Anne olduktan sonra yeniden işe başlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Haklısın canım sana da kolaylıklar diliyorum

Ilk bir kaç hafta zorlar ama yoluna girer merak etmeyin..
En büyük şansınız babaanne, gözünüz arkada kalmayacak.
Benim kendi isim, öğlen eve geliyorum, 4 gün çalışıyorum.
Evde 9 aylık ve 2 yaş iki çocuk, okula giden 4.5 yaş bir cocuk var.
Düzen oturana kadar zorlandım,
Ve malesef bakıcı ile idare etmek durumundayım.
Bol bol sarılın, birlikte kitap okuyun, taklit yapin..ev isi yetistirmeye calismayin, onceliginiz cocugunuz olsun :)

Evet çok şükür babaannemiz var, evlerimiz de çok yakın. Muhtemelen yemeğimizi orada yer evimize geliriz. Dediğiniz gibi ev işi yemekle pek uğraşmayacağım mümkün olduğu kadar her anımda kızımla ilgileneceğim. Sizin de işiniz çok zor kolaylıklar diliyorum, kurmuşsunuz düzeni ne güzel. :)

Anlatamam size o evden çıkma mutluluğunu.
Zorluğu da var tabii ki.
Ama bu denge her şeyde var zaten hayatta, zorluk-kolaylık iç içe.
İşe başladığım zamanı düşünüyorum 13 aylıktı, hem çok zordu hem de o an fark ettim evde kafayı yiyormuşum nerdeyse.
Bu da ayrı bir düzen olacak merak etmeyin.

Tosiacim babaannesi ne güveniyorsan hiç endişelenme. Gercekten 14 ay yeterince büyük bir ay
Güzel bir isim olsun 2 3 aylikken de calismaya razıyım canım bir de böyle düşün
Hiç aklin kalmasın ablam yaklaşık tam gün çalışıyordu 2 aylıkken işe başlamıştı. Öğle arası bakıcıya gelip emzirip geri okula donuyordu. Çalışan annelerin çoğu senden daha erken aylarda bıraktı bebişini bunlari düşünüp kendini bir nebze olsun rahatlat.

Siz de hemen hemen benimle aynı zamanda bırakmışsınız. İnşallah ben de sizin gibi hissederim :)

Haklısın en azından babaannesiyle, amcasıyla, dedesiyle çok mutlu bunları görüp seviniyorum. İnşallah kolayca alışırız canım benim teşekkür ederim

boyuna memeye düsecektir. Bi anne yazmisti gününün nasi gectigini.
Benimki de 20 ay emdi ama ben asla memeyi sevgi sefkat veya teselli icin vermedim. Sadece süt icin emdi, 4. ayindan sonra da 3 dakikayi gecmedi hep emdi gitti adam .
Sizde durum böyle olmadigindan sürekli memenizde duracagini varsayiyorum.
Benim kazik kadar oglum bile eve girince 15-20 dakika kucagimda oturmak istiyor. Diyorum 5 dakika sonra yemek saatin, kim yapacak yemegi? Sonra da aclik krizine girip agliyor o andan sora yemek hazirlama sansim yine sifir.. O sebepl bi git bi gel kostur kostur yemek hazirliyorum maalesef. Ölümüne tekim gacilar
esim 19 dan sora gelip yemegini yiyor, oglum 18:30 da hala yememisse beni yiyor tüketiyor aglayarak. Bu konuya hala cözüm bulamadim. Acim

Ahh ahh zor günler bizi bekliyor desenize

Bence çok çok şanslısınz ben 3 aylıkken bıraktım sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 de evde oluyorum ve kızım akşamları 8 30 9:00 da uyuyor yani kızımla günde sadece 2 saat zama geçiriyorum ne kadar üzücü.Benim kızımda 15 aylık bu aylar en güzel ayları bence birlikte en güzel zaman geçirdiğimiz zamanlar fakat bende çalışmak zorundayım.Süt konusuna gelince zaten mama destekli gidiyorduk iş yerinde de sürekli sağınca azaldı 8.5 aylıkken bıraktım mamayla devam ediyoruz

Çalışma saatiniz çok uzun gerçekten üzüldüm çok
Ama daha erken bırakmak sanırım daha çabuk alışmasını sağlıyor bebeğin. Şu son zamanlarda tam gün olmasa da yarım günler koptuğum için tamamen memeye düştü. Odadan çıkar çıkmaz enni diye ağlıyor, duştayken gelip kapıya vuruyor çıkmam için.

9 aylıkken gerı dondum ben. Ise baslayacagımı bıldıgım ıcın zaman zaman anneme bıraktıgım oldu gun ıcınde, 15 gun ocnesınde de bıberona alıstırmaya calısmıstım.
Hem uykusu hem beslenmesı sorun olmadı da o duygusallaık oldu elbette. Baska hersey ıyı gıdıyordu. Sonra yorgunluk, yetememe, yetısememe hep oluyor. Cok karambole baslamıstım sahsen , yanı cok buyutmemeye baslamıstım ama uzucu . Fakat yanında olsanda ne kadar olacaksın en en fazla 14 ay daha , krese baslamak zorunda. Onemlı olan saglam saglıklı bırarada olabılmek. Demek ıstedıgım yanı sen yanında olsanda o olamayacak, o bıseyler yapmak zorunda.
Ben sut sagmıstım ama 1 yasından sonra , nedense cok sut sagmada ıstıkrarlı olamadım. Ben yokken ınek sutu ıctı. Ben gelıncede emzırdım 18 aylıkken memeden ayırdım.

Bir müddet daha izin alsanız eksiye mi dusersiniz? Yani eksiye düşmüyoruz ama kendimize az para kalir diyorsanız izin alın derim. Detay veremiyorum şuan ama ilk kızı 14 aylıkken ise dönen bir anne olarak yazıyorum,şuan ikinci kızım için evdeyim 2bucuk yaşında. Keşke ilkinde de uzun ara verseydim...

Evet çalıştığım kurumun kreşi var, bir süre sonra yanımda götürmek istiyorum. Bu ilk zamanlar biraz sıkıntı galiba umarım çabuk geçer

Eksiye düşmeyi bırakın uzun zamandır çok eksideyiz. Sadece zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayarak yaşıyoruz ve kredi borçlarımı ödeyemiyorum. O yüzden aslında işe başlamak zorundayım artık
Ne gibi sorunlar yaşadınız çok özel değilse

Aslında 8-6 ama eve gelene kadar 7 oluyor.Gerçekten bir yandan erken ayrılmak daha iyi .Çünkü 4 günlük izinde sürekli beraberdik benim içinde zor oluyor bırakmak istemiyorum.Önceleri küçüktü sadece agucuk vs şimdi tam herseyden anlamaya başladı birlite güzel vakit geçirmeye başladık sizin için daha zor olur bırakması şahsen ben olsam daha zor olurdu

Evet doğduğundan beri bütün düzenimiz beraber geçti, kolay olmayacak pek

ben 1 yaşına tam 23 gün kala işe başladim.
ben işe başladıktan 15 gün sonra kızım havale geçirdi.
çok şükür bişey olmadi .
ilk ayda ben çok sıkıntı yarattim.
16 ay emdi. kendi istegiyle birakti. ;ben işe başladim eşim işsiz kaldi. maddi anlamda 1,5 yıl zorluk çektik.
şimdi eşim işe girdi çok şükür. maddi anlamda düzeldi. :)
benim kız babaannesi bakiyodu eve inmek bile istemedi.
zor aliyordum. gelmek istemiyordu.
halasina çok düşkün... bunun için halasiyla kavga etmişliğim var. o kavga boş buldum kendimce..
yapacak bişey yok
çocuk nereye alışırsa ona gidiyor anneyi istemiyo.
şu an 3 yaşında.. :)
hala ergeni ile uğraşiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…