Anne olduktan sonra yeniden işe başlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke kademeli olarak babanneye bırakacağınız bi süreç oluştursaydınız 2 haftalık. İlk gün 1 saat sonra 2 saat gibi gibi. Ben işe gidiyorum diyip çıksaydınız. Hem siz daha kolay adapte olurdunuz hem bebeğiniz.

Öyle yaptık ama fazla da ağlamadık galiba
Bugün dediğiniz gibi yapalım. Teşekkür ederim :)

1 aylik bebeklerim ki o da erken dogdular.Somestr sonrasi baslamam lazim.Simdiden dusunuyorum kara kara.Bebeklerimden biri premature dogdu ve cok nazli ilerliyor.Ev kredisi var.Tek esimin ogretmen maasiyla ikiz asla buyutulmez.Napicam bilmiyorum.

Sağlıkla büyütün inşallah bebeklerinizi. Ben de kızım daha çok küçükken düşünmeye başlamıştım, zaman geldi çattı sonunda. Ama daha vaktiniz var onu güzel geçirmeye bakın şimdiden üzmeyin kendinizi

Ben çalışmadığım için seni tam olarak anlamam mümkün değil. Ama 1 saatliğine bıraktığım zaman bile defalarca aramak isteğim olduğu için yaklasabilirim sanirim
Hiç üzülme kendini de kötü hissetme. Çocuklar değişime kolay adapte olur aslında. Zaten ön hazırlığını yapmaya başlamıştın. Uyku oyuncağı vermeyi denedin mi?

Evet canım hazırlığını yapmaya çalıştık ama yine uykusu geldiğinde uyumadı bu günler boyunca, meme meme meme diye beni bekledi hep. O yüzden kara kara düşünüyorum
Uyku oyuncağını da denedik, emzik de denedik ama olmuyor. Babasıyla bile uyumak istemiyor, benden başkasıyla uyumuyor maalesef. Zamanla alışır mecbur kalınca diye düşünüyorum ama bu onu kötü etkiler mi bilemiyorum

Calismak maddi manevi size cok iyi gelecek bundan emin olun keske benim de gunde 2 saat bakacak guvenilir bir insanim olsaydi ben de baslasaydim. Sizin adiniza cok sevindim,insallah gonlunuze gore olur her sey ♥

Çok teşekkür ederim gerçekten şanslıyım aslında dediğiniz gibi gönül rahatlığıyla bırakacak biri var ama kaç gündür çok mutsuzum geçecek zamanla inşallah çok sağolun.
en zoru ilk gun, aksama kadar aglamistim. ilk hafta hatta ilk ay biraz zor gelir ama sonra oyle iyi geliyor ki calismak is cikisi eve donmek istemiyorsun bazen
Yaa çok teşekkür ederim umarım öyle olur benim için de :)

Canım merak etme sen. Öncelikle Emin ellerde olacak kuzun. Bak mesela benim afacanlar ben yokken o kadar güzel durup uyuyorlar ki şaşarsın. Nazlari hep anneye

Canım merak etme sen. Öncelikle Emin ellerde olacak kuzun. Bak mesela benim afacanlar ben yokken o kadar güzel durup uyuyorlar ki şaşarsın. Nazlari hep anneye

Kızımın da videolarını atıyor babaannesi, dediğin gibi gayet güzel duruyor oynuyor ama uykusu gelince meme demeye başlıyor. Öyle veya böyle alışacak ama gündüzleri beni görmezse meme ememezse hırçınlaşır mı çok üzülür mü bilmiyorum

Ailenin maddi durumu ve annenin psikolojisi yerindeyse anne evde kalabildiği kadar kalmalı diyorum.
Yani birkaç ay daha kalabiliyorsanız kâr.
Ama başlamanız lazımsa zaten yaşını bile geçirmişsiniz, yanında olmuşsunuz.
Ayrıca çalışmak, evden çıkmak, farklı insanlarla iletişim kurmak ruhu iyileştirir.
Çok çok olumlu tarafı var.

14 ay yazmissiniz kazik kadar olmus:))
sütünüzden vitamin mineral aliyor, bagisikligini güclendiriyor. Aslen sütün kalitesi 9. aydan sonra azalmaya basliyormus öyle diyorlar.
Ben de diyordum sabahlari emiyor sdce gögüsüm bile sismiyor diye emzirmeyi biraktigimda.
Ama ardindan her sabah ayni saatte emzirme yerine tam 200 gram meyve püresi yemeye basladi, ardindan da müsli yiyor babasinin tabagindan.
bunlar 7 de oluyor.
9 da yuvada yine kahvalti ki oglum normal bi cocuk. Yani yine de süt resmen besliyormus hala oglani.
günde 3 kere emzirseniz yeter gelisimi icin rahat olun.
sabah-aksam gelince bir de gece ya da yatmadan önce..
Takmayin kafaniza sevinin multlu olun

Ben de sizin gibi düşündüm hep, 1 sene daha kalmak isterdim ama maddi durum elvermiyor dediğiniz gibi. Aslında şu an çok üzülüyorum ama beynim de çok yoruldu, kızımla ilgilenmek aşırı yordu. Belkide dediğiniz gibi çalışmak daha iyi gelecek. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Çok sağolun geceleri sabaha kadar emiyor zaten sık sık uyanıp, gündüzleri genelde ek gıda alıyordu son zamanlarda diş çıkarttığı için yine meme emmeye başladı sürekli. Bebeği varken insanın çalışmak ne kadar zormuş inşallah kolayca alışırız ikimiz de

ya benim oglan dis konusunda cok hizliydi, 7 aylikken 4 disi vardi, 9 aylikken 9:) 11 aylikkan 4 azisi da cikmisti cocugun.
14 aylikken de 16 disi avrdi, son kalan 4 disini de 2 yasina girmeden cikardi, dislerden sonra baya hersey rahatladi bizde ama. Dis cocuklar icin devrim gibi bisey.
ben de 18 aylikken oglum calismaya baslamistim. Ama öncesinde caktirmadan yuva vakitlerini arttirmistim gic anlamadi bile, zaten yuvasinda cok mutlu cok sükür:)
suan 34 aylik oldu yani ay demeye utandim3 yas iste:)
siz de umarim atlatirsiniz hizla:)

Son düzenleme:
Alışır canım merak etme. Sen bu kadar stres yaparsan o da hisseder. Senin akşam geleceğini hissetmeli.

Maşallah sizinki de büyümüş artık, tekrar teşekkür ederim

Alışır canım merak etme. Sen bu kadar stres yaparsan o da hisseder. Senin akşam geleceğini hissetmeli.

Ya o kadar saçma ruh hallerine giriyorum ki, sanki gidip bir daha dönmeyeceğim
Diyorum ki mesela yürümeye başladığını görebilecek miyim filan, bugün yarın yürüyecek gibi duruyor çünkü :))
Eminim işe başlayan her anne böyle hissetmiştir ama bu durum kalıcı olursa iş yerinde de verimli olamam. İnşallah çabucak geçer limonsuzum

Ilk cocugumda 3 aylikti ise basladim, butun sorunlar bendede vardi.. sut sagma odasinda agladigimi bilirim.. ama gecti sukur.. seninki 14 aylik olmus artik baya yemek yiyodur bu konuda kasmana gerek yok. Bizlere gore daha sanslisin, onu dusunup rahatla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…