Anne olmak çok güzel'de ahh şu bulantılar olmasaaa :(

yaseku

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.718
202
363
Selam arkadaşlar ben 8 haftalık hamileyim gebeliğim çok sıkıntılı geçiyor...
Bulantılar halsizlik beni süründürüyor resmen ne yaptıysam neler denediysem bulantımı geçiremedim sizlerde durum nedir? neler denediniz yada iyi gelen bişiler varmı?
Ben denediklerimi yazayım belki bazı arkadaşlara faydası olur... Madensuyu,ayva,leblebi,beyaz nohut,kekik,çubuk kraker,un helvası,limon... aklıma gelenler bunlar...
Doktorum bulantı için ilaç yazdı yine faydası olmadı... iğne verdi onun bile faydası yok

aynı soruyu bende sormuştum aylar önce... gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama benim 5. aya kadar hiç azalma olmadı bulantılarımda... sürekli bir bulantı ve kilo kaybı yaşadım çok kötüydü... üstelik hayatım boyunca mide bulantısı nedir hiç bilmediğim halde... bulantı yaşamam sanıyordum yaşadım hmmm sonra 6. aya girdiğim dönemlerde gün içinde azaldı ve şimdi sadece sabahları var... sanırım doğuma kadar devam edecek... sabah oluyor sonra geçiyor bu kezde aşırı iştahla başım belada... yazdığınız her şeyi bende dr tavsiyesiyle denemiştim ek olarak bitki çaylarını önerebilirim bende işe yaramamıştı ama umarım sizde yarar zencefil ve ıhlamur...

ben de de hala devam ediyor cnm.
yazıdğın herşeyi ben de denedim ama yok. beyaz leblebiyi elimden hiç bırakamıyordum hele.
bir süre sonra herşeyden tiksindim.kokular beni mahvetti.
mutfağın kapısını kapttım açamadım. dolap kokuyordu. kısaca midemin bulantısı kusmalarım bir türlü geçmiyordu.
şimdi biraz azaldı. en azından mutfağın kapısı artık açık sabah kusmalarım var hala gün içindede sık sık bişeyler atıştırmazsam yine çok kötü bulanıyor.....
işe çok zor geliyorum. resmen sürünerek
sen herşeyi denemişsin zaten.ama ne yaparsan yap bu bünyeyle alakalı galiba. ne yersen ye, ne içersen iç geçmiyor.
sayılı gün deyip geçeceksin. bebişine kavuşacağın günü düşün.o minik elleri, ayakları düşün. Rabbine şükretmeyi de unutma bu güzel meleği sana lütfettiği için.
yerimizde olup bu bulantıların kat be kat fazlasını çekmek isteyen ne kadar çokkkk kişi var bunları düşün. böyle yaptığında kendini şanslı ve mutlu hissedersin

canım alalh yardımcınız olsun benim ikinci gebeliğim hiç bir zaman kusmadım ama bazen bulandı sağdece halsizlıik ve uyku hali birde ilk zamanlar iştahım çoktu sonra hiçbirşey istemiyor canım şuanda 4 aylık oldum canım hiçbirşey istemiyor çoğu şeyi yiyemiyorum midem almıyor artık uyku halimde geçti halsizlığımde iyim şükür işimi herşeyimi yapıyorum

Desenize sizlerde de durum aynı doğuma kadar çekicez bunu oğlumda sadece ilk üç ay sabahları mide bulantısı olmuştu gün içinde pek olmazdı... çok aşırı değildi bulantılarım halsizliğim...ikinci gebeliğimde ikizlere hamileydim ondan berbat durumdaydım sürekli hastanede yattım serumla beslendim gerçi bebeklerimi kaybettim ama 5 ay hastanede sürünmüştüm resmen...
Bu arada doktor bana bir ilaç önerdi çok çaresiz kaldığın hiç beslenemediğin durumlarda kullanabileceğin bir bulantı ilacı fakat bu ilaç kanser hastalarının kemoterapi alırken bulantıları olduğunda kullandıkları bir ilaçmış parayla alabilirsin devlet gebelere vermiyor bu ilacı dedi ...Zofra isimli bir ilaç fakat bir kaç hastamda geçici olarak ağzından kaymalar falan oldu dedi bende açıkçası kullanmaya cesaret edemedim kullanan arkadaşlar varsa kullanmamalarını öneririm Birde çok fazla bitki çayıda tüketmenin sakıncasıda olabilir dedi

Benim de halen devam ediyor bulantı ve kusmalarım üstelik sadece sabah değil gün boyu. İlk zamanlar da çok daha kötüydüm ama alıştım :) çantamda her zaman bi poşet var :) 5. ayımı bekliyorum bakalım herkes geçer diyor. Ama şimdi kızım kendini hissettiriyor ya bulantı hiç önemli değil inanılmaz bi duygu bir an evvel doğsun istiyorum :)

ben de 7. haftama yeni girdim 4-5 gündür hiç geçmeyen bulantılarım var kusmuyorum ama sabahtan gece yatana kadar midem bulanıyo herşeyi yiyemiyorum ama canımın istediği şeyi yerken bulantım geçiyor sonra tekrar başlıyo çok ilginç geldi bana benim gibi olan var mı acaba?

aynen canım bende aynı durumdayım umarım tez zamanda geçer

arkadaslar bugun acayıp derecede bır kasık agrısı ve mıgde bulantısı ve ates basar gıbı bır sıcaklık hıssettım ve ayakta duramıyordum.kokrtum ve eger hamıle degılsem apandısıt suphesıyle doktora muayene olacaktım ama ben kadın dogumcuma gıttım anlattım olayı ve kan tahlılı ıstedı. 1 hafta once 0,33 olan degerım. su anda 13,57 sızce hamılemıyımdır. daha gunum dolmadı 2 gun var... korkuyorum sızce bu agrılar normal mı?sureklı olmuyor arada vuruyor...bılgı lutfennn

benim de bulantı ve kusmalarım çoktu. dün akşam yemekten sonra kornettolardan dondurma yedim. ve ilk defa dün gece yatarken çıkarmadım.
bir de yemekten sonra dondurmayı deneyin.

5'in üzeri gebelik diye biliyorum canım şimdiden tebrik ederim

Canım kasık agrısı normal ama digerlerini bilmiyorum mide bulantısı icin erken sanırım,biraz sabir sadece

agrı fazla oldugundan bulantı yapıyor sanırım ondan yoksa bulantı hamılelıkten dolayı degıl sanırım.tansıyonum dustu galıba....bu carsamba adet gunum o gun baktırsam olur mu acaba?

normal heralde o zaman ben de ne ilginç diye düşünüyordum acaba sadece ben mi böyleyim diye merak ediyordum rahatladım

Kızlar ben de aynıyım yaa midem kendini sürekli hissettiriyor ben buradayım ona göre diyor ben de hızlı hareket edemiyorum midemde hep bir hassasiyet var?bazen aklıma bazı yiyecekler geliyor öggyk oluyorum bazen de canım bişeyler istiyor ama kalkıp hazırlamak ne mümkün?halsizim...bu sabah kötü uyandım,mide bulantısı ve halsizlik..istifra da edemiyorum öyle mal gibi yattım biraz uyuyunca geçti hafiften,kalktım tost yedim öğlen..yaa kızlar bi de bende herşeye bi kulp bulma,bi uyuz olma durumu var sizde de var mı? Keyifsizlik,sinir bozukluğu falan..tvde her gördügüm karıya bi laf ediyorum misal bu vücuda mini etekmi giyilir ohaa,deve gibi boyuna bakmadan dogu topuk giymiş,ona öyle demezler peynir ekmek yemezler türünde bi sürü laf ediyorum herkesi dövmek istiyorum..normalmiyim ben yeaaaaaa

Bende sekiz haftalık hamileyim.Bir sabah aman allahım nasıl bir mide bulantısı ve kusma başladı akşama kadar yüzümde benek benek kırmızı noktalar çıktı akşam eşim dayanamadı artık halime dedi kalk gidelim doktora gittik işte ilaç yazdı metpamid adında günde üç kere alınması gerekiyor ama ben bir kere alıyorum güvenemediğim için.İnsan annesinin kıymetini daha bir anlıyor bir bulantının bile hakkını ödeyemeyiz gerçekten.Duam inşALLAH çabuk geçer cümlemizinki.Psikolojisi bozuluyor insanın resmen.Herşeye rağmen kainattaki zerreler adedince şükürler olsun mucizelerimizi sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin mevlam.

ewet canım tam da öyle gerçekten demekki böyle imiş. bebeklerimiz sağlıklı olsun da bunlara dayanacağız ne yapalım:) ben de çok sulugöz oldum herşeye ağlıyorum konuşurken gözlerim doluveriyor eşim öyyle bakakalıyor . sanırım hepimiz normaliz çünkü hamilelik böyle bişey:)))

ewet canım tam da öyle gerçekten demekki böyle imiş. bebeklerimiz sağlıklı olsun da bunlara dayanacağız ne yapalım:) ben de çok sulugöz oldum herşeye ağlıyorum konuşurken gözlerim doluveriyor eşim öyyle bakakalıyor . sanırım hepimiz normaliz çünkü hamilelik böyle bişey:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…