anne karnındaki bebeğe nasıl kilo aldırırız...

bunlar bebekten cok sızde kılo yapar ...bende 39 haftalık hamıleyım zaten 7. aya kadar sız ne yersenız yıyın bebek bundan etkılenmıyor sız kılo alıyosunuz...mesela 6. 7 ay arası cevız fındık meyve sut yogurt peynır oyle cok tukettım kı dedım heralde bebegım cıddı kılo aldı..doktor kılosunu soyledıgınde oturup aglamıstım ..ve doktorum bunların bana kılo yaptıgını syledı..
ve ben hemen sonra kanımda ve ıdrarımdakı enfeksıyon yuzunden 10 gun kadar hasta yattım..yuksek ates öksuruk...bu zaman zarfındada ne yogurt ne peynır ne yumurta hıc bırını yemedım..sadece aksamları guc bela yaklasık 1 er avuc badem cevız ve fındık ve bır ıkı meyve yedım...gecen hafta kontrole gttıgımde doktoruma hıc beslenemedım kılo almamıstır bebek dedım ..kılosunu soyledıgınde ınanamadım..3300 olmus kılosu ..ben 2800 ya olur ya olmaz derken ...

kısacası cok yemeden herseyden yemeye calısın,bebege kılo aldırıyım derken kendınız almayın..beyaz peynır yıyın,gunde 2 kase yogurt,2 bardak sut(1 lıtre sut cok fazla..kansızlıga sebep olabılecgını unutmayın)ve sutude gece yatmadan once ıcın uykuda proteın sentezı artıyormus buda faydasını katlıyormus..muz elma karpuz bunlardan tuketın..karpuzun nerdeyse tamamı su kılo aldırmaz tam tersıne ben cok yedım ..hamur işi yeme,yumurta ye...kecıboynuzu pekmezı falan ben hıc yemedım..ayrıca kırmızı et balık tuket..ben bunları hıc yemıyorum ona ragmen bebegımın kılosu ıyı..

Ceviz
fındık
badem
kuru üzüm
muz
Elma
bol süt yoğurt vs.
Pekmez+tahin
bal
balık( haftada iki kere)
Ananas
yeşil yaprakli sebzeler
benim bildiklerim bu kadar kızlar :) tabiki dengeli ve sağlıklı beslenmek de büyük rol oynuyor..

Kizlar ben 37+2 haftalik hamileyim bebegim 33+5 te 2735 grm di 2 hafta sonra yani 35+5 te tekrar kontrole gittigimde 3184 grm di 36+5 teyse 3656 grm olmustu kuzum simdi ayin 4 unde tekrar kontrolum var bakalim kac kilo olmus

Ananas dusuge ve erken doguma yol aciyor

2 hafta önce kontrolüm vardı.
ben 18 haftalık hamileyim ve hamileliğimden beri hızla kilo veriyorum.toplam 5 kiloyu buldu neredeyse...
2 hafta önce kontrole gittiğimizde tartıldım ve 1 kilo daha verdiğimi gördüm,çok üzüldüm.
sonra ultrasona geçtik ve doktor güldü,sen zayıflamışsın ama bebek maşallah kocaman olmuş.gelişimi 1 hafta önde gidiyor dedi.
çok şaşırdım.
çünkü mide bulantılarımdan yemek yiyemiyordum hatta kaç kez açlıktan ağladım.
yiyebildiğim tek şey meyveydi.
sabah öğle akşam sürekli olarak meyve yedim.
en çok yediklerim mandalina ve havuçtu..her öğün 2 şer 3 er mandalina ve havuç yedim.
yani bayağı abarttım: ))
çok sık olasada elma ve ayvada yedim,arada muzda yedim.
fakat mandalinanın suyu daha çok olduğundan ağırlığı hep ona verdim.
su da çok içemiyordum bulantıdan çünkü.
havuçta midemi bulandırmadan rahat rahat yediğim meyvelerdendi.
bunun dışında eşim akşamları zorla kuruyemiş yediriyor.
düşünün pazarlık yapıyoruz.5 fındık çok 3 olsun vs diye: )
her gün 2 ceviz,3 fındık,5 badem.
sabahları aç karna bir tatlı kaşığı bal.
ve 2 3 günde bir zorlayarak da olsa süt(süt hazır değil,köyden getirtiyoruz.)
benim tüm yiyebildiklerim bunlar oldu.
onun dışında yemek yiyemedim,yesemde hemen çıkardım.
Allahtan şimdi bulantılarım azaldı fakat hala iştahsızım.
fakat meyve yemeye devam ediyorum.

Merhaba kizlar, ben 4 ocakta 31.haftaya yeni girdigimde doktor kendu muayenehanesinde 1366 gram dedi kilosuna, 10 gun sonra ege unvnde tekrar bakildi bu sefer 1347 gram cikti, neden dusuk cikti dedim 200 gramlk oynama olmasi normal bi sikintisi yok dedi ama moralm bozuldu geriden geliyo yani.25 ocakta yine kontrol var 34.haftaya girmis olcam korkuyorum yine kilo almams gi i gozukmesinden.benim gibi kilosu degisik gozuken var mi?

arkadaşlar merhaba benim sorunum da bebeğimin kilolu olması gerçi doktoruma göre pek öyle değil ama şuanda tam 29 haftalık gebeyim bebeğin kilosu 2120 gram sizce çok mu

Bence bebeğinizin kilosu düşük diye üzülmeyin.Doğunca hızlı büyür.Bende hamileyken burayı okudum yazdıklarını uyguladım.özellikle muz ve süt.sonuç olarak 4 kilo 300 gr doğdu bebeğim oldukça gelişmişti 3 aylık bebek gibiydi.saatlerce sancı çektim doğum başladı doğum masasından sezaryene gittik.bir türlü doğmadı iki doğum şeklini birlikte yaşadım.onun için herseyi oluruna bırakmak lazım bebek istediği kadar kilo alsın Doğunca nasılsa büyüyorlar

Ben hamile oldugumu ögrendigim günden beri cayı kahveyi kesmistim. sabah kahvaltılarımda kocaman bir bardak süt,büyükçe bir dilim peynir,2-3 yumurta, ve pekmezi hiç aksatmıyordum. Kızımın dogum kilosu 4.670 idi. 2 sene sonra oglum dogdu onun kilosuda 4000 idi. Biraz genlerle alakalı sanırım ben 5,5 kg dogmusum.Bence saglıklı oldugu icin sükredelim. Kilo o kadar önemli degil. Tüm anne adaylarının sıkıntıları bırakıp hamileligin tadını cıkarmasını öneriyorum :) herkesin saglıkla bebeklerini kucaklarına almasını dilerim...

Canım yorumunu gördüm çocugun nasıl doğdu kilolarını verdin mi ? bende 25. haftadayım ve 10 kiloyu geçtim . bebek 650 gr

merhaba, bende 28 haftalık hamileyim, bebeğim 948 gr. doktor 3 kilo civarı doğar dedi. 28 haftalık diğer gebelerde durum nasıl? 3,5 civarı doğmasını istiyorum

Arkadaslarim baski yapiyor bana cok ye kilo al bebis tontik olsun diye, daha cok minnakiz ama bende tontik bi bebis istiyorum, bol bol pekmez tüketmem lazim sanirim :))

Bende tombik dogurmak istiyorum zaten yiyodum pekmez aynen dewam ediyim en iyisi. Tahin pekmez karisimi yiyorum fayda eder insalah

Hergün bir muz,elma,portakal,süt bazen ceviz birde gece yatmadan bir kaşik dogal keçiboynuzu pekmezi iciyorum
26+3 900gr
31 1937gr
34+3 2600gr
36+1 3058gr cikti 6.aydan sonra demir hapi kullanmaya basladim cunku eksik cikmiyodu pekmez sayesinde ve nerde okudum hatirlamiyorum ama gece yatmadan icildiginde bebege daha faydali oluyormuş kilolu degil saglikli bebeklere diyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…