anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Bence cocuk gelisimi ve davranislariyla ilgili kitaplar okuyun. O zaman size yaramazlik veya huysuzluk yapiyomus gibi gelen davranislarin sebeplerini ögrenirsiniz ve cocugunuza bakis aciniz da degisir. Bir söz var begendigim ' Cocuk büyütmek ile egitmek arasindaki fark, o cocuk topluma girince anlasilir' diye. Cocuklar gercekten evin icerisinin aynasi gibidir. Ha sabrinizin zorlandigi cok fazla anlar olucaktir, burdada kendi kisiliginiz ve sabriniz devreye girecektir.

Bu arada 'söz dinleyen cocuk' demek yanlis bir tabir. Her cocuk, bebeklikten ayri bir birey olarak dünyaya gelir. Nasil ki Siz 30 yasinda bir insana benim dedigimi yap sözümü dinle diyemezseniz, bu cocuklardada aynidir. Önce güven vermelisiniz, sonra sizi kendine örnek alacaktir ve zamanla huylari size benzemeye baslayacaktir, yani cocuk sizi taniyacaktir. Ama sürekli bagirip kizan beni dinlemiyo diye yakinan bir annesi varsa cocukta ' amaan ne yapsam saten bagiriyo' diye düsünüp arsizlasir.
Tabi birde korkup susan 'bana vurabilir, canimi acitabilir' düsüncesiyle sessizlesen korkak büyüyen cocuklar vardir, malesef ileriki yaslarda kisilik problemleri yasayanlar genelde böyle yetisen cocuklar olabiliyor.

bak canım kargaya yavrusu çok tatlı gelirmiş anne olunca o kadar değişeceksin ki cocugun dünyanın en yaramazıda olsa toz kondurmayacaksın.

Haklisiniz kesinlikle anne babayla alakali bi durum cocukla konusmak ve anlatmak gerek benimde bir arkadasimin kizi anlattiginiz simarik cocuklar gibi tahammul edemiyorum benim cocuklarimda ondan gorup ayni seyi yapmaya calisiyorlar ama ben basinda neysem simdide oyum bunun farkindalar oyuzden fazla diretemiyorlar benim arkadaslarim gelecegi zaman onceden konusurum oglum bi kahve icicez ve uzun zamandir gormedigim bi arkadasim sonra gidecek eger bana zaman verirseniz arkadasimla hemen kahvemizi iceriz ve o gider bende sizinle oynamaya cabuk gelirim diye konusurum dinledikleride olur dinlemedikleride o an birsey demem ama yanliz kalfigimiz zaman bu secimi siz yaptiniz suan yanliz oynayacaksiniz cunku ben arkadasimla konusamadim ve onu ozledigimi soyleyemedim suanda uzgunum oyun oynayacak durumda degilim derim ve birdahaki olayda cocuklarim benim arkadasimla oturmama izin verirler sonrasinda oyun oynariz ne isterlerse saatlerce oynarim .konusmak ve kararlilik cok onemli her cocuk aynidir hic birsey bilmeden dogar ve herseyi bizlerden ogrenir ben cocuga kizmam annesi ve babasinin sucu maalesef bir cok aile cocuk yetistirme konusunda yanlis bilgide.

Çocuklarara toplum içinde nasıl davranacaklarını öğretebiliriZ, eğitebiliriz, okumayı öğretebilir, hobiler kazandırabiliriz, ama çocuğun genel mizacını değiştiremeyiz diye düşünüyorum, o yüzden aynı anne babanın yetiştirdiği çocuklar birbirinden farklı.
O yüzden konu sahibi mız mız çocuğunuz olabileceği ihtimalini unutmadan verin kararınızı, yoksa her şeyi doğru yapıyorum ama bu çocuk neden mızmız diye kafayı yemeyin.
Tracy hogg, bebeklerin karakter yapılarını şöyle sınıflandırıyor; melek, kitap, nazlı, hareketli, huysuz. Ve bebeğe karakter yapısına uygun şekilde davranılırsa onu eğitebilir ve de mutlu olmasını sağlayabilirsiniz diyor.

kavga cıkarmaya cok yeltenıyorlar canım uysam bende kavga ederim ama uymayacagım sankı mecburum herkesın bebesini sevmeye kımse kımseyı sevmek zorunda degıl

Arkadaslariniz adina uzuldum. Cocugumu sevmeyen benimle de gorusmesin bi zahmet. Ustelik iki yuzlusunuz.
iki yüzlümüyüm ? ne alakası var arkadaslarıma ay canım cocukların cok tatlı asıkım onlara mı dedıgımı sanıyorsunuz bir kaç defa cocukların egıtımı ıle ılgılı onerıde bulundum sadece bukadar ne demelıyım bu cocuk olmamıs bastanmı yap deseydim arkadaslarımı sevıyorum aynı sekılde eslerını yada cocuklarını sevme zorunlulugum yok. sizin cocugunuzu sevmeyen sizle gorusmez ama ben cocugunu sevmıyorum dıye cocukluk arkadaslarımı silecek değilim

sizinle hislerimiz benzer durumlar benzer yaşlar ve sıralama guzel ozet gecmıssınız gerçekten....

çok kolay gelsın canım. allah yardımcın olsun kızınız mutlulugunuza mutluluk katsın

bu herkesın basına gelebılır kımse kımseyı sevmek zorunda degıl kı cok tepkı aldım bu konudan sanki herkes herkesı cok sevıyor herkes herkese bayılıyor gibi birde eleştirmezlermi üşenmesen o eleştirenlerin konusuna bakıcam eltisini kvsini hayatında en az bir kişiyi sevmeyen biri vardır mutlaka eleştiri olsunda nasıl olursa olsun...soyledikleinizin bir coguna katılıyorum guzel msjnız için teşekkürler ♥

alice harikalar diyarında bir masal karakteri gibisiniz :) maşallah size ailenize kızınıza allah nazarlardan korusun masal dnler gibi okudum. ve su kanıya vardım hersey anne babada bitiyor sanıyorum... çok teşekkür edıyorum güzel mesajınız ve ilginiz için

sen yok ol .... bana soyledınız her sözü size misliyle iade edıyorum evren bu konuda cok kimcidir döner dolasır gelir bekleyin.

Cocuklarini sevmiyorum tabi bunu onlara belli etmiyorum. Buna benzer bir cumleniz vardi bu da bana gore iki yuzluluktur. Cocuklarin egitimini elestirebilirdiniz. Simarik bulabilirsiniz. Sizi rahatsiz eden seyler olabilir o cocuklar da bunlari anlarim. Sizin o kadar keskin bir dille sevmiyorum diyorsunuz ki tuhaf olan bu. Annesini babasini severim iyyyy cocugunu gozum gormesin. Yok boyle bi dunya gercekten deger verseydiniz cocukluk arkd cocuklarini da en azindan birazcik severdiniz. Bakin her haliyle kabul edin cocuklarini cok sevin demiyorum onlarin hatirina yureginizde yeri olurdu.

Su fikrinizi arkd duysa ne dusunurdu ne hissederdi sizi seviyorum ama cocugunuzu sevmek zorunda degilim.

Siz bu duyg saklayarak iki yuzlu davrnmis oluyorsunuz bana gore.

Üstün zekalı çocuklar da tanıdım çocuğumun arkadaşları olan. Hiç de öyle değiller. Onlar zaten çok farkli, çok olgun. Evet bir kısmı hiperaktif olabilir. Ama o da annesi bilincliyse odaklanma için yapabileceklerini yapmış ve o çocuk da düzelme yoluna girmiştir.

Anlattiginiz tamamen kuralsız bir çocuk. Sınırını ve benliğini oturtamamis. Bizim milletin zeka anlayışı da bir farklı zaten. :)

Bir de çoğu kişi söylemiştir ama kinamayin. Sadece onlarda gördüğünüz hatalı davranışlari bir tecrübe olarak zihninize kaydedin.

Cocugun fitrati da onemli bu noktada ki 6 7 aylik bir bebegin henuz uslu super bir bebek olup olmadigi belli degildir mesela. Benim kizim 2 yasina kadar cok usluydu. Uslu dediysem beni uzmezdi, bi yere gittigimizde rahatsizlik vermeZdi. Dogdugundan beri kitap okudum, oyunlar oynadik, hep onunla vakit gecirdim, cok huzurlu bir cocuktu. En sevdigi oyuncagi kitaplariydi. Ogrettigim seyleri hemen kavrar severek yapardi. Ama 2 yasindan 4 yasina kadar resmen erken ergenlik yasadi ve beni baya zorladi. Aglma krizleri falan. Simdi masaallah cok iyidir. Oglumsa apayri bir karakter, ayni seyleri yaptim kitap okumah calistim daha 2 3 aylikti kitaplari elimden ceker alirdi. Yaramazlik desen evde denemedigi tehlikeli sey kalmadi. Gecen bi arkadasima gittim, mutfakta meyve hazirlamaya yardim ederken buyuk cocuklardan birinin biraktigi su bardagini alip elektrikli isiticinin ustune dokmus mesela. Ikisi de benim cocugum ikisini de ben yetistirdim ama biri yaramaz mi yaramaz biriyse olgun, akilli bir cocuk. Tamamen anneleri suclamak dogru degil. Benim cocugum yapmaz demek hic dogru degil. Anneler elinden geleni yapmakla mesul, cocuk da bir birey sonucta. Sana emanet edilmis. Sen ona rehberik edeceksin. Dogruuu iyiyi gostereceksin. Elinden geleni yaptiktan sonra kendini cok baski altinda hissetme. Annelik o kadar zor degil. Bakma simdiki anneler anneligi zorlastiriyor.

Çocuk yetiştirmek gerçekten cok zor...
Sizin düşündüklerinizi bazen bende düşünüyorum. Akrabaların çocuğu ya da arkadaşların çocuğu geldiği zman anneleriyle 2 laf edemiyoruz oturup yemek yiyemiyorlar. Sürekli ağlıyor bi yerden düşüyor ne bilim biseyler istiyor vs.
Ben 1 saat sabredemiyorum bu kadın nasil sabrediyor diye düşünüyorum içimden.
Ama kendi yeğenlerim oyle degil mesela. Onlara karşı daha sabirliyim. Kendi cocugum olsa daha cok sabırlı olurum bence.

İnsan kendi bebeğini kucağına alınca en iyisi kendi çocuğun oluyor bütün yaramaz çocukları unutuyorsun ☺keşke daha önceden anne olsaydım deniliyor

sen yok ol .... bana soyledınız her sözü size misliyle iade edıyorum evren bu konuda cok kimcidir döner dolasır gelir bekleyin.
Sizin gibi insanlardan bebeklerin başına kötülükler geliyor sabi ya sabi sabi nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyorsunuz. Ne evreni ya ne saçmalıyorsun Allah korkusu olsun insanda uzak durun o bebelerin evlerinden gizli gizli cimdiriyorsunuz belkide. itici geliyormuş insan açık açık dermi haya eder.

Olsa ne güzel olur ama :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…