merhaba arkadaşlar benim oğlum şimdi 3 yaşında hamileyken 34ten itibaren kilo almamıştı ve 2 kilo doğdu şimdi tekrar hamileyim oda öyle olacak diye ne varsa yiyorum sabah aç karnına 3 kaşık keçiboynuzu pekmezi yiyorum 1 saat sonra bol peynirli bir kahvaltı arkadan süt (günde 1 litre) ceviz , 2-3 porsiyon meyve , sebze , evde mayalanmış 1-2 kase yoğurt tatlı türü şeylerde canım çekiyor birde proteini mutlaka almaya çalışıyorum aslında günde 1 tane haşlanmış yumurta yesem çok iyi olacak kızlar bu arada bana kadın doğum doktorum birde oğlum için çocuk doktotumuz kesinlikle uhtli süt içme dedi bende marketlerde satılan günlük pastörize süt tüketiyorum eltimin oğlu 4 kilonun üzerinde doğmuştu ne yedin diye sordum meyveyi çok tüketmiş karpuz falanda kilo aldırıyormuş ben öyle çok tombiş olmasını istemiyorum 2buçuk ile 4 arası doğsun yeter sağlıklı olsun yeter çünkü zayıf bebek inanın çok zor tutamıyosun emzirmek bir dert Allahım herkese sağlıklı bebek doğurmayı nasip etsin
Kizlar ben 37+2 haftalik hamileyim bebegim 33+5 te 2735 grm di 2 hafta sonra yani 35+5 te tekrar kontrole gittigimde 3184 grm di 36+5 teyse 3656 grm olmustu kuzum simdi ayin 4 unde tekrar kontrolum var bakalim kac kilo olmus
Masallh peki nasil beslendinn
Ceviz
fındık
badem
kuru üzüm
muz
Elma
bol süt yoğurt vs.
Pekmez+tahin
bal
balık( haftada iki kere)
Ananas
yeşil yaprakli sebzeler
benim bildiklerim bu kadar kızlar :) tabiki dengeli ve sağlıklı beslenmek de büyük rol oynuyor..
Merhaba kizlar, ben 4 ocakta 31.haftaya yeni girdigimde doktor kendu muayenehanesinde 1366 gram dedi kilosuna, 10 gun sonra ege unvnde tekrar bakildi bu sefer 1347 gram cikti, neden dusuk cikti dedim 200 gramlk oynama olmasi normal bi sikintisi yok dedi ama moralm bozuldu geriden geliyo yani.25 ocakta yine kontrol var 34.haftaya girmis olcam korkuyorum yine kilo almams gi i gozukmesinden.benim gibi kilosu degisik gozuken var mi?
Merhaba kizlar, ben 4 ocakta 31.haftaya yeni girdigimde doktor kendu muayenehanesinde 1366 gram dedi kilosuna, 10 gun sonra ege unvnde tekrar bakildi bu sefer 1347 gram cikti, neden dusuk cikti dedim 200 gramlk oynama olmasi normal bi sikintisi yok dedi ama moralm bozuldu geriden geliyo yani.25 ocakta yine kontrol var 34.haftaya girmis olcam korkuyorum yine kilo almams gi i gozukmesinden.benim gibi kilosu degisik gozuken var mi?[/QU
merhaba öncelikle şunu söylemek isterim hiçbir dr un ölçümü diğerini tutmuyor.Kızım şuan 16 aylık ve hamileliğimde kontrole gittiğim zaman ya haftasından ileri çıkıyodu yada bir hafta geri.Sanırım izmirlisin bende izmirliyim ve sıkıntılı bi hamilelik geçirdim dolayısıyla 2 ayrı özel dr un muaynanesine gittim devlet hastaneleride cabası.Asıl güvendiğim dr a göre gelişimi fazlaydı bile diğeri ise 3 kilo anca doğar dedi bu bebek 37 hafta 5 günlükken doğum yaptım 3650 olarak .Ben sabahları tahin ve pekmez yedim 2-3 kaşık olarak iyide kilo aldırdığını duymuştum anne karnındaki bebeğe faydasını gördüğümü söyleyebilirim.Kilo konusunu gerçekten kafaya takma.Herbiri boyunu kilosunu farklı söyler zaten.Bir de merak ettim hangi dr lara muayne oluyorsun acaba?
Canım yorumunu gördüm çocugun nasıl doğdu kilolarını verdin mi ? bende 25. haftadayım ve 10 kiloyu geçtim . bebek 650 grbenimde bebişim zayıfmış
25+1 de 684 gramdı doktor zayıf dedi
15 gün sonra cağırdı gelişim geriliği olabilir dedi :sinifsinif:
aslında yememe içmeme dikkat ediyorum
keçiboynuzu pekmezi ve süt mutlaka hergün alıyorum
ama hepsi bana kilo oluyo
10 kiloyu geciyorum artık
kızıma nasıl kilo aldırcamı sasırdım
yediğimde hepsi bana kilo oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?