anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Istemiyorsan yapma cocuk, bir tanidigim cocuguyla ilgilenmiyor emzirmeyi sevmiyorum diye acik acik soyluyordu, sevmeyebilir bunu anlarim ama cocugun ihtiyacini geciktiriyor emmek istediginde aglamasina musade ediyordu cocugu cok hircin ve mutsuz duruyor. Ve annesi cocuguyla ilgilenmek yerine antidepresan kullaniyor. Sebebi cocuga dayanamamasiymis.Zorla silah dayayarak yaptirmiyorlar size, bazi anneler boyle cocuklarina deger vermiyor, o yuzden dogurunca seversin diyemiycem. Bir bucuk yasinda bebege sosyal medyada itici diyen insana da tahammulum yok. Bebek ya bebek keske bitseniz yok olsaniz.

Merhaba,
Anne olmadan once benim de boyle dusuncelerim oldu zaman zaman. Benim de bir arkadasimin cocugu vardi onu dusununce ben cocugumu nasil severim boyle yaparsa diye dusundugum oldu, cocuhu oyalamak icin surekli bisey veriyor, cocuk iki sn bakip atiyor, o arada yolda giden arabanin anahtarini bile vermisti, icimden pes artik dedim.. 7-8 aylik cocuk annesini yonetmeyi ogrenmisti.
Anne olunca herseyden once cocugun geliyor once onun huzuru rahati, sonra sen zaten rahat ediyorsun.
Ama daha hamilelikte sekilleniyor canim cocugun karakteri egerki anne olmaya karar verirsen stresten uzak durmaya yada en azindan bebisine yansitmamaya calis tavsiyem. Hamilelik ne kadar huzurlu gecirilirse cocuk o ksdar sakin oluyor, benim 6.5 aylik bir kizim var, dogumundan beri surekli ben ilgilendim, sarkilar soyledim, dansettik, kitaplar okuduk. Simdi masallah diyeyim uslu bir bebek misafirlige gideriz kitabimizla ona bakarken dunyalari unutur. Yukarda anlattigim arkadas ve cocugu ile gecen gun misafirlikteydik, biz kitabimizi da aldik gittik gene, diger cocuklar huysuzlaninca gurultuden huzursuzlandi benimki de, dudagini buktu hadi dedim biz kitabimizi okuyalim, kitabimizi elimize alir almaz cocuk yanimizda bitti kitabi cekeliyor, neyse cocuktur verdim 5 sn bakti bakmadi atti yere :) dejavu oldu, gerci o gun birsuru seyleri yere atip atip durdu ama suraya gelicem. cocuk ilgi istiyor, kucuklugunde nasil alistirirsan oyle gidiyor. Ben 6-7 aylik bir anneyim, arkadas ta 2.5-3 yillik anne, tecrubesi benden daha fazla olmali diye dusunuyordum ama ben bir yere giderken cocugumu oyalayacak seyleri biliyorum ve de cantama aliyorum giyinip suslenmeden once. Cocugun ustunde emegin olmali ki tahakkum hakkin da olsun. Emek verdiginde de karsiligini alacagimi biliyorum umarim yanilmiyorumdur. :)

Çok güldüm... Maalesef öyle cnm. Bazen 10 çocuğa bedel olan çocukları görünce soğuyor insan. Allah kalbine göre, hayırlı evlat versin inşallah...

sakin ama sakin kinamayin. allah size daha beterinide verebilir ama bence bu tamamen ailenin yetistirme tarziyla alakali. Mesela ailede kufur edilmesse o cocuk o kufurleri nerden ogrenecek ? Hadi bir sekilde ogrendi diyelim annenin gulerek karsilik vermesi cocuk sussun diye her dedigini yapmasi o cocugun yaramaz olmasi kacinilmaz.

1.5 yaşında bir çocuk için bile sevimsiz diyebilmeniz tuhaf.
Hadi büyüklere kulp takın amenna ama 1.5yaş daha yeni yürümeye başlamış,meme diye annesinin peşinde dolanan,altı bezli bebek daha.
Bence siz arkadaşlarınızı sevmiyorsunuz,bu sebeple bebekleride,çocuklarıda size sevimsiz görünüyor.
Kuzenlerimin çocuğunu severim,onunla oynarım demişsiniz yanlış hatırlamıyorsam,peki bu çocuklarla oynamayı,onları sevmeyi denediniz mi hiç?
Annesini konuşturmuyorsa,rahat vermiyorsa iyi vakit geçireceği ortam ayarlanmamıştır diye düşünüyorum.
Muhakkak var çok yaramaz,huysuz çocuklar ama ilgilenmeyince katlanarak artıyor yaramazlığın,huysuzluğun derecesi. Anne çocuğunun şifresini çözer,ne yapacağını bilir,ona göre önlem alırsa zaten sorun kalmaz ortada. Ama çocuğu çocuksuz eve oyuncaksiz,materyalsiz götürüp birde üstüne ilgilenmiyorsa bu sorunlar kaçınılmaz. O yaşlarda çocuklar saksı gibi oturup laf dinlemez/şayet oturuyorsa sorun vardır zaten.

ne açıdan baktığınla alakalı bir durum bir kere her çocuk kendine münasır ve özeldir, hepsi asla bir olamaz , doğuştan gelen huyları oldugu gıbı yönlendirmeyle eğitimle aşılacak bazı davranışları da vardır saygı-edep-oturup kalkmayı konusmayı bilmek gibi, her anne için çocuğunun onu zorladığı dönemler olacaktır ilk zamanlar uyku ve beslenme sorunu, buyudukce hareketlenecek ılgı ve oyun ısteyecek sureklı , daha da buyuyunce kendı dogrularını kesfedıp kafa tutacak ebeveynlerıne hangımız yapmadık kı ama hıcbır anne yada en azından anne olan anne kımseye neden var bu cocuklar demez zorluklarını anlatır ama ıyıkı varlar, sende ıstıyorsan eger hıc dusunme sartların uygunsa anne ol der...
bakın benım kızım 10 aylık dogdugundan berı ınatcı bır bebek ama bır o kadarda tatlı sevımlı numaradan aglarım benı kızdırdıgında hemen gelır elımı tutar oper , işten gelırım yapışıor boynuma, uyurken sarılır bana ınanın o sıcaklık herseyı unutturuyor ne yorgunluk ne stress ve bu gecıcı bır surec bence en zoru ılk 3 yıl , sonra en azından kendı ıhtıyaclarını kendısı gıderecek yasa gelecek kreş yası gelınce sosyallesecek ve enerjısını dısa vurup bosaltacak oyunlarla sosyal etkınlıklerle vs...
huyu ıle alakalı ters yonlerınde de bıraz anne baba torpuyeleyecek bırazda cocugun huyuna gore davranılacak gozunuz korkmasın bence...

Bu biraz da anne babadan kaynaklanıyor.Disiplin vermiyor.Herşeyine göz yumuyor çocuk üzülmesin diye.Bu sefer de azgın bir çocuk yetişmiş oluyor.Ezmeyeceksin de şımartmayacaksın da..

An
Çocuğun yaptıklarını aralarda anlattı.Terbiye verilmemiş belli..
Kendi çocuğu da olmadığı için daha bir garip geliyor.

Yaramaz çocukları sevmiyorum, uzak duruyorum. Genel anlamda içimde bir çocuk sevgisi yok. Hani çok tatlı, uslu bir çocuk bile olsa maşallah çok tatlı derim, hemen sarılmam ya da mıncırmam. Eskiden arkadaşlar bebek görünce kendilerinden geçtiklerinde şaşırırdım. Akıllı, uslu ve başarılı bir çocuğumun olacağı garantisi olsa ben de çocuk yapardım ama aynen senin gibi düşündüğümden asla yapmayacağım.

senin az daha bekleme imkanın var gbi.
ben 37 oldum :)
ben cocuk da sevmiyorum işin özü, yani öyle sokakta cok begenıp de ay ne tatlı dediğim bir çocuk hiç olmuyor,ancak bazen kendimi uslu bir çocuk ile hayal ettiğimde , kendi cocugumla yani hoşuma gitmiyor değil.
ben hamilelikten de korkuyorum 9 ay çokk uzun bir süre , hayatıma o sürede nasıl devam ederim diye düşünüyorum.
Çocugu olan kişiler de hep çocuklarının kölesi olmuş durumdalar , etrafımda hep bu şekilde bu da beni deli ediyor, çocuğum var yazın balkonda oturamıyoruz dıyen arkadaslarım var, e bir de bakıyorum tv de elinde cocuk dunyayı gezen anneler var.
acaba ben hangisi olurum diyorum hep. uslu uysal bır cocuk olcagını bılsem dakıka dusunmem ama senin de dediğin gbi çocuk olunca annelikten vazgeçme bgi bir durum da söz konusu değil.

Geçen karı koca bi arkadasımız geldı , biri 7 yasında biri 3 yasında iki oğulları var.
çocuğun biri tv unıtesının altındakı 2 cm lık bosluga gırmeye calıısyor yani, biri annesi ile iki laf ettirmedi, dertleri 2 saat boyunca hiç bitmedi,bi huzur vermediler yani,
e biz küçükken böyle çocuklar değildik, annemlerle biryere gidince oturdugumuz yerden kalkmaz geri eve dönerdik , ayıp olmasın , rahatsızlık vermeyelim diye.
şimdiki çocuklar canavar gbi..

Bir arkadasım var , ona telefon dahi açmaya korkuyorum , iki dakika konuamıyoruz, onun da 4 yasında bır kızı var.
Ben öyle afedersin mal gbi kalıyorum telin diğer ucunda.
Çocuk sürekli vızırdıyor , ben öyle beklıyorum , snr hadi sen müsait değilsin snr konusuruz deyip kapatıyorum ama o sonralar hiç olmuyor:)

bakalaım nasılsa buradayız zaman herseyı gösterecek:)

Aynen katılıyorum.
Ellerinde telefon,tablet; gözleri fıldır fılfır , dil 10 karış, her b.ka maydanoz çocuk mu canavar mı belli değil. Zamane çocukları bir tuhaf.
Çocuklar taklit ederek öğrenir.
Asıl zamane insanlarında iş yok :)

Çocuklarda değil de çocuğu özgüvenli yetistirecegim diye b.kunu çıkaran yeni (çoğu) nesil annelerde var problem genelde. Bu şekilde düşünebilirsiniz.
evet avm asansöründe anıran bir çocuk olunca o sıkısıklıkta, annesinin ses etmemesi milletin rahatsız oldugunda da , aaa o bizim paşamız, prensesimiz sen rahatsız oluyorsan binme! avm asansörleri çocuklu aileler içindir diyen tipler :)

Gerçekten çocuğu geçiyor sorun anne ve babasından da soğuyor insan. Yeni bir eve taşındık, bina sıfır, cogu daire boş yani. Dün üst dairemize bakmaya gelmiş bir aile, çocuk salonun bir ucundan diğer ucuna koşturdu durdu gidene kadar onlar. Allahtan ben müteahhit ile anlaşmıştım üst katımız küçük çocuklu bir aileye verilmeyecek diye. Müteahhit çocuklu aile istenmediğini söylemiş. Yoksa mahkeme mahkeme gezerdik :)

valla bütün yorumları okumadım ama bende bi komşu tanıyorum
kendisi iyidir hoştur ama kızından acayip nefret ediyorum
tam bir bilmiş
kadın geleceği zaman amaan kızı gelmese diyorum çekilecek gibi değil
benim dediğim kız daha çocuk 8 yaşlarında ama hareketleri konuşmaları lafları ayıplanacak durumda
ama sen yine de kınama, özen göster kınamamaya başına gelmesin
ama insanın kendi evladı olunca göze hoş gelir derler
bence bu biraz yetiştirmeye de bağlı

ahahah:))
bizim üst kattakiler de yenı evlıler ve ev sahıplerı
acaba ne zaman bbek yaparlar dıye ben de bazen kara kara düşünmuyor değilim.

demek bu hislerimde yanlız değilim.

ben bazen bankada çok sinir oluyorum sıra beklerken,
cocuk o sessızlıkte ortalıgı yıkıyor annesının umru değil

Çok basit bir konu hakkında karşısındaki yetişkine açıklama yapacağına çocuğuna uzun uzun açıklama yapmalı zaten. Cocugun gelişimi çocuğa bir birey gibi davranarak sağlanır. Sizin gibi "çocuksun sen" denmekle olmaz. Şımartmakla, birey yerine koymak aynı şey değildir.

Ama o boş evde o koca salon tam koşmalık işte

Zira Evlerde dünya kadar ıvır zıvır var ve belki de çocuk ilk defa boş Kocaman bir oda görmüş ve koşmuştur

Evet koşma alt katta insanlar var denmesi gerekir ama belki altı da boş sanmışlardır

Bir ev bakmak kaç dakika olabilir ki taş çatlasın 15 dakika sürer

Onlar binaya girerken karsilastik iste, alt katta isten yeni gelmis bitkin bir insan oldugunu gorduler. Aidat var mi diye sordular, kapici yok olmayacak bile dedim. Apartmanda asansor de yok aidatimiz olmayacak dedim ama icim icimi yedi yani. Ne kadar surdugu acikcasi onemli degil insan bir kere dur dese o cocuk 2 dk da olsa kosmazdi. Hic durmadi belli cocugu salmislar salona. Ben olsam durdururum cocugu. Neyseki ust kata kucuk cocuk gelmeyecek bir sure. Yasli da gelmesin, torunlari gelir surekli. Benim gibi cocuk dusunmeyen ya da komsularina karsi cok saygili ve duyarli bir cift gelir insalllah hep dua ediyorum.

1 bucuk yasindaki cocuk nasil sevimli gelmez goze ya??
Yigenim var 1 bucuk yasinda, zor bi cocuktur annesinin dibinden ayrilmaz evet. Ama bazen bidi bidi biseyler anlatmaya calisir, elini kolunu sallar. Sobee yapar duvarin arkasina gecip. Biraz ortama alistiktan snra gelir senin gozlerine baka baka urkekce kucagina oturur beni sev diye.

Anlamadim ben cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…