- 19 Ekim 2022
- 2.349
- 6.381
- 88
- 30
- Konu Sahibi cileklipasta95
-
Bence hepimiz böyleyiz. Üç yaştan bildiriyorum. Her şeye hayır diyor. Her şeye ağlıyor. İlk çocuk olunca da nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşimle sürekli geriliyoruz. Bugün baya kızdım hatta poposuna vurdum dayanamadım artık. Banyo yaptıracam hayır. Parka inelim hayır. Eve çıkalım hayır. Yemek ye hayır. Bir de hasta. Uzun kollu kıyafet giydirdiğim için de ağladı. Zaten ağrıyan boğazı ağlamasıyla daha kötü oldu.
Anlayacağın son nefesimize kadar bu duyguları yaşayacağız.
Nasiii ya 3 yaşta düzelmiyo muydu bu fındıklar? bana yalan beyanda mı bulunmuşlar?Bence hepimiz böyleyiz. Üç yaştan bildiriyorum. Her şeye hayır diyor. Her şeye ağlıyor. İlk çocuk olunca da nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşimle sürekli geriliyoruz. Bugün baya kızdım hatta poposuna vurdum dayanamadım artık. Banyo yaptıracam hayır. Parka inelim hayır. Eve çıkalım hayır. Yemek ye hayır. Bir de hasta. Uzun kollu kıyafet giydirdiğim için de ağladı. Zaten ağrıyan boğazı ağlamasıyla daha kötü oldu.
Bilmiyorum ah keşke bilsem. Kreşe başladı ondan olabilir diyorum sabır çekiyorum ama nafile.Ne istiyormuş peki
Bugün lohusalık günlerimi özlemle andım.Nasiii ya 3 yaşta düzelmiyo muydu bu fındıklar? bana yalan beyanda mı bulunmuşlar?
Nasiii ya 3 yaşta düzelmiyo muydu bu fındıklar? bana yalan beyanda mı bulunmuşlar?
Bilmiyorum ah keşke bilsem. Kreşe başladı ondan olabilir diyorum sabır çekiyorum ama nafile.
Sevgili hanımlar,
kızım artık bir buçuk yaşında. Isteyerek hamile kaldım, kolay bir doğum oldu. Ancak bundan sonrası hiç beklediğim gibi geçmedi. Kızımın bakımıyla sadece ben ilgileniyorum, sık sık anneme gitsek de biraz sevmek dışında ilgilenmez (beklemiyorumda), eşim evde olduğu zamanlar destek olmaya çalışır. Doğduğundan beri çok ağlayan, çok mızmız bir bebekti, hâla öyle. Bir yere gideceğim zaman "acaba duracak mı" diye diken üstünde gidiyorum, defalarca ağlama krizlerinden dolayı apar topar kalkıp eve döndüm. Geceleri uyanıp ağlıyor, nedenini anlayamadım bi türlü. Uyumaya giderken bile strese giriyorum. Yürümeye başladığından beri bebek arabasında oturmak istemiyor, çoğu zaman yürümesine izin veriyorum elbette ama bazende bir markete girip hızlıca bi şey alıp çıkmam gerekiyor, nafile, ağlama krizine giriyor. Dışarıda etrafa bakıyorum herkesin çocuğu uslu uslu oturuyor, benimki ağlıyor. Güzel, temiz giydirmeye, sağlıklı yedirip içirmeye özen gösteriyorum. Geliştirici, öğretici oyuncaklar alıyorum. Dans ediyoruz. Bol bol dışarıda parkta vakit geçiriyorum. Uykusuna dikkat ediyorum. Annelik öyle ağır geldi ki bana. Çocuğuma karşı sakin kalmaya özen gösteriyorum ama mesela annemin yanında söyleniyorum, belki olumlu anlamda bi şeyler söyler beni teselli eder diye ama çevremden sürekli "tek çocukla idare edemiyorsun, iki üç çocuğun olsa kafayı yersin" diyorlar. Anneliği beceremiyorum gerçekten. Kendimi sıkışmış, bunalmış hissediyorum. Sizler hiç sinirlenmiyor musunuz mesela, sabrınızın tükendiği zamanlar olmuyor mu, bir tek ben mi böyleyim öğrenmek istiyorum.
Bir de ben kızdıktan sonra ben artık kimin yanına gidecemmm diye ağlaması vardı ki o vicdan azabıyla ben vefatAnlayamayınca insan daha çok üzülüyor. Keşke güzel güzel anlatabilseler
Bir de ben kızdıktan sonra ben artık kimin yanına gidecemmm diye ağlaması vardı ki o vicdan azabıyla ben vefat
Amannnn o zaman sil baştan şafak atarsa bin gün oluyor herhaldr hshshhshBende yeni öğrendim ki 4-4.5 arası düzelmeler başlıyormuş. 3 te 2 nin benzeriymiş
Hiç sormayın, eşimle normalde çok iyi olmamıza rağmen bütün sinirimi, yorgunluğumun acısını ondan çıkarıyorum, çok üzgünüm. Benimde ilk çocuk ve çoğu zaman ne yapacağımı bilmiyorum, eksik hissediyorum kendimi.Bence hepimiz böyleyiz. Üç yaştan bildiriyorum. Her şeye hayır diyor. Her şeye ağlıyor. İlk çocuk olunca da nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşimle sürekli geriliyoruz. Bugün baya kızdım hatta poposuna vurdum dayanamadım artık. Banyo yaptıracam hayır. Parka inelim hayır. Eve çıkalım hayır. Yemek ye hayır. Bir de hasta. Uzun kollu kıyafet giydirdiğim için de ağladı. Zaten ağrıyan boğazı ağlamasıyla daha kötü oldu.
Bi an şüpheye düştüm acaba bu mesajı ben mi yazdım diye :)Sevgili hanımlar,
kızım artık bir buçuk yaşında. Isteyerek hamile kaldım, kolay bir doğum oldu. Ancak bundan sonrası hiç beklediğim gibi geçmedi. Kızımın bakımıyla sadece ben ilgileniyorum, sık sık anneme gitsek de biraz sevmek dışında ilgilenmez (beklemiyorumda), eşim evde olduğu zamanlar destek olmaya çalışır. Doğduğundan beri çok ağlayan, çok mızmız bir bebekti, hâla öyle. Bir yere gideceğim zaman "acaba duracak mı" diye diken üstünde gidiyorum, defalarca ağlama krizlerinden dolayı apar topar kalkıp eve döndüm. Geceleri uyanıp ağlıyor, nedenini anlayamadım bi türlü. Uyumaya giderken bile strese giriyorum. Yürümeye başladığından beri bebek arabasında oturmak istemiyor, çoğu zaman yürümesine izin veriyorum elbette ama bazende bir markete girip hızlıca bi şey alıp çıkmam gerekiyor, nafile, ağlama krizine giriyor. Dışarıda etrafa bakıyorum herkesin çocuğu uslu uslu oturuyor, benimki ağlıyor. Güzel, temiz giydirmeye, sağlıklı yedirip içirmeye özen gösteriyorum. Geliştirici, öğretici oyuncaklar alıyorum. Dans ediyoruz. Bol bol dışarıda parkta vakit geçiriyorum. Uykusuna dikkat ediyorum. Annelik öyle ağır geldi ki bana. Çocuğuma karşı sakin kalmaya özen gösteriyorum ama mesela annemin yanında söyleniyorum, belki olumlu anlamda bi şeyler söyler beni teselli eder diye ama çevremden sürekli "tek çocukla idare edemiyorsun, iki üç çocuğun olsa kafayı yersin" diyorlar. Anneliği beceremiyorum gerçekten. Kendimi sıkışmış, bunalmış hissediyorum. Sizler hiç sinirlenmiyor musunuz mesela, sabrınızın tükendiği zamanlar olmuyor mu, bir tek ben mi böyleyim öğrenmek istiyorum.
Hiç sormayın, eşimle normalde çok iyi olmamıza rağmen bütün sinirimi, yorgunluğumun acısını ondan çıkarıyorum, çok üzgünüm. Benimde ilk çocuk ve çoğu zaman ne yapacağımı bilmiyorum, eksik hissediyorum kendimi.
Ben de. Çok yıpratıcı hislerHiç sormayın, eşimle normalde çok iyi olmamıza rağmen bütün sinirimi, yorgunluğumun acısını ondan çıkarıyorum, çok üzgünüm. Benimde ilk çocuk ve çoğu zaman ne yapacağımı bilmiyorum, eksik hissediyorum kendimi.
Ay lohusa olsak baştan başlayacağız o daha kötüBugün lohusalık günlerimi özlemle andım.
Benim bütün umutlarım tükeniyor, huyu bu diyorum artık ama tek olmadığıma şaşırdım, çocuklarımızın davranışları benziyor :)Emin olun herkes aynı durumda aynı olmayanlarında bebesi usludur nett. Benimde o yaş civarında cocugum var. Ağlamaz ama bize kök söktürür asla yerinde durmaz, yerde takılmaz koltuk, masa tepelerinde. Oyuncak oynamaz oynarsa 5 dakika o da benimle oynayacak. Kitap okutturmaz fırlatır atar. Uyku desen yok sabah 7 aksam 10 full mesai gece 2-3 kere kalkar bir yeri kesilmiş gibi bağıra çağıra ağlar geri uyur. Uyku zamanı 2 saat uğraşırıım (gerçek anlamda 2 bazen daha fazla) sinirleniyorum çünkü insanım dayanamıyorum( niye cocuga kızıyorsun diyenler tahmini yarım saat içerisinde iyi idare ediyorsun diyor düşün). Bu da geçecek diyip teselli oluyorum. analık zor müessese. Olsa bir dert olmasa apayrı. Geçecek. 3 yaş olsun diye bekliyorym bakalım o zamana düzeliyormuş.
Yaa, Allah yardımcımız olsun. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumlarla?Bi an şüpheye düştüm acaba bu mesajı ben mi yazdım diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?