anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Teaekkur ederımm amın hepımızın gonlune gre versın Rab bımız bende yazın tedavıye baslıycam ınsallah tup bebek ıcın

Kinamayin kimsenin cocugunu valla sizin cocugunuzdada cikar:) saka bi yana cidden dedigim cidden oluyor ama

Bence siz lohusalık ve sonrasındaki uykusuz geceleri düşünün.Şu anda uykusuzluktan bayılmak üzereyim 11 aylık bir kızım var ve işteyim ama kızım gözümün içine bakınca herşeye bedel diyorum dünya bir yana kızım bir yana.

Herkes cocugunu kendı kulturuyle buyutur cocugunda kendı karakterı eklenır ortaya bı sonuc cıkar
Sivrı yonlerını torpulemek yıne aıleye düşer
Burda içimizde bırı cocugunu ne kadar ıyı yetıstırırse yetıstırsın cocugu katilde olabılır veya hastada dogabılır bırcok sey olabılır

Annen senı dogurdugunda da yaramaz cocuklar vardı
Sevgi herseyı guzellestırır sız kendınıze guvenmıyorsanız cocuk yapmayın etrafdakı cocuklara bakarak degıl

cevremde ve herkezin cevresinde böyle cocuklar var emin olun artık cocukların hepsi böyle nerdeyse
ama ben anneye babaya buluyorum cogu seyi belki cocugun genetiğinde elbet vardır buna amenna ama anne baba etki ediyor bence yetişmesinde
ben size hak veriyorum inanın cocuktan sogutur bu cocuklar
ben cocukları bebekleri cok seven ve cok iyi anlasan bir insanımdır
bende bu enerji var herkes söyler
koca kadın onlarla deli gibi oynarım saklabanlık yaparım yeri gelir
ama tahammül edemediğim ve hakkaten sevimsiz buldugum cocuklar benimde etrafımda var
sürekli huysuz mız mız mennuniyetsiz hicbişeyden zevk almayan tipteki cocuklardan hiç haz etmiyorum
onların anne babasına sorsan tabiki canları ama kendileride nasıl bir cocuga sahip olduklarını biliyorlar
ama cocgu bu sekilde onlar yapıyor cocuk sanat eseri gibidir ne sekil verirseniz öyle bir eser cıkar ortaya ben bunu der bunu söylerim arkadas

hıı suda var sizde o cocuklara bakıp evlat sahibi olmaktan vazgecmeyin
herkez ayrıdır sizde kendi evladınızı yetiştirin bakın kendinize güveniyorsanz
sunu diyeyimki evladı parmakla gösterilen harika bir evlat sahibi anne olarak yüce rabbime sükürler olsun
siz nasıl enerji verirsenz yavrunuza ilgilenirsenz oda öyle yetişir
ben kızımla hep konusurdum karnımdayken bile o benm dert ortagım o benim dünyam herseyim hayatımın odak noktası
hersey onun için cünkü o bizi ücücük kalbiyle karsılıksız seviyor kocaman bir sevgiyle
ögretmeninin yazdıgı karne notu küçük bir not kagıdı hala saklarım
aglamıstım hüngür hüngür
küçücük ellerin masum yüzünle seni çok seviyorum diye yazmıs aynen öyle benim yavrum iyiki varsın bak yine duygulandım

oooooooofff 1 buçuk yaşındaki çocuk sevimsiz ne yaaaa
ayrıca bir buçuk yaşındaki çocuk herşeyi yapabilir sabahtan akşama göz kulak olmak zorunda annesi en yaramaz dönemi
kız çocuklarınında çoğunda var öyle çok bilmişlik benim hoşuma gider terbiyesiz olmadığı sürece
çocukları değilde anasını babasını sorgulayın bence
çocuklar herşeyi bizden öğreniyolar kendi kendilerine değil yani
en ufak söylediğimiz bir söz dahi dikkatini çekmişse kullanabilir küfürse küfreder yani

Ben de biraz sinirlilik var cocuklari seviyorum normalde iyi bi Anne olabilirmiyim kaygilarim var esim de cocuklara asik cok istiyor hayirlisi dimi

dünyanın en güzel seyi evlat pişman olmayacagım hayatımda tek sey evladım
ama sana hak verdigim konu su ki inan bazı anneler babalar kendi evlatlarından yaka silkiyor

ben sizi o çocuktan daha bencil buldum. baya da şükürsüz.
neyse size bir dua edeyim ben inş. sağlıksız çocuklarınız olmaz.
hastaneler çocuğum azıcık hareket etsin diye dolaşan anne-babalarla dolu.

aynı şeyler bende yaş ilerledikçe ortaya çıktı... 20lerin başında bütün çocuklar güzeldi... ortalara doğru bazı çocuklar güzeldi... 30a yakın çocuklar sorundan başka bir şey değildi... ta ki geçen sene eylülde oğlumu kucağıma alana kadar...

belki çok geveze olacak, bensiz durmak istemeyecek... belki sakin olup herkesi hayran bırakacak... belki...

ne olursa olsun benden bir iz taşıyacak... çünkü onun büyüdüğünde ki olduğu kişi benim eserim olacak...

Son düzenleyen: Moderatör:

olur mu öyle şey. Avrupa da ki çocuklar doğarken eğitim alıp gelmiş oluyorlar. inga falan diye değil merhaba diye çıkıveriyorlar.
sonra memeyi kendin em dediğinde gelip emiyorlar. kakayı annelerine göre ayarlıyorlar. genel de ağlamadan anlatıyorlar tane tane dertlerini
şu Avrupa özentisini anlayamadan Avrupalı çocuk özentisi şok eti beni. ben mesela uyuşturuculu kekle parti yapan ergenleri ilk onlardan duymuştum. o kadar ileriler yani

ah ah cok haklısın kınamıyorum ama engelde olamıyorum kendıme... allah için arkadaslarıma cocuklarıyla ilgili en ufak br imada bulunmuyorum bıle ama içten içten hazetmıyorum neden bilmıyorum...
Valla çocuğun onlardan bile yaramaz olcak emin ol.ister istemez kınıyosun çünkü.1 buçuk yaşında bi çocuktan kocam insan gibi davranmasını beklemeyin.çocuklar belirli dönemlerde çok hareketli olurlar çünkü hiç bişeyi bilmiyo yeni şeyler görüyo.öğrenmek istiyo.benim kızımda çok çok hareketli bi çocuktu.şuan beşbuçuk yaşında ve çok sakin uslu kendi kendine oynayan bana zararı olmayan bi çocuk.aydan aya bile çocukların davranışları değişir.hee tek farkı şu olur o kendi çocuğun olduğu için yaramazlıkları sana sevimsiz gelmez.aksine sevimli gelir

Arkadaslariniz adina uzuldum. Cocugumu sevmeyen benimle de gorusmesin bi zahmet. Ustelik iki yuzlusunuz.

Ben 4 senedir çocuk için uğraşıyorum yine de 4-5 yaşlarında yeğenlerimle birkaç gün vakit geçirince kendime "emin misin , istiyor musun bunu?" diye sormadan edemiyorum. Hele birden fazla çocuk varsa bırak birkaç günü birkaç saat bile yetiyor.
Aradan birkaç gün geçip kafam dinlenince yeniden o istek canlanıyor ama. Allah sabrını veriyor ama annelere herhalde. Bir de eş yardımcı olacak bir insan mı? Bunaldığında ilgilenir mi falan bu da kararda önemli.

Bu konuda daha kavga çıkmadı mi hayret? :)

Anne olmak kolaydır, iyi bir anne olmak sanattır.

Siz iyi bir anne olacağınıza inaniyorsaniz korkmaniza gerek yok.

Haa bu arada iyi anne nasıl olur?

Çocuğunun her istediğini yapan anne iyi annedir diye düşünenler çuvalliyor bu işte.

Ben de yaklasik boyle dusunurdum. Hatta en cok da siddet uygulayan anne olmaktan korkuyordum, cunku bazi arkadaslarimin cocuklari ve esimin yegenleri tam da "benim boyle cocugum olsa gunde 3 posta doverim" denecek tipler.

Sonra farkettim ki; cocuklar boyle olmalarinin sebebi (hiperaktivite gibi bir sorun yoksa) genelde ailenin davranislarindan kaynakli oluyor.
Bu yuzden de simdi diyorum ki; cevremde gordugum cocuklar hep aklimin bir kenarinda bulunuyor, ailelerin davranislari hep bana ders olsun, cocugumu da ona gore yetistireyim..

Kendi çocuğum dışında kimsenin çocuğunu sevebilirim gibi gelmiyor bana da, tam anlattıklarınız sebebiyle.
Yaş 35 hala daha çocuk istemiyorum.

Canim bu senin yetistirmenle alakali bazi aileler cocugum oz guvenli olsun diye BUYUKLERINE SAYGIYI OGRETMIYORLAR. Ahlak. Kucugunu sevmek buyugune saygi. Bunlar onemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…