- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Benim 2 cocugum var büyüdüklerinde ben sizi yedirdim icirdim okuttum diyemem. Ya ne yapacaktim sokaga mi atacaktim? Dünyaya cocuk getirirken soruyor muyuz sen gelmek istiyor musun diye? Bakima muhtac olarak kendi irademizle dünyaya getirdigimiz cocuga ana babalik yapmak bizim görevimiz, lütfumuz degil. Ha ondan sonrasi, yani bu konuda sordugum sey evet görev degil. Bu bir fedakarlik. İste aile olmak da burda ortaya cikiyor.Sizi bunca yıl yedirip içirip giydirip okutup koruyup kollayıp bu yaşa getirerek dünyaları verseniz karşılığını ödeyemeyeceğiniz fedakarlıkları yaptı zaten ana babanız size merak etmeyin, bir de ben çok fedakarlık yaptım şimdi onlardan bekliyorum diyebiliyorsunuz pes ya bu ne nankörlük.
İleride sizin gibi çocuğum olsa yazık emeklerime derdim, Allah evladın da hayırlısını versin. O kadar bencil ve memnuniyetsizsiniz ki ki bunca yıl size bakıp yaranamamışlar bundan sonra çocuğunuza baksalar da yaranamazlar zaten, o yüzden iyi yapıyor anneniz. Mis gibi hayatını yaşasınlar işte, size asla yaranılmaz çünkü.
Ayrıca onlar gençliğinde baktı büyüttü yoruldu, şimdi de dinlenmek hakları. Her şeyin ve herkesin sırası var, artık bakma buyutme yorulma sırası sizde. Oldu yani koca koca insanlar gençken yorulsun, yaşlanınca yorulsun, ne yapacaklar mezarında mı dinlenmeyi bekleyecekler!
Tabi ki bakmak mecburiyetinde değiller ama arada destek vermeleri de gerekebilir.. Çocuk büyütmek kolay bir mevzu değil ne bileyim arada sırada göz kulak olabilirler sizi biraz rahatlatabilirler kendinize zaman ayırmanız için size imkan sağlayabilirler ama onun haricinde yaşlı insanlardan çok da fazlabir beklenti içine girmemeliyiz.. Tam evlatlarını evlendiriyorlar biraz kafa dinleyecekler kendilerince biraz zaman geçirecekler maddi manevi yükleri hafiflemişken torun bakmak sürekli ilgilenmek falan bunları ben beklemem ailelerden fakat dediğim gibi evlatları söz konusu olduğunda onların bunalmışlıpını hafifletmek adına arada sırada küçük boşluklar bırakabilirler size ki ben bu kadarını sanırım beklerim.. Yani sizde çok bunalmış olduğunuzu söylemişsiniz arada kv arada kendi anneniz size destek atabilirlerHerkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mioluyorum ama cok daraldim artik yaa.
Yedirdim içirdim demenize gerek yok, eğer çocuğunuz nankör değilse bunun bilincinde olur.Benim 2 cocugum var büyüdüklerinde ben sizi yedirdim icirdim okuttum diyemem. Ya ne yapacaktim sokaga mi atacaktim? Dünyaya cocuk getirirken soruyor muyuz sen gelmek istiyor musun diye? Bakima muhtac olarak kendi irademizle dünyaya getirdigimiz cocuga ana babalik yapmak bizim görevimiz, lütfumuz degil. Ha ondan sonrasi, yani bu konuda sordugum sey evet görev degil. Bu bir fedakarlik. İste aile olmak da burda ortaya cikiyor.
Bu günlerinizi unutmayin,ilerde torunlariniza mutlaka siz bakin.insan basina gelmeyecek gibi dusunuyor ama yillar cok cabuk geciyor ve cok acimasiz.Ben sizin anneleri anliyorum.inanin insanda zerre tahammul kalmiyor hayata karsiBiz parasızlıktan süründük, bakıcı bulamadık, hala da öyle ama ne benim annem ne eşimin annesi bakmayı teklif dahi etmedi. Sürekli bakmayı geçtim, güvenilir bakıcı bulana kadar bile gelmediler. Teklifleri getir bize bıraktı. Biri 1000 km ötede biri 200km.
2.5 aylıktı bakıcıya bırakıp işe başlamak zorunda olduğumda. Kamera sistemi vardı evde sürekli denetliyordum. Şu an 21 aylık ,kreşte ve hem ben hem oğlum daha rahatız.
Zorunda değiller kesinlikle ama zor durumlarda da destek olmak zor olmasa gerek. Ben arkadaşlarıma falan rica minnet baktırarak, eşim geç gidip fazla mesaiye kalarak idare etmeye çalıştık. Bunları da bile bile şu an ikisine de yakın olamıyorum istemsiz olarak. Açıkçası o kadar zor zamanımda yanımda olmayan anneleri ne yapayım diyorum, küçücük çocuk perişan oldu arada.
1 beklerken 4 geldi derken? Dördüzler mi yoksaBenimkilere kv ilk 1.5 sene yardimci oldu gitti o olmasa ne yapardim 4 bebeyle bilmiyorum kendi annem babam da çalışıyorlardı bakici zaten durum yoktu e ben onlara guvenerek cocuk yapmadim zaten ama 1 beklerken 4 gelince ne yapsaydım .. hala yalnizim eşim de baska sehire calismaya gitti hepten yalniz kaldim.. bakılır bakılır 1 e de 4 e de tek bakılır ama bakanda hele de 2 den fazlaysa insanlik namina bir sey kalir mi kalmaz kendimden biliyorum psikoloji pert gözler çöktü alti mor ev isi couklar yalnizlik derken hayattan soğudum..
Ben öyle düşünmüyorum, aynı insan kardeşimin çocuğu olursa mecbur bakacağını söylüyor çünkü.Bu günlerinizi unutmayin,ilerde torunlariniza mutlaka siz bakin.insan basina gelmeyecek gibi dusunuyor ama yillar cok cabuk geciyor ve cok acimasiz.Ben sizin anneleri anliyorum.inanin insanda zerre tahammul kalmiyor hayata karsi
Tabi ki mecbur degiller. Kendi istekleriyle yardim ediyorlarsa ne mutlu, ne guzel. Ama istemiyorlarsa zorlamak bildigin zorbaliga giriyor.Herkese merhaba. Bu anket konusu benim icin önemli hanimlar. Yalniz lütfen sadece anneler oylasin zira bekara kari boşanak kolay derler. Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs" Ama calisan anneler, ikiz, ücüz anneleri bilir destek gerekiyor, bakicilara güvenilmiyor, bakici kolay bulunmuyor. Zaten annelerimiz de bizi böyle büyütmüs zamaninda. Hep yakin oturulmus, hatta belki birlikte ve bizlerin bakiminda da anneanne babaanne emegi büyük. Ama simdi mecbur degil laflari havalarda ucusuyor. Ben de tam triplere girecekken ya acaba gercekten mecbur degiller mioluyorum ama cok daraldim artik yaa.
Evet 4uzler 4.5 yaşındalar ve 1.5 yasindan beri tekim .. o kadar zorluk cektim ki tek basima ama yine de gel demedim tek basima ustesinden gelmeye çalıştım.. zaten ilk zamanlar destek oldu ve ben aşırı minnet duyuyorum bu yüzden . Bakabiliyorsa calismak vs dışında herkes bakabilir ama çalışınca illaki insan guvenebilecegi birilerini istiyor kres yasina gelene kadar destek olabilir büyükler.1 beklerken 4 geldi derken? Dördüzler mi yoksasimdi kac yasindalar? Gercekten cok zor Allah yardimciniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?