anne nasihatı

Biliyorum ki bende ot gibi yaşayacağım , giderken benide götürecek mezara,,

çok teşekkür ederim smuwila...annene çok dua et..rabbim mekanında rahat ettirsin..

cennetin en güzel yerinde olsun..

tek avuntum şu olur annem gidince bir süre sonra bende geleceğim yanına annem...

Benim de tek avuntum bu, tabutu giderken sanki bunları yaşayan ben değildim, inanamıyordum. Beni de götür diye çok bağırdım, ağladım arkasından, oraya koyamazsınız annemi dedim, onun yeri evimiz dedim. Hala inanmıyordum ta ki kefenle indirdiklerini görene dek işte bitti dedim, hayat bitti, her şey bitti. Artık hayatta olmadığını biliyorum ama öyle yaşayamıyorum o hep var, her gece onunla hasret kaldığım bir şeyi yapıyoruz yapmak isteyipte yapamadıklarımı yapıyorum, söylemediklerimi söylüyorum, her gece hayallerimi süslüyor. Anılarımla yaşıyorum.

anneciğimin bana verdiği en güzel öğüt " kızım oku, kendini geliştir, kendi ayaklarının üzerinde dur ve güçlü ol böylece hayatında seçilen değil her zaman seçen olursun ve mutlu olursun " olmuştu her zaman kulağıma küpedir

Son düzenleme:
annemden secmelere devam ;

benim yaptıgımı begenmiyorsan kendin yap

bana cene yetiştirecegine iki örgü ör de bari somut birsey olsun ortada :1:

yan gel yat yapın hep hizmetci miyim bu evin (herkese ceker bu fırcayı )

sacını öcü gibi öne getirmişin kulagının arkasına at ta yüzün gözüksün korma insanlar yemez seni :1:

Benim de tek avuntum bu, tabutu giderken sanki bunları yaşayan ben değildim, inanamıyordum. Beni de götür diye çok bağırdım, ağladım arkasından, oraya koyamazsınız annemi dedim, onun yeri evimiz dedim. Hala inanmıyordum ta ki kefenle indirdiklerini görene dek işte bitti dedim, hayat bitti, her şey bitti. Artık hayatta olmadığını biliyorum ama öyle yaşayamıyorum o hep var, her gece onunla hasret kaldığım bir şeyi yapıyoruz yapmak isteyipte yapamadıklarımı yapıyorum, söylemediklerimi söylüyorum, her gece hayallerimi süslüyor. Anılarımla yaşıyorum.

hıçkırıklara boğuldum şu annn yaşadığın hiç bir şeyden zevk aldıüğnı düşünmüyorum

evlimisin cocugun varmı bilmiyorum :( ama inşallah sende anne olursun

anneciğine ahirette kavuşurusun başım çok agrıo çok ağladım bugun zaten çok duygulsal biriyim

sabahda hastaneye gidicem babam kanser onu götürcem darmadağın oldum

Annemın meşhur sözü bugün bana yarın el kapısına. Elin adamı gözünün yaşına bakmaz. koyar kapıya. ben bir şey yaparken bak öğren :9:

hıçkırıklara boğuldum şu annn yaşadığın hiç bir şeyden zevk aldıüğnı düşünmüyorum

evlimisin cocugun varmı bilmiyorum :( ama inşallah sende anne olursun

anneciğine ahirette kavuşurusun başım çok agrıo çok ağladım bugun zaten çok duygulsal biriyim

sabahda hastaneye gidicem babam kanser onu götürcem darmadağın oldum

Evli değilim canım, benim hakkımda düşündüğün her şey doğru, öylesine yaşıyorum hayatı, böyle de sürdüreceğim.
Allah babana acil şifalar versin inşallah..

Evli değilim canım, benim hakkımda düşündüğün her şey doğru, öylesine yaşıyorum hayatı, böyle de sürdüreceğim.
Allah babana acil şifalar versin inşallah..

saol canım üzülme artık

bizde ölcez bir gün belkide yarın 1 saat sonra ben çıkıyorum yarın yokum görüşmek üsere çok optum.

Günde güzel giyenin g.tü açıkta kalır.(Normal günde yeni kıyafet giyersen özel günde ne giyeceksin?)
Bu kadar kıyafeti ne yapacaksın ye boğazına bak.
Zayıfken ye ye der, biraz kilo alınca sende saldın kendini vücudun bozuldu az ye der.
Kaşımı ilk aldırdığımda 1 hafta küsmüştü şimdi o beni kovalıyor gel kaşın çıkmış diye.
Bir de hep sen oku evinin işini hizmetçiler görsün derdi. Evlendim ama ev işlerini gören yok, kaldı başıma:9:

Son düzenleme:
Oku, meslek sahibi ol da benim gibi koca eline bakma..
Kapıyı arkadan kilitle, kimseye açma.
Ocakla oynamayın. Kardeşine de söyle, girmeyin mutfağa.

Ben sizin hizmetçiniz miyim kalkın bir işin ucundan tutun.
Evlenince de böyle oturur büyütürsün poponu, görcem ben seni o zaman. :)
Bak okumazsan, koca eline bakarsın annem demişti dersin.

Bana sen deme. Anneyle sen, sen diye konuşulmaz. :) Az kavga etmedik, ne dicem anne ya kişi zamiri bu derdim, olsun sen, sen diye konuşulmaz anneyle derdi.
Ben hiç anneme sen demezdim. Ne derse yapardım. Siz hemen cevap veriyorsunuz derdi. :)
Sürekli örgü örmek isterdim, yaptırmazdı. Aman kızım işin olacak, maaşın olacak. Öğrenip ne yapacaksın, yaptırırsın bilen birine derdi. Ne zaman elime şiş alsam bu cümleyi duydum.

Bir de ben çok kitap okurdum. Bırak artık şu kitabı gözlerin bozulcak derdi. Gerçi şimdide kardeşim hiç okumuyor, derslerine karşı çok ilgisiz. Ona da kitap oku, ders çalış der durur. :)

Annem benim. Tek gerçek dostum, yıkılmaz kalem, dayanağım, sırdaşım, canım.. Allah bütün annelere hayırlı evlat nasip etsin. Allah bütün evlatlara da hayırlı anne..

Annesini kaybedenlere de sabır ve dayanma gücü versin inşallah..

Canım....bu sözlerin öyle anlamlı ki.Allah güzel anneciğine rahmet eylesin.ona ne mutlu ki senin gibi bir evlat yetiştirmiş..

annem der ki;ben ölünce bile hep yanındayım,kalbindeyim insanın bebedi ölür ruhu değil..

annemin bana en büyük nasihatı şudur;anne olunca benim hatalarımı gözlemle ve yapma,onlardan ders çıkar ama bunu yaparken de bir annenin evladı için her zaman en güzelini istediğini sakın unutma.

birde sık sık şunu söyle;,herkesi kendin gibi bilme,iyiler kadar kötüler de çok artık.

çok güzel bir topik olmuş hayırlı olsun:46:

annemin nasihatleri saymakla bitmez ama en cok kullandıklarını yazayım;
aile sırlarını herşeyi herkese anlatma,
kendini ezdirme(ezdirmem de der işte):1:
aklıma gelenler bunlar
:34:

1.seni alan napsin basina belami edicek (benim ki bana tatli cadim der)demekki bela degilim :)))
2.tek elinle is yapma diger elin ne ise yariyor :)
3.isteyince bak nasilda yapiyormussun (yemek yapmaktan bahsediyor)
4.sagina soluna bakarak yuru dikkat et yolda diye :))

kizlar aklima gelenler bunlar simdilik :))

[video=youtube;AHZjnR1nuLQ]http://www.youtube.com/watch?v=AHZjnR1nuLQ[/video]

Paylaşasım geldi:1:

Çok etkiledi beni kelimelerin. İçime dokundun adeta..

Ne yaşadığını, yüreğinde ne fırtınaların koptuğunu bilemem ama teselli niyetine birkaç şey söylemek istiyorum.

Aslında sen çok şanslısın. Seni seven, sayan, kıymetini bilen ve yavrum diye bağrına basan bir annen var. Var diyorum çünkü benim gözümde evladını yürekten seven hiçbir anne çocuklarını bırakıp gitmez. Bedenen senin yanında olmaması, annesiz kaldığın anlamına gelmez. Seni ve kardeşlerini izlediğine, sizler için dua ettiğine eminim. Sizin mutluluğunuzla mutlu olan bir annen var senin, bunu sakın unutma.

Bende annesinden yana şanslı olanlardanım. Ama birde olmayanlar var. Hiç tanımayanlar, küçük yaşta kaybedenler, yüzünü bile hatırlamayanlar ya da bir arada yaşayıp her gün annesine lanet edenler, anne sevgisinden payını alamayanlar var. Sen çok şanslısın. Anneni çok güzel duygularla, sevgiyle, saygıyla ve özlemle anabiliyorsun. Bu çok büyük bir lütuf, bunu sakın unutma..

Ve asla hayattan ümidini kesme. Annenin günleri dolmuş olabilir ama senin önünde daha upuzun yıllar var. Hayatta olsaydı, her gününü mutlulukla, huzurla geçirmeni isterdi. Annen seni nasıl görmek isterdi, bir düşün. Eminim güçlü, mutlu ve huzurlu olmanı dilerdi. Hayattan zevk almanı ve her gününün güzelliklerle dolu olmasını isterdi. Annene bunu borçlusun bence. Onun için mutlu olmalısın. Onun için hayallerinden vazgeçmemelisin. Onun için hayattan zevk almalısın. Eminim bunların farkındasındır. Yorumlarına rastlıyorum bazen ve çok mantıklı ve aklı başında biri olduğunu farkettim. Ama ben yine de naçizane kendi duygularımı yazmak istedim.

Annene Allah'tan rahmet diliyorum.

Son düzenleme:
üvey annemın bana ettiği nasihat ''evlendığınde gittiğin evin bi gözü körse sende bi gözünü kör ett'' ettim ama hiç işe yaramadııı iki gözümüde kör edip kulaklarımıda aldırmam gerekmiş aslında :19::19::19::19::19:

1- üşenenin oğlu kızı olmazmış :9:

2- ben hadımın diyon sen oğlan kız diyon :1: (bu anneannemin lafı )

3- kızım biraz toparla şu odanı oturacak yer yok , evlenince kim toplayacak senin evini :9:

4- herşeye kızma hemen anlayışlı ol idare yi sabrı bil :26:

5- azıcık bi yemek bile kalsa onu çay tabağında kadırır dolaba, israftır dökülmez der :34:

vede en güzel sözlerinden;

1- bir insanda allah korkusu, kul utancı yoksa uzak dur o insanlardan.

2- rabbim seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı insanlara kavuştursun ( amin )

oy benim canım annem yaa :116:

Bnim annemin nasihati da su, butun mal varligini esine soyleme,bir kenarda her zaman kendine ait bir birikimin olsun :)

ayy aynı söz ya.. evlencem ya simdi bunu diyor bana. anne diyorum nereye saklıcam banka defterini ya da altın yaparsam altınları aynı evin içinde :1:

doğru mu ki acaba bu söz:44::44:

Back
X