- 3 Mayıs 2012
- 1.388
- 1.576
- 133
- Konu Sahibi inessa armand
-
ben 1 yaşına tam 23 gün kala işe başladim.
ben işe başladıktan 15 gün sonra kızım havale geçirdi.
çok şükür bişey olmadi .
ilk ayda ben çok sıkıntı yarattim.
16 ay emdi. kendi istegiyle birakti. ;ben işe başladim eşim işsiz kaldi. maddi anlamda 1,5 yıl zorluk çektik.
şimdi eşim işe girdi çok şükür. maddi anlamda düzeldi. :)
benim kız babaannesi bakiyodu eve inmek bile istemedi.
zor aliyordum. gelmek istemiyordu.
halasina çok düşkün... bunun için halasiyla kavga etmişliğim var.o kavga boş buldum kendimce..
yapacak bişey yok
çocuk nereye alışırsa ona gidiyor anneyi istemiyo.
şu an 3 yaşında.. :)
hala ergeni ile uğraşiyorum...
Bir ben mi işyerinde dinleniyorum? :)
Ben kızım 3,5 aylıkken başladım işe
Birden sudan çıkmış balık gibi oldum kabul :)
Ama çalışmak çok iyi geldi
Maddi-manevi çocuğuna yetebilmenin hazzı muzazzam
Kızıma annem bakıyor çok şükür gözüm arkada değil, gün içinde düşünmüyorum annem sağolsun gözü gibi bakıyor hakkını asla ödeyemem
Sizinde babane bakacakmış, eminim o da kuzunuza gözü gibi bakacak
Üstelik memurmuşsunuz şartlarınız çoğumuza göre çok iyi
Misal ben 9-6,3 çalışıyorum ve resmi tatilim yok
Kızım bir yaşına girincede cumarteside gideceğim
Diyeceğim şu ki herşey evlatlar için. Zor mu bu koşturma evet kabul çok zor, ama fedakarlık yapmadanda olmuyor malesef
Size yeni iş döneminizde başarılar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun
Bebekten ayrılmak çok çok zor ben her gün ağlayarak gelirdim eve dönerken tabana kuvvet koşardım. Mecburen yine çocuklarımız için çalışıyoruz oğlumun doğumundan sonra 4 aylıkkken,kızımda ise 7.5 aylıkken işe başlamıştım. Meme isteği şu an psikoljik destek benim sütüm de çok çok azdı yine de veriyordum 13 aylık iken memeyi bıraktım
tabiki isteyecek her çocuk ayni olmuyor annesi:)Beni istemeyecek mi yani
tabiki isteyecek her çocuk ayni olmuyor annesi:)
benim kızım huysuzlaşıyor işe gidince.. evde halası varken degişiyor
halasına çok bağlı.. ben bu durumdan başta hoşnuttum şimdi bu kadar denliyi rahatsiz etmeye başladi kavga ettim aglayinca yukardan hemen geliyordu halası...
bende çıkıştım niye geliyorsun felan.. gidiyor bi daha gelmiyor babasi aldi sonuçta. nabiyim.. :/
benbana alışsın diye uğraşiyorum baktim bu çocuk değşmeyecek.. babaaneye halaya anneanneye herkese öle yapıyor...
Benim de gözüm arkada kalmayacak babaannesinden allah razı olsun severek bakıyor çok güzel ilgilenip oynuyor, gezdiriyor
Tek korkum arkamdan ağlar mı, üzülür mü, meme emmezse çok büyük bir travma yaratır mı falan filan. Yani belki çok saçma düşünceler ama elimde değil
Allah size de kolaylık versin, içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim öncelikle güzel dileğiniz için
İlk düzeninizi oturtana kadar biraz zor geçebilir ama pes etmeyin sakın
Tramva yaratacak bir durum değil bence sonuçta siz tanıdığı,bildiği,güvendiği birine bırakacaksınız kuzuyu
Dediğim gibi ilk günler ikinizede zor gelecek ama sonrası allahın izniyle daha kolay
Mutlu anne=Mutlu bebiş unutmayın
ben o durumu yaşamadim işe başladiktan 5 ay sonra kendi istegiyle birakti. yapacak bişey yok.Son zamanlarda sık sık babaannesine bıraktım alışsın diye, o günden beri meme düşkünü oldu. Sanırım işten sonra da sürekli emmek isteyecek kuzum
ben o durumu yaşamadim işe başladiktan 5 ay sonra kendi istegiyle birakti. yapacak bişey yok.
evet büyük itimalle öle olucak akşam gelince emmek isteyecek sonra anlar.
İnsallah sizin gibi derim ben de yaa
Ne olacak bilmiyorum o kadar gerginim ki, elim ayağım titriyor son günüm
Ben iki çocuğumu da 3,5 aylıkken bıraktım işe geldim, kolay değil ama alışıyorsun öyle yada böyle alışıyorsun
Kızım 8 aylık ve ben 2 hafta önce iznim bitip ise döndüm. İşe baslamadan birkaç hafta önce bakıcı buldum, yanımda napmasi gerektiğini gösterdim. Şimdi hergun oyun oynarken, yerken, uyumuş halini hep fotoğraf ve video atıyor. Doğduktan kısa bir süre sonra ailemden çok uzak bir şehire tasindigimiz için hep başbaşaydık o yüzden çok korkuyordum ağlar arkamdan diye. Benim elimden yerken krize giren cocuk bakıcı kızın elinden hapur hulur yemek yiyo, gelde delirmecocuklar çabuk adapte oluyor aslında. Biz anneler olarak daha çok üzülüyoruz onlardan ayrı kaldığımız için. Allah hepimize sabır ve kolaylıklar versin❤
Merhabalar
Bugün kızım tam 14 aylık oldu ve ben ücretsiz iznimin sonuna geldim. Esasen 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkım var fakat maddi olarak buna müsait değiliz ve artık iş hayatına dönmek zorundayım. 3 gün sonra başlıyorum. Memurum, sabah 08.30 akşam 17.00 arası çalışıyorum. Yolda geçen süreyle beraber kızımla günlük 10 saat ayrılacağız ilk defa. Hala meme emiyor, biberon, bardak vs kabul etmiyor. Aç olmadığı zamanlarda bile sürekli meme emmek istiyor bağımlı gibi.
Meme emmeden uyumuyor kesinlikle.
Şimdiye kadar en çok ayrı kaldığımız süre 4-5 saat oldu. Kızıma babaannesi bakacak, evlerimiz yakın ve kızım babaannesini çok seviyor. Gün içerisinde bile oynarken gayet mutlular ikisi de, o açıdan herhangi bir problemim yok.
Ama ben kendimi aşırı derecede mutsuz hissediyorum. Her zaman iş hayatını, çalışmayı seven bir kadın oldum. Sabahları erken kalkmak zor gelmedi örneğin. Ama 1 aydır iş başı tarihim netleştiğinden beri çok mutsuz hissediyorum, resmen tekrar ücretsiz izin almak için bahaneler arıyorum ama gerçekten durumumuz hiç müsait değil buna, çok fazla borcum var ve artık ödemek durumundayım.
Hem kızıma gün içerisinde meme veremeyeceğim için, hem gündüz benden başkasıyla asla uyumak istemediği için çok üzülüyorum.
En önemlisi de iş hayatına yeniden başlamak anne olduktan sonra sizlere de bu kadar zor geldi mi onu öğrenmek istiyorum.
Sizce bu mutsuzluk geçici mi?
Simdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Oğlum 7 aylıkken bir süre çalışmak zorunda kaldım. Yarım gün çalışıyordum (süt izni), sabahtan da eşim bakıyordu. Sonra ücretsiz izne ayrıldım. 17 aylıkken de geri başladım. Mecburdum. Aynı sizin gibi. Ben de memurum bu arada. Gözün arkanda kalmayacak, o en büyük artın. Ben bakıcıya bırakmak zorundaydım, eve kamera koymuştum o yüzden. Bir süre sonra yeni düzene alışıp sorun yaşamıyorlar, merak etme :) bana da söylemişlerdi, sana da söyleyeyim; çalışmak iyi gelecek. Hem birbirinizi daha çok özleyeceksiniz hem de evladınız annesinden ayrı bir birey olduğunu kavrayacak.
Ya da çalışmayı hayal eden tosia:)Evet yani o kadar çalışan anne varken belki gereksiz yere büyütüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?