Anne olamamak

internetten mi buldunuz bunu? yapmayın allah aşkına ya insan durumunu bu kadar dramatize etmemeli. 32 yaşındayım 1,5 senedir istiyorum olmadı neler neler denedim. tüp bebeğe başvurdum. üniversite hastanesinde hemen sıra geldi. devlet desteği var yani toplamda 2,500. tl. para değil bakınca. 4 aydır maaş alamıyorum eşim işten çıkartıldı. gözlerim doluyo bazen ama yapacak bişey yok. hayat bu kadar acımasız işte. siz de doktora gidin gerekirse hemen alın kucağınıza. ama kendinize acımayın

lütfen bu kadar karamsar olmayın..
anne neden olamayasınız ki??
anne olmak demek sadece 9 ay karnında taşıyıp doğurmak demek değil.
yıllarca kalbinde büyütüp sana muhtaç olan bir meleğe de sahip çıkmak demektir.
burda var evlat edinenlerin sayfası. pekala 3 kişilk bir aile fotoğrafı da çektiriyorlar, bir gülücüğüyle dünyaya da sahip oluyorlar, bir hasta olduğunda dünyaları başlarına yıkılıyor..
birçok annelik duygusunu fazlasıyla yaşıyorlar. lütfen o gruba bir göz atın. bu kadr kendinizi üzmeye değmez..

Hayatta neyi takinti haline getirirseniz onu elde etmeniz o kadar zor oluyor. Birakin akisina, o bunu demis, şu şunu demisle hayat gecmez. Yarin cocugunuz olacak biri neden bu kadar zayif diyecek, digeri sisman bu ne yediriyorsun aaa yazik diyecek, digeri neden 2. yapmiyorsunuz kardes sart diyecek, bir digeri neden bu cirkin dunyaya bir cocuk getirdin diyecek... bitmeyecek yani elalemin lafi.
Cocuk olmadan da gayet aile olunuyor ayrica, neden olunmasin ki? Birbirini seven iki insan ne olursa olsun mutlu olmak icin bir yol bulurlar. Hayat sadece cocuk sahibi olmaktan ibaret degil. Dunyaya cok guzel seyler birakabilirsiniz.
Ozetle fazlaca yormayin kendinizi, tedavinize devam edin ama biraz da zamana birakin, 1 ay sonra olmasin da 10 yil sonra olsun, sagliklisi, hayirlisi olsun diyin. Hayatta sagliktan onemlisi yok cunku.
Evliligimin 6. Yilinda cocuk sahibi oldum ve kendimi hic eksik hissetmedim, simdi de fazla hissetmiyorum, siz de eksik hissetmeyin, bir gun elbette anne olacaksiniz, o zamana kadar mutlu, pozitif, sabırlı bir insan olma yonunde kendinizi gelistirin cunku anne olunca bunlara tahmin ettiginizden cok daha fazla ihtiyac duyacaksiniz.

Benim de 2 sene olacak korunmayı bırakalı ama hiç bunları düşünmedim eşimle aile gibi değiliz falan ne alakası var ki?
Fazla abartılmış.

Son tedaviden sonuç alamazsam tabi ki hayatıma devam edeceğim işe başlayıp bu durumu kabulleneceğim

Bütün birikimimizi bitirdik aşılama iğne tedavileri tahliller muayeneler tüp bebek 8 000 kadar çıkıyor ama son çarem o olacak inşallah o zaman rabbim evlat kokusu duymayı nasip eder.
tüp bebek dışında hangi tedavileri uyguladın diye soracaktım.
aşılama yaptırmışssın.kaç kez denendi?
bu tür tedavilerde en maliyetlisi tüp bebek tedevasidir.aşılamalara vs. ne kadar harcadığınızı merak ettim.
üç kez mi denenme şartı var rapor çıkartabilmek için.
bunları araştırın.
sebepsiz infertilite yaygın bir olgu.dr lar tam olarak açıklayamıyor ne yazık ki.
buna takılmayın bu kadar.
bu süreçte işi neden bıraktığını anlayamadım ama.
bence tedavilerle birlikte işine devam edebilirdin rahatlıkla.
işini bırakarak kendini manevi olarak ta çok baskı altına almışsın.
hem maddi olarak ta zora sokmuşsun kendini.
tıp ilerledi artık.
sebepsiz infertilite üzünülecek kadar kötü bir teşhis değil.bir de hiçbir şekilde bebek sahibi olamayacaklar var.
bu açıdan da düşün.tedavi olabilecek olma şansınız olması bile bir nimet.
demişssin ya tüp bebek tedavisi için bekleyenleri bir görseniz bilseniz diye.
emin ol tedavi için o kapıdan adımını atabilmek bile bir şans.
ben her türlüsünü kendim de yakınımda da yaşadım.
o yüzden dediklerimi yabana atma.
öncelikle kendini topla,işine dön.
maddi olarak birikiminizi hazırlayın.
kimseden bişey beklemeyin.
tedavi için raporunuzu çıkarttırın ve tedaviye başlayın.
gerisi nasip kısmet.

Kesinlikle katılmıyorum. Bu yazı "anne olamamayı" sanki bir eksiklik, suç gibi yansıtmış. Ne demek aile olamamak, sırf çocuk için sevişmek, tutunma dalının olmaması falan. Bu yazıya göre çocuğu olmayanlar atsın kendini biryerlerden, hayatları bitmiş çünkü, yaşamasınlar, niye yaşıyorlar? Ben de iki sene çocuk için uğraştım, onca test yaptırdım, rahim filmi çektirdim, kimse de bana acıyarak bakmadı nereden çıkarıyorlar böyle şeyleri, uydurmasınlar...

rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah..bi komşumun 17 yıl sonra kendiliğinden oldu bebeği peşindende hemen 2.geldi.. ALLAH büyük herşeyin hayırlısını dile...

2016 Ocak annelerinde Hasimato hastasi bir anne vardi yanlis hatirlamiyorsam.
Surrender hatirliyor musun ismini o bayanin?

Teslimiyetinize gibta ettim. Allah ihmal etmez, imtihan eder. Ol deyince olacak...

Cok zor ama etrafinizdakileri duymazdan gelin.

çok üzüntü içinde okudum,ne kadar da abartmışısınız,sankı dunyanın sonu,ki olsa bıle,dunyanında sonu gelecek,

Allahım hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen her kuluna.
Umudunuzu asla kesmeyin

Eşinizle birlikte genetik test yaptırdınız mı? Genetik problemlerde hamile kalmayı engellediği gibi, erken gebelik kaybı veya genetik hastalıklı çocuk dünyaya getirmeye sebep olabiliyor. Tüp bebeğe geçmeden tüm testlerinizi yapmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…