anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Kimsenin cocugunu sevmek zorunda degilsiniz...
Ama annesiyle konusturmaz cok bilmis gibi laflar ettiginiz adı ustunde cocuk...yani yaramaz olani dagitani türlu türlusu var...bence buyuk konusmayin..

Arkadaşın arkadaş değil bir kere..Aklın varsa anne olma ne demek
Çevrendeki çocuklara bakarak anne olmaya karar veremezsin hazırsan anne olursun..
Hem ne demişler..Kirpiye yavrusu pamuk gelirmiş

Kendi çocuğun olunca ister yaramaz olsun, ister uslu ....ne olursa olsun ondan başla bişey görmez gözün

Olabilir benim de sevmediğim çocuk çok oldu. Ama 15 aylık çocuk sıfatına giriyor mu yaa daha bebek olmuyor mu,onun nasıl sevimsiz olduğunu anlayamadım.

Allah aşkına nasıl yetiştin buraya sen. Az önce oyun bölümündeydin .
Neyse konuya dönecek olursak arkadaşım hele sen bi doğur bu yazdıklarına güler geçersin.

Boşuna jet demezler bana
Yetişirim ben . .
Anne olmak zor ve güzeldir eminim
Rabbim tüm isteyenlere ve bana nasip etsin inşallah

Kendi çocuğunuz olunca dersinizki sağlıklı sıhatli olsunda herşeyine razıyım. Öyle hikayeler var ki..

Bnm çocuğum bana çok tatlı başkasına nasıl gelir bilmem çokta tın.. gece uyumaz memeden ayrılmaz bu arada

Kınadığını yaşamadan ölmezsin arkadaşım. Çocuk konusunda sana o kadar çok örneğim var ki anlatsam sayfalara sığmaz .iki taneyle başlayayım ..1.si benim kızım ...sana ne kadar huysuz ve yaramaz olduğunu anlatamam .beyin kanseri bir babam var .2 hafta önce 3.ameliyatini oldu .ameliyathanenin kapısının önünde beklemem gerekiyordu babamı çıkar çıkmaz görebilmek için .ağladı ,yerlere yattı bütün odalara girmek istedi .hatta ameliyathanenin kapısı acılır açılmaz içeri daldı zor tuttum .o anki psikolojimi ve kızımın bana yaşattıklarını tahmin bile edemezsin. Bu o günün çeyrek dilimi bile değil ..bir de ders mevzusu var ,akıllara zarar .ben ders çalışırken kitabimi karalamasina izin verirsem o da benim çalışmama izin veriyor .aksi halde hiç susmadan bağırma potansiyeline sahip .ne yaptıysam ne dediysem kar etmiyor .e zaman da yok mecbur karalatiyorum. Daha 20 günlükken büyük sağlık sorunları yaşadı ,hayatî tehlikesi vardı .o günler aklıma geldikçe ruhum bedenimden uçup gidiyor ,çarpıntı başlıyor .bir gülüşü bütün yaramazliklarini unutturuyor .bir de arkadaşımın güzel oğlu var kendisi bir ay önce komaya girdi ve çıktığında doktoru artık yatalak olduğunu söyledi .arkadaşım çok üzgün ." buna da şükür ,hayatta ya nefes alıyor ya baktigim zaman onu görebiliyorum ya...bu bana yeter ,insallah ayağa kalkacak " diyerek umutla çocuğuna sarılıyor ..diyeceğim şu ki: hayırlı dualar et ,hayırlısını iste. Çocuğum sağlıklı olsun de ..çocuk bu ,kukla değil ki ..damarindaki kan deli akiyo ...tabiki koşacak ,oynayacak ,dağıtacak, bazen oyuncağını bazen de kalbini kıracak ..dedim yaa çocuk ...büyüyecek ve bunları hatirlamayacaksin bile ..neden şimdiden düşünüp dert ediniyosun ki ?ben babamın bir tane nazlı kiziydim. Benin kızım başkasının olsa acır, dua ederdim .ama benim olunca hiç çekilmez olmuyor .bi gülüşüne dünyaları feda ederim

Aklın varsa anne olma diyen annenin anneliği ? Acaba çocuklarına karşı nasıllar.
2.5 yaşında kızım var bir gün dahi öyle düşünmedim. Her günüm şükürle geçiyor. Onu bana verdiği için hergün şükrediyorum.
Konunuzun arasından seçtim aldım bu cümleyi ama çok garibime gidiyor bu tarz laflar.

Bence ailenin yetiştirmesiyle alakalı bi durum ...bi çok aile koltukların üstünde zıplayan,duvarları boyayan çocuklarını "benim evladım çok zeki ,hiperaktif duramıyo teyzesi" diyorek savunuyorlar.Hayır efenim senin çocuğun şımarıkk !Sen paşam,prensesim diye diye tepene çıkarmışsıın çocuğunuu...Yani konu sahibi arkadaşım korkma sen ,nasıl yetiştirirsen o çocuk ona dönüşecek,bi zalim de bi alim de yetiştirmek elinde...

1,5 yaşında bir bebeğin sevimsiz olma ihtimali bence yoktur, bakış açınızı değiştirmelisiniz. Sorun onlarda değil sizde gibi.

Arkadaşım gayet güzel anlatmışın icindekileri illa çocukları sevmek zorunda degilsin.
Bebege sevimsiz demenize bircok üye kızmış ama size sevimsiz gelmiş olabilir herkes ayni fikirde olmak zorunda degil.
Çocuklar aynı dere gibidir yönünü nereye çevirsen oraya akarlar.
Bi tanıdıgım çocuk vardı evlerden ırak yani
Daha 5-6 yaşlarındaydı ömrümde duymadıgım küfürleri ederdi ve ailesi çocuk iyi bişey yapmış gibi gülerlerdi.
Bu çocuk evde (gözümle sahit oldum kaç sefer) kılıçcılık oynuyorum diye et bıçaklarını sallardı anneside o alışkın bisey olmaz diye yerinden kalkmazdı.
Bi arkadaşla avmye gittik çocuk yol boyunca arabada çıglık attı ama annesi hiç sus demedi.
Yani sen nasıl yetiştirirsen öyle olur.
Ayrıca kirpi bile yavrusunu pamugum diye severmiş
Kendi evladın gözünde çok başka olur

Kınadığınızı yaşarsınız konu sahibi. Bir tanıdığım var hep başkasının çocuğuna yaramaz felan derdi o çocuk da gerçekten çok yaramazdı evimizde kırmadığı elektrik eşya kalmadı diyebilirim. Ve o konuşan kişinin çocuğu da çok yaramaz oldu hiç yerinde durmaz çocuk enerjik genede maşallah Allah bağışlasın. Bakalım benimkide 2 yaş sendromu yaramazlıkları tutuyor ama çağre bulmak lazım. Ve sana sevimsiz gelen çocuk. Annesinin babasının göz ağrısı sizde de aynı surum olabilir

Bazen bazı çocuklar gerçekten insani sinir ediyorlar ama. Benim de gün arkadasimin kızı var. Elleri hiç rahat durmuyor. Cekmecelerimi karistirmasindan hoşlanmıyorum mesala. Annesi şunu yapma dediğinde inadına yapıyor. Bütün çocukları sevmek zorunda değiliz ama iste kınamak oluyor sanırım benim yaptığımda. O yüzden o kızı ne zaman görsem içimden hep geçiriyorum sakin kınama senin kızın da öyle olur. Inşallah olmaz ya. Bazen hayatta öyle anlar yaşıyorum ki kinanamamak için kendimi zor tutuyorum. Ama içimden hep sakin kınama sakin kınama diyorum.

iyi ki böyle bi konuya değinmişsiniz Bana da hep diyorlar kınama çocuğun böylr olur diye yeni nesil anne babalar özellikle zamane çocukları böyle çok zeki özgüvenli vs deyip yetiştirme konusunda yetersiz kaldıklarını bu sözle geçiştiriyorlar. Anne baba kendilerinin anne baba olduğunu çocuğa hatırlattıkları zaman ortaya hırçın şımarık doyumsuz çocuklar yetişeceğini düşünmüyorum.anne çocuğun arkadaşı değildir.sizin arkadaşlarınızda bu ayrımı yapamadıkları için çocuklarıda sizi korkutuyor .Arkadaşınızın kızının her istediğini yapmayın cümlelerinizde tavrınızda net olun anlar.Annesi net ciddi olduğunu gösteremediği için sakinleştiremiyordur.Siz nasıl yetiştirirseniz çocuklarınızda öyle yetişir.Bence çocuklar anne babanın aynasıdır.

Salt uysal çocuk var mı ...yok!
O yüzden iyi düşün...ve bil ki inanılmaz bir sorumluluk ve geri dönüşü yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…