Anne de bana

Yapacagim en son şey herhalde baska birine anne demek
Bana da damadim gelinim anne desin istemem yani herkesin kendi annesi var, millet ne merakli boyle seylere

Ben başkasına bahsederken de x anne demiyorum ki direk kayınvalidem diyorum. Ünvanlarından biri bu yani :)

O sizden bansederken x mi, kızım mı, gelin mi diyormuş?

Benim kayınvalidem ismimi söyler tanımadılarsa gelinim der eminim. Kızım dese öz kızı sanarlar. Bizim de aile içinde ünvanımız bu :)

Bildiğiniz gibi devam edin. Sırf ego için yapıyordur.

İnat edecek bi sey yok ki . Esiniz nasıl hitap ediyorsa siz de oylö hitap edin
Benim annem, onun annesinin bana yaşattıklarından iğne ucu kadar yaşatmadı eşime. Eşim bizimkilerden pek bahsetmez uzak olduğundan ben dip dibeyim. Annecim dese bile anneme ben demicem. Hatta çok zorlarsa arkadaşın dediği gibi kayınvalidem dicem.

Iyyy bi bitmediler. Dunyaya gelinler üzerinde hukumdarlik kurmaya gelmis bunlar

Siz gene x anne diyor musunuz.Ben başkalarını anlatırken direkt Kayınvalidem diyorum. Kayınvalidem de yanımda yani ,öyle çok canım annem diyemem, anne sevgisini göremedim maalesef.
Yok o da yanımızdaysa eğer x anne diyorum o yoksa kaynanam diyorum.

Yok o da yanımızdaysa eğer x anne diyorum o yoksa kaynanam diyorum.
Ben Kayınvalidem yanındayken de annemden bahsedince Annem, konu Kayınvalidem olunca Kayınvalidem diyorum o benden bahsederken kızım diyerek mi hitap ediyor. Kusura bakmayın Bu kadar ince düşüncelere gelemiyorum madem bu kadar ince düşünüyor gereğini de yapsın o zaman annen gibi davransın eminim küsüyor dur Kayınvalidem de, ama umrumda mı? hayır.

Yavaş yavaş tecrübelerle öğreniyorum. Takmamaya çalışıyorum, onun ego tatmini yapmasına izin vermicem.

Madem çok şey yaşattı o zaman direkt soyleyin bundan farklı bişey söylemek içimden gelmiyo diyin bı daha açmaz konuyu

Kim nasıl istiyorsa öyle hitap etmeli. Benim kardeşimin eşi anneme hala x abla diyor .
Senelerdir öyle alışmış . Öyle de gidiyor ne var bunda anlamıyorum
Sende deme .Ben bile sinir oldum :)

Madem çok şey yaşattı o zaman direkt soyleyin bundan farklı bişey söylemek içimden gelmiyo diyin bı daha açmaz konuyu
Diyorum, denediğim şey kalmadı. Az aramız iyi oldu diye anne de demeye başlıyor.

Normalde bende sallamam ama bana çektirdikleri ve dediğim dedik halleri beni bu moda soktu. Onu mutlu ettikçe o daha fazlasını istiyor hem de çok çok fazlasını.

“X anne diyeceğim. Ama yok onu beğenmiyorsanız X Teyze derim. Aslında X Hanım da iyi” deyin.

...anne ...baba demek bana itici geliyor.Buda bikaç yıldır moda oldu.
birebir konuşmlarada madem anne diyomuşsunuz.
3.kişiyle olan sohbetlerinizde de kayınvalidem dersiniz olur biter.

Ayrıca içinizden anne kelimesini demek hiç gelmiyorsa ikili diyaloglarda da hiç hitap kelimesi kullanmayın. Direk konuşun direk sorun.odadan odaya kv seslenmeyeceğine göre hitap gerektirmiyor ki konuşmalar eğer içinizden gelmiyorsa.
Kahveni nasıl içersin....hadi sofraya buyrun... gibi gibi şeyler.Ortaya konuşun madem.
Yaklaşık 20 yıla yakındır evli olan bir kadın tanıyorum yıllardır ortaya konuşur hep,sevmiyorum ama kavga da olmuyor böyle olunca diyormuş.

Zaten bu durum emin olun daha soğuk duş etkisi yaratır eğer istediğiniz buysa.Sevmiyorum ama bulunduğumuz konumlar titbariyle saygılı olucaz birbirimize demektir bu.

Neden bu kadar muhatap oldunuz ki

Valla bana bunu diyen birisine artık kesse X anne de demem ille de sesleneceksem X hanım derim

Bu arada 13 yıllık evliyim Kv ye bir gün anne demedim o da bana anne de demedi

Hatta burada hep yazdım annem bir gün bir şey anlatıyor "annen şöyle yapmış" diye bir türlü anlayamadım sonra düştü jeton "haaa X in annesi" dedim

Yani Kv ye anne demeye bu kadar uzağım

Böyle de yaptım o da olay oldu. Cinsler...

Bir kez konuş tam konuş. Kimse kendi anne babanız gibi olamaz. Bu içinden gelmiyorsa zorla denmez. Konuyu bir daha açtırma. Sen alttan alıp taviz verdikce istekleri bitmez bence. Ben hiç demedim. Yaptıkları bir yanlış hareket içimdeki herşeyi sildi. 8 yıldır asla lafı edilmedi. Saygım sonsuz ama herşeyin sınırı var. Bunu gördüler. Bekliyorlar elbet ama zaten bu saatten sonra olmayan olmaz.

Bulundugum bi ortamda biri de ayni böyle demisti o ne oyle su anne bu anne diye annem diyecek diye benim kv de de vardi. O tam katilacakti ki ben gulerek amann soylemlerin ne onemi var onemli olan kalben hissetmesi deyip kahkaha attim. Dedim annecigim deyip de icinden sovecegine sevsin saysin x anne y anne desin nolacak yani. Herkes bak o da dogru deyip susuvermisti.

İyi bari siz x anne diyormuşsunuz, ben kayınvalidem diye bahsederim başkası ile konuşurken.
Telefonumda da Xanne diye kayıtlıdır.

Annem hayatta, başkasına anlatırken annem desem ne anlayacaklar hangi annem?

Ben de öyle dedim işte önemli olan kalbimdeki söylediğimin ne önemi var olsun ben istiyorum dedi. İlle ağzına ağzına tıkamak lazım lafları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…