Merhaba,aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
ne açıdan baktığınla alakalı bir durum bir kere her çocuk kendine münasır ve özeldir, hepsi asla bir olamaz , doğuştan gelen huyları oldugu gıbı yönlendirmeyle eğitimle aşılacak bazı davranışları da vardır saygı-edep-oturup kalkmayı konusmayı bilmek gibi, her anne için çocuğunun onu zorladığı dönemler olacaktır ilk zamanlar uyku ve beslenme sorunu, buyudukce hareketlenecek ılgı ve oyun ısteyecek sureklı , daha da buyuyunce kendı dogrularını kesfedıp kafa tutacak ebeveynlerıne hangımız yapmadık kı ama hıcbır anne yada en azından anne olan anne kımseye neden var bu cocuklar demez zorluklarını anlatır ama ıyıkı varlar, sende ıstıyorsan eger hıc dusunme sartların uygunsa anne ol der...aynen başlıktaki gibi kızlar...
bu sıralar anne olmayı dusunmeye basladım gibi gibi kendı içimde sorunları nedenleri masaya yatırdım. ve kendim çözdüm
ben neden anne olmaktan kaçındıgımı anladım cevremdeki arkdaşlarımın cocukları yüzünden malesef. sosyal medyada yabancı sitelerde öyle bebekler görüyorum ki benım olsana sen dıyorum sonrasında arkadaslarımın cocukları gelıyor aklıma soguyorum ya öyle olursalar diye...
kısaca özet geceyım arkadaslıklarım cok kalıcıdır cogu cocukluk arkadaslarım bir kısmı evlendi cocugu oldu cocugu olan cok yakın 3 arkadasım var.kardeşim gibi severim hepsını ama gelgelelım cocuklarını sevmıyorum birinin kızı oldukça hiperaktif yerinde durmuyor yaramazında yaramazı çokta bilmiş bişi deli oluyorum ona annesiyle iki kelime ettirmez bencil bir cocuk büyüklerle arkadasmıs yasıtmıs gibi takılmaları yokmu hele) tabi arkadasıma belli etmıyorum... bir diğer arkadasımında 1 bucuk yasında oğlu var sevimsiz bir şey. itici gelıyor elimde değil yine bir baska arkadasımında çocugu oda aynı sekılde yaramazlıklarıyla kendınden soğuttu üçüde annelerine rahat vermez eziyet ederler anneleri hep şikayetcı aklın varsa anne olma diyorlar bak gör halımı diyorlar...
şöyle birseyde var kuzenımın ıkı kızı var biri 4 biri 2 yasında onlara bayılıyorum saatlerce oyun oynuyoruz oyle uysal cocuklar ki yani, genel anlamda cocuk sevmeyen biri değilim. hatta tüm ailem senden cok mukemmel anne olur diyorlar cocuklarla diyologum iyidir. bu 3 çocuk aklıma gelınce soguyorum ya öyle yaramaz oyle sorunlu annesine eziyet eden bir cocuk olursa diye bunu yasamadan bilemeyeceğiminde farkıdnayım belki cok uysal bir cocugum olur belkide onlardanda yaramaz...
cocuk diyince kafamdaki ilk profil arkadas cocukları bu düşünceden kurtulamıyorum işte...
gecmişte cok üzüldüm cok kötü gunler yasadım birde cocukla sınanmak istemıyorum. biterim ozaman cunku annelik devredilecek bir iş degıl ömür boyu bağlılıktr cocuk ya papatyalarla yada prangalarla...
bu dusunceden nasıl kurtulurum sizce varmı öneriniz??
Çocuğun yaptıklarını aralarda anlattı.Terbiye verilmemiş belli..1.5 yaşında bir çocuk için bile sevimsiz diyebilmeniz tuhaf.
Hadi büyüklere kulp takın amenna ama 1.5yaş daha yeni yürümeye başlamış,meme diye annesinin peşinde dolanan,altı bezli bebek daha.
Bence siz arkadaşlarınızı sevmiyorsunuz,bu sebeple bebekleride,çocuklarıda size sevimsiz görünüyor.
Kuzenlerimin çocuğunu severim,onunla oynarım demişsiniz yanlış hatırlamıyorsam,peki bu çocuklarla oynamayı,onları sevmeyi denediniz mi hiç?
Annesini konuşturmuyorsa,rahat vermiyorsa iyi vakit geçireceği ortam ayarlanmamıştır diye düşünüyorum.
Muhakkak var çok yaramaz,huysuz çocuklar ama ilgilenmeyince katlanarak artıyor yaramazlığın,huysuzluğun derecesi. Anne çocuğunun şifresini çözer,ne yapacağını bilir,ona göre önlem alırsa zaten sorun kalmaz ortada. Ama çocuğu çocuksuz eve oyuncaksiz,materyalsiz götürüp birde üstüne ilgilenmiyorsa bu sorunlar kaçınılmaz. O yaşlarda çocuklar saksı gibi oturup laf dinlemez/şayet oturuyorsa sorun vardır zaten.
senin az daha bekleme imkanın var gbi.ah ben simdi merak edip konuya baktıgımda hatırladım :) okumustum o konuyu cocuk mevzuları bilhassa dikaktımı ceker cunku hatırlıyorum cocuk gösteren kuzenını sürekli watsaptan falan atıyordu anlamsız bulmustum cok fazlasıyla diğer konularına da göz gezdırdım bir cok hissiyatımız aynı bende bir dönem aynı benzeri konuyu açmıstım eşimle cok guzel vakit gecırıyoruz bölünmekten korkuyorum özgürlüğüme düşkünüm yatma kalkma saatim esnek gezmelerimiz esnek canımız ister gece 2 de kalkar gideriz aile desen ilerde cocugum olsa bakacak bırakacak kmsem yok benm annem rahmetlı esımın annesıde uzakta bir cok sey vardı cocuk istemememde ama son zmanlarda bir istek geldi yasta 30 olunca bu seferde arkadas cocukları :) yani kafamızda soru işaretleri varsa tamamlanana kadar beklemek sanırım en iyisi bilemıyırum hakkımızda hayırlısı :)
Çocuklar taklit ederek öğrenir.Aynen katılıyorum.
Ellerinde telefon,tablet; gözleri fıldır fılfır , dil 10 karış, her b.ka maydanoz çocuk mu canavar mı belli değil. Zamane çocukları bir tuhaf.
evet avm asansöründe anıran bir çocuk olunca o sıkısıklıkta, annesinin ses etmemesi milletin rahatsız oldugunda da , aaa o bizim paşamız, prensesimiz sen rahatsız oluyorsan binme! avm asansörleri çocuklu aileler içindir diyen tipler :)Çocuklarda değil de çocuğu özgüvenli yetistirecegim diye b.kunu çıkaran yeni (çoğu) nesil annelerde var problem genelde. Bu şekilde düşünebilirsiniz.
Gerçekten çocuğu geçiyor sorun anne ve babasından da soğuyor insan. Yeni bir eve taşındık, bina sıfır, cogu daire boş yani. Dün üst dairemize bakmaya gelmiş bir aile, çocuk salonun bir ucundan diğer ucuna koşturdu durdu gidene kadar onlar. Allahtan ben müteahhit ile anlaşmıştım üst katımız küçük çocuklu bir aileye verilmeyecek diye. Müteahhit çocuklu aile istenmediğini söylemiş. Yoksa mahkeme mahkeme gezerdik :)senin az daha bekleme imkanın var gbi.
ben 37 oldum :)
ben cocuk da sevmiyorum işin özü, yani öyle sokakta cok begenıp de ay ne tatlı dediğim bir çocuk hiç olmuyor,ancak bazen kendimi uslu bir çocuk ile hayal ettiğimde , kendi cocugumla yani hoşuma gitmiyor değil.
ben hamilelikten de korkuyorum 9 ay çokk uzun bir süre , hayatıma o sürede nasıl devam ederim diye düşünüyorum.
Çocugu olan kişiler de hep çocuklarının kölesi olmuş durumdalar , etrafımda hep bu şekilde bu da beni deli ediyor, çocuğum var yazın balkonda oturamıyoruz dıyen arkadaslarım var, e bir de bakıyorum tv de elinde cocuk dunyayı gezen anneler var.
acaba ben hangisi olurum diyorum hep. uslu uysal bır cocuk olcagını bılsem dakıka dusunmem ama senin de dediğin gbi çocuk olunca annelikten vazgeçme bgi bir durum da söz konusu değil.
Geçen karı koca bi arkadasımız geldı , biri 7 yasında biri 3 yasında iki oğulları var.
çocuğun biri tv unıtesının altındakı 2 cm lık bosluga gırmeye calıısyor yani, biri annesi ile iki laf ettirmedi, dertleri 2 saat boyunca hiç bitmedi,bi huzur vermediler yani,
e biz küçükken böyle çocuklar değildik, annemlerle biryere gidince oturdugumuz yerden kalkmaz geri eve dönerdik , ayıp olmasın , rahatsızlık vermeyelim diye.
şimdiki çocuklar canavar gbi..
Bir arkadasım var , ona telefon dahi açmaya korkuyorum , iki dakika konuamıyoruz, onun da 4 yasında bır kızı var.
Ben öyle afedersin mal gbi kalıyorum telin diğer ucunda.
Çocuk sürekli vızırdıyor , ben öyle beklıyorum , snr hadi sen müsait değilsin snr konusuruz deyip kapatıyorum ama o sonralar hiç olmuyor:)
bakalaım nasılsa buradayız zaman herseyı gösterecek:)
ahahah:))Gerçekten çocuğu geçiyor sorun anne ve babasından da soğuyor insan. Yeni bir eve taşındık, bina sıfır. Dün üst dairemize bakmaya gelmiş bir aile, çocuk salonun bir ucundan diğer ucuna koşturdu durdu gidene kadar onlar. Allahtan ben müteahhit ile anlaşmıştım üst katımız küçük çocuklu bir aileye verilmeyecek diye. Müteahhit çocuklu aile istenmediğini söylemiş. Yoksa mahkeme mahkeme gezerdik :)
Doğru. Çok basit bir konu hakkında bile karşısında yetişkin varmış gibi uzun uzun açıklama yapan ebeveynler bence bunun sebebi. Çocuğu yetişkin yerine koyuyor, çocuk da kendini yetişkin sanıyor. Ondan sonra uğraş dur. Çocuk, çocuk olamıyor bir türlü!
Gerçekten çocuğu geçiyor sorun anne ve babasından da soğuyor insan. Yeni bir eve taşındık, bina sıfır, cogu daire boş yani. Dün üst dairemize bakmaya gelmiş bir aile, çocuk salonun bir ucundan diğer ucuna koşturdu durdu gidene kadar onlar. Allahtan ben müteahhit ile anlaşmıştım üst katımız küçük çocuklu bir aileye verilmeyecek diye. Müteahhit çocuklu aile istenmediğini söylemiş. Yoksa mahkeme mahkeme gezerdik :)
Onlar binaya girerken karsilastik iste, alt katta isten yeni gelmis bitkin bir insan oldugunu gorduler. Aidat var mi diye sordular, kapici yok olmayacak bile dedim. Apartmanda asansor de yok aidatimiz olmayacak dedim ama icim icimi yedi yani. Ne kadar surdugu acikcasi onemli degil insan bir kere dur dese o cocuk 2 dk da olsa kosmazdi. Hic durmadi belli cocugu salmislar salona. Ben olsam durdururum cocugu. Neyseki ust kata kucuk cocuk gelmeyecek bir sure. Yasli da gelmesin, torunlari gelir surekli. Benim gibi cocuk dusunmeyen ya da komsularina karsi cok saygili ve duyarli bir cift gelir insalllah hep dua ediyorum.Ama o boş evde o koca salon tam koşmalık işte
Zira Evlerde dünya kadar ıvır zıvır var ve belki de çocuk ilk defa boş Kocaman bir oda görmüş ve koşmuştur
Evet koşma alt katta insanlar var denmesi gerekir ama belki altı da boş sanmışlardır
Bir ev bakmak kaç dakika olabilir ki taş çatlasın 15 dakika sürer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?