- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
Slmlar.. Her kız annenin kaderini yaşarmış.. Annemin mutsuz bir evliliği vardı, benimki de öyle ha ayrıldı ha ayrılacağım.. Bu doğru mu annemin kaderini ben de mi yaşıyorum, kimle olursa olsun mutsuz mu olacaktım.. Peki ya siz annenizin kaderini mi yaşıyorsunuz.. Bu korkuyla bi gün kızım olursa evlenmesini istemem o da benim kaderimi mi yaşayacak..
Bu tip durumlara inanmayan,hurafe olarak bakan arkadaşlara konuyu biraz araştırmalarını öneririm.
Batı'da bu konuyla ilgili çeşitli incelemeler yapılıyor.
Seninle Başlamadı adlı kitap da yine psikoloji alanında uzman biri tarafından yazılmış.
Kitapta katılmadığım noktalar olsa da ilginç ve farklı bir bakış açısı sunan bir kitap.
Yine Aile Dizimi denen psikolojik çalışma da bu tip durumlarla ilgili.
Benim ailemde de üç nesildir devam eden 'annesinin kaderini yaşayan kız' örneği var ne yazık ki.
Elbette bir genelleme yapılamaz ancak bu durumun 'hurafe' diye reddedilemeyecek kadar da ilginç ve nadiren de olsa yaşanan/gerçek bir olgu olduğunu düşünüyorum.
Bilinçaltı ile ilgili olduğu doğru.herkes kendi kaderini yaşar.
inanırsan annenin kaderini yaşarsın. ben bazı insanların çağırdığını düşünüyorum bilinç altında inanıyorlar çünkü.
ve annemin kaderini yaşamıyorum.
inanmıyorum çünkü o lafa.
O tam olarak bu konuyla ilgili değil aslında.derin sularda annenin anneliğini beğenmeyip en zor zamanda içimizden annemizin çıkması gibi midir bu kadar meselesi de.
Bilinçaltı ile ilgili olduğu doğru.
Çağırmadan ziyade ebeveynin farkında olmadan çocuğuna aktarımı sözkonusu.
Benim annem babamdan hem aldatma hem şiddet hem aşağılama yani bir kadını yıkacak ne varsa gördü. Ben ise sadece aldatıldım. Eşim şimdi ağzımın içine düşüyor 1,5 yıldır. Bir daha bir yanlışını görmedim. Zaten yakaladığımda da 3 aylık evliydim. Şiddet hakaret asla olmadı. Bir kere bağırmadı bana bir kere sesini yükseltmedi ama mutlu muyum? Hayır. Annem in çektiklerinin belki binde birini çektim ama ben de annem gibi mutlusuzum. Ama herkes annesinin kaderini yaşamıyor. Etrafımda evli olup mutlu olan 3 kişi sayabilirim onlarca kişiden. Bu üç kişi ise istisna işteSlmlar.. Her kız annenin kaderini yaşarmış.. Annemin mutsuz bir evliliği vardı, benimki de öyle ha ayrıldı ha ayrılacağım.. Bu doğru mu annemin kaderini ben de mi yaşıyorum, kimle olursa olsun mutsuz mu olacaktım.. Peki ya siz annenizin kaderini mi yaşıyorsunuz.. Bu korkuyla bi gün kızım olursa evlenmesini istemem o da benim kaderimi mi yaşayacak..
Yok bence alakası yok.
Dostoyevski'nin bir lafı vardır;
“Mutlu aileler birbirlerine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.”
Siz şu an evliliğe olumsuz taraftan bakıyorsunuz. O yüzden size öyle geliyor. Evet bir kader planı vardır, bende inanıyorum ama Allah bize özgür irade de vermiş, her şey annemizden değil bence.
Bu durumu çoğumuz yaşıyoruz emin olun.Annemin anneliğime eleştirdiğim herşeyi yapmamaya fazlasıyla gayret gosteriyorum yıllardır şükür ki yapmadım da çoğu şeyi ama çok kızdığım bi an içimden dahi söylensem annem konuşuyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?