
benim kızkardeşim benden önce evlendi 2 çocuğu oldu,
36 yaşımda evlendim ben, yeğenlerim canımdır, kanımdır,
değil 1,5 saatlik mesafe, çok uzakta da oturduğumuz zaman oldu,
ne zaman ihtiyacı olsa hemen kalkar giderim,
kardeş candır, o da benim için aynısını yapar

Back
X