anne krizi

bence sen annenin anneliğini sorgulayacağına kendi evlatlığını sorgula bence de al biletini gitsin evine bir an önce yazık kadına acıdım valla 9 ay besle büyüt canından kanından bir şeyler kat sonra sanki kedi köpeği sokağa atar gibi biletini alsamda göndersem mi de Allah evladın hayırlısını versin herkese...

merhaba, ilk defa bu başlıktaki bir olaya yorum yapıyorum. o da konu sahibini çok iyi anladıgım için. benim de annemle aram hiç iyi değildir, hatta yıllarca annesiyle iyi gecınen kız cocuklarına imrendım- arkadaslarımın annelerıne yakınlık gösterdim. annemin sorunu psikolojik bir rahatsızlığı olmasıydı ama cocukken bunu anlayamıyorsunuz. zaman geçti ben neredeyse ondan kaçmak için evlendim. şimdi birbirimizden uzak oldugumuz için nispeten daha iyidir ama yanında bır saat gecırmeye kalkayım kavga dövüş başlar. bu yuzden ben cok yanında kalmamaya dıkkat ederım, uzak dururum. eminim bemim evıme gelıp kalsa bız de ıkı gune bu duruma gelırdık. ama yıne de soyle bı tavsıyem olacak, sız bıletı alıp gonderen taraf olmayın bence. bu annenız ıcın değil herseyden cok kendı vıcdanınız için önemli. sonra yıne o gıtmek ıster gonderırsınız ama bu tartısmanın uzerıne baya ipleri kopartmak olur. cogu kötu davranısın altında farklı sebepler olabılır, anneniz haklıdır demiyorum ama belki onun da yoldan cıkmasına sebepler vardır. siz olgunlugu kendiniz ve vicdanınız için gösterip onu akışına bırakın bence. ben bi ara annem bana her bısı dediğinde yuksek sesle besmele cekıyordum, kızamıyordu da işşn komiği:) sabırlar dilerim size,sevgiler.

her doğuran anne olmuyor neyazık ki.bitane bende de var.düşman mıdır nedir belli değil.sürekli kıskanır eleştirir aşağılar durur beni.

Sevmiyorsa bunları yapsın, seni sevmiyorum diyip bilet alıp evine git demekle aynı. Al koynuna sar ananı demedim ki. Dedim mi??

Evet demedin. Ama sevmiyorsa bunları yapsın derken ti ye almak bu kadar kolay olmamalı. Bir evlat sanmıyorum ki kolay kolay bu duygulara kapılsın.

toplumumuz da anneyi kutsayan bir bakış açısı hakim. Kime göre neye göre. Annenin hiç kötüsü olur mu derler mesela. Olur. En fazla ne yapabilir ki bir anne. Dayak atar, aç bırakır, bağırır.. Kötü anne sadece bunları yapan değildir.
Maalesef bir çok kadınımız ana hakkı adı altında şantajla çocuklarını manyağa çeviriyor.
Anne olduğu için tüm kaprislerini, saçmalamalarını, hatta çok afedersiniz gerzekçe düşüncelerini ,tüm kapris ve sızlamalarını kabul ettirme ye mecbur bırakıyor. Onun için bir evlat annesini sevmiyorsa sevmiyordur.Bu çocugun istediği bir durum degildir. Çocugu bu duruma anne getirmiştir. Bunu kimse garipsemesin.
Allah evlat kadar annenin de hayırlısını yüreği en büyük olanını versin.

Son düzenleme:
anenni sevmesen de bunu ona söylemen hiç hoş olmamış, ne olursa olsun kalbini kırmaman gerekirdi
hele bir de biletini alarak gitmesini söylemen çok fazla olur...

İnsanlar değişir... hatalarının farkına varır ve kendilerini afettirmek ister ama gururlari engel olur ... Annende sana yaptıklarının farkında galiba o yüzden arayı kendince düzeltmeye çalışmış ama senin sevmiyorum sözün düzelmesi umudunu kaybettirmis ... Ne olursa olsun affetmeyi bilin ... Göndermek yerine al karşına konuş bunca yıllık kirginlikllarini anlat ... Emin ol sende hafifletmek rahatlarsin

Allah evladın da hayırlısını versin diyen arkadaşlar konu sahibinin neden ve nasıl bu duruma geldiğini bilioyormusunuz ki?

her anne sizlerin annesi gibi mi sanıyorsunuz?

konu sahibi sakın öyle birşey yapma biletini alıp göndermek falan.. belli ki sizin ona karşı tavırlarınızdan falan anlamış zaten sevilmediğini.. kendisiyle konuşun nedenleri niçinlerini..belki pişmandır belki artık hayatınızda olmak istiyordur..

Annenizle aranızda gecenleri bilmeden yorum yapmak istemem. Ama inanın anne olmayı insan hamileyken anlıyor, dünya kötüsüde olsa su karnında tasımak bile ayaklarının öpülmesini hak etmesi icin yeterli.çok zor inanın.inşallah aranız daha iyi olur ne deyim.hiç biletde almayın siz belliki hatasının farkında kırmayın

Arabanın önüne iktirmesini öldürmeye çalışmaktan sayabiliriz bence..karşıdan karşıya geçerken ben elimi uzattigimda boş kalmasını geçtim arabanın önüne iktirildim. Sonra birde 18 yaşında üniversiteyi kazandığımda evden ihraç edilme durumum var . Cebimde 3 kurus parayla başkalarının yardımıyla, çalışarak ederek okudum. 4 senede bitecek okul 6 senede bitti. O donemde basima hersey gelebilirdi. Bunlari hırs yaptım da kendi ayaklarım üzerinde durmayı Ogrendim. Tam tersi de olabilirdi. Sadece bana ozel bir durum degil daha once ki mesajim da da soyledim kardeslerim hicbir sekilde gorusmuyorlar.
Normalde bunlari yazmayacaktim ama insanlar bilmeden etmeden yargilamaya bayiliyorlar. Varsın canlari sağolsun ona da peki.
Bir anne düşün ki oturmaya gittiği evde ev sahibine desin ki alma bu pislikleri eve, biz dışarda yağmur altında beklerken o çayıni içip sohbetini ederdi.. cocuklarini ki bunu abime yapardi kilot katina sokaga atmasi kisin ortasinda normal bi annenin yapacagi is midir? sadece bu kadar da değil ama hatırlayıp yazmayacagim. Aklıma getirip üzülmek istemiyorum. Burdayken hirslanmak istemiyorum.
Ben de istedim guvenebilecegim bir annem olsun. Çevremde ki diğerleri gibi arkadaş gibi olabileceğim beni koruyan kollayan bir annem olsun. Olmadi. Birisi tokat atsa, annem diğer yanağımı çevirip burayada vur diyen kadındir. En güzel dilegi "hayatiniz boyunca cevrenizde ki herkesten geri kalasiniz." Olmustur. Hayatıni istediği gibi yasayamadigi için Sebep olarak bizi gördüğü için her türlü acısını da çıkarmıştır zaten.
Bu kadar öfke doluysam, istediğim oyuncağı almadı diye değil..hersey bu kadar basit değil en azından..

Onun için annedir ne yapsa haklıdir olayını bana hiç kimse yazmasın. Kadın kendisi farkında hatalarının zaten..

Bu arada biletini almadım. Evi topluyoruz birlikte ama min.konusuyoruz ben yine gittim sarildim ama içten yürekten bir sarılma elbette ki olmaz.. sadece gönlü olsun..

Yorumunuz için teşekkür ederim hepinize.

Allahım evladın da hayırlısını versin
Eses beni yanlış anlama ama konu sahibini tanımıyorsun, ne yaşadığını bilmiyorsun ama hayırsız evlat demeye gelince de rahatça yargılıyorsun bu çok yanlış. Anne baba kutsaldır evet, ama bazen bazı ebeveynler ebeveyn olduğunu unutabiliyor. Burada kaç konu okuduk, kızına neler eden anneler vardı. Bazılarının sadece adı "anne" oluyor, vasfını taşımıyor. Maalesef her annenin ayağının altında cennet yok. Bu kadar pembe düşünmeyin hayatı, üzülürsünüz.

Ne kadar kötü olursa olsun. .
Görüşme. .
Anne annedir. .
9ay karnında taşıyan. .
Uykusuz kalan. .
Şahsi fikrim elbet. .
O da sizin fikriniz. .

Ne kadar kötü olursa olsun. .
Görüşme. .
Anne annedir. .
9ay karnında taşıyan. .
Uykusuz kalan. .
Şahsi fikrim elbet. .
O da sizin fikriniz. .
İyi de yaptıklarını yazmış, üniversite okurken bir başına bırakmış konu sahibini. Sadece doğurmuş, gerisini ciddi ciddi boş vermiş bir kadın yani. Doğurdu diye minnet duymak bana göre saçma, doğmayı çocuklar istemez. Anne baba karar verir. Bu konuda çocuğun bir talebi olmadığı için de sorumlu tutulamaz bana göre.

Sizinle polemiğe girmek gibi bir amacım yok. .
Anne yoktur başka. .
Baba yoktur. .
Değişmez. .
Hoşçakalın. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…