Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çok tekrar olacak yazdıklarım...
Çalışmamak kızın seçimi. Çalışacağım dese kardeşim gitme demezdi zaten.
He ihtiyacı Yok çalışmasın da öyle bir beklentisi Yok kimsenin.
Kardeşim bir kursa başlaması konusunda ısrar etmiş zaten, boş oturmaması vaktini güzel değerlendirmesi adına, 3 hafta gitmiş ve bırakmış..

Ayrıca her gün orada olmasının sonuçları da var..
Evinde misafir ağırlanmıyor olması gibi..
Başka bir görüştüğü olmayınca her şeyini ailesine anlatıyor olması gibi.
Sizin evinizin içinde olan en basit şeyleri bile kayınvalideniz bilse ne hissederdiniz?
Olumsuz şeylerden değil her şeyden bahsediyorum...

Abiniz evde değilken kızın evde olup olmamasıyla neden ilgileniyor belli ki sıkıkıyor o yaşta evlenmişler büyük ihtimalle okumamış zaten çalışmıyorda ve yaşı daha küçük yani annesine gitmek isteyebilir evinin işini aksatmıyor kocasından önce evde oluyor ve yemeğinide önüne koyuyorsa abinizin derdi ne işiyle gücüyle ilgilensin bence takıntı haline getirmiş kız doğum yapmış her doğum yapan kız anasını yanında ister

bakın ben evleneli 6 ay olacak.
annemle aram 5 dakika belki var yok.
annem çoğu zaman der ki gel oturalım diye.
ama ben gitmem bahane bulurum çoğu zaman. neden ? çünkü yeri geliyor anamizdan babamizdan olgun olmak zorundayiz. ya evimde sıkılıyor muyum. hemde nasıl. hamilelikten hele ruh gibiyim aylardır. gitsem giderim. ama evime alışmak zorundayim başka çare yok ki.

bu kadarı normal değil. ama 3 senede kardeşin söz geçirememiş. siz ne yapabilirsiniz ki?
Ben de dinledim sadece...
aklıma tek gelen o kadar konuştun ve sonuç almadıysan, e annesi ile konuş madem demek oldu..
Onlara göre normal miymiş bu durum?
Annesinin annesi de hayatta, onunda imkanı, arabası var, ama her gün gitmiyor mesela?
En son hele bir kırkı çıksın bakalım belki çocukla değişir dedim, 5 karış surat öyle çıktı bizden..

Karısı olduğu için ilgileniyor bence. O zaman sizin eşinizde siz yokken her fırsatta kv ile olup dedikodunuzu yapsın? Ne de olsa ailesi? Erken evlenmeseymiş? Eşinin suçu mu? Okusaymış! Eşi mi okutmamış?

Gelin hiç normal değil, terapi alsa iyi olur. Ailesinde de kabahat var, insan kızım evine git demez mi ? Mesai gibi kocasının gelmesine yakın eve dönmesi çok acayipmiş. Keşke kardeşin baştan engel olsaymış. Karısını anne evine hiç göndermeyen erkekler duyuyoruz, burada da okuyoruz. O kadınlar ses çıkaramıyorlar, öte yanda böyle tınlamayıp abartan kadınlar var.
Bu durumun tersini çalışmayan erkeğin her sabah annesinin evine gidip akşam dönmesi olarak düşünebiliriz. Adam dese ki ben zaten işte olacaktım, evde olmayacaktım, sana ne anneme gitmemden ? Normal mi, değil, aynı şey.

İkisi arasında çok fark var. Erkek gittiği zaman evine eşine ayıracağı zamandan gidiyor , eşi işteyken gidiyorsa gitsin tabi. Hafta sonunu anne evinde geçirmek istemesi ile eşi evde yokken gitmesi bir mi?

Kız eşi eve gelmeden geliyormuş , yemeği de getiriyormuş , birlikte olacakları zamandan çalmıyor , evde tek başına oturup duracağına annesine gidiyor. Erkek için de kadın için de fark etmez birbirlerine ayıracakları zamandan çalmıyorsa benim için problem olmazdı

Her gün iş çıkışı anne-baba evine gidip, kendi çekirdek ailesine harcayacağı zamandan çalan adam normal değil. Aynı şekilde yapan kadın da normal değil.

Eğer bir kadın her hafta sonu kayınvalideye gitmek istemiyorsa gitmesin. Aynı durumda olan adam da gitmesin.

Sürekli ailesiyle olmak isteyen, karısı ve çocuklarıyla baş başa vakit geçirmeyen adam yanlış yapıyor. Aynı şekilde kadın da yaparsa da yanlış yapıyor.

Adam çalışıyorsa, kadın çalışmıyorsa, kadın evini ve eşini ihmal etmeden, eşiyle geçireceği vakitten çalmadan boş vaktini yasalara ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde istediği gibi geçirebilir. Annesinin evine gidebilir. Aynı şekilde kadın çalışıyorsa, adam çalışmıyorsa (önceden böyle anlaştılarsa, yurtdışında örnekleri var), adam evini ve karısını ihmal etmeden, karısıyla geçireceği vakitten çalmadan boş vaktini yasalara ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde istediği gibi geçirebilir. Babasının evine gidebilir. Karısı kalkıp "ben senin ev erkeği olmanı kabul ettim ama her gün babanın evine gidemezsin, bizim evde yalnız otur" veya "başka insanlarla arkadaşlık et" diyemez.

"Evlendiğinden beri her gün sabah kardeşimi işe yollayıp annesinin evine gidiyormuş. Aynı şekilde her akşam kardeşimden yarım saat kadar önce eve dönüyormuş."

Ne sakıncası varmış,anlamadım sıkıntıyı?

Senin yapabileceğin hicbirsey yok ..kardeşin net bir tavırla alıp eşini karsisına konuşacak .. mesela ,bugün gitmeni istemiyorum ,benim için evde kalıp şu yemeği yada tatlıyı yapar mısın ,desin kardeşin ..sürekli ufak tefek birşeyler beklesin .. birkaç zaman denesin ..olmuyorsa ailece devreye girmek gerekir ..kızın ailesi ve siz hep birlikte oturun konuşun ..önce sen ve kardeşin kızla konuşun ama ..baktınız olmuyor ceddin babaann neslin dedeeenn didi dit dit diye hurra hep beraber alın ortaniza konuşun ..gazaniz mübarek olsun

Karısı olduğu için ilgileniyor bence. O zaman sizin eşinizde siz yokken her fırsatta kv ile olup dedikodunuzu yapsın? Ne de olsa ailesi? Erken evlenmeseymiş? Eşinin suçu mu? Okusaymış! Eşi mi okutmamış?

Üniversiteden sınıf arkadaşı ikisi de mezun.
Bitirdikleri yaz düğünleri oldu.
22 yaşlarında evlendiler.
Şimdi ise 25 yaşındalar.
22 tamam da, 25 te küçülüp cebime girsin madem.. 17 gibi davranmanın anlamı Yok..
Doğumdan sonra annesinin yanında olmasına laf edilmez, normali budur zaten.
Öyle bir durumda kız emzirirken, kanaması varken, en hassas olduğu zamanı başka biri ile geçirmesini düşünmedik hiç.

Başta özlüyor diye ses etmemiş. Eve alışamadı vs..
sonra da önünü alamamış demekki..
Kardeşim de her gün uğrayabilir anneme.
İsterse 5 saat kalır. Kendi işi.. Akşamdan akşama uğraması yeterli, kurulu düzen. De ne işi olur :)

Pozitif ayrımcılığın da suyunu çıkarmayın hatunlar nası sorun değil ya hergün hergün anasında. Arkadaş yok sosyal hayat yok sinek gibi tek başına ailesiyle takılıyo kız Gevşek ağızlıymış da üstelik baksanıza, sizin de herşeyinizi eşiniz anasına babasına anlatsın da görelim. Ben de kızların annesine yakın olmasını savunurum ama içim şişti bu kızdan çok sıkıcı ve çileden çıkaran bi tip ben görümce olsam görümcelik yapardım buna.

Bana bu kadar aile düşkünlüğü normal gelmiyor ama size normal geliyorsa ve aynı durumda eşiniz olsa sorun çıkarmayacaksanız o zaman ilişki dinaminiğiniz bu der geçerim. Fakat burada gelin ailesine bütün özelini anlatıyormuş bu da normal değil. Evli olan insanın önceliği kadında olsa erkekte olsa eşi olmalı. Diğeri evlilik olmuyor bence.

Her fırsatta özellikle haftasonu kızın annesine gönderip kendi ailesi ile takılacak. Sürekli ailesi ile konuşacak. Yani kendi ailesini birinci plana alacak. Bu kadar.

iyi de aynı şey değil ki. kız eşi ile beraber olmak varken anasına gitmiyor ki. ansı evde yokken gidiyo. elmayla armutu karıştırmanın anlamı yok.

Erkek iş çıkışı annesine giderse karısına ayırabileceği vakitten çalıyor. Ama kadın adam evde yokken ailesine gittiğinde ona ayırabileceği vakitten çalmıyor. Fark bu.

Tartışmaları ailelere anlatmak her zaman yanlış. Her gün görüşülse de yanlış, hiç görüşülmeyip her gün telefonda anlatılsa da yanlış. Eşi "anlatma" desin, onda sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…