Kendi çocuğun olunca ister yaramaz olsun, ister uslu ....ne olursa olsun ondan başla bişey görmez gözünaynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
Allah aşkına nasıl yetiştin buraya sen. Az önce oyun bölümündeydinAnne olmak sabır işi . .
Allah aşkına nasıl yetiştin buraya sen. Az önce oyun bölümündeydin.
Neyse konuya dönecek olursak arkadaşım hele sen bi doğur bu yazdıklarına güler geçersin.
Kınadığını yaşamadan ölmezsin arkadaşım. Çocuk konusunda sana o kadar çok örneğim var ki anlatsam sayfalara sığmaz .iki taneyle başlayayım ..1.si benim kızım ...sana ne kadar huysuz ve yaramaz olduğunu anlatamam .beyin kanseri bir babam var .2 hafta önce 3.ameliyatini oldu .ameliyathanenin kapısının önünde beklemem gerekiyordu babamı çıkar çıkmaz görebilmek için .ağladı ,yerlere yattı bütün odalara girmek istedi .hatta ameliyathanenin kapısı acılır açılmaz içeri daldı zor tuttum .o anki psikolojimi ve kızımın bana yaşattıklarını tahmin bile edemezsin. Bu o günün çeyrek dilimi bile değil ..bir de ders mevzusu var ,akıllara zarar .ben ders çalışırken kitabimi karalamasina izin verirsem o da benim çalışmama izin veriyor .aksi halde hiç susmadan bağırma potansiyeline sahip .ne yaptıysam ne dediysem kar etmiyor .e zaman da yok mecbur karalatiyorum. Daha 20 günlükken büyük sağlık sorunları yaşadı ,hayatî tehlikesi vardı .o günler aklıma geldikçe ruhum bedenimden uçup gidiyor ,çarpıntı başlıyor .bir gülüşü bütün yaramazliklarini unutturuyor .bir de arkadaşımın güzel oğlu varaynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
iyi ki böyle bi konuya değinmişsiniz Bana da hep diyorlar kınama çocuğun böylr olur diye yeni nesil anne babalar özellikle zamane çocukları böyle çok zeki özgüvenli vs deyip yetiştirme konusunda yetersiz kaldıklarını bu sözle geçiştiriyorlar. Anne baba kendilerinin anne baba olduğunu çocuğa hatırlattıkları zaman ortaya hırçın şımarık doyumsuz çocuklar yetişeceğini düşünmüyorum.anne çocuğun arkadaşı değildir.sizin arkadaşlarınızda bu ayrımı yapamadıkları için çocuklarıda sizi korkutuyor .Arkadaşınızın kızının her istediğini yapmayın cümlelerinizde tavrınızda net olun anlar.Annesi net ciddi olduğunu gösteremediği için sakinleştiremiyordur.Siz nasıl yetiştirirseniz çocuklarınızda öyle yetişir.Bence çocuklar anne babanın aynasıdır.aynen başlıktaki gibi kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?