Benim de tek avuntum bu, tabutu giderken sanki bunları yaşayan ben değildim, inanamıyordum. Beni de götür diye çok bağırdım, ağladım arkasından, oraya koyamazsınız annemi dedim, onun yeri evimiz dedim. Hala inanmıyordum ta ki kefenle indirdiklerini görene dek işte bitti dedim, hayat bitti, her şey bitti. Artık hayatta olmadığını biliyorum ama öyle yaşayamıyorum o hep var, her gece onunla hasret kaldığım bir şeyi yapıyoruz yapmak isteyipte yapamadıklarımı yapıyorum, söylemediklerimi söylüyorum, her gece hayallerimi süslüyor. Anılarımla yaşıyorum.
Çok etkiledi beni kelimelerin. İçime dokundun adeta..
Ne yaşadığını, yüreğinde ne fırtınaların koptuğunu bilemem ama teselli niyetine birkaç şey söylemek istiyorum.
Aslında sen çok şanslısın. Seni seven, sayan, kıymetini bilen ve yavrum diye bağrına basan bir annen var. Var diyorum çünkü benim gözümde evladını yürekten seven hiçbir anne çocuklarını bırakıp gitmez. Bedenen senin yanında olmaması, annesiz kaldığın anlamına gelmez. Seni ve kardeşlerini izlediğine, sizler için dua ettiğine eminim. Sizin mutluluğunuzla mutlu olan bir annen var senin, bunu sakın unutma.
Bende annesinden yana şanslı olanlardanım. Ama birde olmayanlar var. Hiç tanımayanlar, küçük yaşta kaybedenler, yüzünü bile hatırlamayanlar ya da bir arada yaşayıp her gün annesine lanet edenler, anne sevgisinden payını alamayanlar var. Sen çok şanslısın. Anneni çok güzel duygularla, sevgiyle, saygıyla ve özlemle anabiliyorsun. Bu çok büyük bir lütuf, bunu sakın unutma..
Ve asla hayattan ümidini kesme. Annenin günleri dolmuş olabilir ama senin önünde daha upuzun yıllar var. Hayatta olsaydı, her gününü mutlulukla, huzurla geçirmeni isterdi. Annen seni nasıl görmek isterdi, bir düşün. Eminim güçlü, mutlu ve huzurlu olmanı dilerdi. Hayattan zevk almanı ve her gününün güzelliklerle dolu olmasını isterdi. Annene bunu borçlusun bence. Onun için mutlu olmalısın. Onun için hayallerinden vazgeçmemelisin. Onun için hayattan zevk almalısın. Eminim bunların farkındasındır. Yorumlarına rastlıyorum bazen ve çok mantıklı ve aklı başında biri olduğunu farkettim. Ama ben yine de naçizane kendi duygularımı yazmak istedim.
Annene Allah'tan rahmet diliyorum.