- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi inessa armand
-
Bır kucagımda bırı karnımda ben nerelere gidem. Ne yapalım sağlıklı olsunlar da artık yapacak birşey yok. Bunları da atlatırız. Memursun en azından haftasonları birliktesiniz. 5gün kısmi ayrılıkböyle düşün içine su serpilsin❤❤
Ilk bir kaç hafta zorlar ama yoluna girer merak etmeyin..
En büyük şansınız babaanne, gözünüz arkada kalmayacak.
Benim kendi isim, öğlen eve geliyorum, 4 gün çalışıyorum.
Evde 9 aylık ve 2 yaş iki çocuk, okula giden 4.5 yaş bir cocuk var.
Düzen oturana kadar zorlandım,
Ve malesef bakıcı ile idare etmek durumundayım.
Bol bol sarılın, birlikte kitap okuyun, taklit yapin..ev isi yetistirmeye calismayin, onceliginiz cocugunuz olsun :)
Allh rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ben de 4 aylıkken annemi kaybettim. Şimdi bakıcıya bırakıyorum.
Anlatamam size o evden çıkma mutluluğunu.Ben de sizin gibi düşündüm hep, 1 sene daha kalmak isterdim ama maddi durum elvermiyor dediğiniz gibi. Aslında şu an çok üzülüyorum ama beynim de çok yoruldu, kızımla ilgilenmek aşırı yordu. Belkide dediğiniz gibi çalışmak daha iyi gelecek. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
Anlatamam size o evden çıkma mutluluğunu.
Zorluğu da var tabii ki.
Ama bu denge her şeyde var zaten hayatta, zorluk-kolaylık iç içe.
İşe başladığım zamanı düşünüyorum 13 aylıktı, hem çok zordu hem de o an fark ettim evde kafayı yiyormuşum nerdeyse.
Bu da ayrı bir düzen olacak merak etmeyin.
Tosiacim babaannesi ne güveniyorsan hiç endişelenme. Gercekten 14 ay yeterince büyük bir ay ☺
Güzel bir isim olsun 2 3 aylikken de calismaya razıyım canım bir de böyle düşün
Hiç aklin kalmasın ablam yaklaşık tam gün çalışıyordu 2 aylıkken işe başlamıştı. Öğle arası bakıcıya gelip emzirip geri okula donuyordu. Çalışan annelerin çoğu senden daha erken aylarda bıraktı bebişini bunlari düşünüp kendini bir nebze olsun rahatlat.
boyuna memeye düsecektir. Bi anne yazmisti gününün nasi gectigini.Akşamları veya hafta sonları nasıl davranmaliyim sizce, aktivite odaklı mı olmalı yoksa böyle bol bol sarılmalı opmeli mi olmalı :) beni özleyecek gündüzleri çünkü, nasıl davransam kaliteli zaman geçirmiş olurum merak ediyorum.
Gündüzleri babaannesiyle baya hareketli olacak, bol bol oynayacak.
boyuna memeye düsecektir. Bi anne yazmisti gününün nasi gectigini.
Benimki de 20 ay emdi ama ben asla memeyi sevgi sefkat veya teselli icin vermedim. Sadece süt icin emdi, 4. ayindan sonra da 3 dakikayi gecmedi hep emdi gitti adam .
Sizde durum böyle olmadigindan sürekli memenizde duracagini varsayiyorum.
Benim kazik kadar oglum bile eve girince 15-20 dakika kucagimda oturmak istiyor. Diyorum 5 dakika sonra yemek saatin, kim yapacak yemegi? Sonra da aclik krizine girip agliyor o andan sora yemek hazirlama sansim yine sifir.. O sebepl bi git bi gel kostur kostur yemek hazirliyorum maalesef. Ölümüne tekim gacilar
esim 19 dan sora gelip yemegini yiyor, oglum 18:30 da hala yememisse beni yiyor tüketiyor aglayarak. Bu konuya hala cözüm bulamadim. Acim
Bence çok çok şanslısınz ben 3 aylıkken bıraktım sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 de evde oluyorum ve kızım akşamları 8 30 9:00 da uyuyor yani kızımla günde sadece 2 saat zama geçiriyorum ne kadar üzücü.Benim kızımda 15 aylık bu aylar en güzel ayları bence birlikte en güzel zaman geçirdiğimiz zamanlar fakat bende çalışmak zorundayım.Süt konusuna gelince zaten mama destekli gidiyorduk iş yerinde de sürekli sağınca azaldı 8.5 aylıkken bıraktım mamayla devam ediyoruzMerhabalar
Bugün kızım tam 14 aylık oldu ve ben ücretsiz iznimin sonuna geldim. Esasen 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkım var fakat maddi olarak buna müsait değiliz ve artık iş hayatına dönmek zorundayım. 3 gün sonra başlıyorum. Memurum, sabah 08.30 akşam 17.00 arası çalışıyorum. Yolda geçen süreyle beraber kızımla günlük 10 saat ayrılacağız ilk defa. Hala meme emiyor, biberon, bardak vs kabul etmiyor. Aç olmadığı zamanlarda bile sürekli meme emmek istiyor bağımlı gibi.
Meme emmeden uyumuyor kesinlikle.
Şimdiye kadar en çok ayrı kaldığımız süre 4-5 saat oldu. Kızıma babaannesi bakacak, evlerimiz yakın ve kızım babaannesini çok seviyor. Gün içerisinde bile oynarken gayet mutlular ikisi de, o açıdan herhangi bir problemim yok.
Ama ben kendimi aşırı derecede mutsuz hissediyorum. Her zaman iş hayatını, çalışmayı seven bir kadın oldum. Sabahları erken kalkmak zor gelmedi örneğin. Ama 1 aydır iş başı tarihim netleştiğinden beri çok mutsuz hissediyorum, resmen tekrar ücretsiz izin almak için bahaneler arıyorum ama gerçekten durumumuz hiç müsait değil buna, çok fazla borcum var ve artık ödemek durumundayım.
Hem kızıma gün içerisinde meme veremeyeceğim için, hem gündüz benden başkasıyla asla uyumak istemediği için çok üzülüyorum.
En önemlisi de iş hayatına yeniden başlamak anne olduktan sonra sizlere de bu kadar zor geldi mi onu öğrenmek istiyorum.
Sizce bu mutsuzluk geçici mi?
Simdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Bence çok çok şanslısınz ben 3 aylıkken bıraktım sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 de evde oluyorum ve kızım akşamları 8 30 9:00 da uyuyor yani kızımla günde sadece 2 saat zama geçiriyorum ne kadar üzücü.Benim kızımda 15 aylık bu aylar en güzel ayları bence birlikte en güzel zaman geçirdiğimiz zamanlar fakat bende çalışmak zorundayım.Süt konusuna gelince zaten mama destekli gidiyorduk iş yerinde de sürekli sağınca azaldı 8.5 aylıkken bıraktım mamayla devam ediyoruz
9 aylıkken gerı dondum ben. Ise baslayacagımı bıldıgım ıcın zaman zaman anneme bıraktıgım oldu gun ıcınde, 15 gun ocnesınde de bıberona alıstırmaya calısmıstım.
Hem uykusu hem beslenmesı sorun olmadı da o duygusallaık oldu elbette. Baska hersey ıyı gıdıyordu. Sonra yorgunluk, yetememe, yetısememe hep oluyor. Cok karambole baslamıstım sahsen , yanı cok buyutmemeye baslamıstım ama uzucu . Fakat yanında olsanda ne kadar olacaksın en en fazla 14 ay daha , krese baslamak zorunda. Onemlı olan saglam saglıklı bırarada olabılmek. Demek ıstedıgım yanı sen yanında olsanda o olamayacak, o bıseyler yapmak zorunda.
Ben sut sagmıstım ama 1 yasından sonra , nedense cok sut sagmada ıstıkrarlı olamadım. Ben yokken ınek sutu ıctı. Ben gelıncede emzırdım 18 aylıkken memeden ayırdım.
Bir müddet daha izin alsanız eksiye mi dusersiniz? Yani eksiye düşmüyoruz ama kendimize az para kalir diyorsanız izin alın derim. Detay veremiyorum şuan ama ilk kızı 14 aylıkken ise dönen bir anne olarak yazıyorum,şuan ikinci kızım için evdeyim 2bucuk yaşında. Keşke ilkinde de uzun ara verseydim...
Aslında 8-6 ama eve gelene kadar 7 oluyor.Gerçekten bir yandan erken ayrılmak daha iyi .Çünkü 4 günlük izinde sürekli beraberdik benim içinde zor oluyor bırakmak istemiyorum.Önceleri küçüktü sadece agucuk vs şimdi tam herseyden anlamaya başladı birlite güzel vakit geçirmeye başladık sizin için daha zor olur bırakması şahsen ben olsam daha zor olurduÇalışma saatiniz çok uzun gerçekten üzüldüm çok
Ama daha erken bırakmak sanırım daha çabuk alışmasını sağlıyor bebeğin. Şu son zamanlarda tam gün olmasa da yarım günler koptuğum için tamamen memeye düştü. Odadan çıkar çıkmaz enni diye ağlıyor, duştayken gelip kapıya vuruyor çıkmam için.
Aslında 8-6 ama eve gelene kadar 7 oluyor.Gerçekten bir yandan erken ayrılmak daha iyi .Çünkü 4 günlük izinde sürekli beraberdik benim içinde zor oluyor bırakmak istemiyorum.Önceleri küçüktü sadece agucuk vs şimdi tam herseyden anlamaya başladı birlite güzel vakit geçirmeye başladık sizin için daha zor olur bırakması şahsen ben olsam daha zor olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?