KOCCAAAMMMAAANNNN GÜÜÜÜÜÜÜÜÜNAAYYDDDDDIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
nasılmış bakalım benim cici arkadaşlarım? yumoşlar nasıllar peki? çatladılar..patladılar yumoşlaarrrr.... çalıştınız mı bakıyım bu günlerdeeee...
bekliyorum iyi haberlerinizi hepinizin :))) mart başına da az kaldı, beklemede olanlara da bol şanslaarrrrrrr
biz oldukça yoğun bir haftasınu geçirdik. annemler buradalar hala. ben de yumurtladım, boşa gitti tabi :))) olsun varsın, öbür ay deneriz bakalım :))) nasip kısmet :)))
bişey olmaz canım. erken dönem düşükler, embriyo anomalisinden oluyor, farketmiyoruz bile. 9. haftadan sonra bi problem olursa, bunlar da fizyolojik sebeplerle oluyor.
Ama hiçbir koşulda, ağır kaldırarak, yükseklere uzanarak, itip çekerek, falan filan yaparak bir bebeği düşürmüyoruz. içiniz rahat olsun :)) korkma yani.
düşük olunca zaten, öyle az az kahve-kırmızı kan olmuyor. normal edet kanı gibi oluyor erken dönem düşükte. allah korusun.
daha ileri dönem düşüklerde zaten farketmemek imkansız. ağrılı ve sancılı oluyor. kanama da adet kanaması gibi değil, daha şiddetli ve musluktan akar gibi kesintisiz.
sıkıntı yapma kendine, kafanı rahat tut tatlım. bişey olmaz yani.
ye güzelim, afey olsun. ben yiyip içiyorum valla :))) nasılsa hamiş olurum da, kilolar hamilelik maskesiyle görünmeyiverir diye.. ama kendimi kandırıyorum tabi.
allah yardımcınız olsun arkadaşım. sabır ve kolaylık diliyorum.
doktorla görüştünüz mü bu arada peki siz? bi terslik olup olmadığına baktınız mı? kendinizce mi çabalıyorsunuz?
yumurtlama, berrak akıntı evet. kremsi falan değil. ama iki parmağın arasında çekince uzuyor.
yumurtlama denen aktivite, 1 dakikalık bişey. tam çatlama olgunluğuna gelene kadar 24 saat geçiyor, 24 saat sonunda yumurta atılıyor. sonraki 24 saat yumurta vücutta canlı olarak kalıyor. yani toplam 48 saat gabalik ihtimali var yumurtada.
aynen öle banucum, takılmayın milletin çenesine. ağzı olan konuşuyor, kendi bilen de bilmeyen de 'dilin kemiği yok' gibi konuşuyor.
''sanane'' anlamında bir bakış ve, ''bu konuyu erteledik, şimdi zamanı değil henüz'' gibi bi cevapla susar otururlar.
hatta, eşimin teyzesine (acayip tiksindiğim bi kadındır, her şeyine sinir olurum.) .. ''valla bu konuyla alakalı neyi merak ettiğinizi anlaymıyorumki, yaparız yapmayız.. bizi alakadar eder. ne zaman istersek yaparız, zamanı gelince de sizlere haber veririz''' dedim ben. bir daha da o taraftan hiçbir soru ile karşılaşmadım :))))))))