erken olanı bilemiyorumki ondan dolayı beklemedeyim sol taraf belim ve karnımda ağrı var bugün
erken gebelik testi... bu şekilde istiyorsun eczaneden canım.
FORTEL markayı tavsiye ederim ben.
kih kih :) kilo almaktan ben de korkuyorum. su an 52 kiloyum. annem bana hamile kaldiginda 80 kiloya kadar cikmis. anneme cektiysem yandim valla. ama dikkat edersek bir sey olmaz gibi geliyor.
valla.. ben kiloma hep çok dikkat ederdim eskiden. 45 kiloyla evlenmiştim. 157 boyum. sonra 50 kilo ile hamile kaldım.. sonra nedense, hamileyim diye heralde bi koyverdim kendimi... her şey serbest gibi, ne yesem iyi gelir - nasılsa hamileyim ben gibi... amaaannn boşver, gün bu gündür gibi.... :))) yedim de yedim.... lahmacunları istiyordum hep, pideler, mayalı hamurlu şeyler... öyle istiyordu canım ilk 4-5 ay.. aldım kiloları tabi.
ilk 5 ayda ben 19 kilo almıştım zaten :))) sonra, gebelik şekeri çıktı bende, doktorum diyetisyene gönderdi. o biraz dizginledi... son 4 ayda 9 kilo aldım. +28 kiloyla doğurdum.
Herkes doğumda verir bi 7-8 kilo kadar.. benim kızım 2450 gr doğdu. HAstahaneden eve döndüğümde, toplam 2500 gr vermiştim. Tüm kilo kaldı üstümde. 1 sene boyunca da veremedim.
Sonra bi sıkı diyetle ve pilatesle hallettim konuyu. Allaha şükür, 49-50 kiloya döndüm. A ma çok zor yani 25 kilo vermek çok zor. o kiloyla 1 sene yaşamak daha da zordu :))))
Aman gebelikte beslenmeye dikkat.
ama şimdi hamile olsam, yine yerim içerim, alırım kiloları. oohhhhhh gün bugündür, yerim de içerim de... :)))))))))
İkiz hamileliği çok zor..Ben de tekil gebeliğe özeniyorum..Hamileliğimin farkına varayım,erken doğum tehlikesini daha az yaşayayım ..Rahat rahat emzirebileyim..Sıradaki sıradaki olayı olmadan...
17 kilo almıştım ben hamieliğimde..Sürekli hastanede yattığım halde...Gerçi 32+ 4 de doğum olmuştu..Sonuna kadar dayanabilsem muhakkak daha da artardı kilom..Ama şu an hamilelik başlangıcı kilomdan da aşağıdayım..İki küçük yaramaz ve tek başıma...
Saç taramak mı o da ne ola ki..Banyodan banyoya anca :))
Valla hep korkumdur ikiz gebelik. Umarım da başıma gelmez. Allah yaşayanlara da kolaylık versin.
Sana da çok çok kolaylıklar diliyorum canım. allah yardımcın olsun.
Günaydın tatlım sana ve begüme:) biz kocişle erkenciydik bu sabah, alışverişe gidicez bir türk marketi açılmış şehir merkezinde onu keşfedicem bakalım neler var,hele türk peyniri bulursam var ya benden mutlusu olmaz, öğğğ geldi bunların kaşarımsı peynirlerini yemekten, şöyle bir ezine ya da izmir tulumu olsa yanında gevrek falan, geçen gün hatta durup dururken gevrek kokusu aldım evde o derece:))
Senin bu akraba topluluğu diyorum acaba senin yumurtlama dönemini falan mı takipteler,bir kasıt mı var acaba işin içinde:))))
ohh haydi iyi gezmeler, iyi haftasonu olsun inşallah banucum...
hahaha valla takip mi ediyorlar acaba? amaaannn napalım ya, bu ay olmazsa, önümüzdeki ay çalışırız.. napalım nasip bu ay değilmiş demekki :))))