anne karnındaki bebeğe nasıl kilo aldırırız...

kılo önemli..gelişimi için..dogduktan sonra kılosu dusukse ek olarak mama verıyolar..yeterlı dogarsa gerek kalmıo..anne sütü varken nıe mama alsın???

benim bebiş 32 haftalıkken 1780 di 37 haftamda gittiğimde 3360 kilolu dedi.hiç endişelenmeyin bence

benim 33. haftada 2 kilo imiş bundan sonra daha çabuk kilo
alırmış dr hep iri bebek diyordu ama bu haftada kilosu normal sınırlarda
sanırım

bence bu genetik bisey ,ben hamileligimde bebgim kilo alsin die ,sut balik yogurt et ne biliyim isde pekmez ne kadar faydali olan yiyecek varsa fazlasiyla tukettim,cok arasdirdim bebegime en faydali olacak ve kilo aldiaracak besinleri yedim gunde 1 paket sut icdim ama nafile 2690 gr dogdu bebisim,ben minyonum esim yine uzun sayilir,heralde bana cekdi sanirim,tanidigim biri ise istahi pek yokdu hamisliginde,azda kilo aldi ama massallah bebegi aklasik 4 kilo dogarmis doktora göre,^yani kiloya pek takilmayin,sagligi yerinde olsunda,

ben 34 haftalik kontrolumde bebek 3 bucuk kiloya yakin dediler ve dogana kadar 4 bucuk olur veya gecer dedi doktor benimkide biraz fazla galiba :) simdi her hafta gidiyoruz kontrole cok kilolu olmamasi icin ama ben pekmez cikolata tatli falan yemem hic///

benimde 34+1 de kızım 1900grdı doktor zayıf dedi
ama ben şimdiye kadar hiç dengeli beslenmiyodum
2 hafta sonra kontrolüm war o zamana kadar bebekime kilo aldırmam lazım
şimdilik meyveye pekmeze ve yoğurda ağırlık verdim
arı sütünü güvenilir bi yer bulursam alıcam

aman kızlar fazla kilolu bebek dogurmak hiç saglıklı degıl.ben anasınıfı öğretmenıyım 22 hafta olduk.gecen cay ıcıodum beni goren bir velim aaa cay ıcmee dedı kendısıne yasaklamıs dr. bu yuzden busesu 5.5 kilo dogdu dedı. busenın suanda yasıtları 20-25 kg busesu 46kg yazık gercekten cok uzuluyorum halıne kosamıyor cocuk nefesi tıkanıyor daha 5 yasında

benimde bebeğim iri gidiyor 2- 3 hafta ileri çaydanmı kaynaklanıyor acaba bende çay içiyorum. günde 3-4 bardak içiyorum. yumurtadan kaynaklanırda dediler. yumurtayıda hergün yiyorum nerdeyse. klolu olmasını istemiyorum ama yemek konusunda kendime engel olamıyorum. canım ne isterse yiyorum. son 2 ayımda biraz daha dikkat etsem normle dönermi acaba ?

vayyy tombaalak vayyydelikafadulden

benimde tanıdığım bi busa var oda tombik. kaydirigubbakcemile2

kusura bakmayın obezlik fena ama , tombiş küçük şeylerde çok tatlı oluyor.

canım alakası yok tabiki kilolu doğan bebkler obeziteye daha yatkın ama çay çuyla alakası yok ben 4.50 kilo doğdum çok şükür obez değilim..kız kardeşim 4.55 doğdu 1999 da oda şuan 11 yaşında ve gayet normal kilosu var.2004 erkek kardeşim 4.75 gr doğdu sezeryan şuan çok zayıf annem iştah şuruplarıyla kilo aldırmaya çalışıyor..yani bu hem genlerle hemde ailevi bir sorun varsa onunla alakalı muhakkak o çocuğun ailesinde obeziteye yaklaşmış birileri vrdır..Lütfen birbirinizi özellikle bu hassas dönemde telaşa düşürmeyin..sağlıklı olsunlar İnşallah..onun bunun çocuğuna bakarak benimdemi? çocuğum böyle olacak korkusuyla yaşanmaz ama dimi..fisfisfisa.s

canım doktorun zaten sana gereken cevabı vermiş ne gerek var 250 gr için can çekişiyosun..zaten doğduktan sonra kendini toparlar bebk..sen bence böyle devam et bebğe kilo aldırayım derken kendin doğumdan sonra nasıl kilo vercem diye kara kara düşünürsün sonra yemekten...lmaz:

kızlar bende 26+2 yim 24. haftada bebeğim 665 gr dı doktor o zaman normal dedi ama benim bebeğe giden kan damarlarımda daralma varmış yediklerine dikkat etmezsen iki buçuk kilo zor doğar dedi bende çok üzüldüm tabi şimdi bebeğe nasıl kilo aldırırım diye uğraşıyorum pekmeze bende başlıcam önümüzdeki hafta kontrolüm var bakalım işe yarıcakmı inşallah yarar ya tabiki sağlıklı olsun ama çok zayıf oluncada bebekler daha çabuk hastalanıyo Allah korusun hepimiz sağlıkla hayırla kucağımıza alırız inşallah

hamile kalmaya karar verdiğimde asitli ve cips tarzı şeyleri yemeyi kestim.
diğer kalan herşeyi yiyiyorum kırmızı et, tavuk, balık, baklagiller, meyve içecekler özeliklede bol su ve hamur işi bile yiyiyorum.( zaten kilolu bir kadınım 65 kilo ile hamile kaldım)
ilk hamileliğimde böylelikle 12kg. aldım ve oğlum 3550gr. doğdu. şimdi yine hamileyim geçen 20 haftalıkken 490gr. demişti doktor haftaya yine gidicem bakalım nekadar:) ama biliyorum ki şimdiki ağırlığı değil son 2,5 ay kaldıktan sonra aldığı gramlar önemli.
dengeli beslenmek çok önemli bence

kızlar bende gebelik şekeri çıktı oyüzdende çok dikkat ediyorum yediğime içtiğime benimde bebiş zayıf 36 haftada 2350 gr çıktı çokta zayıf değil ama minyon diyor doktorum bende zaten 2900 doğmuşum sanırım genetik bu kilo işi.

arı sütü acaba şekeri etkiler mi bende alsam mı? bilen var mıdır.

buarada konuyu açan arkadaşın bebeği oldu mu acaba kaç kilo merak ettim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…