Anne olma isteğim :(

hatta eşimin halası ve babannesi sürekli adet oldun mu nezaman ay başı diye soruyorlar adet oluncada üzülüyorlar

Okumus insanlarsiniz. Nasil bu kadar kendini asaglarsin? Bu kadar özel hayatina karismalarina izin verirsin? Sen 1950 köyde yasamiyorsun, kendine kisir damgasi yapistiriyorsun.

Cocuk istegini anliyorum fakat biraz olgun ol, güclü ol.Kendini koruyamazsan, cocugunu nasil koruyacaksin? Simdi adet düzenine karisanlar, yarin lohusaliginda cocugun yemegine, uykusunada karisirlar ve cok agir bir depresyona girersin.

Sen sadece cocuk icinmi evlendin? Daha yeni 2 yillik evlisiniz, hayati kendine zehir etme. Esin ile mutluluga, huzurlu olmaya bak. Beraber gezin tozun. Bir sekilde cocugun olur, ama bu zamanlar geri gelmez.

Kendini toparla. Hic kimseye artik bilgi verme "daha cocuk düsünmüyoruz" de ve konuyu kapat. Israr ederlerse "madem istiyorsunuz, siz yapin biz severiz" de. Kendini hicbir yerde aciz duruma sokma, hele kayin ailenin yaninda.

Elin kadinlari sizin reglinizi neden takip ediyor? Neden izin veriyorsunuz? Etrafiniz kara cahil dolu ve size asiri baski yapiyorlar. Belki de bu yuzden cocuk sahibi olmak icin acele ediyorsunuz.
Hamilelik kafa rahatken oluyor. Bu kadar stresle olacagi varsa da olmaz. Bu cahillerden biraz uzaklasin cocuk dusuncesini de kafanizdan atin. Baska ugraslar bulun kendinize

Tüp bebek ile çocuğum oldu

Bunu kimse bilmez üstüne de yıllarca kimse neden çocuğum olmadığını soramadı bile

Özetle susturun vazgeçtik deyin terfi alacağım onu bekliyoruz deyin bu doktor huysuz servisteki doktorun değişmesini bekliyorum deyin

Bahane bulun bu fikri kafanızdan atın

Sağlıkla kucağınıza alın

Elalem herşeyi der düşünmüyoruz lafida kesmiyor artk insanlari sert bı dille net konuşun bidaha soramasnlar başka türlü bu toplum başkandan kurtulamazsnz ayni evde yasamasgnz sürece ne demek babannesi halası benim adet duzenimio bilecek sorgulayacak kimin haddine bu kadar sessiz kalmayın korkmayin bisey olmaz esinz yaninzda destekcinzse.

Ben 3,5 senelik evliyken dogdu kizim. Dorduncu gebeligim olur kendisi. 35 yasindayim. Insallah kucagina hayirli zamanda alirsin.

5 yıldır evliyim şuan 3. Tüp bebek tedavimdeyim kimse benim adet tarihmi bilmez takip edemez siz de en baştan taviz vermişsiniz ki biliyorlar iki yılda böyle olduysa Allah sizi benim durumuma düşürmesin

Yani beni taşlamayın ama anne olmak neden hayatınızın amaçlı oluyor. Herkes anne olmak zorunda değil ki. Bu temel amaç yapmadan hayatınızın tadını çıkartmalısınız. Olursa amenna tabiki ama olmadı diye bu kadar mutsuz olunmamalı. Çocuk sonuçta size bir çok şey getirse de sizden bir çok şey de götürecek. Çocuklarımı çok seviyorum ama anne olamasaydım da üzülmezdim. Çünkü hayatıma çok daha farklı yön vermiş kendime başka amaçlar edinmiş olurdum. Bir kadının var oluş amacı gibi algılanıyor oysa çok zor yıpratıcı süreçler. Evet kokusu güzel ama bedeli de az değil. Çocuksuz arkadaşlarım var her yıl tüpbebek vs uğraşıyorlar ama bakıyorum instagramda facede kocaları ile yurt içi yurt dışı gezmelerde akşamları dışarılarda hayatın tadını çıkardıklarını bile fark edemiyorlar. Diğer yandan anne olan çevremde çok kadın çocuklarını bir güvenilir büyüğe bırakıp nefes alma peşinde. Çocukları ile boğulmuşlar. Bilemiyorum ki bu iş neden böyle ironik oluyor.

Bende canım hemen hemen aynı zamanda evlenmisiz bende sorun yoktan eşinden dolayi bizimde olmadı tuo bebek yaptık olmadı inan bende çok istiyorum

Yaşınız daha çok genç üzülmeyin çabalarınızın mükafatını alırsınız inşallah. İnsanlara da kulak asmayın. Ben de evlendiğimde daha 6 ay olmadan tok mu çocuk yok mu çocuk diye başımın etini yiyorlardı. Çocuğum oldu bu sefer de ikinci ne zaman diye başımın etini yediler, ikinci oldu bu sefer de kilolarımdan vurmaya başladılar. Kilo verdim şimdi de yeter çok zayıflayınca çirkin oluyorsun diyorlar. İnsanlar hep konuşur hep konuşur hiç susmazlar, ben de biktim artık cevap vermiyorum duymuyorum söylediklerini . Siz de duymayın.

İnşallah en kısa sürede gebe kalırsın Ve bu bebeğin tutar.
Sanırım glifor ve letrox kullanıyorsun,
Bana da tsh 3 üzerinde olmaz çok zor olur dediler, evet birazzor oldu 10 ay sürdü. Hatta ben hiç ilaç almadım. Testte negatif çıkınca adet söktürücü yanı da glifora başlamıştım, bidahaki ay tutar inşallah diye. Gebeymişim meğer, gliforun tutunmasında yerleşmesinde katkısı oldugunu hep düşündüm. Ama sdce bi hafta aldı glifor. Gebeliği öğrenince bıraktım.
Şimdi 10 aydır ikinciyi istiyoruz, olmuyor, bu sefer tiroidim 4 e çıkmış.
Sonunda kabul edip ben de hem glifor a hem tiroid ilacına başladım.

Bi kadın bu iki ilacı da kullanıyorsa bence herşey yolunda gidecektir inan
İlaçlarını düzgün al ve inan, 4 adet dönemi içinde gebe kalacaksın ovu dönemlerinde ilişki olursa
Böyle düşün.

Bu benim ilk turum bu ilaçlarla, doktorum 6 ay kullan dedi glifor u, bende insülin sorunu yok ama adet düzensizliği çıldırttı. Kaliteli yumurta için alıyorum.

Hep ama hep olumlu düşün.
İnan bana benim çocugum olmasına ragmen ikinciyi istiyorum , folik aside başladım diye niyeyse millete yaydım. Eylüldü . Sözde aralıkta denemeye başlıcaktık, gönlümdeki yaz sonu civarı gebelikti. İnanın ekim mart arası 15 kişi gebeyim dedi, psikolojim bozuldu, kimseye de anlatamıyorum ama şoka giriyorum ve yumurtam çatlamıyor adet de olmuyorum ve 2 adrt döngüsü kaçırıyorum fln bi gebelik öğrendikçe... sonunda tüm sosyal medyayı watsap ı fln sildim, kimse haber yollamasın kendi kabuğumda yaşıyım diye..

Sizi çok iyi anlıyorum, bizim duygularımızı insanlar anlamıyor ama.

Ama daha çok gençsiniz, akıpunktur deneyebilirsiniz, ben gebe kaldığım ay boyun fıtıgım sebebiyle akupunktur yaptırıodum belki o da stresimi azaltmıştır da gebe kalmışımdır diyorum biyandan da..

Biz evlendik tam 8 sene yapmadık. 19 yaşında evlendiğim için kimse üni bitene kadar soramadı. Sonra da bizi unuttular bence
Neyse işte biz hrp korunduk, ben sanıyorum ki bi kere korunmasak gebe kalıcam. 8 sene sonunda korunmayı bıraktık on ay gebe kalamadım, yaşım 28 işte. Annem daha korunmadığımız ilk ay adet oldugum gibi bana bir de dedi ki, sana da tüpbebek yapıcaz galiba diye. Bi bağırdım telefonda. Kendisi 32 de evlenmiş 33 de ilk çocugunu almış kucağına yani, 28 yaşındaki kızına ettiği laf.. neyseişte sonra sonunda gebe kaldığımda babanneme gittim 92. Yaşında kadın. Ve inanın dünyanın en patavatsız insanıdır, ama bana yıllar içinde sdce düşünmüyo musunuz diye sordu arada. Yok daha değil babane demiştim, ama bak sonra hastalık olur dert olur olmaz üzülürsün demişti sakince bidaha da etmemişti lafını.
Neyse ben gittim dedim babanne gebeyim, torununun çocugu geliyor,. Ne dedi biliyo musun?
Ben sizin olmuyo sanmıştım üzmemek için sormadım hiç dedi..
92 yaşındaki kadın bunu akıl etmiş yıllar yılı üzmemiş bizi sorup...

Bi zahmet 3 düşük yaptım diyene de baskı kurma çüş yani

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. hiç bir zaman anne olamayacağımı düşünmeye başlamıştım.. rüyalarımda evlatlık çocuk bakıyordum.
Her adet olduğumda evden cenaze çıkıyormuş gibi hissediyordum.. çevredeki insanların salak salak soruları artık beni bitirmişti.. en sonunda birini yatak odama davet etmiştim "ben deniyorum olmuyor gel göster nasıl yapılıyor" diye

Benim sorunum kronik vajinal enfeksiyondu hiç bir türlü geçmiyordu.. sol yumurtam ezilmiş kalırsam sağdan kalırmışım o da tutunamazmış.
Iğne, ilaç, fitil ne varsa kullandım ama sürekli kendini tekrarladı.
Artık ilişki yaşamaktan yatak odasından soğumuştum.. o yumurtanın çatlayacağı günü yakalayacağım diye evde sapık gibi geziyordum.

En sonunda soğan kürünü okudum saraçoğlunun.. o ay denemeye karar verdim sabırla 15 gün yaptım..
O ay ilişkilere de dikkat edip çatlayacağı günü değerlendirdim..
Rabbimin mucizesi gibi o ay hamile kaldım.
Eminim ki senin de günü var bebeğinin geleceği.

Bir de sen hiç canini sıkma kimyasalda olsa demek ki hamile kalabiliyorsun bu da çok iyiye işaret..

Bu durumun en büyük düşmanı stres o yüzden kapa herkese kulaklarını.. kendin için bebeğin için

Herbokologlardan kurtulun acilen ve çocuk isini biraz düşünmeyin
Rahatlayın.
Spontan takılın.
Stres de etkiliyor

Herbokologlardan kurtulun acilen ve çocuk isini biraz düşünmeyin
Rahatlayın.
Spontan takılın.
Stres de etkiliyor

Öyle demeyin ya yaşınız çok genç 25 ne ki elbette bir gün evladınızı sağlıkla kucağınıza alacaksınız
Benim aday adayı bile yok yaşım 27 ben de anne olmayı çok istediğimi fark ediyorum artık, ama nasip meselesi
Sizin üzülmenize hiç gerek yok doktora gözüküp duayls hayırlısını isteyin. Benim kaç tane arkadaşım 3 düşükten sonra anne oldu sizin de olur inşallah

Ben de çok istiyordum artık psikolojim çok bozulmuştu. Benden sonra evlenenler hep hamileydi çevremde. çok istediğim için görmek istemiyordum bebekleri ve hamileleri. Pko var bende. 2 yıllık evliyim bu arada. Glifor ve kilo vermeyle hamile kaldım. O kadar mutlu olduk ki her şey bitmişti. Sonra 8 haftalıkken yani 2 gün önce kontrolde kalbinin durduğunu öğrendim. Kürtaj oldum. Zor. Her şeye baştan başlıyorum şimdi. Önceden beklemek vardı. Şimdi hem beklemek hem de yaşadıklarımın acısı. Çok küçüktü ama kalbinin sesini duymuştum ve de çok hayal kurmuştum. Her hayalim, dünyam başıma yıkıldı. Bizlerin de sınavı bu sanırım. Allah bizlere de evlat nasip eder inşallah

İnsanların baskisı fazla üzerinizde. Zaten düşük yapmışsınız hassassiniz. Bence bundan sonra sürekli soran kişilere gereken cevabı verin ki bir daha soramasınlar.
Toplum olarak çok meraklıyız başkasının hayatına. Evlenmeyene neden evleniyorsun. Evlenene daha çocuk yok mu çocuğu olana 2. Ne zaman? Sanki hayatımizla ilgili sürekli birilerine hesap verme peşindeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…