• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

evet yani. Benimde geçen aya gore hesaplayınca yarın kırmızı gunum. Hiç üzülmüorum cunku maç tarihini hesaplayıp onu beklicem sabırsızlıkla:)
kız özlem belli mi olur bir süpriz yapmayasın bize..
kızlar ya ben kendimi şuan tavuk gibi hissettim yumurtlamaya başlıcam falan yazıyorum baksanıza :1:
hahaha bir hafta önce bnde tavuktum yumurtladım rahatladım döndüm normale
uykuya eğilimin artması,akıntılarınızın çoğalması,göğüs cildinizde damarlanmaların belirmesi,kasıklar da batmalar da hamileliğin ilk belirtilerindendir..ama illa herkeste aynı belirtiler olacak diye bir şey yok tabi...
narmikçim öncelikle hoşgeldin aramıza bebişlerinle mutlu bir hayat diliyorum sanada ,, hersey gönlüne göre olur ve 3. Bebişinide alırsın kucağına sağlıkla..şu yazdığın belirtiler ne zaman başlarmış ki bir bilgin varmı..
canım, inşallah... Birlikten kuvvet doğar diyoruz işte.. Cümleten topluca el açıp dua ediyoruz, gereğini yapıyoruz... Gerisi allaha havale...

Inşallah inşallah....

Begüm uyurken ortalığı topladım. Oyuncakları derledim toparladım. Yemek için ön hazırlık yaptım. Azıcık bi sigara molası verdim. şimdi de geldim size bakıyorum tulincim. şimdi uyanır zaten begüm :) mesaimin ikinci yarısı başlar.. Koştur koştur....

Arada bi beynimiz oynuyor bizimle yazçiçeği. Oluyor öyle şeyler. Beynimiz kendimizi hamiş olduğumuz konusunda ikna ediyor, hormonlar da ona göre yola devam ediyorlar. Kendimiz edip kendimiz buluyoruz velhasıl :)
olur böyle şeyler.... Durmak yok, yola devam şekerim
durmak yok yalel sana ne iş biter ne güç....
ayy canım benım cok saol, sen iste ben sana hep çene yaparım:))

yap kız sen bana çene yap başımın etini ye

yok canım ben bunların tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum bişeyin olduğu yok yani heheh:

Hayırlısı..Ben her iki hamileliğimde de bunları yaşamıştım..Mikroenjeksiyon tedavisi ile hamile kaldığım için transfer gününden test zamanına kadar yaşadıklarım böyleydi...Ki adetime 6 gün kala öğrenmiştim hamileliğimi....Mide bulantısı,baş dönmesi gibi şeyler hamileliğin ilerleyen zamanlarında oluyor tabi...İlk zamanlar bu belirtiler hissedilmiyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
aynen canım ya benide bunaltıyor bazen :)
ben çalışıyorum birde tutsun diye sabah banyomu yapıyorum bu havalarda çok zor oluyor vallah heheheh
ne yapalım bebiş için değer deyip katlanıyoruz işte :1:

oyle zor oluoki bazen kuzum anlatamam walla. bir sinir basıo beni bir sinir cırmıklıcam adamı nerdeyse bir kelime daha etse o derecede sinir yani:))))

Ahahahahah, ayy ağrılar girdi gülmekten çeneme kızlar:))))))) Biz bu gidişle, nemfomanyak ama sinir hastası kadınlar olabiliriz yani an meselesi:))))

narmikçim öncelikle hoşgeldin aramıza bebişlerinle mutlu bir hayat diliyorum sanada ,, hersey gönlüne göre olur ve 3. Bebişinide alırsın kucağına sağlıkla..şu yazdığın belirtiler ne zaman başlarmış ki bir bilgin varmı..

yok canım hiç sanmıorum supuruzum yok size bu ay malesef. tamam canım yeri geldiğinde - simdi hatırlayamıom- sana en komik anlarımı anlatacagım ve guldureceğim merak etme:)))

hormonlar kafayı yedi sanırım. benimde oluo ole arada. hiç unutmuom fatmagül le kerimin ilk öpüşme sahnesiydi başladım ağlamaya. adam bana baktı baktııı ve mutfağa gidip bana bir bardak su getirdi. içermisin yoksa kafandan aşağımı alırsın dedi bir de:)))))))))

:))))))))))))tatlım sende bır garıpsın e kocan sendende bır garıp bugun kıc gulecegım yoktu kafam karma karsıkdı benı de guldurdun allah ıyılıgını versın:))))

Ay ilahi tülin ya çok güldüm:))) kıyamam sana, rahatlayacak tüm alternatifler gidince insan kalıyor öylece valla:))

Kasıklarda ağrım var, damarlarım zor çıkar benim, kan alırken bile zorlanırlar, yüzeyden bir hayli uzak, ancak ilerleyen hamilelik günlerinde olur.. uyku konusu yaman konu, ben zaten severim uykuyu, ayırt edici değil yani benim için:) Offf düşünmeyip akışına bırakmak lazım , budur benim vardığım sonuç:)

yaa di mi bi de o var sende... ben evdeyim ya şimdilik tuzum kuru tabii:))
Benim de damarlarım zor çıkar da bu öyle değil..Göğüs cildindeki kılcal damarlar demeliydim..Daha da belirir yani..Nedeni de hamilelikle birlikte progesteron hormonunun artması nedeniyledir...Uykuya eğilim her zamankinden fazla olur..Sürekli ama sürekli esner pozisyonda oluyorsunuz..Akşam 7 de yatmak istemek gibi :)) Uykusuz olmasanız da...

Hoşbuldum..Bu belirtiler bende transfer gününden 3-4 gün sonra başlamıştı.....

Benim de damarlarım zor çıkar da bu öyle değil..Göğüs cildindeki kılcal damarlar demeliydim..Daha da belirir yani..Nedeni de hamilelikle birlikte progesteron hormonunun artması nedeniyledir...Uykuya eğilim her zamankinden fazla olur..Sürekli ama sürekli esner pozisyonda oluyorsunuz..Akşam 7 de yatmak istemek gibi :)) Uykusuz olmasanız da...

Hoşbuldum..Bu belirtiler bende transfer gününden 3-4 gün sonra başlamıştı.....

Hımmm, bak şimdi kafam karıştı, göğüslerimde birşey yok ama son 2-3 akşamdır erkenden yorgun hissediyorum kendimi ki geç yatmayı severim ben.. Kasıklarımdaki ağrı da bazen gerindiğimde ya da oturup kalkarken daha fazla oluyor, bazı zamanlarsa duruyor.. Yine de belli olmaz tabii..

Ya kızlar evet bu ağrılar ve akıntılar hep konuştuğumuz konular ..
Peki size yine ağrılarla ilgili bi sorudaha
benim özellikle pazartesi gününekadar ağrım çok oldu gerçekten ama sonra geçti ve şimdide inanılmaz ağrımvar ve tuvalete gittiğimde akıntım olmuş ama ben pazartesi falan yumurtladığımı düşünmüştüm acaba şimdimi yumurtluyorumki nedersiniz_?

tatlım sen bat tarıhın 9 mart degılmı ve yumurtlama tarıhın ne zmandı senın benım kı 7 subat 5 ocak 6 aralık ya senın bu arad kızlar ymurtlam tarıhım ne zman oluyo ya bır anlamdım gıttı yanı tarıh olarak degıl akıntımdan anlıyodum bu ay sogan kuru benı mahvettı anlayamdım gıttı acaba kacrmısmıyım yumurtlam gunumu cunku bende hıc agrıa cbatma yok suan...

Hımmm, bak şimdi kafam karıştı, göğüslerimde birşey yok ama son 2-3 akşamdır erkenden yorgun hissediyorum kendimi ki geç yatmayı severim ben.. Kasıklarımdaki ağrı da bazen gerindiğimde ya da oturup kalkarken daha fazla oluyor, bazı zamanlarsa duruyor.. Yine de belli olmaz tabii..

Hayırlısı bakalım :) Ağrı değil de ara ara batmalar oluyor..Bir de adet gününüze yakın adet olacakmış gibi hissediyorsunuz kendinizi...

bekliorum bekliorum senden bir süpriz yumurta cıkışı olabilirr

ben de öyle düşünüyorum ya görücez bakalım:) bi bebiş gelsin de ..:)

bu arada bunu buldum ama ne kadar doğrudur bilemem

çocuk düşürmede kullanılan ilkel yöntemler”

özellikle kırsal alanda düşük için birçok yöntemin halen bilinçli olarak kullanıldığını öne süren istanbul üniversitesi cerrahpaşa tıp fakültesi tıp tarihi ve deontoloji ana bilim dalı’nda görevli uzman doktor mahmut gürgan, ilkel düşük yaptıran yöntemleri şöyle sıraladı:

Düşük yaptıran nedenler

* bedeni ovmak
* bedene vurmak
* yüksek yerlerden atlamak
* bedenleri sıkıştırmak
* ağır eşya ya da un torbası kaldırma
* halı silkeleme
* yüksek yerden sallanarak atlama
* ip atlama
* aspirin içme
* karnının üzerine taş, kanepe ayağı ya da piknik tüpü koyma,
* soğan kabuğu kaynatıp içme

bu konu ile ilgili bir diğer gerçekte oldukça iç karartıcı yapılan araştırmalara göre genelde doğu illerinde evli kadınların düşük yapmak için %19.2 ’si bu bahsedilen geleneksel düşük yapmak yöntemlerini kullanıyormuş.

ben de adet olamadığım bir ay soğan suyu kaynatıp içmiş ve ertesi gün adet olmuştum...belirtmekte fayda var..

Haa bir de unutmadan hamileliğimi anladığım zamanlarda idrar rengim eskiye göre daha koyulaşmıştı ve kokusu da çok keskinleşmişti..Ekşimsi bir kokusu vardı...Öyle az sıvı tükettim de idrar koyulaştı olayı değil..Çok su içiyordum buna rağmen idrar rengim koyulaşmıştı..Her iki hamileliğimde de ....

tatlım sen bat tarıhın 9 mart degılmı ve yumurtlama tarıhın ne zmandı senın benım kı 7 subat 5 ocak 6 aralık ya senın bu arad kızlar ymurtlam tarıhım ne zman oluyo ya bır anlamdım gıttı yanı tarıh olarak degıl akıntımdan anlıyodum bu ay sogan kuru benı mahvettı anlayamdım gıttı acaba kacrmısmıyım yumurtlam gunumu cunku bende hıc agrıa cbatma yok suan...

en son 7 şubatsa 20 22 24 şubat arasında yumurtlama tarihin kaçmamış merak etme canım

Hayırlısı bakalım :) Ağrı değil de ara ara batmalar oluyor..Bir de adet gününüze yakın adet olacakmış gibi hissediyorsunuz kendinizi...

benimde 7 günüm var ama şimdiden olacak gibi hissediyorum zaten normalde uykuyu severimde ondan bulamıycam :)burada tecrübeli annelerin olmasıda çok güzel paylaşımlar için teşekkürler

Back
X