Buna rapmen annemin tavırları zoruma gidiyor 24 yaşında mezun oldum mezun oldum olalı gelen görücülerle tanışma sürecine girdim. Annem bu olmasa başka evlenecek kğmse yok etrafta vs baskıları yüzünden kendşmi hem değersiz hissetim hemde karşıdakine bunu yansıttım. Güzel bir kızımda huyum da iyidir. Annemin bu tavırları yüzğnden yıllarca yanlış kişilerle muhatap olup sınava odaklanamadım30 yaş ne ki?
Çalışma hayatına bak etrafındaki densiz laflara da kulağını tıka.
Çok sinir bozucu ya. Yengeniz dese bile annenizin gelip söylememesi lazım. Muhatap olmayın çok. Bir daha konuyu açmayın, deyin ve açılınca da sert tepki verip ayrılın ortamdan. Huysuz, alıngan deyip "ben ne dedim ki şimdi" olacak ama ne düşünürlerse düşünsünler. Ben de 30 yaş ve ailemle yaşıyorum. Böyle sohbetler dönmese bile yine de yıpratıcı oluyor bu yaştan sonra ve onlarla çok vakit geçirmiyorum.Merhaba kızlar
Annem ile ilgili bir olay yaşadım tartıştık. Kızmakta üzülmekte haksız mıyım sizinde fikrini almak istedim.30 yaşında öğretmenlik mezunu bekar bir kızım. Annem bir tanıdığın kızın 40 yaşında geldi neredeyse evlenmedi hala çocuğu olmaz demiş güya anneme. Çok zoruma gitti kırıldım ve sinirlendim. O kadında yengem olur dayımın eşi yani. Bende dedim ver yengemin numarasını arıyayım hesap sorayım onun haddine mi senin karşına geçip öyle beni eleştirmek diye. Sonra anlaşıldı ki kadın öyle dememiş annem çarpıtarak bana laf atmış. Öncesinde de gözünün altı kırışmış falan dedi. Bende sinirlendim üniversite bitti biteli baskı yaptın evlenmem için senin yüzünden gelen görücülerle aylarca tanışma sürecine girdim onlarda karaktersiz yalancı çıktı. kpss ye odaklanamadım atanamadım. Şimdi gelmiş neden böyle diyorsun diye kızdım. Haksız mıyım kızmakla. Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim
Anneniz haksız, 30 yaş da birşey değil ama KPSS konusunda sorumluluğu üzerinden atıyorsunuz gibi geldi bana. 6 sene de hiç mi çalışacak zaman bulamadınız, benim bir tanıdığım 1 yaşında bebeği ile çalışıp 94 puan almıştı. Yani isteseniz zaman bulurdunuzMerhaba kızlar
Annem ile ilgili bir olay yaşadım tartıştık. Kızmakta üzülmekte haksız mıyım sizinde fikrini almak istedim.30 yaşında öğretmenlik mezunu bekar bir kızım. Annem bir tanıdığın kızın 40 yaşında geldi neredeyse evlenmedi hala çocuğu olmaz demiş güya anneme. Çok zoruma gitti kırıldım ve sinirlendim. O kadında yengem olur dayımın eşi yani. Bende dedim ver yengemin numarasını arıyayım hesap sorayım onun haddine mi senin karşına geçip öyle beni eleştirmek diye. Sonra anlaşıldı ki kadın öyle dememiş annem çarpıtarak bana laf atmış. Öncesinde de gözünün altı kırışmış falan dedi. Bende sinirlendim üniversite bitti biteli baskı yaptın evlenmem için senin yüzünden gelen görücülerle aylarca tanışma sürecine girdim onlarda karaktersiz yalancı çıktı. kpss ye odaklanamadım atanamadım. Şimdi gelmiş neden böyle diyorsun diye kızdım. Haksız mıyım kızmakla. Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim
Kpss zorlayacağım yine. Bir yıl katlanmaktan başka çarem yok bir yıl boyunca atanacak seviyeye gelene kadar ders çalışırım evde. Atanacak puanı çekğnce de evden çıkarım inşallah. Annemin ki yaşla ilgili değil kendğmi bildim bileli böyle hep baskı hor görme hakaret. Onu yüzünden kendşne değer veremiyorum. Çünkü onlar bize değer vermedi değer vermeye layık görmedi bizde bize nasıl davrandılarsa içselleştirdik. Maalesef.Çok sinir bozucu ya. Yengeniz dese bile annenizin gelip söylememesi lazım. Muhatap olmayın çok. Bir daha konuyu açmayın, deyin ve açılınca da sert tepki verip ayrılın ortamdan. Huysuz, alıngan deyip "ben ne dedim ki şimdi" olacak ama ne düşünürlerse düşünsünler. Ben de 30 yaş ve ailemle yaşıyorum. Böyle sohbetler dönmese bile yine de yıpratıcı oluyor bu yaştan sonra ve onlarla çok vakit geçirmiyorum.
İş bulabilirseniz, para biriktirip kadın pansiyonuna falan çıkın. KPSS zorlayacam, diyorsanız dershaneye gidin ve çıkışta da kütüphane falan takılın. Yeter ki evden uzak olun, azaltın ortaklığı. Erkek, ilişki, evlenmek falan uzak durun bir süre. Yanlış tercih yapma olasılığınız çok fazla.
Mutlaka KPSS zorlayın ama. Yaşınız da normal, alım sayısı da bir anda güzel olabiliyor. Denk gelir mutlaka.
Herkes konuşuyor. Evlenseniz de, işe de girseniz, çocuk da yapsanız bir ömür konuşacak bir sey bulacaklar. Boşverin...
Ben daha 30a girmedim, evliyim. Annem sürekli senin çocuğun olmaz hemen zaten 40 ında da menapoza girersin deyip duruyo (bilimsel dayanağı yok bu arada kendince kurmuş kafasında)Bu tipler böyle aday olsa getirsen beğenmezler. Aynı annem. Ben şimdi nişanlıyım yine de menapoza girmeden çocuğun olsun dedi bana yaşım 37. Sinir krizi geçirdim amainsan evladına nasıl der ya ?
Aslında anneme kızdığım konu şuydu kpps konusunda mezun olur olmaz 24 yaşındaydım. Evde kalacam korkusuyla kadın hocalara falan gitti. Yok şu akraba kızı kaç yaşında belar sende öyle olacaksın vs. Burda kendimi övmek içğn söylemiyorum annemin yaotığının ne kadar yersiz olduğu anlaşılsın diye ifade ediyorum çirkün biri de değilim gayet güzel iyi huylu biriyim. Buna rağmen o baskıyı yansıttı. Ve mezun olur olmaz neredeuse her yıl görücü usulü birileri geldi tanıdık akraba vs onlarda direk isteme değilde birbirini tanısınlar vs düşğncesiyle kabul ettim konuştum. Annemde geri kafalı olayların farkında değil insanlardan habersiz. İnan çoğu kişi ciddi niyetlerle değilde ego tatmini yaşamak içğn konuştular zamanımı aldılar sonrasında bende psikolojim bozuldu. Bende mi eksiklik var vs. Yani annemin o baskıları olmasaydı bana dersine odaklan kocayı boşver konuşma kimseyle deseydi atanmış olacaktım. Ama o bana bu olmasa kimse yok başka kalırsın öyle vs laflaro derdi. Sanki akraba dışında konuşup anlaşacak insan yok gibiAnneniz haksız, 30 yaş da birşey değil ama KPSS konusunda sorumluluğu üzerinden atıyorsunuz gibi geldi bana. 6 sene de hiç mi çalışacak zaman bulamadınız, benim bir tanıdığım 1 yaşında bebeği ile çalışıp 94 puan almıştı. Yani isteseniz zaman bulurdunuz
Sıkın dişinizi. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Dediğim gibi 30 oldum ve daha yeni atandım (öğretmenlik değil). Kulak tıkamayı öğrenmek lazım, tabii kendinize de mutlaka zaman ayırmak... Halkeğitim gibi bi yer varsa ücretsiz kurslarına akşam veya hafta sonu gidin hem keyifli vakit geçer hem de yeni insanlar görmüş olursunuz.Kpss zorlayacağım yine. Bir yıl katlanmaktan başka çarem yok bir yıl boyunca atanacak seviyeye gelene kadar ders çalışırım evde. Atanacak puanı çekğnce de evden çıkarım inşallah. Annemin ki yaşla ilgili değil kendğmi bildim bileli böyle hep baskı hor görme hakaret. Onu yüzünden kendşne değer veremiyorum. Çünkü onlar bize değer vermedi değer vermeye layık görmedi bizde bize nasıl davrandılarsa içselleştirdik. Maalesef.
Sizi anlıyorum insna kırılıyor üzülüyor. Çocuğun olmasa ne olacak ki eşinle mutlu mesut hayat yaşarsın. Ki 37 yaş genç bir yaş çocuk sahibi. Olmak içğn geç değil.Bu tipler böyle aday olsa getirsen beğenmezler. Aynı annem. Ben şimdi nişanlıyım yine de menapoza girmeden çocuğun olsun dedi bana yaşım 37. Sinir krizi geçirdim amainsan evladına nasıl der ya ?
Ayyy hiiic takma ya 30 yaşına yeni giricem 3 çocukla hayat sürdürüyorum valla eşimle bazen oturup konuşuyoruz ne kadar cahilmisiz o yaşta evlenip sorumluluk sahibi olmuşuz gez ye iç hayatına bak boşver sanki 60 yaşındasın gibi konuşmuş annen de 45 yaşında bebek yapan var yahuMerhaba kızlar
Buna rapmen annemin tavırları zoruma gidiyor 24 yaşında mezun oldum mezun oldum olalı gelen görücülerle tanışma sürecine girdim. Annem bu olmasa başka evlenecek kğmse yok etrafta vs baskıları yüzünden kendşmi hem değersiz hissetim hemde karşıdakine bunu yansıttım. Güzel bir kızımda huyum da iyidir. Annemin bu tavırları yüzğnden yıllarca yanlış kişilerle muhatap olup sınava odaklanamadım
Daha net anladım şimdi, 30 yaş geç değil hiçbir şey için. Önünüze bakın artıkAslında anneme kızdığım konu şuydu kpps konusunda mezun olur olmaz 24 yaşındaydım. Evde kalacam korkusuyla kadın hocalara falan gitti. Yok şu akraba kızı kaç yaşında belar sende öyle olacaksın vs. Burda kendimi övmek içğn söylemiyorum annemin yaotığının ne kadar yersiz olduğu anlaşılsın diye ifade ediyorum çirkün biri de değilim gayet güzel iyi huylu biriyim. Buna rağmen o baskıyı yansıttı. Ve mezun olur olmaz neredeuse her yıl görücü usulü birileri geldi tanıdık akraba vs onlarda direk isteme değilde birbirini tanısınlar vs düşğncesiyle kabul ettim konuştum. Annemde geri kafalı olayların farkında değil insanlardan habersiz. İnan çoğu kişi ciddi niyetlerle değilde ego tatmini yaşamak içğn konuştular zamanımı aldılar sonrasında bende psikolojim bozuldu. Bende mi eksiklik var vs. Yani annemin o baskıları olmasaydı bana dersine odaklan kocayı boşver konuşma kimseyle deseydi atanmış olacaktım. Ama o bana bu olmasa kimse yok başka kalırsın öyle vs laflaro derdi. Sanki akraba dışında konuşup anlaşacak insan yok gibi
Bende evet ama kararlarımı çok etkiledi. O baskıyı yapmasaydı boşver şimdi evliliği deseydi. Ben ilişkiler konusunda çok tecrübesizdim. Sadece ilişki değil insnalat konusjnda da resmen milletin elinde oyuncak oldum niyetlerini göremedim üzerimde egolarını tatmşn edip gittiler. Görücü usulü gelen tanıdıklarında amacı oydu. Direk isteme değil tanısınlar birbirini aylarca konuşup onların hareketlerine davranışlarına kafa yordum. Kusur bende mi acaba neden böyleler diye. Ama öyle değersiz yetişmişiz ki ilgisizlik anında direk tekmeyi basacak bilinç ve özgğven yoktu. Sonradan yaş İlerledikçe tecrğbe kazandıkça yşbe gelen oldu şans verdim yine ama tecrübe kazanmıştım artık 2 günde tekmeyi bastım gelenlere baktım bumlarda da var o amaç kendilerini ağırdan alıp ego tatmini direk bu sefer ben onların gururunu kırıp tekmeyi bastım oyıncakları olmadımHayır bu konuda çok keskinim. Annenizin tavırları değil. Siz kendiniz bu halden çıkarabilirdiniz. Çocuk değilsiniz. İster sınava çalışın ister aşık olduğunuz adamla evlenin ister görücü usulü. Hayatınızın sorumluluğu annenizde değil siz de.
30 yaşında hala annenle birlikte yaşamak neden?Merhaba kızlar
Bende evet ama kararlarımı çok etkiledi. O baskıyı yapmasaydı boşver şimdi evliliği deseydi. Ben ilişkiler konusunda çok tecrübesizdim. Sadece ilişki değil insnalat konusjnda da resmen milletin elinde oyuncak oldum niyetlerini göremedim üzerimde egolarını tatmşn edip gittiler. Görücü usulü gelen tanıdıklarında amacı oydu. Direk isteme değil tanısınlar birbirini aylarca konuşup onların hareketlerine davranışlarına kafa yordum. Kusur bende mi acaba neden böyleler diye. Ama öyle değersiz yetişmişiz ki ilgisizlik anında direk tekmeyi basacak bilinç ve özgğven yoktu. Sonradan yaş İlerledikçe tecrğbe kazandıkça yşbe gelen oldu şans verdim yine ama tecrübe kazanmıştım artık 2 günde tekmeyi bastım gelenlere baktım bumlarda da var o amaç kendilerini ağırdan alıp ego tatmini direk bu sefer ben onların gururunu kırıp tekmeyi bastım oyıncakları olmadım
Evet ama bir. İşim ve param yok30 yaşında hala annenle birlikte yaşamak neden?
Kendi evini hayatını kursan kimse karışamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?