- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
bak canım kargaya yavrusu çok tatlı gelirmiş anne olunca o kadar değişeceksin ki cocugun dünyanın en yaramazıda olsa toz kondurmayacaksın.aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
kavga cıkarmaya cok yeltenıyorlar canım uysam bende kavga ederim ama uymayacagım sankı mecburum herkesın bebesini sevmeye kımse kımseyı sevmek zorunda degılBu konuda daha kavga çıkmadı mi hayret? :)
Anne olmak kolaydır, iyi bir anne olmak sanattır.
Siz iyi bir anne olacağınıza inaniyorsaniz korkmaniza gerek yok.
Haa bu arada iyi anne nasıl olur?
Çocuğunun her istediğini yapan anne iyi annedir diye düşünenler çuvalliyor bu işte.
iki yüzlümüyüm ? ne alakası var arkadaslarıma ay canım cocukların cok tatlı asıkım onlara mı dedıgımı sanıyorsunuz bir kaç defa cocukların egıtımı ıle ılgılı onerıde bulundum sadece bukadar ne demelıyım bu cocuk olmamıs bastanmı yap deseydim arkadaslarımı sevıyorum aynı sekılde eslerını yada cocuklarını sevme zorunlulugum yok. sizin cocugunuzu sevmeyen sizle gorusmez ama ben cocugunu sevmıyorum dıye cocukluk arkadaslarımı silecek değilimArkadaslariniz adina uzuldum. Cocugumu sevmeyen benimle de gorusmesin bi zahmet. Ustelik iki yuzlusunuz.
sizinle hislerimiz benzer durumlar benzer yaşlar ve sıralama guzel ozet gecmıssınız gerçekten....aynı şeyler bende yaş ilerledikçe ortaya çıktı... 20lerin başında bütün çocuklar güzeldi... ortalara doğru bazı çocuklar güzeldi... 30a yakın çocuklar sorundan başka bir şey değildi... ta ki geçen sene eylülde oğlumu kucağıma alana kadar...
belki çok geveze olacak, bensiz durmak istemeyecek... belki sakin olup herkesi hayran bırakacak... belki...
ne olursa olsun benden bir iz taşıyacak... çünkü onun büyüdüğünde ki olduğu kişi benim eserim olacak...
çok kolay gelsın canım. allah yardımcın olsun kızınız mutlulugunuza mutluluk katsınBence siz lohusalık ve sonrasındaki uykusuz geceleri düşünün.Şu anda uykusuzluktan bayılmak üzereyim 11 aylık bir kızım var ve işteyim ama kızım gözümün içine bakınca herşeye bedel diyorum dünya bir yana kızım bir yana.
bu herkesın basına gelebılır kımse kımseyı sevmek zorunda degıl kı cok tepkı aldım bu konudan sanki herkes herkesı cok sevıyor herkes herkese bayılıyor gibi birde eleştirmezlermi üşenmesen o eleştirenlerin konusuna bakıcam eltisini kvsini hayatında en az bir kişiyi sevmeyen biri vardır mutlaka eleştiri olsunda nasıl olursa olsun...soyledikleinizin bir coguna katılıyorum guzel msjnız için teşekkürler ♥cevremde ve herkezin cevresinde böyle cocuklar var emin olun artık cocukların hepsi böyle nerdeyse
ama ben anneye babaya buluyorum cogu seyi belki cocugun genetiğinde elbet vardır buna amenna ama anne baba etki ediyor bence yetişmesinde
ben size hak veriyorum inanın cocuktan sogutur bu cocuklar
ben cocukları bebekleri cok seven ve cok iyi anlasan bir insanımdır
bende bu enerji var herkes söyler
koca kadın onlarla deli gibi oynarım saklabanlık yaparım yeri gelir
ama tahammül edemediğim ve hakkaten sevimsiz buldugum cocuklar benimde etrafımda var
sürekli huysuz mız mız mennuniyetsiz hicbişeyden zevk almayan tipteki cocuklardan hiç haz etmiyorum
onların anne babasına sorsan tabiki canları ama kendileride nasıl bir cocuga sahip olduklarını biliyorlar
ama cocgu bu sekilde onlar yapıyor cocuk sanat eseri gibidir ne sekil verirseniz öyle bir eser cıkar ortaya ben bunu der bunu söylerim arkadas
tabı konu mutlaka buralarada çekilecekti i dimi çok saolun dua için yinedeben sizi o çocuktan daha bencil buldum. baya da şükürsüz.
neyse size bir dua edeyim ben inş. sağlıksız çocuklarınız olmaz.
hastaneler çocuğum azıcık hareket etsin diye dolaşan anne-babalarla dolu.
alice harikalar diyarında bir masal karakteri gibisiniz :) maşallah size ailenize kızınıza allah nazarlardan korusun masal dnler gibi okudum. ve su kanıya vardım hersey anne babada bitiyor sanıyorum... çok teşekkür edıyorum güzel mesajınız ve ilginiz içinMerhaba,
Anne olmadan once benim de boyle dusuncelerim oldu zaman zaman. Benim de bir arkadasimin cocugu vardi onu dusununce ben cocugumu nasil severim boyle yaparsa diye dusundugum oldu, cocuhu oyalamak icin surekli bisey veriyor, cocuk iki sn bakip atiyor, o arada yolda giden arabanin anahtarini bile vermisti, icimden pes artik dedim.. 7-8 aylik cocuk annesini yonetmeyi ogrenmisti.
Anne olunca herseyden once cocugun geliyor once onun huzuru rahati, sonra sen zaten rahat ediyorsun.
Ama daha hamilelikte sekilleniyor canim cocugun karakteri egerki anne olmaya karar verirsen stresten uzak durmaya yada en azindan bebisine yansitmamaya calis tavsiyem. Hamilelik ne kadar huzurlu gecirilirse cocuk o ksdar sakin oluyor, benim 6.5 aylik bir kizim var, dogumundan beri surekli ben ilgilendim, sarkilar soyledim, dansettik, kitaplar okuduk. Simdi masallah diyeyim uslu bir bebek misafirlige gideriz kitabimizla ona bakarken dunyalari unutur. Yukarda anlattigim arkadas ve cocugu ile gecen gun misafirlikteydik, biz kitabimizi da aldik gittik gene, diger cocuklar huysuzlaninca gurultuden huzursuzlandi benimki de, dudagini buktu hadi dedim biz kitabimizi okuyalim, kitabimizi elimize alir almaz cocuk yanimizda bitti kitabi cekeliyor, neyse cocuktur verdim 5 sn bakti bakmadi atti yere :) dejavu oldu, gerci o gun birsuru seyleri yere atip atip durdu ama suraya gelicem. cocuk ilgi istiyor, kucuklugunde nasil alistirirsan oyle gidiyor. Ben 6-7 aylik bir anneyim, arkadas ta 2.5-3 yillik anne, tecrubesi benden daha fazla olmali diye dusunuyordum ama ben bir yere giderken cocugumu oyalayacak seyleri biliyorum ve de cantama aliyorum giyinip suslenmeden once. Cocugun ustunde emegin olmali ki tahakkum hakkin da olsun. Emek verdiginde de karsiligini alacagimi biliyorum umarim yanilmiyorumdur. :)
sen yok ol .... bana soyledınız her sözü size misliyle iade edıyorum evren bu konuda cok kimcidir döner dolasır gelir bekleyin.Istemiyorsan yapma cocuk, bir tanidigim cocuguyla ilgilenmiyor emzirmeyi sevmiyorum diye acik acik soyluyordu, sevmeyebilir bunu anlarim ama cocugun ihtiyacini geciktiriyor emmek istediginde aglamasina musade ediyordu cocugu cok hircin ve mutsuz duruyor. Ve annesi cocuguyla ilgilenmek yerine antidepresan kullaniyor. Sebebi cocuga dayanamamasiymis.Zorla silah dayayarak yaptirmiyorlar size, bazi anneler boyle cocuklarina deger vermiyor, o yuzden dogurunca seversin diyemiycem. Bir bucuk yasinda bebege sosyal medyada itici diyen insana da tahammulum yok. Bebek ya bebek keske bitseniz yok olsaniz.
Cocuklarini sevmiyorum tabi bunu onlara belli etmiyorum. Buna benzer bir cumleniz vardi bu da bana gore iki yuzluluktur. Cocuklarin egitimini elestirebilirdiniz. Simarik bulabilirsiniz. Sizi rahatsiz eden seyler olabilir o cocuklar da bunlari anlarim. Sizin o kadar keskin bir dille sevmiyorum diyorsunuz ki tuhaf olan bu. Annesini babasini severim iyyyy cocugunu gozum gormesin. Yok boyle bi dunya gercekten deger verseydiniz cocukluk arkd cocuklarini da en azindan birazcik severdiniz. Bakin her haliyle kabul edin cocuklarini cok sevin demiyorum onlarin hatirina yureginizde yeri olurdu.iki yüzlümüyüm ? ne alakası var arkadaslarıma ay canım cocukların cok tatlı asıkım onlara mı dedıgımı sanıyorsunuz bir kaç defa cocukların egıtımı ıle ılgılı onerıde bulundum sadece bukadar ne demelıyım bu cocuk olmamıs bastanmı yap deseydim arkadaslarımı sevıyorum aynı sekılde eslerını yada cocuklarını sevme zorunlulugum yok. sizin cocugunuzu sevmeyen sizle gorusmez ama ben cocugunu sevmıyorum dıye cocukluk arkadaslarımı silecek değilim
Üstün zekalı çocuklar da tanıdım çocuğumun arkadaşları olan. Hiç de öyle değiller. Onlar zaten çok farkli, çok olgun. Evet bir kısmı hiperaktif olabilir. Ama o da annesi bilincliyse odaklanma için yapabileceklerini yapmış ve o çocuk da düzelme yoluna girmiştir.inanırmısın cocuk anne babayı ev arkadası olarak goruyor henuz 4 yasında ya... arkadasımın tek yaptıgı yapma kızım dur kızım yanlıs ama bana düşmuyor ben fikrimi soyledim bir defasında anne baba gibi gormuyor sizi dedim yasıt olmussunuz sankı dedim kızım cok zeki oldugu için dedi ne diyim ben şimdi:)
Sizin gibi insanlardan bebeklerin başına kötülükler geliyor sabi ya sabi sabi nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyorsunuz. Ne evreni ya ne saçmalıyorsun Allah korkusu olsun insanda uzak durun o bebelerin evlerinden gizli gizli cimdiriyorsunuz belkide. itici geliyormuş insan açık açık dermi haya eder.sen yok ol .... bana soyledınız her sözü size misliyle iade edıyorum evren bu konuda cok kimcidir döner dolasır gelir bekleyin.
Olsa ne güzel olur ama :))))aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?