25 yaşında kadının kiminle ne kadar sosyalleşeceğine karışmak normal mi? Eğer eşinize ayıracağı vakitten çalarsa o zaman eşi yorum yapabilir. Veya eşi "evde boş durmasan, yarı-zamanlı da olsa çalışsan, kendini geliştirsen, ilişkimiz ve senin için daha iyi olabilir" diyebilir.
Ama çalışmayacağı konusunda anlaşmaya varılmış insan için, kocasıyla hiç görüşemeyeceği vakitlerde "o evde değil, bizim evde yalnız dur" veya "annenlerle değil de farklı insanlarla, ev dışında sosyalleş" demek kimin haddine. Gerçekten kimin haddine?
Müsaadenle buna ben cevap vereyim; kardeşi karısına aynısını yapacak. Bu kadar net.bu kadarı normal değil. ama 3 senede kardeşin söz geçirememiş. siz ne yapabilirsiniz ki?
synn alsın heralsam annesine götrsün kardesindeMüsaadenle buna ben cevap vereyim; kardeşi karısına aynısını yapacak. Bu kadar net.
Ben de dinledim sadece...bu kadarı normal değil. ama 3 senede kardeşin söz geçirememiş. siz ne yapabilirsiniz ki?
Abiniz evde değilken kızın evde olup olmamasıyla neden ilgileniyor belli ki sıkıkıyor o yaşta evlenmişler büyük ihtimalle okumamış zaten çalışmıyorda ve yaşı daha küçük yani annesine gitmek isteyebilir evinin işini aksatmıyor kocasından önce evde oluyor ve yemeğinide önüne koyuyorsa abinizin derdi ne işiyle gücüyle ilgilensin bence takıntı haline getirmiş kız doğum yapmış her doğum yapan kız anasını yanında ister
Müsaadenle buna ben cevap vereyim; kardeşi karısına aynısını yapacak. Bu kadar net.
İkisi arasında çok fark var. Erkek gittiği zaman evine eşine ayıracağı zamandan gidiyor , eşi işteyken gidiyorsa gitsin tabi. Hafta sonunu anne evinde geçirmek istemesi ile eşi evde yokken gitmesi bir mi?Kızlar yapmayın Allahaşkına. Birçoğunuzu yorumlarından tanıyorum. Aynı şeyi erkek yapmış olsa bu şekilde mi yazardınız. Hergün anasında olan erkek hanginize normal geliyor? Böyle evlilik mi olur? Burada her haftasonu Kvdeye gidiyoruz diyene bile taktik veriliyor; gitme deniyor. Hergün annesinde olmak isteyen kız neden evlenir? Ben de evliyim. Anamın yanında kalmak istesem evlenmezdim. Evlendiysem ayrı aileyiz demektir ki evlendiğimden beridir de aynı şeyi yapıyorum. Şimdi bu konudaki gelini haklı görüyorsanız o zaman kocam ailesine çok düşkün sürekli orada olmak istiyor temalı konularda da o onun ailesi normal demeniz gerekiyor. Yoksa çifte standart olur ki o zamanda adama laf söyleme hakkı doğar.
Kızlar yapmayın Allahaşkına. Birçoğunuzu yorumlarından tanıyorum. Aynı şeyi erkek yapmış olsa bu şekilde mi yazardınız. Hergün anasında olan erkek hanginize normal geliyor? Böyle evlilik mi olur? Burada her haftasonu Kvdeye gidiyoruz diyene bile taktik veriliyor; gitme deniyor. Hergün annesinde olmak isteyen kız neden evlenir? Ben de evliyim. Anamın yanında kalmak istesem evlenmezdim. Evlendiysem ayrı aileyiz demektir ki evlendiğimden beridir de aynı şeyi yapıyorum. Şimdi bu konudaki gelini haklı görüyorsanız o zaman kocam ailesine çok düşkün sürekli orada olmak istiyor temalı konularda da o onun ailesi normal demeniz gerekiyor. Yoksa çifte standart olur ki o zamanda adama laf söyleme hakkı doğar.
Her fırsatta özellikle haftasonu kızın annesine gönderip kendi ailesi ile takılacak. Sürekli ailesi ile konuşacak. Yani kendi ailesini birinci plana alacak. Bu kadar.napcak. işten ayrılıp, karısını işe sokup kendi de o işteyken anasına mı gitcek
Senin yapabileceğin hicbirsey yok ..kardeşin net bir tavırla alıp eşini karsisına konuşacak .. mesela ,bugün gitmeni istemiyorum ,benim için evde kalıp şu yemeği yada tatlıyı yapar mısın ,desin kardeşin ..sürekli ufak tefek birşeyler beklesin .. birkaç zaman denesin ..olmuyorsa ailece devreye girmek gerekir ..kızın ailesi ve siz hep birlikte oturun konuşun ..önce sen ve kardeşin kızla konuşun ama ..baktınız olmuyor ceddin babaann neslin dedeeenn didi dit dit diye hurra hep beraber alın ortaniza konuşun ..gazaniz mübarek olsun3 gün önce hala oldum.
Çok güzel bir duygu imiş :) sağlıklı bir kız yeğenim oldu.
Ertesi gün eve çıktılar.
Bugün de kardeşim aradı, yarım saatliğine sana uğrayacağım diye.
Şaşırdım açıkçası, yeni baba olmuş, vakti varsa eve koşar normalde.
Geldi, 1 saat kadar o anlattı ben dinledim.
Gelinimizi severim, genelde mesafeli bir ilişkimiz var, çok yüz göz olmaktan yana değilim bende.
15te 1 annemde toplanırız, orada görürüm.
Kardeşimi de arada iş yerinde ziyaret ederim özledikçe bu görüşmelerin dışında.
Evlendiklerinde ikisi de 22 yaşındalardı. Bize çok erken geldi ama sevdiler, eyvallah dedik.
Bundan sonrasını bugüne kadar ilk defa duydum.
Kız çalışmıyor.
Evlendiğinden beri her gün sabah kardeşimi işe yollayıp annesinin evine gidiyormuş. Aynı şekilde her akşam kardeşimden yarım saat kadar önce eve dönüyormuş.
Yemek vs annesinden getiriyormuş, haftasonu temizliği de kardeşim ile hallediyormuş.
Defalarca bu sıkıntı olmuş; çok kavga etmişler, ilk yıl çok ses etmedim alışmasını bekledim dedi, ama hep böyle devam etmiş.
Hamilelikte Artık her gün dışarı çıkıp araba kullanma demeye başlamış bizimki,
özellikle son ay. İstanbul trafiği.
Ama kız 40 haftası bitene kadar bu şekilde devam etmiş.
Kardeşim çocuk için erken demiş.
(Yaşlar 25 şu an)
Eve bağlar beni diye kız yalvar yakar olmuş.
Gerçekten düzelir sandım diyor.
Kızın aile sağlığı merkezi kaydı hala annesinin evinin orada.
Doğumdan önce al buraya demiş kardeşim
1 haftalık bebekle topuk kanı vs, git gel uğraşmayalım demiş. Tamam demiş, bugünde almadım ben kaydı oraya gideceğiz demiş.
Kızın annesi onlarda kalıyor şimdi, onun yanında bir şey diyemedim diyor.
Ama anladım ki çocukla falan değişecek iş değil diyor.
Ben sadece neden çocuktan önce yardım almayı denemediniz diyebildim...
Şimdi ne yapacağım diyor.
Aklıma bir şey gelmedi, ama gelse de ne desem doldurdu kardeşini olur..
İstersen kızın annesi ile konuş.
Siz bu durumu normal karşılıyor musunuz diye dedim.. öyle de kaldı..
Şimdi lohusalık, bebeğe alışma, iyice sarpa saracaklar..
Akıl akıldan üstündür, ne yapılır şu durumda?
Abiniz evde değilken kızın evde olup olmamasıyla neden ilgileniyor belli ki sıkıkıyor o yaşta evlenmişler büyük ihtimalle okumamış zaten çalışmıyorda ve yaşı daha küçük yani annesine gitmek isteyebilir evinin işini aksatmıyor kocasından önce evde oluyor ve yemeğinide önüne koyuyorsa abinizin derdi ne işiyle gücüyle ilgilensin bence takıntı haline getirmiş kız doğum yapmış her doğum yapan kız anasını yanında ister
Karısı olduğu için ilgileniyor bence. O zaman sizin eşinizde siz yokken her fırsatta kv ile olup dedikodunuzu yapsın? Ne de olsa ailesi? Erken evlenmeseymiş? Eşinin suçu mu? Okusaymış! Eşi mi okutmamış?
Başta özlüyor diye ses etmemiş. Eve alışamadı vs..Gelin hiç normal değil, terapi alsa iyi olur. Ailesinde de kabahat var, insan kızım evine git demez mi ? Mesai gibi kocasının gelmesine yakın eve dönmesi çok acayipmiş. Keşke kardeşin baştan engel olsaymış. Karısını anne evine hiç göndermeyen erkekler duyuyoruz, burada da okuyoruz. O kadınlar ses çıkaramıyorlar, öte yanda böyle tınlamayıp abartan kadınlar var.
Bu durumun tersini çalışmayan erkeğin her sabah annesinin evine gidip akşam dönmesi olarak düşünebiliriz. Adam dese ki ben zaten işte olacaktım, evde olmayacaktım, sana ne anneme gitmemden ? Normal mi, değil, aynı şey.
İkisi arasında çok fark var. Erkek gittiği zaman evine eşine ayıracağı zamandan gidiyor , eşi işteyken gidiyorsa gitsin tabi. Hafta sonunu anne evinde geçirmek istemesi ile eşi evde yokken gitmesi bir mi?
Kız eşi eve gelmeden geliyormuş , yemeği de getiriyormuş , birlikte olacakları zamandan çalmıyor , evde tek başına oturup duracağına annesine gidiyor. Erkek için de kadın için de fark etmez birbirlerine ayıracakları zamandan çalmıyorsa benim için problem olmazdı
Bana bu kadar aile düşkünlüğü normal gelmiyor ama size normal geliyorsa ve aynı durumda eşiniz olsa sorun çıkarmayacaksanız o zaman ilişki dinaminiğiniz bu der geçerim. Fakat burada gelin ailesine bütün özelini anlatıyormuş bu da normal değil. Evli olan insanın önceliği kadında olsa erkekte olsa eşi olmalı. Diğeri evlilik olmuyor bence.Her gün iş çıkışı anne-baba evine gidip, kendi çekirdek ailesine harcayacağı zamandan çalan adam normal değil. Aynı şekilde yapan kadın da normal değil.
Eğer bir kadın her hafta sonu kayınvalideye gitmek istemiyorsa gitmesin. Aynı durumda olan adam da gitmesin.
Sürekli ailesiyle olmak isteyen, karısı ve çocuklarıyla baş başa vakit geçirmeyen adam yanlış yapıyor. Aynı şekilde kadın da yaparsa da yanlış yapıyor.
Adam çalışıyorsa, kadın çalışmıyorsa, kadın evini ve eşini ihmal etmeden, eşiyle geçireceği vakitten çalmadan boş vaktini yasalara ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde istediği gibi geçirebilir. Annesinin evine gidebilir. Aynı şekilde kadın çalışıyorsa, adam çalışmıyorsa (önceden böyle anlaştılarsa, yurtdışında örnekleri var), adam evini ve karısını ihmal etmeden, karısıyla geçireceği vakitten çalmadan boş vaktini yasalara ve ahlaka aykırı olmayacak şekilde istediği gibi geçirebilir. Babasının evine gidebilir. Karısı kalkıp "ben senin ev erkeği olmanı kabul ettim ama her gün babanın evine gidemezsin, bizim evde yalnız otur" veya "başka insanlarla arkadaşlık et" diyemez.
Her fırsatta özellikle haftasonu kızın annesine gönderip kendi ailesi ile takılacak. Sürekli ailesi ile konuşacak. Yani kendi ailesini birinci plana alacak. Bu kadar.
Bakın her şeyin bir normali vardır. Evli insan her Allah'ın günü annesinde olup her şeyi annesine yetiştirmez. 25 yaşında kocaman kadın hala annesinin eteğinde bunun neresi normal? Tabii ki bir insanın çevresi sadece ailesi olmamalı ve ben hep şunu savunuyorum eşitlik olmalı. Kadın her gün annesinde kalıyorsa adamda gayet kendi ailesinde her gün işten sonra vakit geçirip eve gelebilir. Kadın erkeğin ailesini ikinci plana atıyorsa erkekte aynı şeyi yapar. Kimse de bir şey diyemez. Evi otel gibi kullanacaksa niye evlenmiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?