- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi inessa armand
-
Ya da çalışmayı hayal eden tosia:)
Bu ikinize de iyi gelecek emin olun.
İşe başladıktan sonra farkedeceksiniz ki, kızınızla aranızdaki bağ kuvvetlenecek ve ona ayırdığınız kısıtlı zamanda, bazen tüm gün yaptıklarınızın çok daha fazlasını yapabildiğinizi.
2 yaşa kadar emzirme deniyor ama hiç emmeyen bebekler var, misal benimkiler.
Yapabilecek bir şey yok, yavaş yavaş akşam uykularına ve derken bitirmene kolaylık sağlayacak bu durum.
Gerçekten 2 yaşında ayrılmanız daha zor, kriz dönemi geliyor.
Şahsen sevindim, sizin de hayatınıza dönmeye ihtiyacınız var sonuç olarak kazancınız da gerekli.
Rica ederim, evet özlüyorum ama çalışmak valla iyi geldi ne yalan söyleyeyimYaa çok sevindim kızınızın alışmasınainşallah ben de aynısını söyleyebilirim bir süre sonra. Çok teşekkür ederim
Merhabalar
Bugün kızım tam 14 aylık oldu ve ben ücretsiz iznimin sonuna geldim. Esasen 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkım var fakat maddi olarak buna müsait değiliz ve artık iş hayatına dönmek zorundayım. 3 gün sonra başlıyorum. Memurum, sabah 08.30 akşam 17.00 arası çalışıyorum. Yolda geçen süreyle beraber kızımla günlük 10 saat ayrılacağız ilk defa. Hala meme emiyor, biberon, bardak vs kabul etmiyor. Aç olmadığı zamanlarda bile sürekli meme emmek istiyor bağımlı gibi.
Meme emmeden uyumuyor kesinlikle.
Şimdiye kadar en çok ayrı kaldığımız süre 4-5 saat oldu. Kızıma babaannesi bakacak, evlerimiz yakın ve kızım babaannesini çok seviyor. Gün içerisinde bile oynarken gayet mutlular ikisi de, o açıdan herhangi bir problemim yok.
Ama ben kendimi aşırı derecede mutsuz hissediyorum. Her zaman iş hayatını, çalışmayı seven bir kadın oldum. Sabahları erken kalkmak zor gelmedi örneğin. Ama 1 aydır iş başı tarihim netleştiğinden beri çok mutsuz hissediyorum, resmen tekrar ücretsiz izin almak için bahaneler arıyorum ama gerçekten durumumuz hiç müsait değil buna, çok fazla borcum var ve artık ödemek durumundayım.
Hem kızıma gün içerisinde meme veremeyeceğim için, hem gündüz benden başkasıyla asla uyumak istemediği için çok üzülüyorum.
En önemlisi de iş hayatına yeniden başlamak anne olduktan sonra sizlere de bu kadar zor geldi mi onu öğrenmek istiyorum.
Sizce bu mutsuzluk geçici mi?
Simdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Rica ederim, evet özlüyorum ama çalışmak valla iyi geldi ne yalan söyleyeyimyoksa artık kızım ağladıkça yanına oturup bende ağlar durumdaydım
Kızım 11.5 aylık
Ben de izindeyim
Hiç dönesim yok ama borcumuz da var
Benim de gözümde büyüyor. İşimi çok seviyorum ama gitmek istemiyorum.
Benim emanet edeceğim güvenilir bir babanne de yok. O yüzden 22-23 ay olana kadar sıkacağım kendimi evde olacağım.
Bence hisleriniz normal. 10 saat uzun ama çalışmak size de iyi gelir. Bu ayda zaten gündüz 2 kere emse yeter. Biberon almasa da beslenebilir ek gıda yoğurt vs. aç kalmaz yani. Emmeden de uyumayı öğrenmeei için işe dönmeniz iyi bir fırsat.
Kızım 11.5 aylık
Ben de izindeyim
Hiç dönesim yok ama borcumuz da var
Benim de gözümde büyüyor. İşimi çok seviyorum ama gitmek istemiyorum.
Benim emanet edeceğim güvenilir bir babanne de yok. O yüzden 22-23 ay olana kadar sıkacağım kendimi evde olacağım.
Bence hisleriniz normal. 10 saat uzun ama çalışmak size de iyi gelir. Bu ayda zaten gündüz 2 kere emse yeter. Biberon almasa da beslenebilir ek gıda yoğurt vs. aç kalmaz yani. Emmeden de uyumayı öğrenmeei için işe dönmeniz iyi bir fırsat.
Çok sevindim, belki de siz de kendinizi iyi hissedip sosyal hayata tekrar katılınca bebeğinize de daha faydalı olup daha kaliteli zaman geçirirsinizBugün ilk iş günümdü kızlar, korktuğum kadar kötü olmadı şükürler olsun ❤
Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim
Çok sevindim, belki de siz de kendinizi iyi hissedip sosyal hayata tekrar katılınca bebeğinize de daha faydalı olup daha kaliteli zaman geçirirsiniz
Merhabalar
Bugün kızım tam 14 aylık oldu ve ben ücretsiz iznimin sonuna geldim. Esasen 1 yıl daha ücretsiz izin alma hakkım var fakat maddi olarak buna müsait değiliz ve artık iş hayatına dönmek zorundayım. 3 gün sonra başlıyorum. Memurum, sabah 08.30 akşam 17.00 arası çalışıyorum. Yolda geçen süreyle beraber kızımla günlük 10 saat ayrılacağız ilk defa. Hala meme emiyor, biberon, bardak vs kabul etmiyor. Aç olmadığı zamanlarda bile sürekli meme emmek istiyor bağımlı gibi.
Şimdiye kadar en çok ayrı kaldığımız süre 4-5 saat oldu. Kızıma babaannesi bakacak, evlerimiz yakın ve kızım babaannesini çok seviyor. Gün içerisinde bile oynarken gayet mutlular ikisi de, o açıdan herhangi bir problemim yok.
Ama ben kendimi aşırı derecede mutsuz hissediyorum. Her zaman iş hayatını, çalışmayı seven bir kadın oldum. Sabahları erken kalkmak zor gelmedi örneğin. Ama 1 aydır iş başı tarihim netleştiğinden beri çok mutsuz hissediyorum, resmen tekrar ücretsiz izin almak için bahaneler arıyorum ama gerçekten durumumuz hiç müsait değil buna, çok fazla borcum var ve artık ödemek durumundayım.
Hem kızıma gün içerisinde meme veremeyeceğim için, hem gündüz benden başkasıyla asla uyumak istemediği için çok üzülüyorum.
En önemlisi de iş hayatına yeniden başlamak anne olduktan sonra sizlere de bu kadar zor geldi mi onu öğrenmek istiyorum.
Anne icin bebekten ayrilmak daha zor herseyini dusunuyoruz ama zaman gecip cocugumuzun da mutlu oldugunu gorunce rahatliyoruz. Aksam da birbirinizi ozleyip doyasiya vakit gecirince daha da rahatliyor insan. 2cocugum var. Oglum 5aylikken basladim biberon aldi sorun yasamadim Kizim da yine 5aylikti basladim daha ek gida da almiyodu. Sut sagip biraktim biberon almiyodu zor zoruna sagip biraktigim sutu icmiyordu zorla bi kac yudum. 11aylik olana kadar ek gida agzina almadi hic. Yaz tatiline de girdik yaninda ben vardim hep emiyodu. 11aylikken geri okul basladi sut sagmadim zaten. Mecbur kalinca ek gida almaya basladi. Beslenmesini dert etme. Babnnesi de bakcaksa hic dert etme. En azindan guvenilir birine emanet ediyosunMerhabalar
Bu kadar kafaniza takmayin, cocugunuz uc gun meme emmezse alisacaktir bu duruma. Kayinvalideniz bir sekilde bu duruma çözüm bulabilir, size yardimci olsun bu konuda.
ayrica evden uzaklasip, bebek bakmamak, annelik yapmamak, insanlarin arasina karismak size iyi gelecektir.
ilk gunler tabiki zorlanirsin, ve cocugunu ozleme hissi asla gecmez ama iyi gelecek inaninki.
Anne icin bebekten ayrilmak daha zor herseyini dusunuyoruz ama zaman gecip cocugumuzun da mutlu oldugunu gorunce rahatliyoruz. Aksam da birbirinizi ozleyip doyasiya vakit gecirince daha da rahatliyor insan. 2cocugum var. Oglum 5aylikken basladim biberon aldi sorun yasamadim Kizim da yine 5aylikti basladim daha ek gida da almiyodu. Sut sagip biraktim biberon almiyodu zor zoruna sagip biraktigim sutu icmiyordu zorla bi kac yudum. 11aylik olana kadar ek gida agzina almadi hic. Yaz tatiline de girdik yaninda ben vardim hep emiyodu. 11aylikken geri okul basladi sut sagmadim zaten. Mecbur kalinca ek gida almaya basladi. Beslenmesini dert etme. Babnnesi de bakcaksa hic dert etme. En azindan guvenilir birine emanet ediyosun
Çok sağolun teşekkür ederim, bugün ilk günümdü, burnumun direği sızlamadı dersem yalan olur çok özledim. Ama çok şükür güzel geçmiş günü, yemeğini yemiş. Gelir gelmez memeye saldırdı özlemiş o da :)
Geçmis olsun iy gectigine sevindim :) Kiyamam annesini ozlemis kuzu!! Daha da iyi olacaktir, cocuk icinde iyi, anneden bir kac saat ayri durabilecegini zamanla kavrayacaktir.
Evet kaç kere öptü, saçlarımı okşadı yavrum
Sabah bırakıp gitmek zordu gerçekten ama şükürler olsun mutlu olduğu sevdiği biriyle beraber :)
benimde iki cocugum var biri 1,5 yasinda digeri 3,5
artik alistigimiza ragmen, banada sabah onlari birakmak zor gelir, aksam gelince ikiside cok karsilar bizi. hemen kucagimiza atlarlar.
ama bana cok iyi geliyor calismak, izinli oldugum gunler evde sadece temizlik ve yemekle ugrastigim icin bazen cok huysuz olabiliyorum haliyle.
dengeyi kurmak cok onemli. Hayat bu, calismak gecinmek icin zorunlu ama sosyal hayat cok onemli. Cocuklarin olunca hayattan kopman anlamina gelmiyor. Misal gecen is yeriyle yemege gittik ve sonrasina eglence mekanina gittik gece 12de eve dondum, esim cocuklarla ilgilendi, sabah uyandigimda uc erkekte basimdaydi ozlemislerdi :d
ama bana cok iyi geldi, kendime vakit ayirmak.
tavsiye ederim. ruhen insan cok rahatliyor
O gelir gelmez memeye saldirmalarinin tadi da bi baska guzel.Çok sağolun teşekkür ederim, bugün ilk günümdü, burnumun direği sızlamadı dersem yalan olur çok özledim. Ama çok şükür güzel geçmiş günü, yemeğini yemiş. Gelir gelmez memeye saldırdı özlemiş o da :)
O gelir gelmez memeye saldirmalarinin tadi da bi baska guzel.
Güvenip bırakabileceğin biri var en azından gözün arkada kalmaz . Ama en azından gündüz uykusunu babaanneyle yapabilmesi ve emme sıklığını azaltmak için bir ay önceden alıştırma yapsaydın daha iyi olurdu
Benim oyum tekrar izin kullanmandan yana ama mecburum diyorsun. O yüzden Allah yardımcın olsun diyorum.
Bir bakıma şanslısın babaannesi bakacak. En azından gözün arkada kalmaz. ❤❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?