Anne olduktan sonra yeniden işe başlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet gerçekten ihtiyacım var kendi paramı kazanıp, istediğim gibi harcamaya. Hayatımın bu dönemine kadar lise hayatı da dahil ailemden hiç para almadım neredeyse. Hep kendi ayaklarımın üstünde durdum, belki iyi belki de kötü ama bu durum beni güvensiz biri yapıyor, sürekli endişeli biri.
Gergin oluyorum, mutsuz oluyorum, yarın kızımın bezini alabilecek miyim diye düşünmek istemiyorum artık.
Çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur.
Sayenizde kendimi daha iyi hissettim :)

Kızım 11.5 aylık
Ben de izindeyim
Hiç dönesim yok ama borcumuz da var
Benim de gözümde büyüyor. İşimi çok seviyorum ama gitmek istemiyorum.
Benim emanet edeceğim güvenilir bir babanne de yok. O yüzden 22-23 ay olana kadar sıkacağım kendimi evde olacağım.

Bence hisleriniz normal. 10 saat uzun ama çalışmak size de iyi gelir. Bu ayda zaten gündüz 2 kere emse yeter. Biberon almasa da beslenebilir ek gıda yoğurt vs. aç kalmaz yani. Emmeden de uyumayı öğrenmeei için işe dönmeniz iyi bir fırsat.

Rica ederim, evet özlüyorum ama çalışmak valla iyi geldi ne yalan söyleyeyim yoksa artık kızım ağladıkça yanına oturup bende ağlar durumdaydım

Bugün ilk iş günümdü kızlar, korktuğum kadar kötü olmadı şükürler olsun
Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim

Mümkün olduğu kadar durun evde, gözünüz arkada kalacaksa borçlu olmak daha iyi bence de. Çok şükür dediğiniz gibi yemeğini yemiş, uyumuş da. İnşallah böyle devam eder

Bugün ilk iş günümdü kızlar, korktuğum kadar kötü olmadı şükürler olsun ❤
Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim
Çok sevindim, belki de siz de kendinizi iyi hissedip sosyal hayata tekrar katılınca bebeğinize de daha faydalı olup daha kaliteli zaman geçirirsiniz

Çok sevindim, belki de siz de kendinizi iyi hissedip sosyal hayata tekrar katılınca bebeğinize de daha faydalı olup daha kaliteli zaman geçirirsiniz

Haklısınız insan özleyince daha verimli oluyor sanki. Bir de maddi rahatlama boyutu var tabii. İnşallah sizin için de herşey çok güzel olur

Bu kadar kafaniza takmayin, cocugunuz uc gun meme emmezse alisacaktir bu duruma. Kayinvalideniz bir sekilde bu duruma çözüm bulabilir, size yardimci olsun bu konuda.
ayrica evden uzaklasip, bebek bakmamak, annelik yapmamak, insanlarin arasina karismak size iyi gelecektir.
ilk gunler tabiki zorlanirsin, ve cocugunu ozleme hissi asla gecmez ama iyi gelecek inaninki.

Anne icin bebekten ayrilmak daha zor herseyini dusunuyoruz ama zaman gecip cocugumuzun da mutlu oldugunu gorunce rahatliyoruz. Aksam da birbirinizi ozleyip doyasiya vakit gecirince daha da rahatliyor insan. 2cocugum var. Oglum 5aylikken basladim biberon aldi sorun yasamadim Kizim da yine 5aylikti basladim daha ek gida da almiyodu. Sut sagip biraktim biberon almiyodu zor zoruna sagip biraktigim sutu icmiyordu zorla bi kac yudum. 11aylik olana kadar ek gida agzina almadi hic. Yaz tatiline de girdik yaninda ben vardim hep emiyodu. 11aylikken geri okul basladi sut sagmadim zaten. Mecbur kalinca ek gida almaya basladi. Beslenmesini dert etme. Babnnesi de bakcaksa hic dert etme. En azindan guvenilir birine emanet ediyosun

Çok sağolun teşekkür ederim, bugün ilk günümdü, burnumun direği sızlamadı dersem yalan olur çok özledim. Ama çok şükür güzel geçmiş günü, yemeğini yemiş. Gelir gelmez memeye saldırdı özlemiş o da :)

Geçmis olsun iy gectigine sevindim :) Kiyamam annesini ozlemis kuzu!! Daha da iyi olacaktir, cocuk icinde iyi, anneden bir kac saat ayri durabilecegini zamanla kavrayacaktir.

Geçmis olsun iy gectigine sevindim :) Kiyamam annesini ozlemis kuzu!! Daha da iyi olacaktir, cocuk icinde iyi, anneden bir kac saat ayri durabilecegini zamanla kavrayacaktir.

Evet kaç kere öptü, saçlarımı okşadı yavrum
Sabah bırakıp gitmek zordu gerçekten ama şükürler olsun mutlu olduğu sevdiği biriyle beraber :)

Evet kaç kere öptü, saçlarımı okşadı yavrum
Sabah bırakıp gitmek zordu gerçekten ama şükürler olsun mutlu olduğu sevdiği biriyle beraber :)

benimde iki cocugum var biri 1,5 yasinda digeri 3,5
artik alistigimiza ragmen, banada sabah onlari birakmak zor gelir, aksam gelince ikiside cok karsilar bizi. hemen kucagimiza atlarlar.
ama bana cok iyi geliyor calismak, izinli oldugum gunler evde sadece temizlik ve yemekle ugrastigim icin bazen cok huysuz olabiliyorum haliyle.

dengeyi kurmak cok onemli. Hayat bu, calismak gecinmek icin zorunlu ama sosyal hayat cok onemli. Cocuklarin olunca hayattan kopman anlamina gelmiyor. Misal gecen is yeriyle yemege gittik ve sonrasina eglence mekanina gittik gece 12de eve dondum, esim cocuklarla ilgilendi, sabah uyandigimda uc erkekte basimdaydi ozlemislerdi :d
ama bana cok iyi geldi, kendime vakit ayirmak.

tavsiye ederim. ruhen insan cok rahatliyor

İnşallah ben de daha iyi olacağım, daha verimli olacak geçirdiğimiz zaman. Gerçekten bütün gün sadece çocuk bakımı, temizlik yemek aşırı bunaltıyordu beni.
Kızım da sadece beni görüyordu. Ama böyle babaannesiyle oynuyor, amcasıyla oynuyor ona da değişiklik oluyor. Elbette zor zamanlar olacaktır, diş sancısı var, hastalığı var. İnşallah onlar da geçer. Size de kolaylıklar diliyorum 2 çocuk daha da zordur

O gelir gelmez memeye saldirmalarinin tadi da bi baska guzel.

Benim oyum tekrar izin kullanmandan yana ama mecburum diyorsun. O yüzden Allah yardımcın olsun diyorum.
Bir bakıma şanslısın babaannesi bakacak. En azından gözün arkada kalmaz. ❤❤

Öyle yapmaya çalıştık ama olmadı, beceremedik
Bugün pek sorun olmamış inşallah böyle devam eder. Uykusunu uyumuş yani güzelce :)

Benim oyum tekrar izin kullanmandan yana ama mecburum diyorsun. O yüzden Allah yardımcın olsun diyorum.
Bir bakıma şanslısın babaannesi bakacak. En azından gözün arkada kalmaz. ❤❤

Evet canım gerçekten gözüm arkada kalmadı sadece özledim... İlk günler zor tabii ama alışırız inşallah teşekkür ederim

Ben 3 aylıkken bıraktım. İlk bir kaç gün oh be dedim, sosyalleştim- işe yarıyorum.
Sonra bakıcıda aradığımı bulamayıp süt izni alarak eşime emanet ettim. Bu sene tekrar bakıcıya bıraktım, yine bazı sıkıntılar oldu bu sefer eve bakıcı tuttum derken çok yıprandım ruhsal olarak. Param olsa asla 2 yaşa kadar çalışmazdım ki benim çalışma saatlerim yine iyi. İnsan alışıyor bu düzene ama açıkçası en ufak bir ihmalde, hatada, sıkıntıda keşke çalışmasaydım diye geçiriyorum içimden.
Ama alışırsınız merak etmeyin, binlerce anne bu şekilde bırakıyor çocuğunu ve sizşnki artık kreş çağına gelmiş nerdeyse...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…